Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 13:00:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8 (Прочетена 96422 пъти)
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
«
Отговор #30 -:
април 09, 2010, 10:33:42 »
Според мен е и от разширяването на таза!А за тези мазила,аз знам че не е хубаво да се мажем с тях!Даже с каквото и да е било не е хубаво,но щом така са ви посъветвали лекарите ви?
Активен
КатиНка
«
Отговор #31 -:
април 09, 2010, 10:35:29 »
Ето от този тип:
Активен
leni_beni_
«
Отговор #32 -:
април 09, 2010, 10:36:13 »
И аз знам , че не е хубаво да се мажем с такива неща , но щом ви го казва лекар, значи може. Аз не помня лекарката да ми е казала, че неможе, може би съм чела някъде
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #33 -:
април 09, 2010, 10:39:27 »
Мен лекаря ми също ме ограничава много. Но каза, че това е със съставки, които няма да навредят и аз му се доверих - предписа ми Алга сан.
Активен
Ognena
Сватбар
«
Отговор #34 -:
април 09, 2010, 10:41:32 »
malinkata
, болките се обострят много ако имаш дори и лека травма на някой от дисковете на гръбначния стълб (дискова протрузия, притиснати нервчета, т.н) защото бебо като расте и ги притиска още повече и те се възпаляват. Аз съм с дисков пролапс на L4 и L5 и имам доста силни болки в лумбалната област - като поседя по-дълго или като походя повечко всичко изтръпва и боли много силно. Направо стигнах до момент от болка да не мога изобщо да седна или ако пък се заседя да не мога да се изправя (моята работа е пред компютър). След консултация от комисия лекари (невролог и акушер-гинеколог), стигнаха до извода, че не трябва да се мажа с нищо, никакви гелове и да пия каквото и да е освен парацетамол понякога (успокоява болката и е противовъзпалително), защото не е добре за бебето. Единственото лечение е почивка в леглото и да ти кажа определено помага. В болничен съм вече месец и има разлика, боли ме сериозно само ако се пренатоваря с нещо. Това е в случай, че болката е мнооого силна. Напълно е възможно и е нормална по-лека болка в кръста при разшираването на таза, но това е различно и отшумява както Рубин е написала. Успех и дано скоро да спре да те боли
!
Активен
Рубин
«
Отговор #35 -:
април 09, 2010, 11:00:02 »
Наистина не е хубаво да се мажем с мазила!Аз по принцим имам схващамия на врата още от малка и постоянно ,вседкидневно преди да забременнея се мажех с какво ли не!От както забременях разбрах че е вредно и спрях!Сега на моменти така ми се схваща,ама търпя и казввам на мъжо да ме разтрие,което разбира се не помага!
Но пак казвам,щом вашителекари са ви го позволили значи за вас може!
Дано да ви отшумят болките!А наистина,преди да почнете да се мажете,пробваите с безвредните парацетамол и но шпа!
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #36 -:
април 09, 2010, 11:01:59 »
Ognena, не знам какво да кажа за гелчето ... все си мисля, че нали нямаше да ми го изпише ако е вредно за бебчо?
В понеделник ще ходя на невролог да ме види и той да каже какво ще се прави, а иначе май и аз ще си остана вкъщи да лежа, че това ми препоръчват..., но не мога още ми се вижда рано и психически не мога да го приема ... дано да се размине и да мога поне до края на април да си работя.
Активен
Ognena
Сватбар
«
Отговор #37 -:
април 09, 2010, 11:13:08 »
malinkata, естествено, че трябва да вярваш на гинеколога си. В крайна сметка колкото лекари толкова и мнения. На мен мисълта ми беше, че с много почивка и то при сериозни болки, лечението е повече от успешно и то без лекарства (аз и парацетамола избягвах)
.
Иначе за оставането вкъщи - бебо ти е най-важен в момента! И аз отидох на преглед с идеята да ме облекчат с нещо, че си беше супер рано (15 седмица!) и като ми дадоха първо седмица, а после и още един месец изпаднах в потрес, ама сега да ти кажа смятам, че това е най-правилното и се радвам, че ги послушах. Нищо не ти пречи ако се почувстваш по-добре да отидеш на работа преди да е свършил болничния (сигурна съм, че никой няма да те върне
). Но не отказвай почивката, тя е съществена за теб и мъничето ти. Пък и както лекарката ме убеждаваше докато се чудех какво да правя: "радвай се на бременността ти и спокойствието/почивката, които можеш да имаш сега. После никой няма да ти ги даде
".
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #38 -:
април 09, 2010, 14:23:07 »
malinkata аз съм казвала ама пак ще напиша точно в 32 г.с. имах период от 4 дни където нямаше сутрин нямаше вечер нон стоп страхотна болка в срамната кост, после мина от само себе си и сега само вечер докато се обръщам ме наболява, а кръста ме боли надвечер когато съм имала по динамичен ден и поседна да си почина в полулегнало положение едвам се изправям от болка, така че препоръчвам ти повечко почивка...
По ТВ рекламират космодиск ако имаш от някой да вземеш, знам ли пък може и да помага накрайника който е за кръста точно... или може да пробваш от това което показва КатиНка... И аз се очудвам за мазилата, мислих че не трябва, но ти си права ако имаше нещо което може да навреди лекаря не би ти го предписал!
Иначе бременности различни, наистина твоята болка може да си продължи и до края, пожелавам ти да не е така, или ако е то поне да е слабичка
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #39 -:
април 09, 2010, 14:28:11 »
Мацки, не искам да ви плаша, но ви напомням, че при мен болките в кръста се оказаха контракции и при преглед установиха разкритие. Няма безобидна болка в кръста, освен, ако след преглед лекарят не е отхвърлил възможността за разкритие или подобен проблем. Иначе, да - в някакъв момент може и да са от тежестта!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #40 -:
април 09, 2010, 15:37:59 »
Моите болки в кръста (мисля, че кръст е много общо понятие така или иначе) ми ги оправи хиропрактик. Знам, че в България има такива специалисти, защото баща ми преди ходеше да му наместват някои неща.
Малинката
, защо не се поинтересуваш? Само че човекът трябва да е трениран да работи специфично с бременни. На мен ми беше крив таза от лявата страна и тя на няколко пъти ми го наместваше. Сега ми прави съвсем малки намествания, ходя в седмицата по веднъж. И пубисната кост почти ми оправи. Там болката беше много гадна.
Другият вариант е физиотерапия. Не се оставяй, аз ако не бях взела мерки, щях да съм на легло сега. Подобни проблеми имаше и
Regina
и нея я оправиха.
Щях да забравя за омекотетеля - Катинка е казала. Аз не ползвам омекотител доста време. Взех едни топки, които ги продават в бебешките магазини и ги слагам в сушилнята и дрехите излизат страшно меки и пухкави. Ето ги и тях:
«
Последна редакция: април 09, 2010, 15:41:40 от ellie_bellie
»
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
април 09, 2010, 17:22:46 »
ellie_bellie, предполагам, че като отида на невролог той ще каже най-точно какво е и как ще оправяме нещата, усещам и че ще си взема отпуска малко да почина, но така до края не искам да я карам все да ме боли чак на рев ме докарва.
beb4eto_na_me4o, помня какво беше разказала и се извинявам за глупавия си въпрос
, но ти имаше ли кървене или болки в корема или само в кръста?
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #42 -:
април 09, 2010, 17:53:55 »
Болката в гърба и кръста по време на бремеността
http://www.mamaibebe.com/?id=159
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #43 -:
април 09, 2010, 18:25:06 »
Не ти е изобщо глупав въпроса, не се притеснявай. Да ти кажа, болки в корема ниско долу получих чак в деня на прегледа, бяха съвсем слаби и даже си помислих, че е от друсането на колата, докато стигнем болницата. Прокървяване получих пак по същото време, преди това не съм забелязала дори слаба промяна в цвета на течението, имах зацапване по бельото след прегледа, в епикризата е отразено, че е имало започващо кървене при приемането. Не се шашкай сега - дали има нещо притеснително или не се установява с обикновен преглед. Изобщо не е задължително да има проблем, но е задължително лекар да го установи. Стискам палци за всяка от вас всичко да е наред!
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #44 -:
април 09, 2010, 18:52:41 »
момичета само още нещо искам да публикувам, сигурно станах прекалено нахална днес, но бих предпочела да се вземе под внимание и тъй като наскоро беше станало въпрос затова, нека всяка бъдеща мама имаща макар и минимален проблем с очите(далекогледство или късогледство) се обърне към специалист, та даже и за всички останали, никога не е излишен един профилактичен преглед
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_610_0.html
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
24