Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 18:34:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очакваме нашите съкровища ЮЛИ - АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ 5 ча  (Прочетена 124543 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: декември 23, 2009, 08:36:08 »

Криси, в 6-та седмица и сърчицето могат да видят, но това зависи от доктора и апаратурата, с която работи. Би трябвало да се види ембриончето, ще измерят размерите и ще ти кажат освен по метода с МЦ и по размери в коя седмица се водиш. Ще ти дадат и снимка на бебчо.

Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: декември 23, 2009, 08:43:11 »

От личен опит ти препоръчвам да изчакаш, защото и аз отидох в 6 г.с. за пръв път и каквооо, само се изпопритесних докато дойде 9г.с., че да ида пак и да ми кажат,че се вижда ембрион!
Е вярно наистина много си зависи от доктора и от апаратурата, с която те гледат. Мен ме гледаха с коремен ехограф!
И все пак щом лекарката ти е казала тогава отидеш...я послушай give_rose
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: декември 23, 2009, 08:53:07 »

Мише, така е, много зависи от доктора!!!

Ти как си с повръщането, понамаля ли вече?

Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: декември 23, 2009, 09:10:19 »

smile Ами тая сутрин като си сложих гланц на устните и така ми се догади, без малко щеше да има bad ама се сдържах и избърсах гланца набързо girl_impossible. Иначе си ми става лошо, особенно вечер след като се навечерям.Ама явно така ще е ... smile
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #109 -: декември 23, 2009, 11:07:25 »

На мен най-много ми се гадеше, спеше, изморявах се през втория месец. Сега вече нямам проблем, вечер изкарвам до късно, а преди до 21ч съм заспала  sleeping
mi6kata_85, внесе чудесно настроение и новини след прегледа  yahoo Татковците наистина са много интересни при първите си срещи с малкия човек  tease За гаденето, док ми беше изписал хомеопатични капки Вомитусхил и ми помагаха, минаваше ми веднага. Също и както всички препоръчват, хапваш бисквитка или сухар и също минава. Сега ми предстои полет и мисля да си държа капките под ръка за всеки случай.
_matilda_, krisssy   Welcome Криси, и аз съм на мнение да  отидеш в по-предна седмица за да видите повече неща.

Много гадно звучи, но при първите прегледи, док установява наличието на нормална бременност и дали плода е жив  huhhuh.gif Поне така се изразяваха и двамата док при мен. Аз ходих в 6-та и само това ми казаха  huhhuh.gif После изчаках до 10-та и тогава вече ми казаха повече неща и чухме сърчицето. 
« Последна редакция: декември 23, 2009, 11:20:44 от КатиНка » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: декември 23, 2009, 16:02:54 »

Мишката, дано скоро отмине това гадене, но важното е, че се храниш!!!

Катинка, това, което аз визирам е виждането на сърчицето около 6-та г.с., докторите виждат как то пулсира на екрана, а не да се чуе самото сърчице. Дано не съм объркала някого.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: декември 24, 2009, 00:17:11 »

Благодаря за отговорите,всъщност тя ми даде две дати 28 декември и 4-ти януари,аз май ще изчакам януари,тъкмо след нова година ще мога да си взема и направление,че сега вече няма да ми даде.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: декември 25, 2009, 22:30:21 »

И на мен ми се спеше много във втория месец,но като че ли в третия месец вече не.Сега освен,че имам болки ниско долу нито ми е лошо нито ми се спи- шест съм. yahoo.Баба ми като ме видя и веднага разбра,че имам бебче.И даже ми вика,че щом не ми е лошо ще е момченце,а аз все на девойче се надявах pardon
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: декември 27, 2009, 14:02:05 »

Момичета някоя от вас ще си прави ли фетална морфология първия триместър,аз доколкото знам се прави между 11-та и 13-та седмица.
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: декември 27, 2009, 16:59:03 »

Момичета някоя от вас ще си прави ли фетална морфология първия триместър,аз доколкото знам се прави между 11-та и 13-та седмица.
krisssy по принцип високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.(Моята докторка, която ми води ЖК го прави на всеки преглед, а аз ходя на всеки 2 седмици. Т.е  на всеки две седмици тя си прави всички замервания на плода, които всъщност се правят и на феталната мофология)
Доколкото знам е желателно е да се направи:
1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.
Феталната морфология по принцип се прави на 2Д, като 3-4Д вече е по скоро за удоволствие на родилтелите, тъй като придобиват по-реална представа за наследника  pardon
Иначе 2Д апарат и добър специалист са нужни за една качествена фетлна морфология give_rose
« Последна редакция: декември 27, 2009, 19:10:49 от pleasure » Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: декември 27, 2009, 17:48:06 »

Благодаря за изчерпателния отговор,лошото е че аз съм от Враца,а тук няма много добри специалисти и затова искам да ида в София,поне да направя тези трите прегледа в тези седмици,които си посочила.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: декември 27, 2009, 18:12:50 »

Криско ти при кого ходиш във Враца? Иначе мога да ти препоръчам с две ръце д-р Николов от Монтана, нямам позната която да не е доволна от него. Хубавото е че срещу 30лв, прави подробен оглед и на твойте органи освен на тези на бебчето  good Много е добър, ако искаш ще ти дам телефонче, че става само с предварително записване  girl_wink
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: декември 27, 2009, 23:15:47 »

Гери аз засега ходя при Миткова,но няма тя да ми следи бременността живот и здраве,значи за Враца съм се ориентирала при Махинова,а иначе за феталната морфология ще ходя или при д-р Марков или при доц. Томова в София.
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #118 -: декември 27, 2009, 23:19:42 »

krisssy, аз си правих това изследване в началото на 12 седм. по настояване на док, при който ходя на частен прием. За него платих 60 лв, ако искаш, мога да ти напиша на лични повече инфо.
matsinka
, как ги обичам тези всичките бабини деветини  blum Сега около празниците се видяхме с роднини и се почнаха едни предсказания, едни суеверия, които говорели ... Wink Аз ще изчакам да видя съвременната техника какво ще каже по въпроса smile Иначе вярвам, че какъвто и да е пола на бебчо, всички ще си ги обичаме бекрайно много  heart  

Весело посрещане на Новата Година момичета  Christmas tree
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: декември 28, 2009, 11:22:53 »

Криси приеми едно съветче от мен и се махам че станахме май  Offtopic  Враца е малък град, защо не си избереш да ти следи бременността доктор който работи в болницата. Знам че е някаква тяхна глупава психология, но съм срещала много негативно отношение към жените ходили на консултация при Петкова, Махинова и още една имаше но ми избяга името й  huhhuh.gif Имат си там някакви техни разпри  nea  Аз лично също нямам положително мнение за Махинова, Миткова е доста по добър избор, но ти си прецени. Аз ако днес трябваше да избирам кой да ми следи бременността бих избрала Миткова, присъствах тука последната седмица на няколко раждания дето тя ги водеше, казвам ти няма толкова мила, търпелива и внимателна жена. А и напоследък все повече жени се хвалят от нея и от доброто и отношение  Wink Да не приемеш съвета ми като натрапване на мнение ей сладур  blum  Ти сама си решаваш на кого да се довериш в този важен момент от живота ти  good
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: