Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 17:38:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
"Шаферката - 3"
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Шаферката - 3" (Прочетена 264869 пъти)
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Отг: "Шаферката - 3"
«
Отговор #450 -:
март 29, 2012, 10:32:04 »
Еми, хубава е рокличката, ама трябва шаферките да са с перфектни тела за такова моделче.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #451 -:
март 29, 2012, 10:37:05 »
а ми Веси, аз само пример дадох, не бих ги облякла така, да не говорим че това става и за някоя по-неофициална сватба за булката
Има доста модели, преди малко харесах даже за майка ми за 20 лв модел
розова, до коляното, разкроена, за да й крие корема
Активен
kopretina
Любопитен
Публикации: 25
«
Отговор #452 -:
март 29, 2012, 11:17:59 »
Здравейте,имам нужда от мнение за шаферките. Мислите ли, че ще е странно, ако на сватбата няма шаферки? Имам доста приятелки и не мога да избера една или две, които да поемат тази задача - предполагам, че която и да избера, сред неизбраните ще има засегнати. А не искам излишни усложнения - и без това сватбата ни е с международен привкус (приятелят ми е чужденец) и имаме един куп организационни задачи, свързани с настаняването на гостите от чужбина, организиране на сватба, която да съчетава обичаи и от двете култури и т.н.
Каква всъщност е ролята на шаферката, освен при раздаването на подаръците за гостите?
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #453 -:
март 29, 2012, 11:31:26 »
kopretina
, аз също няма да имам шаферки. Ще имам малки шаферчета и големи шафер и шаферка, които ще играят с кумовете (танцът с пилето и тортата). Изобщо не е задължително да имаш шаферки, те нямат някаква специална роля. Подаръците за гостите може да са сложени предварително по масите.
Причината, поради която се отказах от шаферки е, че моите най- близки приятелки имат доста различни вкусове по отношение на облеклото. Не искам да ги заставям да носят еднакви рокли. Нашата сватба ще е в бяло и златно. Не виждам как ще облекат и трите златисти рокли. Ако пък не са им еднакви роклите, някак се губи смисълът от тези шаферки (това си е лично мое мнение).
«
Последна редакция: март 29, 2012, 12:45:12 от sunset
»
Активен
heruvimche
Сватбар
«
Отговор #454 -:
март 29, 2012, 13:23:55 »
kopretina
, шаферките по принцип се явяват най-близките приятелки на булката и в тази връзка на сватбата се отличават с облеклото си (еднаква рокля или аксесоар), като в същото време асистират през цялата сватба, въртят се около булката и помагат с каквото могат. Но едва ли ще имаш липса на помощ ако нямаш шаферки. За мен те са по-скоро още един "аксесоар" към декорацията на сватбата. Ако искаш все пак можеш да направиш по една бутониера от цветя на твоите приятелки, като по този начин ще ги зарадваш, и ще си направите интересни снимки, но не е задължително в никакъв случай да имаш някой, удостоен с титлата шафер, само защото така трябва, всичко е по желание.
Активен
kopretina
Любопитен
Публикации: 25
«
Отговор #455 -:
март 30, 2012, 13:23:30 »
Благодаря ви за мненията! Това с бутониерата е чудесна идея
heruvimche
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #456 -:
март 30, 2012, 14:15:01 »
Цитат на: kopretina в март 29, 2012, 11:17:59
Здравейте,имам нужда от мнение за шаферките. Мислите ли, че ще е странно, ако на сватбата няма шаферки? Имам доста приятелки и не мога да избера една или две, които да поемат тази задача - предполагам, че която и да избера, сред неизбраните ще има засегнати. А не искам излишни усложнения - и без това сватбата ни е с международен привкус (приятелят ми е чужденец) и имаме един куп организационни задачи, свързани с настаняването на гостите от чужбина, организиране на сватба, която да съчетава обичаи и от двете култури и т.н.
Каква всъщност е ролята на шаферката, освен при раздаването на подаръците за гостите?
Здравей, моите шафери бяха деца /племенници/, точно поради причината, че ако бях избрала едни от приятелките ми, другите щяха да се обидят и затова решихме за е така. А пък за надиграването с кумовете бяха две от приятелките ми на които много им се отдава да играят.
А колкото да ролята на шаферката: освен да раздава подаръчетата, да носи пръстените в църквата... все неща в помощ на булката.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #457 -:
април 02, 2012, 08:56:01 »
Нали се бях оплакала, че едната шаферка се раздели с единия шафер и се чудехме какво да правим. В крайна сметка й казах, че искам да е до мен, а в още по-крайна сметка - те се събраха! Сега изглеждат много щастливи и не можем да им се нарадваме!
Активен
rady17
Професор
«
Отговор #458 -:
април 02, 2012, 09:24:21 »
Ейй супер
Christy
честито, че "драмата шаферка" се е развила по възможно най хубавия начин.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #459 -:
април 02, 2012, 09:34:40 »
Цитат на: rady17 в април 02, 2012, 09:24:21
Ейй супер
Christy
честито, че "драмата шаферка" се е развила по възможно най хубавия начин.
Мда... сега продължава драмата "Цвят на рокля" и скоро ще им купя прасковени рокли с буфани
Едната чакала майка си
, за да реши какъв плат трябвало, втората нямало шанс да се улучи еднакъв нюанс (ъ?!), пък и не можело от един плат да се шие и дълга и къса рокля.... На третата й е все тая цвета, иска просто да изберат някакъв, четвъртата е ок, само че... не знам кога ще избираме цвета, защото не знам как да ги събера всички накуп - честно!
Активен
rady17
Професор
«
Отговор #460 -:
април 02, 2012, 09:41:59 »
Уха.. то май при теб не е едно или две неща...Аз като гледам няма мн време до сватбата, но знаеш ли да не ти пука! Да се оправят в смисъл не те са важните в този ден. Да ще им се радват, ако са с един цвят рокли и се разбира кой са, но все пак важните сте вие с младоженеца. Успех
Не има се нервирай много.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #461 -:
април 02, 2012, 09:47:12 »
Кристи супер!Много се радвам че проблема е решен....
Дано и при мен се наредят нещата,покрай нашата сватба само раздели...ужассс
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #462 -:
април 02, 2012, 10:06:24 »
Остави... то късахме етикети на покани (добре, че бяха на етикетчета имената), защото се разделяха, с нови хора са... абе има си малко изненади покрай организацията
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #463 -:
април 02, 2012, 10:08:31 »
Дано няма повече неприятни изненади,че Кристи не остана време.... 3-4 седмици...
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #464 -:
април 02, 2012, 10:11:36 »
ехаа, няма да бързам с поканите значи
Кристи , много се радвам , ама за другото... ма големи глезли са ...
Моите се навиха да не повярваш без претенции, на модела който съм показала преди време тук. Единственото им условие бе да се купят в последния момент, за да може дотогава да си продължат с диетите си.
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...