Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 12:02:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "  (Прочетена 152270 пъти)

preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: август 02, 2010, 15:19:17 »

♥Сиси♥Петрова♥, аз също работя във вредна среда и ще взимам болнични за цялата бременност,лекаря който ми води ЖК-то,той ме упъти как стават нещата smile
Аз незнам,защо си чакала толкова много,а не си взела болнични по-рано?
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: август 02, 2010, 16:10:13 »

Сиси, наистина как си устискала досега. Не си струва риска. Аз също работя във вредна среда и при първа възможност говорих с гинеколога ми каква е процедурата. Те като чуят къде работя и веднага се съгласяват на болнични. Задействай си нещата, трябва да се пазиш.
Аз сега съм 3 седмици платен отпуск и след това ще го слея с болнични до края.

А за пола, мисля че вече може да се види.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: август 02, 2010, 16:55:48 »

Alben4ik , за присъствието на бащата по време на раждане е много индивидуално. Някои мъже реагират както твоя познат, при други точно обратното, сближава ги още повече. Смятам ,че трябва да си поговориш с твоя съпруг, както аз направих. В началото бях категорично против. Но седнахме и си поговорих и аз му обясних моите притеснения (гледката, факта ,че жената може да се изпусне, усложнения и т.н. ) . Неговият отговор беше :"Знам, мен това не ме интересува, искам да бъда там , когато детето ми поема първата глътка въздух."Така че поговорете на тази тема , сподели твоите притеснения , един открит разговор винаги води до решение.
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**
Публикации: 127

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: август 02, 2010, 17:05:37 »

И аз бих искала моя мъж да присъства на раждането,но в наща болница няма да позволят..при нас даже не дават на мъжа да влезе в стаята на родилката..а родилката излиза до коридора за да се види с посетителите..а бебето го показват през вратата за няколко минутки... give_rose
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: август 02, 2010, 19:29:32 »

Аз не съм много сигурна дали точно в такъв момент искам мъжа ми да ме види....,а и долколкото го познавам той няма да издържи на гледката  blum Въпреки,че тук (в Пловдив и там където аз си мисля,че ще раждам) има вариант мъжа ти да присъства на раждането,поне така разбрах последно де,си мисля че няма да се възползвам pardon
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: август 02, 2010, 21:54:46 »

Аз тъкмо се прибрах от ЖК. Излиза ,че съм от скучните пациенти  pardon , което е хубаво де  Wink .Кръвно 97/58, -6 кила от началото на бременността, кръвни показатели перфектни. Слушаха тоновете на сърцето с едно малко апаратче. Беше доста вълнуващо. Нямаше ехограф, за пола ми казаха, че чак след 2 месеца могат да го видят т.е. 20 седмица. Следващият преглед е след 4 седмици. Това е от мен, нищо интересно. sarcastic

А относно мъжете,дали да присъстват или не, не искам да се заяждам, ама какво толкова ги жалите тия мъже, нямало да издържат на гледката, нали за това са силният пол. pardon
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #381 -: август 02, 2010, 21:58:52 »

Мири,браво за резултатите,дано през цялата бременност да са ти перфектни изследванията.За кръвното какво ти казаха не е ли много ниско ,ти как се чувстваш с толкова ниско кръвно.Аз имах един период преди бременноста беше 90/60 бях като парцал и все с главоболие.За кг не се притеснявай имаш на къде да качваш.Пълен релакс и спокойствие за напред ,това е най важно
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #382 -: август 02, 2010, 22:11:27 »

Аз влизам да видя новините на Мири от прегледа, но виждам, че няма още такива.

Албенчик, това са летни дьнки за бременни. Горе са с широк мек ластик, който вьобще не стяга и леко поддьржа корема. Коланчето на самите дьнки е като с много ниска талия и свьршва под тумбата така, че тя си се шири спокойно. Страшно са удобни. Моите са от Пренатал. Ако нямате такьв там, кьдето си (в Англия ли разбрах че се подвизаваш?!) тьрси в магазините за бременни. Днеси си купих и бельо, че не се издьржаше. Но още не сьм го пробвала.

sunray ехографьт си е все пак обльчване. И друг пьт сьм казвала, че вьв Франция са само три за цялата бременност, които отговарят (доколкото разбрах) на ФМ в Бьлгария. Аз повече от това не бих правила. Както каза докторьт: "По-добре 3 големи, отколкото 15 малки" (ехографии става вьпрос).

Но по вьпросите за бременността и раждането сьм на мнение, че всеки тряба да прави така, както го чувства. Понеже питаш мнение - аз бих избягвала. Мисля, че никой лекар в Бг няма да ти каже, че е вредно при положение, че те печелят пари от това. За сьжаление нямам доверие. И да се притесняваш, и не, и на 20 ехографа да отидеш, каквото е писано ще се случи. Не искам да сьм груба, в никакьв случай  give_rose но прекаленото безпокойство не служи за нищо. По-добре да си позитивна и да избягваш потенциални рискове за детето си. Уверявам те, че на всеки от нас му минат черни мисли през главата - дали расте, дали е добре, дали е живо - от нас зависи да ги контролираме  good (не казвам, че е лесно). Природата си знае работата и няма нужда от непрекьснато наблюдение.

Ама, че роман изписах, не ми се сьрди мила  gu6

grahovaprincesa на нас ни казаха пола в 11 седмица с 98% сигурност. Ще видим дали са познали.

По вьпроса за присьствието при раждането, Фабио чака раждането с нетьрпение. За мен това е момент, който ние двамата сме сьздали, подготвяме се заедно за него и ще преживеем заедно чудото на живота. Той е преди всичко мой партньор. В един екип играем и каквато, и да е играта се подкрепяме  good

Пак да си кажа, че за тая работа няма грешно и правилно-за всеки важи това, което той чувства good

А пропо, искам да питам Ели-Бели, която по-горе спомена, че Мони е бил така добре подготвен, че не се е нуждаела от дула по време на раждането. Та може би тя ще ни даде някои ценни сьвети за подготовката на бьдещия татко или информация ако има такава за споделяне. Жанр как, кога, кьде и всичко, което Ели смята, че може да е полезно и има време да сподели, като благодаря предварително give_rose give_rose give_rose

Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.

Мири, липса на новини е хубава новина  Bravo Bravo Bravo Радвам, че е минал спокойно прегледа. Цял ден си мислех за теб. Най-хубавото е, че ти самата ще се упокоиш сега  good

« Последна редакция: август 02, 2010, 22:22:47 от inaxastra » Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: август 02, 2010, 22:30:40 »

Жужи, кръвното не ги притесни въобще, нищо не ми дадоха, според тях по-добре така, отколкото високо. Аз винаги съм била с ниско кръвно. Единственото, което усещам е вълчи глад, иначе нямам главоболие или замайвания. Иначе аз съм се отдала на релакс, Крис готви, пере, чисти. И аз помагам, но той вижда колко бързо се изморявам и как ме болят всички стави и затова гледа да свърши по-тежката част , а аз доизкусурявам малките детайли.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: август 02, 2010, 22:40:11 »

О, Ина, за какво да се сърдя?! Wink Въпрос на мнение е, разбира се. Аз за моя доктор имам високо мнение. Не че не ми стана неудобно, но той дори не ми поиска пари за ехографа, който ми направи (което отдавам и на факта, че се познава със свеки - все пак са лекари и двамата). Е, не че следващия път ще му позволя такъв жест, но... Просто отпада меркантилната теория в случая smile
Иначе, сега си погледнах направлението от него - за ФМ е, на 17 август, което ще рече че ще съм около 14 седмица. Има шанс тогава да видим пола. И може да пропусна 3D в такъв случай. Дано се види нещо blum

Мири, радвам се за резултатите! good

Относно присъствието на таткото. Може и аз да съм традиционалистка, знам ли, но бих предпочела да не присъства. Не сме го обсъждали. Той е силен човек, съзрял е. Няма да му стане лошо, но сякаш аз ще се чувствам по-...съсредоточена и спокойна. Не мога да го обясня. Така го чувствам сега. Не е до това дали го жаля, даже не ми е минавало през ума smile Наистина всеки трябва да постъпи както му харесва, много е индивидуално girl_wink
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: август 02, 2010, 23:37:23 »

Sunray, наистина е много индивидуално , аз и това съм го писала в един по-стар пост. Но има жени, които искат бащите да присъстват на раждането , но се страхуват,че това може д аповлияе на психиката им. За това бях казала, най-добре е да се проведе открт разговор на темата. Аз още преди д апочнем да бебеправим бях заявила, че не го искам с мен по време на раждането. Но с времето промених мнението си реших, че щом той държи на това, нямам право д аго лишавам от тези мигове, все пак и негово дете. А и да си призная , мъжът ми е този , който винаги ме е окуражвал , за каквото и да е било и въобще не се притеснявам ,че ако е с мен ще се глезя ( а аз съм си глезла понякога  blush ). Интересното е ,че майка ми е лекар, била съм в болнични обстановки иоколо болни хора, работила съм и в старчески домове, но никога не съм изпитвала ужас от болниците. Откакто преди две години се случиха неприятностите със свекър ми, просто при вида на машините и звуците им изпитвам непоносимост и веднага изниква картина пред очите ми -  Бащата на Крис, безжизнен и окачен на монитори . Така с епочувствах и онзи ден в родилното отделение на болницата, въпреки ,че там третират все хубави случаи. Та тогава стиснах силно ръката на Крис и просто благодарих на Бога ,че имам такъв съпруг и подкрепата му.  Аз пак се отнесох и сори за офф топика .  give_rose
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: август 02, 2010, 23:38:36 »

Ина ти си ми като англече винаги ми действаш много позитивно!!!Благодаря мила! give_rose
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: август 03, 2010, 07:13:20 »

А пропо, искам да питам Ели-Бели, която по-горе спомена, че Мони е бил така добре подготвен, че не се е нуждаела от дула по време на раждането. Та може би тя ще ни даде някои ценни сьвети за подготовката на бьдещия татко или информация ако има такава за споделяне. Жанр как, кога, кьде и всичко, което Ели смята, че може да е полезно и има време да сподели, като благодаря предварително give_rose give_rose give_rose

Moля, заповядайте да прочетете темата ми за раждането. Доколкото си спомням там разказвах какво го научиха Мони на класовете за раждането. Самият разказ за раждането ми пък преставя милия ми съпруг във вихъра си smile, без него не знам как щях да родя, не съм си го и представяла.

Ина, много съм съгласна с теб, че за всеки е различно и някои момичета се ужасяват от идеята мъжете им да присъстват. Това е така, защото за мен перфектното раждане може да е едно, за някоя друга - друго. Ако аз искам напълно естествено раждане с мъжа ми, то някой друг може да си представя идеалното раждане сама с епидурална упойка и голям лекарски екип, който те контролира и да дирижира целия процес. Въпрос на схващане и настройка е. Пожелавам ви на всички да имате раждането на мечтите си.  give_rose
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: август 03, 2010, 07:48:48 »

sunray не ме питай как... с всяко влизане в офиса и ме удря миризма та направо влизам и  bad
една майка вчера дойде с дъщеря си да снимат едни изследвания, че и тя бременна в 7 месец... и влиза майката при мен, придърпва ме лекичко и тихичко ми казва: "Момиче, как може да седиш тука, знаеш ли колко е вредно, махай се докато е време..." споделих с мъжа си и с вас за болничния и смятам да си взема...

А по въпроса за раждането да присъства и бащата, като си знам мъжото ще припадне преди аз да съм казала "ох..." та после него ли мене ли да гледат  pardon  girl_haha

А и да питам, другата седмица съм на ЖК ще чуят ли вече сърчицето на бебо или още ще ме карат да чакам...  huhhuh.gif
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: август 03, 2010, 08:10:13 »

А и да питам, другата седмица съм на ЖК ще чуят ли вече сърчицето на бебо или още ще ме карат да чакам...  huhhuh.gif

Сиси, какво имаш предвид с това ще чуят ли сърцето на бебето или още ще те карат да чакаш. Ние слушаме сърчицето на всяка ЖК от момента, в който видяхме пулсациите и на следващата ЖК вече го чуваме. girl_impossible На теб досега не са ли ти го показвали и пускали да чуеш как бие?
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: