Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 20:32:47

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 156220 пъти)
 
Денито
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 319



« Отговор #405 -: февруари 19, 2010, 12:01:26 »

Kriseto вчера направих от твоите картофки с подправки - облизаха си пръстите и постещи, и непостещи! Ето още едни лесни и вкусни картофи: обелени и нарязани на кубчета като за яхния ги слагате в тавичка с малко мазнина, сол и червен пипер на вкус. Вместо вода обаче им сипвате бира. Разбърквайте от време на време, може по време на печенето да добавите още бира ако се е поизпарила.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: февруари 19, 2010, 13:50:49 »

Момичета, приготвяли ли сте салата от спанак? В нета намерих най-различни рецепти, но аз никога не съм пробвала и ми е интересно от личен опит как става най-вкусна?  give_rose
в един ресторант до нас има салата със спанак, слага се още марула, двете накъсани на едро, крутони, синьо сирене и лек сос майонезен, хубава е
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: февруари 19, 2010, 14:41:16 »

току-що завърших тази тортичка за Теди smile


* торта имен ден.jpg (58.08 KB, 600x800 - видяно 317 пъти.)
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #408 -: февруари 19, 2010, 15:00:58 »

Еличко, ама ти цялата торта ли сама направи?  Oh my ... Oh my ... Oh my ... Bravo Bravo Bravo good good good

Страхотна е!  danceg

Незнам дали ще ти се занимава да пишеш, но аз не мога да разбера как се прави тоя фондан и това си е. Както и как се оцветява в такива готини цветове. Кажи и отвътре какво й сложи?

Аз най-много обичм някакви леки, плодови, сиропирани, незнам си какви още торти.

Аааааа,  Offtopic, много целувки на Тединка за имения ден!  give_rose give_rose give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #409 -: февруари 19, 2010, 15:50:03 »

Поздравления Ели,чудесна торта.И аз искам да попитам за фондана как го направи.За оцветяването нямам проблем ще го оцвутя ама не мога да направя пустия му фондан
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: февруари 19, 2010, 20:19:20 »

благодаря Дени и Жужи smile

1 кг. пудра захар
1 желатин др. Йоткер
1 с.л. марагарин
120 мл. глюкоза

Фондана го направих по следния начин, пресявам 1 кг. пудра захар в една тавичка. След това разтварям един желати на др. Йоткер в малко топла вода и после на водна баня го смесвам с 120 мл. глюкоза и 1 с.л. маргарин. След това си правя кладенче и изсипвам сместа и меся като тесто, докато се получи пластелин. Слагам в хладилника за 1ч. Оцветявам със сладкарска боя като я слагам при желатина !!! аз бях разделила порциите на две и така едната част бяла.

След това точа и оформям фигурки !!!:) А тортата е с пндишпанови какаови блатове сиропирани със сироп, крема е готов за торти на Йоткер smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #411 -: февруари 21, 2010, 11:29:09 »

Ели,а от къде купуваш глюкозата,още веднъж поздравления копирах си рецептта
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: февруари 21, 2010, 12:02:00 »

Ели,а от къде купуваш глюкозата,още веднъж поздравления копирах си рецептта

аз я купих от кауфланд, то е по-точно като течен подсладител сещаш ли се ???
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: февруари 21, 2010, 12:07:49 »

глюкозата я има още в дрогерии или по щандовете за диетични храни.
Ели, нямам думи за тортата  Bravo
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #414 -: февруари 21, 2010, 12:20:53 »

Мерси, Ели и Дарлинг give_rose
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: февруари 25, 2010, 23:25:13 »

darling днес направих твоя лимонов кейк, стана много вкусен  good
Аз намерих от тази лимонова глазура на Др Йоткер, ама да призная е пълен боклук  nea и съжалявам, че не го направих с глазурата, която ти си написала...нищо, следващия път  Wink
За украса сложих шарени пръчици и стана много готино, утре може да снимам и да покажа!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: февруари 26, 2010, 08:52:11 »

Моля ви момичета дайте сполучлива реецепта за дробчета по селски или просто дробчета  на фурна  smile
Никога немога да ги нагодя nea
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: февруари 26, 2010, 09:01:04 »

Дани, аз последно правих на фурна като сложих дробчета, гъбки, лук и доматено пюре (и със сос става), сол и подправки в една тавичка и сложих във фурната за около 30мин.
Станаха добре, но на мен лично повече ми харесват на тиган, става доста по-бавно, но е страхотно - там изпържвам първо дробчетата и ги вадя, после лука, пак вадя, после гъбките, може да се сложат пресни или печени чушки - за който обича, слагат се семена от копър, или просто копър ако нямаш семена, доматен сос или пюре - зависи колко гъсто го искаш и бяло вино и накрая всичко, което си го извадила го слагаш обратно за няколко минути.
Не съм го правила отдавна, и се надявам да не бъркам много последователността, но е нещо от този сорт  pardon Мазнината е зехтин и/или масло.
Това са ми на мен любимите дробчета  good
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: февруари 26, 2010, 09:07:21 »

Дани аз ги правя по следния начин smile

запържвам 2 глави лук и после добавям дроба и моркови на тънки колелца!! Слагам подправки малко сол, черен пипер, шарена сол малко, подправка на маги или някаква вегета, печени червени чушки , гъби!!!! Слагам малко доматен сос и лютеница, ако трябва малко вода !!!!!! smile става много вкусно

аз по принцип слагам и предварително сварени пил. сърца !!!

имам и друга рецепта от приятелка, не съм я пробвала , но на нея това и е хоби и съм сигурна, че са вкусни

Дробчета “Бялата писана”
500 грама пил. дробчета
300 гр. Бекон
300 гр. гъби-печурки
200 мл. течна сметана
2 с.л.  олио
60 гр.  масло
1 кубче пилешки бульон
1ч.л. соев сос
2 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус
Изчистените дробчета се запържват за 2-3 мин в сгорещеното олио. Добавят се нарязания на ивички бекон и бланшираните преди това в масло гъби. Пържи се 3-4 минути, слага се сметаната и се овкусява с натрошения пил. бульон, соевия сос, меда и черния пипер. Слага се сол ако е необходимо. Оставя се на тих огън  около 5 мин.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: февруари 26, 2010, 10:17:40 »

Хайде и аз да се запиша в тази темичка!  girl_wink
Аз обичам да готвя, но напоследък не го правя най-редовно, понеже съм на диета и се изкушавам.  Yes
Реших да споделя закуската, която често си правя, понеже, освен диетична, е ползена и вкусна. smile

Козуначе:

3 с.л. овесени трици
1 бр. яйце
3-4 с.л. кис. мляко
1/2 бакпувер
подсладител на вкус
по няколко капки есенции: козунак, ванилия, лимон, ром
Пека го в микровълнова за 7 мин.  good

Bon appétit! Torte
« Последна редакция: февруари 26, 2010, 10:24:47 от lunno momiche » Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines