Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:37:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 " (Прочетена 152083 пъти)
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "
«
Отговор #120 -:
юли 06, 2010, 12:39:30 »
Ина аз пиех Матерна-витамини за бременни-в коята имаше фолиева киселина.И нея док ми я изписа де.И в на4алото се 4удех дали няма да прекаля с ФК понеже и отделно си я приемах...според него никакви проблеми нямало
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #121 -:
юли 06, 2010, 14:10:56 »
Еми те докторите знаят най-добре. Мен само витамините ми даде. Каза ми като свьрша опаковката фолиева, която имам да ги почвам тях. Ма аз и без друго не сьм много редовна (и с фолиевата не бях)
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #122 -:
юли 06, 2010, 16:15:46 »
Първо , добре дошли на новите мамчета в темичката с пожелание за лека бременност.
Що се отнася до фолиевата киселина , аз установих тези дни ,че и витамините, които пия допринасят за гаденето. Незнам , дали е от фолиевата или желязото. Два дни не взимах витамините и се чувствах малко по-добре и затова почнах да ги взимам вечерта. Така ако ще става нещо , поне да е през ноща
. Иначе за газираното е много странно, защото тук именно препоръчват 7up ако ти се гади много. Но може би лекарката е имала предвид газирани, които съдържат кофеин. На мен ми ограничиха тук приема на кофеин, но аз така или иначе не пия кафе, само от време на време (1 път в месеца) лате.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #123 -:
юли 06, 2010, 18:37:10 »
Eх, момичета, така се притеснявам с моите динамични работни дни
Ето днес например излязох за работа в 6 без 10, прибрах се към 7...Това са 13 часа! Следобед ме заболя корема и пих Но Шпа. Но стресът е много, главата ми бучи в момента и искрено се надявам на малчо нищо да му няма
Гърбът ме заболя, костите ми пукаха от седене на бюрото.
Оплаках ви се. Надявам се да не съм навредила на бебчо - дали съм толкова тъпа, че да се (го) подлагам на всичко това?!
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #124 -:
юли 06, 2010, 23:25:05 »
velvet, не си тъпа въобще, просто ще трябва да свикнеш, че има промени в живота ти. Аз на твое място бих си взела болнични няколко дни, за да си отпочинеш и релаксираш поне малко от малко. Не се претоварвай , то работата край няма.
Иначе аз днес правих проучване за болниците, цени, условия и т.н. Нали сме без застраховка (защото Крис не вярва в застраховките) и се оказа , че не е толкова скъпо, особено в болницата, която аз толкова харесвам. Малко се бях притеснила, след като някой беше споменал, че на ден в Чикаго струва около $4000 и то в университетската клиника. Но и стандартът в Чикаго е доста по-висок от този в Денвър, така че не бива да се учудвам.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #125 -:
юли 07, 2010, 09:48:14 »
Здравейте момичета, нека и аз да се включа в тази темичка за очаквани бебчета...... нашето се очаква да се роди на 17ти януари според някои таблички, според други на 20ти..... Чакам да ми дойде денят за първия ехограф, за да ми кажат с точност.
Аз съм почти новак тук, тъй като съм се включвала съвсем малко в темите за сватбата, а в клуба на бебеправещите даже не успях да се запиша, тъй като всичко стана много бързо при нас
В момента съм в 13та седмица (или по точно 12 + 2), но понеже живеем в Англия тук по различен начин протича наблюдението. За първи път ще ме гледат на видеозон чак другия вторник ... и съм безкрайно щастлива, че преди 3-4 седмици си бяхме в България (за сватбата
) и там успяхме да видим бебчето, което тогава беше 10,5 мм и се виждаше как бие сърчицето му. Затова сега ми е по-спокойно, но ако трябваше за пръв път да го видя чак в 13та седмица, щях да се побъркам
. Иначе сякаш всичко си е нормално - гади ми се всеки ден, най-вече късно следобед и вечер, когато става почти непоносимо. За моя радост от няколко дни усещам, че нещата май започват да се оправят малко по-малко и мн се радвам, защотот силите ми вече са почти на приключване....
Малко се притеснявам, надявам се всичко да наред, защото преди 2 год преживях спонтанен аборт и сега, въпреки че се старая да не мисля за това, все пак постоянно ми е в главата, макар да го изтиквам на заден план.
Стана малко дългичко, но в общи линии това е за мен
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #126 -:
юли 07, 2010, 09:57:52 »
Привет и добре дошла в клуба
Няма за какво да се притесняваш, то си е вече добре закрепено. Само хубави мисли да има в главата ти
Спонтанни аборти се случват на 70% от жените с пьрва бременност. Много от тях в нашия форум гушкат здрави и щастливи и деца, а много други са разпределени по темите за бьдещите мами.
Всичко ще бьде наред !!
Моят пьрви ехограф е утре, в 11 (почти 12) седмица. И ще видим какви сме ги сьтворили
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #127 -:
юли 07, 2010, 10:05:43 »
Това е страхотно inaxastra! Значи утре ще е един много вълнуващ ден за теб, да разкажеш после - колко е голямо бебчето, какво се вижда вече....а аз ще търпя още 1 седмица
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #128 -:
юли 07, 2010, 10:22:23 »
alben4ik добре дошла
Не се притеснявай от тук насетне. Желая ти спокойна бременност и виииинаги казвам само позитивни мисли в главата
inaxastra и аз днес съм при доки пак ще го видим нашия човек. Както споменах качила съм доста килца, но за щастие не ми личат
трупам само в пупата.
Снимки утре, обещах.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #129 -:
юли 07, 2010, 10:27:46 »
alben4ik
Аз се включвам по повод спонтанния аборт. Аз имам два такива през миналата година, единия от които преживях доста тежко, но сега животи здраве ще си гушна бебето в края на ноември и утре влизам в 18-та седмица. Така, че мила спокойно, всичко ще е наред и ще имаш едно прекрасно януарско бебенце.
Инка, ще чакам с нетърпение да кажеш как са нещата при вас и колко сте пораснали.
Сиска, ще чакам и от теб новинки, че ти толкова време се кри и почти нищо не съм научила за твоята бременност.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #130 -:
юли 07, 2010, 10:32:26 »
Сисе, колко си качила ? А от колко си трьгнала ?
Не си дльжна да отговаряш, ако сьм нетактична
Аз започнах 60кг и сьм качила 3кг.
Като се знае, че 60 кг за мен е подтегло. Случайно (заради работата бях свалила до толкова без дори да си дам сметка) иначе нормално сьм 63-64.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #131 -:
юли 07, 2010, 10:37:34 »
хич не ми се говори. Първо ще ви се покажа, после ще ви кажа колко съм качила.
Започнах от малко, аз винаги съм била слаба.
Ренка, питай мила, аз верно крих се ама сега мога да се разкрия
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #132 -:
юли 07, 2010, 10:43:31 »
Чакам аз да прочета по темичките как разбра, че си бременна, как съобщи на таткото. Бягай и разказвай. Пък може едно пространно ЛС да ми напишеш.
Момичета, не се притеснявайте за килограмите. Аз вчера питах моята лекарка за някаква диета. Въпреки, че аз наблягам на мляко и салатки, малко риба и печено месо. Хляба почти съм го забравила и пак съм качила 6 кг., което ме ужасява. А лекарката ми каза, че били нормални и после ще съм ги сваляла. Така, че не се притеснявайте.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #133 -:
юли 07, 2010, 10:44:09 »
Може и да не сьм права, но ми се струва, че слабите жени качват повече.
Но после се свалят, не се притеснявай
Нали сьм ви казвала, че майка и с мен и с брат ми е качила по 32 кила. Тя е 175 и е тежала 52кг преди бременността. Една моя приятелка сьщо беше много слаба пред да забременее (не знам колко точно, но като клечка) и тя качи 25, но мисля, че си е вьрнала предната форма.
Всичко ще свалиш. За бебето е нужно да имаш пльт, за да можеш да си го износиш добре и да мине леко раждането.
Рени, ти не ми се струва да си качила много. 6кг за в 5 месец е нормално. Вече си минала половината
Хубаво е, че се храниш добре, мен режимьт ми на хранене е сьвсем хаотичен, както и това което погльщам
«
Последна редакция: юли 07, 2010, 10:49:36 от inaxastra
»
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #134 -:
юли 07, 2010, 11:54:22 »
Мами влизам само да ви кажа, че си имаме
СИНИ ГАЩИ
и бобчо върви по-голям отколкото е по седмици.
Наблюдаващата лекарка пък така ме ядоса, отивам да йзанеса изследванията за спин, сифилис и хепатит понеже не се правят при тях и питам как са ми другите изследвания и тя даже не отишла да ги вземе от лабораторията в съседната стая - и това вече 3 седмици, питам за цитонамазката, тя смутолеви нещо гузно, че всичко е наред, но у мен остана впечатление, че въобще не са ми я направили, питам за микробиология и се оказва, че тя изобщо не ми е взела секрет за микробиология, а ми се полага по каса ... не стига че си патих сума ти изследвания които се полагат по каса, ами някои даже ми ги спестяват. Много съм ядосана и ще я сменям, някой ако знае как да сподели.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...