Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 25, 2025, 00:14:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки - 12  (Прочетена 217318 пъти)

Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: ноември 04, 2010, 17:28:14 »

С отпечатъците е някак по-лично. Не знам, дали някой подпийнал гост няма да развали всичко, ако му се предостави четка? =]Определено трябва да е боя на водна основа, но да е по-плътна, не като тези обикновените. По-скоро тип акрилни.
Не знам, доколко мокрите кръпички ще почистят. Трябва да са голям пакет. Или да се постави в близост до тоалетната или по поътно на нея. Всички гости я посещават и няма да изпуснат книгата, а и веднага след това ще се измият.
Активен
Nora_Yo
Новак
*
Публикации: 18

дизайнерски сватбени покани- www.svatbenipokani.eu

« Отговор #151 -: ноември 04, 2010, 17:36:36 »

Страхотна идея  good Това, което виждам е, че това е мастило за печати. Предполагам, че няма да има проблем с каквато и да било боя, ако се отмие веднага. Идеята да има в близост мокри кърпички според мен спасява положението Wink
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #152 -: ноември 04, 2010, 17:39:08 »

Боите, които са най-безопасни са бои за лице, с които обикновено се рисува по детските лица :

Виждала съм такива в магазините за парти артикули, Свекърва, беше споменала, че си от Пловдив ако не греша, можете да потърсите в "101 балона".
Според мен идеята за дървото е супер ако преобладават млади гости ( и на възраст, и по душа  Wink ), ако има деца те с удоволствие и цялата ръчичка ще отпечатат, но например не виждам баба ми да го възприеме (нищо, че например борави по-умело от майка ми с мобилен телефон ).  pardon

За боичките- "работят" с вода и се мият с вода. Пигментите за печати са по-мазнички и макар да се измиват с вода, според вдъхновението и цвета са ми оставали по ноктите.
Можете също така да ползвате и темперни бои, но такива, които са в бурканче, български, (на "Гладстон" в Пловдив, в Художествената галерия има подходящо магазинче, в София на "Шипка" 6 ) а не от туба, тези от туба са боклуци и със съмнително съдържание. С тях отпечатък ще се случи и без да употребявате вода предварително, самата консистенция на боята го позволява. Също се отмива с вода ( внимавайте с червено-бордо нюансите, по-трудно се заличават от кожата).
« Последна редакция: ноември 04, 2010, 17:50:59 от Violet » Активен
JuliS
Ентусиаст
**
Публикации: 53

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: ноември 12, 2010, 22:41:23 »

да покажа последните щрихи на книгата...която преправих и кутийката за пръстените...която ме домързя да я направя с рози blushма се сетих за нея в последният момент просто...
Е...готови са за утре!

Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: ноември 14, 2010, 22:33:51 »

Уау! Страхотни са!!!  smile Подскажи книгата сама ли я прави и как? Всъщност виждам, че голямото събитие за теб тъкмо е минало!  yahoo Дано всичко  било прекрасно! good
Активен
JuliS
Ентусиаст
**
Публикации: 53

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: ноември 17, 2010, 19:14:19 »

да книгата сами си я правихме smile Използвах картон велпапе, който облякох. Вътрешната страна са релефни страници подвързани с метална спирала.Доста си поиграхме...но стана много хубава! Гостите много я харесаха!
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: декември 05, 2010, 20:17:09 »

Поздравявам те за книгата, JuliS! А и честито за сватбата!!! give_rose
Активен
gerimeri
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #157 -: декември 08, 2010, 22:53:40 »

Момичета правите невероятни неща . А от къде може да се купи готова такава ? Аз не съм много сръчна ,а и за моята сватба нямахме такава книга .
Активен
Hekseskud
Професор
Публикации: 357

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: януари 06, 2011, 14:29:06 »

Gerimeri, аз също не се славя с особена сръчност. Но като дойде времето и тръгнах по булчинските магазини се хванах за главата - почти нищо не ми харесва ( не знам дали грешкатае  в мен), а и цените са меко казано пресилени.

Сватбена книга можеш и сама да си направиш много лесно - вземаш тетрадка с твърди корици. Ако можеш, намери с чисти страници - или по твой вкус.

Харесваш си опаковъчна хартия в тон с цветовете ти и облепяш кориците внимателно ( лепило/тиксо). За край - купи панделка от органза, на която можеш да прикрепиш също и закачлива картичка или послание и я залепи за лицевата корица.

Доста семпло е, но съм виждала такъв вариант и става мн свежо.

Аз практикувам отскоро и декупаж - което за моите 2 леви ръце си е постижение за рекорд  danceg
Та с тази техника също стават мн интересни нещица.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 880

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: януари 06, 2011, 15:09:28 »

Много е хубаво че мислиш да си правиш сама нещата за сватбата Hekseskud, аз също ги  правих за моята и поне на мен ми беше много хубаво като съм вложила аз нещо по лично във всичко това дори и да е една обикновена украса.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: януари 06, 2011, 20:23:14 »

Според мен е страхотно да си направиш сама нещата!  Bravo Аз 2 месеца сигурно си правя проектите за всяко нещо! С такова желание! И ми е едно такова мило! А още не съм започнала. Сега през ваканцията между двата семестъра започвам. Мисля, че с повече обмисляне и ако се прочетат множеството съвети на момичетата във форума всяка една от нас ще се справи. Аз толкова съм се вдъхновила, че ще правя дори рингове за салфетки, разни дреболии за украсата в дома на булката и общо взето нищо няма да купувам освен материалите. Ще включа и ембосинг. Добре, че вече има такива материали и в България. smile
« Последна редакция: януари 06, 2011, 23:58:31 от Monikamaria » Активен
Morning_Flower
Сватбар
Публикации: 279

Love is in the air!!! ...

« Отговор #161 -: януари 07, 2011, 15:51:49 »

Здравейте момичета. И аз планирам да правя повечето неща сама  girl_wink, дано да се получи. А относно материалите откъде купувате, ако може дайте координати на такива магазини, допълнителна информация няма да попречи  blush
 (не съм много запозната, но какво е ембосинг  huhhuh.gif )
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: януари 07, 2011, 18:23:46 »

smile Morning_Flower, ето тук можеш да разбереш много за ембосинга и за още няколко хитринки, които могат да са ти полезни, ако ще майсториш самичка.  http://www.2elshi.com/tipstricks.html#embossing
По въпроса с магазините за материали на първо място трябва да отидеш на Илиенци- там има всякакви джунджурии и дреболии на много ниски цени. На второ място по зареждане са магазините "Рам" и "Рая" според мен. Ако прочетеш малко по-назад ще откриеш и адресите им. Местата, които съм написала са в София. За съжаление не знам други. Другият вариант са он-лайн магазините.
Дано съм ти била полезна! blum
« Последна редакция: януари 07, 2011, 18:26:19 от Monikamaria » Активен
Morning_Flower
Сватбар
Публикации: 279

Love is in the air!!! ...

« Отговор #163 -: януари 07, 2011, 22:31:12 »

Monikamaria много ти благодаря за инфото,  аз съм от Варна, ако ще ходя до София задължително ще мина през Илиенци да огледам  Wink
имам много идеи, но не знам дали ще мога да направя всичко, което съм измислила, имам доста време сватбата ще е август месец
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #164 -: януари 08, 2011, 14:59:35 »

Тези тейбъл картички изглеждат доста добре, предполагам че може вместо име на гост да се сложи номер на масата. Но остава въпроса тогава на една маса ще бъде тейбъл картичка младоженец а на друга булка...че ако се съберат двамата на една маса се получава двуцифрен номер  danceg

* 744.jpg (29.69 KB, 443x350 - видяно 466 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: