Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 21:41:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8  (Прочетена 96682 пъти)

Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #135 -: април 18, 2010, 18:19:46 »

Аз нямам такива екстри,ама все се надявах че ще имам! nea
А мацки,аз от време на време се измъчвам от киселини,ама днес направо е непоносимо!!!!И гадното е че няма общо какво съм яла!Всичко имам чувството че зависи как беба е застанала и какво е притиснала!
Сега чета из нета и срещнах че някои мами ползват Талцид!Вие знаете ли дали е безопасен при бременост?
Активен
vanyusha
Сватбар
Публикации: 272

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: април 18, 2010, 18:38:05 »

От всичките лекарства за киселини, само Талцида става за бременни. Аз си имам една опаковка от четвъртия месец още и когато станат непоносими си сдъвквам по едно хапче.
Иначе май наистина не винаги са свързани с храната киселините. Аз имам повече киселини като лежа. Когато сменя позата или се разходя малко изчезват.

Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: април 18, 2010, 18:45:49 »

И при мен киселините нямат общо с храната и като,че ли когато съм легнала имам многооо повече киселини,понякога като сменя позата или се размърдам намаляват,но не винаги! На 22ри съм на преглед и ще помоля да ми предпишат нещо,че много е кофти така angry
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #138 -: април 18, 2010, 19:01:49 »

На мен моя лекар не ми дава общо взето да пия хапчета така че аз се спасявам с газирана вода михалково и ми помага good
Активен
Рубин

« Отговор #139 -: април 18, 2010, 19:34:16 »

Имам тука една газирана вода и си сипах една чашка,та да видим,дано подеиства! nea
А и аз съм същата като  сменям позите и като лежа! :angry:Хайде,поне малко остана,ама наистина е непоносимо!
Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #140 -: април 18, 2010, 20:23:56 »

a_iordanova прекрасни покупки сте направили за мъничкото човече
Рубин отново те поздравявам за великолепната снимка която си си сложила, прекрасна си! Рубин имало е моменти, в които не мога да издържа, наистина киселините стават непоносими и съм си позволявала 3-4 пъти да пия половин чаена лъжичка сода смесена с вода, но не съм го обсъждала с док. А в началото и аз се облекчавах с по една малка чашка газирана вода...
А сега да ви кажа и аз как протече моя преглед, че последните дни бях детегледачка на племеничката ми и не ми остана време за интернет... В четвъртък бях на ЖК, с  килограмите аз съм вече доста нагоре, станаха 13 кг. вече от началото до сега.. На прегледа ми дадоха един картон с всичките ми мерки и теглилки, с моите данни и с данните от всеки преглед на който съм била, и този ксерокопиран картон трябва да си нося при раждането.. Всъщност не знам това ли се води направление за раждане?.. Бебчо беше 2,480 кг. с главичката надолу. Този път почти нищо не можах да разбера на ехографа и док. ми обясни че бебчо вече е пораснал и затова е така, видяхме му топчиците, няма съмнение вече че нашия малък герой ще е момче smile и така дадоха ми направление за кръв и урина, очен лекар, кардиолог и анестезиолог. В петък ходих на очен преглед, прегледаха ми очите на 3 апарата, заключението е че всичко е наред и мога спокойно без притеснения да родя по нормален начин. Да уточня за хора, които са преживели нещо подобно и които може да попаднат на темата, аз съм с операция Страбизъм (кривогледство) и коригиране на далекогледство на ляво око 90 г. и увеитиссерофибриноза (срастване на зеницата) през 99 г. (извинявам се че малко навлязох в подробности).. Сега ми предстои да посетя края на идната или началото на следващата седмица кардиолог и да пусна изследванията, доктора ми препоръча колкото може да са в по-малко разстояние от анестезиолога, който е на 28 април.
И сега да споделя едни моите усещания, чувствам че ми се втвърдява корема, но преди не съм си давала сметка че това са контракции, все съм го отдавала на местенето на бебето, че е от него, но май сега осъзнавам че всъщност това са контракции, ама като още не съм убедена.. това втъврдяване което аз усещам е само в корема ту от едната, ту от другата страна, а понякога и от двете, ако някоя от вас може да ми сподели дали е чувствала нещо подобно, т.е. контракции ли са или си втълпявам, ще съм благодарна... на 28-ми ще поговоря и с док.
Извинявам се за дългия пост!
 give_rose
Активен
Рубин

« Отговор #141 -: април 18, 2010, 21:02:25 »

flower84 ,аз имам същите усещания и мисля,че са контракции!Подготвя се бебкото!
А за това,което казваш че са ти иследванията и мерките,аз мисля,че е обменната карта,а направлението си е един лист които се издава от личния лекар!Аз онзи ден ходих и си го взех!
Браво на вашия мъник,много е пораснал!
Хайде заповядай в темичката ти! Wink
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24520.0.html
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #142 -: април 19, 2010, 09:05:21 »

браво на бебко, flower84   Bravo Добре расте мъника  girl_wink За втвърдяването на корема, и аз мисля, че са контракции. Можеш да си ги следиш на колко време се проявяват и колко време продължават.

Момичета, много ви се радвам  yahoo една по една вече си имате темички и скоро ще гушкате бебоците heart А след вас идем и ние, следващите летни мами  yahoo
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: април 19, 2010, 09:59:37 »

Ето ме и мен в 8 месец вече  yahoo
И от вчера си имам "екстра" по случая  tease . В неделя сутринта си събличам пижамата и милото  Oh my ... - "Я, се обърни,  какво ти има тука ? " . А то - целия ми гръб в петна, от тези тъмните  angry И точно за 1 вечер е станало така , ама какво да се прави  pardon
Утре съм на ЖК, и нямам търпение вече   danceg
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: април 19, 2010, 11:39:12 »

Здравейте!!!
Хайде престраших се и аз да се запиша тук, макар и вече приближавайки финала.
Моят термин е 03.07.2010, но се записвам тук(надявам се, че нямате нищо против), защото по седмици, както и вълнуващи теми съм по-близо до мамчетата тук, отколкото до тези в темата юли-август-септември.
Да дам кратък отчет: вече сме в 30-та седмица, прогнозите за бебчо са за момче, макар че лекарят не е особено убедителен, мъникът трябва да е около 1.5кг по изчисления, аз за съжаление съм +10кг, чувстваме се добре, изключително активен бебок.
С подготовката малко изоставам, но се надявам да напредна следващия месец и половина.
 Offtopic Бих си сложила лентичка, но нещо не ми се получава едновременно да бъдат и двете лентички и тази за сватбата и другата за бременноста, има ограничение в символите.
Активен
vanyusha
Сватбар
Публикации: 272

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: април 19, 2010, 12:50:38 »

Добре дошла в темичката, Marri  give_rose Още една мъжка мама  Bravo С интерес ще следя как протичат последните седмици от бременността ти. А за килограмите недей да съжаляваш, много добре си вървиш. Аз съм вече +16-17 и май водя класацията Wink
 Offtopic За лентичките - защо не пробваш да си смениш тази за сватбата да е с по-малко символи? leni_beni_ примерно има две - може да си избереш от нейните сайтове за лентички.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: април 19, 2010, 12:58:13 »

Welcome на Marri ех че хубаво още една мама да се присъедини  give_rose Добре с дошла, чувствай се удобно да споделяш и показваш всичко което те вълнува.
Ванюшаа аз май с кг водя класацията, нищо че родих нали бях в темата  tease Лелеее ама гледам ти лентичката и след седмица щюе спретваме и за теб темичкаа.
Коремчетаааа усещате ли как темичката взе да се попроменя, да позаслабваа  - хихихихи финала е на една ръка разстояние  smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: април 19, 2010, 13:26:19 »

Благодаря ви момичета за посрещането!
Ето имам си и втора лентичка Bravo
Исках да ви попитам в книжките, а и тук във форума четох, че след 30-та седмица консултациите са два пъти месечно, а в деветия месец и по-често, но на последната консултация миналата седмица като разговарях с наблюдаващия ме лекар стана ясно, че здраваната каса плащала едномесечни консултации и така ще бъде до края. Каква е вашата информация от наблюдаващите ви лекари?
Активен
Рубин

« Отговор #148 -: април 19, 2010, 13:36:35 »

Marri,добре дошла! @}->--Пожелавам ти последните метри до финала да са изпълнени само с положителни емоции! give_rose
А за консултациите,маи всичко е индивидуално,според случая и самата бременост!
Но като цяло посещенията през 2 седмици почват след 35 седмица!Но това се отнася за бременостите където явно всичко е наред и няма изгледи за по ранна поява на бебчо!Не знам по здравната каса как е,аз бях с платена консултация и почнах с прегледите през 2 седмици след 35 гс!А сега вече от седмица ходя всяка седмица! 8PЛеле как се изразих!Всичко преценява лекаря! good
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: април 19, 2010, 13:58:22 »

Marri , добре дошла в темичката и от мен  give_rose
За посещението на ЖК през 2 седмици , аз знам че започва от 32 г.с, но май всеки лекар си преценява сам , а и зависи в коя седмица ще ти се падне ЖК по това време .
Аз утре съм на ЖК и после ще кажа кога ще ме викат пак , но най -вероятно ще е след 2 седмици, защото тогава би трябвало да изляза в 45-дневния болничен . Друг е въпроса, че може и да не е преглед, а само да ида за болничния, а за Жк да ме викне друг път  pardon Няма какво да гадая, утре ще знам вече  Wink
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: