Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 14:30:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8 (Прочетена 96452 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
«
Отговор #210 -:
април 27, 2010, 11:27:37 »
Лива да ти кажа, тука по френско, бебе над 3кг не се ражда. Ако някой го докара до 3 го имат за гигант. За разлика от Бьлгария, тук 2500 е средното тегло (не научно, но някой като роди такива са реакциите). Не знам по каква причина
Не мисля, че това трябва да те натьжава. За притеснение вьобще не става вьпрос.
Пьк и рожденото тегло няма такова голямо значение. Познавам хора родени малки и станали по 2 метра човек. А мьжьт ми е роден 4500 и е дребен, даже слаботелесен е бил като дете
Тьй че, я веднага една усмивка
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #211 -:
април 27, 2010, 13:37:32 »
Според мен няма от какво да се притесняваш, Лили! Щом добре си расте бебчо това е важното. Но все пак ти си знаеш най-добре. Аз какво да кажа, като моето бебче сигурно няма да успее да чукне и 3.00 кг. преди да го изкарат
Важното е да са добре и да растат, пък колко и как ще видим.
Искам да ви питам момичета вие избрахте ли си педиатър вече? Аз днес взех телефона на една докторка, която е педиатър на детенцето на приятелката ми, но се притеснявам, че незнам какво да я питам като се срещна с нея. Вие какво направихте по въпроса?
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #212 -:
април 27, 2010, 13:51:13 »
liva82
, и аз съм на мнение, че е съвсем нормално, даже никак не е притеснително. Теб кое те смущава? Все пак си и лекар, може би има нещо друго, което те притеснява. Аз обратно на теб се притеснявам, че бебо върви по-голям и напред в седмиците. Док казва, че по-рано ще се раждаме, а на мен ми се иска да се завърти край термина си, но каквото стане, няма да се кося за това, да ни е живо и здраво детето
Четох по други форуми, че на много мами са им казвали, че бебовците са по-едри и по-рано са ги планирали за раждане, а всъщност си се раждат около термин със съвсем с нормално тегло, под 4 кг. дори и така си се успокоявам и му говоря да не бърза
Активен
leni_beni_
«
Отговор #213 -:
април 27, 2010, 13:53:46 »
Аngel_Лора
, и мен ме вълнува този въпрос. Намерила съм координатите на 3-ма лекари, които са ми близо и отговарят на някой от изискванията ми. Поне според това , което съм прочела за тях . И аз мисля , че ми е време да се срещна с някой от тях , но и аз нямам идея какво да питам или как точно да стане тази "среща"
Активен
Рубин
«
Отговор #214 -:
април 27, 2010, 13:57:51 »
Аз момичета понеже ще избера живот и здраве напия личен лекар за педиатър,та като ходих да си взема направлението за раждане и й казах,че ще желаем тя да е педиатър!Тя каза,че няма проблем,само в деня на изписването да и се обадим,за да мине(нали първото посещеие тр да е 24 след изписването)!
Нищо друго няма да се говори,просто казвате че искате тя или той да е педиатър и се разбирате за първото псещение!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #215 -:
април 27, 2010, 15:39:45 »
благодаря ви за подкрепата момичета..притеснява ме факта, че като се роди 3.000 нали отслабват и ще стане 2.800 някъде а толкова малко бебе се гледа по трудничко и че по принцип вървим с 7-10 дена по малки по всички размери мен затова ми стана криво и че нищо не мога да направя за капак на всичко другия вторник 04.05 ще ходя на един изпит за поддържане нивото на знания.., че нали уча и допълнително специализирам освен всичкои ми идва малко нагорнище но да видим като съм се хванала специалист да став3ам не е лесно ..само се надявам бебчо да е кротък, че ми се иска и докторантура да запиша всички казват че ме боляло главата не стига , че ще ми станат 10 години заедно със специалността , а съм искала и още 4 ама да видим как ще се оправям с бебчо , че ако наистина е толкова малък и му се трепери така няма да ми е до 3 висше
Активен
КатиНка
«
Отговор #216 -:
април 27, 2010, 15:55:33 »
И мен ме вълнува избора на педиатър, но се оказа труден въпрос и избор. Татето иска да е в квартала за да ни е под ръка, а аз като че ли се навивам да си остане при моя личен лекар, който е педиатър и ме познава от години, както и аз него и съм доволна от вниманието му, но е в друг квартал и за придвижване ще ми е трудно
liva82
, дано да ви е спокоен бебо и да имаш възможност да запишеш и доктурантурата. Дечицата са най-важни, но и личното развитие не трябва да се загърбва, така че стискам палци
Активен
Вероника
«
Отговор #217 -:
април 27, 2010, 21:23:46 »
Цитат на: liva82 в април 27, 2010, 10:13:48
здравейте мамимай само аз пиша в тази темичка...
Бяхме на преглед и сме вече 2.150г док каза, че ще станем най много 3.000-3.200 което малко ме натъжи, че нашето бебе ще е мъничко като чета вашите колко са големи и още по гадно ми става..и накрая той вика не се очаква голямо бебе
но важно , че всичко му е наред
Лива, че 3.000-3.200 си е нормално според мен и как ще се гледа трудно. Габриела се роди 3.180 и да ти кажа родих без шевове и никак трудно не я гледам
Не се притеснявай за подобни неща. никой не знае с точност колко ще се роди, все пак мже нарая да стане голямо бебето. Не се тормои въобще. За ГАби все казваха че е голяма и Да щеше да е ако бяхме стигнали до термин но аз не мисля че 3.180 кг е малко бебе.
Активен
Рубин
«
Отговор #218 -:
април 27, 2010, 21:36:35 »
Разбира се,че 3-3,200кг не е малко!Аз за малко разбирам под 2,800кг!
А и това за гледането какво значи?И при по едро бебче си го има притеснението и треперенето в първите дни!
А и както казва Вер,ами гледай без шев,без нищо!Дай Боже на всеки му такова раждане!
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #219 -:
април 27, 2010, 22:24:47 »
vanyusha
поздравления за хубавките новини от прегледа, браво расте малкия сладур, не си играе
аз нещо съм скиптично настроена към тези триколки... в крайна сметка всеки сам си преценя
liva82
аз пък се моля моя бебешок да е 3 до 3 и 100 кг всеки с дерта си хахах все си викам здраво да е, ама ако може и да не е много големичко че да стане бързо и лесно
Аз съм била 3,150 и за разлика от мъжа на leni_beni_моичкия е бил 4,800 та се моля малкия да се е метнал като за начало на мен пък после да гони баща си Пък и на моя бебок му казват че е малко по-назад с теглилките, няма да се притесняваш ей
И много успех със следването!
Аngel_Лора
аз смятам или до края на тази седмица или идната да отида до лекарския кабинет на педиатърката, която е на дечицата на сестра ми, и просто да попитам дали желае и дали има възможност да заведе при себе си още едно бебче.. това е, и ако се съгласи, ще й кажа термина си, ще й взема телефона, че да може след като ни изпишат, живот и здраве, да й се обадя да дойде да ни посети..
Ей
Рубин
„...ще избера живот и здраве наПия личен лекар за педиатър...” чета и в първия момент си викам, ха, една мама с алкохол ще примамва лекар за детето си
Леле ама наистина окапваме една по една Рубинче и ти ще ни изоставиш скоро като е по хубав повод няма по добро изоставяне
Аз да ви кажа напоследък, имам чувството че с всеки изминал ден, все по-трудно ми става, все по-тромава съм, кръста ме боли, костта долу отпред и тя ме боли, трудно ставам от леглото, абе направо.. не го очаквах някак си, може би защото до сега лесно ми беше всичко и сега малко като се затормозих и ми идва нанагорно.. Ама още малко не остана, ние сме силни мамчета, ще се справим
«
Последна редакция: април 27, 2010, 22:26:52 от flower84
»
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #220 -:
април 28, 2010, 02:00:45 »
Цитат на: liva82 в април 27, 2010, 10:13:48
здравейте мамимай само аз пиша в тази темичка...
Бяхме на преглед и сме вече 2.150г док каза, че ще станем най много 3.000-3.200 което малко ме натъжи, че нашето бебе ще е мъничко като чета вашите колко са големи и още по гадно ми става..и накрая той вика не се очаква голямо бебе
но важно , че всичко му е наред
Ей, мамче, не се шашкай толкова
както казваш и сама, най-важното е, че всичко е наред с бебето. Пък и честно казано аз не вярвам кой знае колко на тези предварителни мерки и теглилки. Чувала съм разкази на майки, родили съвсем различни по килограми бебета, от това което са им казали дори предишния ден. Все пак тези килограми се определят от размерите на главичката и на крачето и там каквото още мерят, ако не бъркам. Нашия може да е с по-голяма глава и за това да го изкарват толкова тежък
. Не ги мисли толкова тия неща, излишно се товариш
Успех на изпита.
Аngel_Лора
и аз като Рубин мисля, че няма кой знае какво толкова да го разпитваш педиатъра. Дали е съгласен да ви вземе и евентуално за визитите в къщи - че някои се мусят и не по всяко време са откриваеми. И на мен ми се ще на тази среща да го подложа на кръстосан разпит, за да преценя дали ще се разбираме в бъдеще, ама.... Аз мисля да се срещна с някои, който са ми препоръчали, а ако не се харесаме като дойде бебо просто ще го сменим
flower84
, искрено ти съчувствам, мила
Ако те успокоява - и аз съм така, предполагам и всичките в 9 месец. Хубавата новина е, че края се виждааааа
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #221 -:
април 28, 2010, 08:00:14 »
Здравейте бъдещи мамчета! Не съм се разписвала скоро, но минавам тука разните му изследвания и не смогвам да стигна до форума, пък и да ви кажа, почти не спя през нощта и си наваксвам през деня
Аз ще разкажа подробно в моята темичка за алерголога и изследванията до момента, да не пиша на две места едновременно. За педиатър - аз питам няколко конкретни неща:
1. Има ли възможност да ни поеме като пациенти
2. В кабинетът му има ли отделно място за преглед на бебчетата - ако е и общопрактикуващ, а не само педиатър, приемът на болни и здрави деца по едно и също време ли става
3. Заплаща ли се първото посещение и има ли определени часове за консултация на малките бебета
4. Има ли определени часове за домашно посещения, извършва ли такива - ако да, то те заплащат ли се отделно и има ли осигурен транспорт
5.Как процедираме, ако ни се налага да го търсим през почивни и празнични дни, както и след края на работния ден- той ли си поема пациентите или има сключен договор с медицински център, ако е второто - къде се намира, те имат ли домашни посещения, те заплащат ли се.
Та, съжалявам, ако изглежда като интервя за работа, обаче да ви кажа, не ми беше хрумвало за половината неща, докато не ги чух като възможни от няколкото педиатъра, които прозвъних. Така че смятам да съм запозната с тези неща преди да реша да ангажирам някой за бебока, че да няма после неприятни изненади
Надявам се да съм била полезна!
Активен
Рубин
«
Отговор #222 -:
април 28, 2010, 10:01:43 »
flower84
,леле наистина съм написала така! =]А исках да напиша "нашия"! ;)хихихи...
Ох,това с неприятните моменти и при мен го има!Ето снощи например пак имах поредния задух и трябваше да постоя малко права!Малко,малко-около 30 мин нямаше въздух за мен! :\Посе пък си легнах към 11 и 30 да спа и познаите,до 3 часа будувах!Като към 2 и нещо се почнаха адски киселини,на които и Талцид-а не помогна! :angry:Ужас!Ама,хайде както казваш-още малко остана!
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #223 -:
април 28, 2010, 17:10:05 »
Рубин ти кой талцид ползваш?
за дъвчене ли?
аз снощи взех едно хапченце, сдъвках го и го глътнах. Четох листовката и не видях да пише как се взема, мисля че начина ми е правилен ама все пак..
Активен
Рубин
«
Отговор #224 -:
април 28, 2010, 20:46:35 »
Ами то колко вида има? *crazy*Аз знам от баща ми че се сдъвква и се гълта полученото!Ох,на мен снощи не ми подейства!
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...