Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 11:45:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 " (Прочетена 152204 пъти)
Miri
Баш Майстор
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
«
Отговор #360 -:
август 01, 2010, 15:24:52 »
Спирам да се притеснявам. Просто съм без опит и все се притеснявам за нещо. Явно съм наследила гените на майка ми. Звънях и вчера и тя ми каза ,че и на нея дълго време не и е личало, смятай аз съм родена юли, тя март и април е ходила на Витоша на ски. Качила е 10кг за цялата бременност. В понеделник съм на ЖК и ще пиша след това.
Додо, аз също си я имам от няколко седмици тази болка в опашната кост, особено като стоя дълго време изправена или върша домакиска работа за окло 2-3- часа. мен също лявото бедро ме наболява, а от скоро започна и дясната пета , странна работа с петата. Рени беше обяснила , че болката идва от това, че фигурата е се променя малко , за да се направи място за бебето.
Ина ти пак демонстрираш елегантност
.
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #361 -:
август 01, 2010, 16:30:27 »
Цитат на: Miri в август 01, 2010, 15:24:52
Спирам да се притеснявам. Просто съм без опит и все се притеснявам за нещо. Явно съм наследила гените на майка ми. Звънях и вчера и тя ми каза ,че и на нея дълго време не и е личало, смятай аз съм родена юли, тя март и април е ходила на Витоша на ски. Качила е 10кг за цялата бременност.
Спирай
Хубави гени ти е предала мама
Додо
,болката е от бремеността,тялото се подготвя и наистина прави място,променя се и извивката на гръбнака
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #362 -:
август 01, 2010, 17:00:32 »
Забравих да кажа (от както съм бременна много забравям ей, като отнесена от вихъра съм
). Вчера с крис ходихме на обиколка на едната болница, където мисля да раждам. Много добре поддържана. Родилните стаи са самостоятелни с баня с джакузи (използват го з аобезболяване). Не успяха да ни покажат след родилните стаи, защото беше пълно. Както жената ,която ни развеждаше се изрази "имаше бейбу бум през уикенда"
. Предлагат услигите и на doula (незнам как е на бългърски, не е акушерка, но е като някой , който ти помага със специални техники, аромотерапия ит.н. за по-бързо раждане. Това , ковето ни обясиха е ,че ползването на doula намалява случаите на секцио и ползването на епидурална. Та се замислям и аз дали да не им ползвам услугите. Честно казано, виждайки всички машини, апарати, малко се разтреперех от неспокойство, а може би и от страх. просто ,от случките със свекър ми имам едни насадени образи и сега всеки път като се приближа до болница се разтрепервам. Но знам, че Крис ще бъде с мен и поне това ме успокоява малко. Иначе в коридора срещнахме една от служителките , караше новородено, така се разчувствах, че за малко да се разллача от кеф . Хайде аз пак станах дълга, ще пиша пак след ЖК.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #363 -:
август 01, 2010, 18:45:26 »
Miri
, дула се казва също на български. Аз много се замислях дали да не използвам услугите на дула, но Мони така добре се подготви за раждането, че не ми трябваше такава в крайна сметка. Следващият път ако живот и здраве реша да раждам вкъщи, може би ще си потърся. Но в болницата акушерката и сестрата ми бяха достатъчни като помощ.
И радвай се, че още не ти личи, че си бременна, че до края имаш доста време да ти проличи. Споко
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #364 -:
август 01, 2010, 22:22:26 »
И аз не знам как е doula на бг но си спомням приателка канадка беше наела такъв екземпляр.Женицата беше много мила и внимателна, имаше отговор за всеки въпрос абе нещо като комбинация между ходещ Google и тайландска масажистка. При раждането ....нямаше голям ефект от нея , защото се оказа че Kelly няма много висок праг на болка и още при 4см. разкритие си поиска епидурална, нито масажите помогнаха нито ароматните масла дане говорим за милите думи. Но които е решил да опита няма лошо.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #365 -:
август 02, 2010, 05:30:02 »
Моите единствени притеснения с коремчето бяха, дали всичко е наред с бебто, иначе ако не наддам прекалено, още по-добре. Иначе за дула, аз все още имам време да реша. За всеки случай имам висок праг на болка. Единствено, не понасям болки в тялото , когато имам висока температура и зъбобол.Знам ,че епидуралните упойки вече са рутина, но въпреки това ме е страх да ми човъркат из гръбнака, за това смятам да използвам алтернативни средства. Крис напълно ме подкрепя, а и той ще бъде с мен (както писах в друга тема, никой не можел да го изгони от стаята ми , освен ако аз не наредя на доктора, но тогава юял да ми бъде ядосан за много дълго време).
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #366 -:
август 02, 2010, 09:08:31 »
Добро утро на всички коремчета, по-големи и по-малки
Не съм писала от няколко дни, нямах секунда време, защото ходихме на гости на едни приятели и сега докато прочета всичко...... Толкова нови неща от петък насам
Не знам откъде да започна, а искам да кажа толкова много неща...
Сладурчето
- добре дошла при нас, лека бременност и се радвай, че имаш апетит, че гаденето е ужасно!!!
Sunray
- чак сега виждам за твоя преглед
Вълнението наистина е невероятно, при мен вече минаха 3 седмици откакто ме гледаха и беба вече така ми липсва. Точно като вас ние с таткото сме си сложили снимките на най-видно място и постоянно си ги гледаме
Додо
- този разговор между бебето и Бог е просто невероятен, направо настръхнах докато го четох - ще си го направя с някакъв хубав шрифт, на хубава хартия и ще си го чета постоянно
Мири
- аз имам същите притеснения като теб за коремчето
Аз съм вече 17та седмица!!! Вчера си правихме снимки и като ми ги изпратят ще публикувам една, за да си кажете мнението момичета. Струва ми се, че досега трябваше да ми личи много повече (сега изглеждам като преяла) и се притеснявам дали беба е добре. Слава богу в сряда съм на преглед, така че още 2 дни и надявам се ще се поуспокоя. А ти не се притеснявай - 12та седмица е още мнооого рано, за да ти личи, има време!
Inaxastra
- изглеждаш страхотно както винаги
Хубаво е, че си отишла на това авиошоу, защото то едва ли ще се повтори скоро, а на курс за бременни имаш още мнооого месеци, за да отидеш
И едно въпросче за новия ти тоалет
Топчето е страхотно, такива и тук има много, за това нямам проблеми, но какви са тези дънки, изглеждат много добре, но не стягат ли горе коремчето?? На мен въпреки че още не ми личи много, все пак започна вече да ме дразни, когато нещо ми стяга на коремчето и си търся точно нещо подобно на твоите дънки или панталон - не знам точно какво е?!
И искам да попитам нещичко, за което вероятно и друга тема си има, не знам, но ми се иска точно вас да попитам, защото за мен това е много важно. Какво мислите за присъствието на таткото по време на раждането?? Нашият татко много иска да присъства и аз също исках до..... вчера
Един приятел разказа как е присъствал на раждането на своето дете и как след това месеци наред не можел да си представи, че се любят с жена си, защото пред очите му постоянно били сцените от раждането (при това си е било съвсем нормално раждане, без каквито и да било усложнения). Той естествено не го е казал това на жена си, но тя със сигурност го е усетила по някакъв начин. Просто не искам после милото като ме погледне, да вижда само картините от раждането, защото това със сигурност няма да е много приятно. Вие какво мислите?? Знам, че има още много време, но просто това ме притеснява в момента?!
Съжалявам, че изписах цял роман, ще се опитам да ви чета по-честичко и да се включвам по-често с по-кратки постове отсега нататък, обещавам
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #367 -:
август 02, 2010, 10:14:14 »
Искам да ви попитам - смятате ли че ехограф всеки месец вреди или е твърде често? Много се радвам на снимките, но вчера се замислих. Ето сега например, като вляза в 4тия месец, мислим да отидем на 3D и ако имаме късмет да видим момченце или момиченце е
Това дали ще се отрази някак на бебо?
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #368 -:
август 02, 2010, 10:38:34 »
Мисля, че е твърде рано да се надявате да видите пола. Едва след 15 седмица има шанс.
А за честотата на ехографиите - всеки месец не пречи.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #369 -:
август 02, 2010, 11:19:26 »
привет мамита, честито на новодошлите. Леко бременеене и от мен.
Аз да ви се оплача... продължавам с драйфането...
примирила съм се. Дъвча солети, обикновенни бисквитки и нищо- резултатът в тоалетната. Ми какво пък, предполагам че още малко и край...
Косата ми се изправи, вече няма къдрички
качила съм 10 килограма, а не ям много
Щастлива съм и се справям. А да ви питам, базирайки се на лентичката можем ли да видим пола????
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #370 -:
август 02, 2010, 11:50:45 »
Цитат на: sunray в август 02, 2010, 10:14:14
Искам да ви попитам - смятате ли че ехограф всеки месец вреди или е твърде често?
Аз съм се замисляла по същия въпрос...
отначалото досега имам 4 ехографа,а съм едва 8 г.с....,но пък какво да правя,като се притеснявам и до 12 седмица искам да съм сигурна,че всичко е наред...
Активен
dodo23
«
Отговор #371 -:
август 02, 2010, 12:16:30 »
Мисля,че
Албенчик
,скоро коментира,че в чужбина се правят три ехографски прегледа през цялата бременност.Точно толкова(доколкото съм информирана) поема у нас ЗК.Това не ми се струва случайно съвпадение.
Според мен колкото по-малко,толкова по-добре-при нормална бременност,когато всичко е наред,не виждам смисъл.
Никой не е умрял от рентгенова снимка,но и те вредят.
На въпроса за раждането и таткото-аз познавайки своя съпруг съм твърдо против!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #372 -:
август 02, 2010, 13:23:59 »
мацки, дано е тук мястото да попитам за нещо...
чух че има възможност сега като съм бременна да си взема болничен. Работя с едни "химикали" и ми става ужасно зле като съм на работа. От личната ли лекарка да си взема?
Сор ако въпроса ми е тъп, но нали затова сте тук
разчитам на вас.
Активен
dodo23
«
Отговор #373 -:
август 02, 2010, 13:29:33 »
Сиси,в товите месеци мисля,че както личния,така и АГ могат да ти дават болнични!
Щом си във вредна среда,бягай!
За по-сигурно можеш да попиташ и в темата "Бременност,майчинство и закони"
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #374 -:
август 02, 2010, 13:35:34 »
додо благодаря ти миличка!!!!
Отивам направо там...