Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 18:49:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3"
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3" (Прочетена 127401 пъти)
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
Отг: "Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3"
«
Отговор #240 -:
март 30, 2010, 18:57:24 »
Svetla_ety не се притеснявай, тези изследвания се правят в 11г.с. , така че мисля имаш време. А и твоя доктор няма как да не ти каже.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #241 -:
март 30, 2010, 22:15:00 »
Ей колко е хубаво, че ставаме все повече
Neli_87, geri77, juji
честито и ви поожелавам лека и изпълнена само с хубави емоции бременност.
Аз успях да се размина с лека настинка и вече се чувствам добре. Тези дни май доста се преуморих от обикаляне и срещи за предстоящата сватба и ме боли кръста. Дано всичко да приключи благополучно.
Чудя се защо след като съм още в 9г.с. коремчето започна да ми личи, а и повечето дрехи ми отесняха. Направо не знам какво ще правя със сватбената ми рокля
има още един месец, но ако се разширявам с тези темпове май няма да ми става.
Активен
shava
Ентусиаст
«
Отговор #242 -:
март 31, 2010, 09:46:56 »
Zori83, и аз вече почти не мога да се побирам в мойте дрехи и моя корм е пораснал,а аз влязах в 9 г.с. сега в понеделник но нали това е работата на нашите бебочета да растат после ще ги мислим килограмите.
Съвет от мен не се преуморявай за сватбата което можеш си го спестявай, друг да го прави и отиди там от където си си взела роклята и ги питаи дали могат да я коригират ако се наложи.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #243 -:
март 31, 2010, 16:14:37 »
боже колко е нараснала темичката
. Супер. На новите мами честито и от мен и леко бременеене. Аз три дена съм като умряла риба и на четвъртия се почувствам дотолкова добре, че да успея евентуално да се изкъпя и да хапна нещо различно от солети и обикновени бисквити и после пак се започва. Въобще не мога да стана от леглото с дни. Освен гаденето и киселините имам и допълнителен бонус...световъртеж и главоболие. На моменти се усещам, че късам нишката..т.е. ще припадна и не смея да ходя никъде извън кратка обиколка на квартала да подишам малко въздух..Утре ще ходя на БХС и да се видим с бебчо, че влизам в 13 г.с и както преди всеки преглед ме тресе треска...дано всичко да му е наред. Надявам се утре да ми разрешат да пътувам и с кола...много ми се иска да излезна малко от софия, макар, че на петата минута от качването ми в колата започва да ми се повръща, но вече съм много поизнервена и имам нужда от малко въздух...Извинявам се за дългия ми пост пълен с оплаквания, но нямам с кого да ги споделя, че милото почти не се прибира от работа...
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #244 -:
март 31, 2010, 16:32:02 »
m_eleva19 в 13г.с. или в 11г.с. си? Че на лентичката др. пише. И аз като теб повече сухи работи гледам да хапвам и почти никакъв апетит нямам
Аз да питам по напредналите бременни кога почнахте да се мажете с разни мазила против стрии? И какво ще речете за слънчевите лъчи, че аз обичам да си се пека като гущерче,а мисълта да си остана бяло саламурено сирене не ме блазни
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #245 -:
март 31, 2010, 16:36:30 »
fiamaa
,какво се чудиш?Грабваи и почваи да се мажеш!Аз почнах от както разбрах че съм бременна!По важно е преди растежа и опъването на кожата да се е овлажнявала,за да е еластична!
А за слънчевите лъчи аз знам че не са полезни!А и да ти кажа,ти самата няма да издържаш много под тях!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #246 -:
март 31, 2010, 16:44:41 »
fiamaa , аз започнах към 4-тия месец да се мажа със специален крем. Иначе до преди това си се цапотех с моите си. Аз много се мажа с разни мазила и не си овлажнявах кожата , така или иначе
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #247 -:
март 31, 2010, 18:23:40 »
Shava
аз започнах да се мажа още от 5-6 г.с. И аз от понеделник съм в 9г.с. и май с теб сме на една и съща датичка
А относно килограмите изобщо не се притеснявам - до сега не съм качила нито един, а и нямам по-голям апетит от преди. Лошото е, че и аз наблягам основно на сухи храни, но пък за сметка на това сладко изобщо не ми се яде.
m_eleva19
стискам палци всичко да е наред с бебчо и дано скоро се почувстваш добре
разгледах ти сватбата и май се оказва, че сме съгражданки.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #248 -:
април 02, 2010, 13:52:54 »
Ехааа, какво да видя..ми то нови мами тука имало вече
.
Честито на всички и леко бременеене ви пожелавам!
Сряда бях на лекар и видяхме пак бебето...расте детето вече сме 2см и 36мм. Пуснаха ми кръв и урина и днес си взех резултатите. Нещо май не са много добри
.
За кръвната картина само ме притеснява че, всичко е в норма с изключение на СУЕ, което е 15 в допустими граници 1 - 12mm/h. Другото, което силно ме срази е, че са ми открили ацетон в урината
.
Някой има ли представа какво означава това?
Активен
Данитка
«
Отговор #249 -:
април 02, 2010, 17:30:01 »
Честито на всички нови мами
Няма да ви изброявам поименно
Ние сме добре с бебока ,но в момента се местим,та като се установим ще ви следя по редовно
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #250 -:
април 03, 2010, 08:22:51 »
Цитат на: mimozka в април 02, 2010, 13:52:54
Ехааа, какво да видя..ми то нови мами тука имало вече
.
Честито на всички и леко бременеене ви пожелавам!
Сряда бях на лекар и видяхме пак бебето...расте детето вече сме 2см и 36мм. Пуснаха ми кръв и урина и днес си взех резултатите. Нещо май не са много добри
.
За кръвната картина само ме притеснява че, всичко е в норма с изключение на СУЕ, което е 15 в допустими граници 1 - 12mm/h. Другото, което силно ме срази е, че са ми открили ацетон в урината
.
Някой има ли представа какво означава това?
този показател
суе
/скорост н аутаяване на еритроцитите/ ти е в норма по време на бременност всички показатели по принцип све раздвижват и това е напълно нормално така че спокойно няма нищо притеснително
Активен
kameliq08
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #251 -:
април 03, 2010, 09:55:50 »
Здравейте на всички бъдещи майчета и честито!
Аз съм определена за 21.10.2010г. и се присъединявам към вас с малко страх и тревпетно очакване всичко да е наред.Искам ако мога малко да помогна на тези който трудно се справят във WC хапвайте сушени сини сливи избягвайте лекарствата.Успех на всички!
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #252 -:
април 06, 2010, 13:50:18 »
Здравейте на всички...аз реших да си доставя малко удоволствие и да попиша ...ами то незнам какво ми стана, но по мои изчисления аз ще раждам в 11 месец, че съм бременна с хипопотамче
. Абе точно сега ще влизам в 12 седмица, ама нензам как реших че вече ще влизам в 14...както и да е като отидох на БХС се опомних...бързам. Все още ми се гади, но сега минах на супи и съм качила 2 кг...да се чуди човек как успях...то и празниците и свекървата помогнаха...добре, че си отидохме че вече полудявах. Искам да попитам няколко неща...някой чувал ли е къде се провеждат уроци за бременни...пример гимнастика, как се диша, упражнения подпомагащи раждането и после какво се прави с бебето, че няма да има кой да ми помага и да съм в час...ама не разни там курсове, а такива към болници, и какви отзиви се чуват...Аз ходих на БХС и съм много ядосана...д-р Гагова беше в отпуска и ми го прави д-р Лазаров, който нищо, ама нищо не ми каза..трябваше да му вадя думите с ченгел...
а все пак си платих 100 лева и за 3 и 4 Д. Аз само го видях, че ритка и това беше. Той си го измери, разказа на сестрата и като го попитах дали се развива в седмиците ми отговори да и толкова.Всики останали въпроси останаха без отговор...
Zori83 аз за съжаление не живея там вече 10 години и съм омъжена в София
. Колкото до кореметата, аз нали изчетох един вагон с книги и във всички пише, че не би трябвало да личат до към 5-ти месец, но и моето ми е голямо, даже ме питат дали са сигурни за датата...Чакам да ми поразмине, че да си купя широки дрехи, че нищо не ми става...
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #253 -:
април 06, 2010, 14:28:29 »
m_eleva19
и аз като теб вече от 9г. не живея там, а в София. И аз искам да ходя на училище за родители, но мисля, че ми е още рано. Иначе много ми се иска да се запиша на йога за бременни, т.к. преди да забременея спортувах активно и сега това застояване не ми се отразява добре.
Аз също съм си записала час за фетална морфология за 19.04., но при д-р Марков, т.к. само положителни отзиви съм чувала за него, но ще видим като отида.
Момичета, ако някоя от вас е ходила до МД за БХС да сподели дали се чака много и колко струва?
«
Последна редакция: април 06, 2010, 14:51:33 от Zori83
»
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #254 -:
април 06, 2010, 15:21:11 »
Zori83
43лв е цената на БХС, трябва да идеш още същия ден след морфологията или най-късно на следващия.Резултатите излизат след около 4 работни дни, като можеш да ги изтеглиш от интернет.Иначе не чаках кой знае колко много, към половин час някъде
Данитка
, чакам включване след великото преместване, липсваш ни, бре мамче
«
Последна редакция: април 06, 2010, 15:24:48 от valka27
»
Активен
Страници:
1
...
15
16
[