Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 14:40:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3"
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3" (Прочетена 127364 пъти)
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
Отг: "Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3"
«
Отговор #255 -:
април 06, 2010, 16:27:49 »
Охххх просто не мога да се събера в кожата си
и не знам тук ли да го постна това или на др. място. Моля да бъде преместено в подходящата тема....
Може ли такова безобразие....
, след като разбра, че съм бременна шефчето разтреби из целия офис, на всички колеги как ще ми вдигнел осигуровките до таван, за да мога видиш ли да взимам добри майчински. Дойде момента, в който трябваше да се говори и със счетоводителката и да обсъдим нещата (ама аз си имах едно на ум, щото винаги има уловка) и след това да снесем информацията смляна и пресмляна, какво точно трябва да се направи. Отиваме да го обсъждаме с господинчото, при което той казва: "Ми добре, почваме да внасяме осигуровките и тя като роди 3 месеца след това ще си се върне на работа, пък ще си взима от държавата заплатата" и аз така
"3 месеца след раждане да се върна на работа, никога не съм казвала такова нещо", "Е как да не си казвала, каза ми го.... " и се почна един безмислен едноминутов спор..... Казах му, че детето няма да си оставя на 3 месеца и на 6 месеца пак няма да го оставя..... дори да има кой да се грижи за него
Последните му думи бяха към счетоводителката: "Еми добре оставяме си нещата по старо му, щом не иска да се връща след 3 месец. Аз си мислех, че иска да продължи да работи за нас, но явно не е така. Ще трябва да си търсим др. човек"
Те си мислят, че като са си оставили децата на детегледачки и на бабите и всеки като тях трябва да прави.............
Извинете ме момичета, но исках да го споделя, просто не се трая в момента, иде ми да го смажа този
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #256 -:
април 06, 2010, 16:37:55 »
Еййййй много нагъл тип! То едно хубаво нещо има в БГ - дългото майчинство при това вече платено и те искат да ти го отнемат! Ц ц ц ц ц ц
Според мен една година е задължително да се гледа бебче, а по възможност и до две, даже сега на година и половина ми се струва малък за ясла, то още нито може да си каже какво му е, какво иска (храна/вода), а там са по много и е борба за оцеляване. Дори с неговата приятелка като го съберем едва ги опазваме, те са опасни и за себе си и за околните сега.
Та карай си с колкото пари има и си гледай бебче!
Една позната се осигуряваше допълнително и сега взима доста голямо майчинство, но предполагам че това пак става със съгласие на шефа, дори ти да си внасяш осигуровката.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #257 -:
април 06, 2010, 16:39:27 »
Фиама, възмутена съм от тази постъпка
Ейй, толкова ми е болна тази тема за "коректните" работодатели, че направо се побърквам от яд
Как е възможно да постъпват по такъв долен начин, акъла не ми го побира - що за безсърдечно и безхаберно отношение, значи!
Не знам как е по закон, не съм чела подробно - предполагам, че нямат право да те "изгонят" от работа като си на постоянен договор и бременна, но въпросът е защо така постъпват??? То ти стига ядовете дето ги береш само покрай един такъв разговор, ама на кой му пука, братко
Активен
Рубин
«
Отговор #258 -:
април 06, 2010, 16:45:09 »
fiamaa
,нямам думи просто!
Как може да има толкова безсърдечни хора!Изнудвачи!
Та какви пари ще си вземе той?Той е длъжен да ти заччете цялото майчйнство,а това че ще ти вдига осигуровките-това е просто един жест от негова страна!Нали ти ще си доплащаш разликата в дамъците!Пфффф,много е низък този човечец!
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #259 -:
април 06, 2010, 16:46:41 »
Много ми е болно
просто бях наистина така
и всеки път си задавм въпроса - защо бълагирте сме такива подли и долни същества?!
Още веднъж се извинявам, че оспамих темата и моля поста да бъде преместен на правилното място.
Активен
Ognena
Сватбар
«
Отговор #260 -:
април 06, 2010, 16:51:55 »
баси наглия тип! Думи нямам, не го е срам! Фиамче, от мен съвет мила, че явно на този доверие не можеш да имаш. За да не останеш без работа и осигуровки точно когато най-много ти трябват го уведоми официално по канален ред, с уведомление + амбулаторен лист доказващ бременностто, но го входирай през деловодство. Само така ще си защитена от закона и няма да може да те уволни, при устно уведомление винаги може да каже, че не си уведомила.
Впрочем, сега като се замисля и друго ми минава на ум
: що не му кажеш, че си размислила и ще се върнеш след 3 месеца пък после го пусни по пързалката като е толкоз нагъл! Стой си у вас и си гледай бебчето 1 година, нищо не може да направи. След като се върнеш на работа е длъжен да те задържи на същата позиция през следващите 6 месеца
. Успех и да пишеш какво е станало.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #261 -:
април 06, 2010, 16:52:12 »
До 3-год. възраст на детето никой няма право да те съкращава, още повече че след излизане в майчинство държавата плаща 80-90% от заплатата, така че работодателя не го засяга. Въпроса е като решиш след двете години да се връщаш на работа и вече има човек на твоето място какво правим? Обикновено тогава започват мизериите. Една позната така реши да се връща в моята фирма и много време се правиха на луди (сега покрай кризата наистина няма проекти), но тя сигнализира тук там и накрая я подкупиха с малко обезщетение на ръка и толкова.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #262 -:
април 06, 2010, 16:54:54 »
fiamaa, наистина ужасно се е получило, но се опитай да си спокойна и да не се ядосваш - не си струва за хора като шефа ти. И аз се страхувам от момента със съобщаването на шефа и даже на колегите ми - не заради осигъровки или друго, а за да не се промени отношението им. Аз работя в мъжка компания и до сега съм се стремяла да не ме възприемат като различна, но сега май ще се наложи...
За училището за родители и аз се интересувам, но предполагам за по - нататък - още ми е твърде рано
Но мисля, че не е рано да започна с някакви упражнения за бременни, понеженаистина се обездвижвам покрай цялото пазене - дори домакинските си задължения съм намалила и все внимавам да не се натоварвам...
Поздрави
Активен
Рубин
«
Отговор #263 -:
април 06, 2010, 17:01:23 »
m_eleva19
,до колкото си спомням ти имаше проблем и трябваше повече да лежиш,нали?
Питам,защото в такива ситуации не трябва изобщо да се занимаваш с упражнения или гимнастики за бременни!
Аз си бях купила и диск с упражнения,ама така и не съм го пуснала да го гледам,за да не се дразня!
Трябва си повече пазене!
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #264 -:
април 06, 2010, 17:17:52 »
Впрочем, сега като се замисля и друго ми минава на ум
: що не му кажеш, че си размислила и ще се върнеш след 3 месеца пък после го пусни по пързалката като е толкоз нагъл! Стой си у вас и си гледай бебчето 1 година, нищо не може да направи. След като се върнеш на работа е длъжен да те задържи на същата позиция през следващите 6 месеца
. Успех и да пишеш какво е станало.
[/quote]
Фиама, наистина е неприятно, но моят скромен опит в частните фирми (вадя си извода, че работиш в такава по това, което пишеш за осигуровките), показва че 90% от частните работодатели са от типа на твоят. Това което е написала Огнена е доста добър вариант за отмъщение.
Другият вариант е може би ти да започнеш да си довнасяш и да се разбереш с него ти да си ги плащаш, т.е да ти се вдигне осигурителния доход, но за твоя сметка. Просто трябва да проучиш как стои въпросът. За съжаление е така, ако не работиш в голяма институция, всичко зависи от отношението и благоволението на работодателя.
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #265 -:
април 06, 2010, 17:26:00 »
Здравейте бъдещи мамчета,
аз наминавам да ви видя как сте
много се радвам, че темата все повече се разраства
гледам си говорите за училища за бременни, аз ходих миналата година на лекциите на списание 9 месеца, разглеждаха се интересни теми и ми беше много интересно. ето програмата
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
fiamaa
според мен, ако има вероятност като се върнеш на работа да ти създават проблеми, по- добре наистина да кажеш, че си размислила и си съгласна да се върнеш по-рано на работа, но разбира се ти си знаеш най- добре
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #266 -:
април 06, 2010, 18:59:30 »
fiamaa
много е тъпа постъпката на шефа ти. Не спира да ме изумява до къде може да стигне наглостта и простотията на хората. След като се е отнесъл така с теб наистина заслужава както те съветват другите момичета да му кажеш, че ще се върнеш след 3 месеца и да не го направиш.
svetla_ety
относно гимнастиката четох, че до 12г.с. не е хубаво да се практикува и аз мисля след това да се запиша някъде.
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #267 -:
април 07, 2010, 11:09:44 »
Здравейте момичета и аз се записвам най-накрая в темичката.Ние очакваме нашето съкровище на 17.10,но до скоро не бяхме казали на никого.Исках да изчакаме да минат първите три месеца и тогава да кажем
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #268 -:
април 07, 2010, 11:38:55 »
trinity_vn,
честито мила, леки 9 месеца и сладко бебенце накрая
п.п сложи си лентичка да те следим.
fiamaa
, вчера като прочетох за твоя шеф и направо
що за нагли хора, този заслужава да го осъдиш, думи нямам....гушкам те силно мила
Аз днес бях на док. правихме картон, пусна ми кръв и утре чакам резултати, дано са добри. През май иска да ходя на ФМ. Позволи ми да пия кафе, колкото искам, но аз мисля да се огранича до 2. Имах притеснения дали ще позволи ходенето на козметик, че четох че от болка можело да има контракции, но на този етап нямало проблем. Само, че като я питах за мазането за стриите ми каза, че ако съм предразположена към тях няма спасение с каквото и да се мажа
Вие какво ползвате момичета, четох и в темата за козметикаата, но там имаше много идейки. То вярно, всеки пише каквоото му е помогнало на него.
А за главоболии, какво ви помага??? Док. каза, че ми било от ниско кръвно и повече течности, айрян със сол да пия, но като ме заболи главата е ужас, няма минаване.
Хубав ден на всички.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #269 -:
април 07, 2010, 12:53:54 »
trinity_vn
, честито мила
, много лека и спокойна бременност ти желая
Боги
, аз ти казах вече за кафенцата , затова няма да се повтарям . А за мазането- да, вярно е , че ако си предразположен може и да е неизбежно, но.......когато кожата се овлажнява , тя става и по-еластична, което ако не предотврати, поне ще намали "нацепването " .
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...