Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 17:34:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Любовта и ... брака
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
Прането и перилните препарати!
Страници:
1
[
2
]
3
4
5
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Прането и перилните препарати! (Прочетена 60023 пъти)
Lionelsa
Баш Майстор
Отг: Прането и перилните препарати!
«
Отговор #15 -:
април 08, 2010, 11:04:56 »
Не разделям дрехите по цвят. Пера всичко заедно на 30 градуса и на бърза програма за около 30 минути. Не се раздърпват и не се смесват цветовете. Веднъж облечена дреха и веднага отива в пералнята - ежедневните дрехи според мен не са толкова мръсни, че да ползвам друга програма. Сутиените също ги пера с тези дрехи. Нито се раздърпват, нито им падат банелите.
Изпозлвам течен прах за пране и омекотител. Нямам марка, на която държа. Всеки път купувам различна. Имам и препарат за петна, ако се наложи. Ариел го развалиха много откакто се произвежда в Румъния. Ако има кой да ви носи препарати от чужбина, възползвайте се. Нямат нищо общо с доставяните в България, дори и от една и съща марка. И да знаете, старите видове на Ариел са новите Бонукс.
Чершафите и гащите пера на съответната програма на повечко градуси, за да се справя с бактериите
В борбата с тях се стремя да вадя веднага дрехите от пералнята и да я държа с отворена врата. Четох, че трябва веднъж месечно да се пуска само с препарат пералнята да работи, за да се прочиства, но все не се сещам да го направя.
Ако пера лекьосни покривки, кърпи и т.н. имам специлана програма на пералнята за тях. Слагам и Вениш.
Имам и програма за обувки, която ползвам. Лошото е, че не използва перилен препарат, за това ги накисвам първо в такъв и после ги изплаквам само с нея.
mar_my,
солите за вана ги купувам точно с тази цел
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #16 -:
април 08, 2010, 11:19:57 »
Аз пера с течен Первол за цветно и черно. Пера на 40 градуса всичко. Разделям дрехите на бели, цветни и черни. Като цветните ги разделям на светли и тъмни. Ползвам омекотител Ленор- един текъв черен, не знам как се казва. За бялото в момента нямам прах и го пера с такъв за цветно. Но по принцип го пера с Ариел гел, за бяло. Мама ми го купува от някъде, но не знам от къде.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #17 -:
април 08, 2010, 12:53:27 »
Аз пера с течен Рекс за бяло и за цветно и съм много доволна, а омекотителите ги сменям постоянно, нямам определен любим.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #18 -:
ноември 16, 2010, 19:26:22 »
И аз не пера по цветове. Слагам всичко на 40 градуса и досега издънки не е имало. Използвам течен Ехо Савекс с парфюм (лилавият) и съм адски доволна и доста учудена! Страхотен, дълготраен аромат! За мен не може да се сравнява с Ариел дори (колкото и смешно да звучи)
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #19 -:
декември 11, 2010, 20:05:07 »
Незнам дали само аз мисля така , но този вениш според мен не върши никаква работа. Мирише много хубаво и шишенцето ми харесва,но досега нито едно петно не е изчезнало. Аз ли си внушавам или съм права. Слагам го с праха вътре в пералнята. Да не би да се слага по друг начин? Ползва ли го някой?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #20 -:
декември 11, 2010, 20:29:45 »
Цитат на: Nina Style в декември 11, 2010, 20:05:07
Незнам дали само аз мисля така , но този вениш според мен не върши никаква работа. Мирише много хубаво и шишенцето ми харесва,но досега нито едно петно не е изчезнало. Аз ли си внушавам или съм права. Слагам го с праха вътре в пералнята. Да не би да се слага по друг начин? Ползва ли го някой?
Не си само ти. Аз го използвам по същия начин и не само,че петната не изчезват ами и леко посивялото бяло пране не побелява. Тва за мен е възможно най- големия боклук.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #21 -:
декември 11, 2010, 20:57:32 »
Е, значи не съм в грешка - и аз не намирам смисъл в този Вениш?! Досега нито едно петно не ми е излязло с него. Уж действам както казват в рекламата - натърквам петното и добавям в пералнята - резултат никакъв.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #22 -:
декември 11, 2010, 21:02:29 »
Е значи грешката не е и в мен. Вече дори не го сипвам в пералнята и си ми стои пълно шишето . До скоро не бях пробвала первола за черно пране, но преди седмица си купих и май върши работа. Колкото до праховете ползвам само персил и тайд и мога да кажа,че Тайд са го развалили много.
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #23 -:
декември 12, 2010, 12:04:07 »
Аз пък съм доволна от Вениш. Много малко са петната, с които не се е справил. Обикновено натърквам петното, оставям 15 мин да подейства и после пускам дрехата в пералнята. Обаче не всички петна успява да изпере де, за това съм съгласна.
Активен
lubov4eto
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #24 -:
декември 14, 2010, 14:46:22 »
Здравейте , аз пера 60 градуса по принци и сега като си взехме нова пералня направо ми стана лошо с тея 60 градоса. Иначе използвам течен савекс с парфюм , а за петната ги махам с обезмаслител много добре се чистят
и не остави и следа
. Вениш не съм пробвала но сега с новата пералня ни подариха едно шишенце та ще видим някой ден каква работа върши
Активен
maria_lakova
«
Отговор #25 -:
декември 14, 2010, 15:15:54 »
Аз съм от групата на недоволните от Вениш. Може и да маха някои петна, но като цяло не съм доволна.
Иначе сега сме купили от капсулите на Ариел за цветно пране, но още не сме ги пробвали. Някой ползвал ли ги е да каже впечатления някакви?
Активен
Mrs.™
«
Отговор #26 -:
декември 14, 2010, 15:42:39 »
Аз ги имам и не съм доволна.Ползвах ги 4-5 пъти и бях разочарована -дрехите все едно бяха само с вода преплакнати
Активен
maria_lakova
«
Отговор #27 -:
декември 14, 2010, 15:55:09 »
Цитат на: miss™ в декември 14, 2010, 15:42:39
Аз ги имам и не съм доволна.Ползвах ги 4-5 пъти и бях разочарована -дрехите все едно бяха само с вода преплакнати
Еее, знаех си аз, че първо трябва да питам преди да купувам, че и взехме ог голямата кутия, за да е по-изгодно!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #28 -:
декември 14, 2010, 16:08:39 »
Цитат на: maria_lakova в декември 14, 2010, 15:55:09
Еее, знаех си аз, че първо трябва да питам преди да купувам, че и взехме ог голямата кутия, за да е по-изгодно!
Добре,че влязох тук да прочета,че да не купувам от тезиз капсули.Аз пера вече 3 години само с течен Персил за цветно и за бяло пране и съм много доволна.Даже последно ми го донесоха от чужбина,може би от Италия и повярвайте ми поне 2 пъти е по-добър от този на българският пазар.Много съм доволна.
С Вениш съм махала петна само от покривки и съм доволна.
С белият Вениш ми се наложи да изпера една много захабена риза от един работник ,който ми я върна като напусна и май не я беше прал доста време - перфектно се изпра!
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #29 -:
декември 14, 2010, 17:00:59 »
За мен Meglio върши прекрасна работа за петна на бели дрехи (на цветно не съм пробвала), за Вениш и аз съм скептична....
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
5
Всички
Нагоре
Изпечатай