Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 16:25:07

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 156044 пъти)
 
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: февруари 12, 2010, 12:53:26 »

Клео, в темата за рецептите имаше едни милинки на darling good
Аз лично не съм правила милинки  pardon
Тутманик съм правила, но в момента не мога да възпроизведа пропорциите на продуктите  blush
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #391 -: февруари 12, 2010, 17:41:41 »

Клео ,аз ги правя по рецептата от gotvetesmen ето я
         Продукти: 1 пак.брашно
                            1 яйце
                            1 суп. лъж. сол
                            3 суп. лъж. кисело мляко
                            1/2 куб. мая(3/4 куб.)
                            1 бурк. хладка вода (от кис.мляко - 400 гр.)


   
                 Каша: 1/2 краве масло (може и маргарин)
                            1 кафяна чаша олио
                            5 суп. лъж. брашно
                            щипка сол
                            натрошено сирене (около 1 ч.ч.)
 
                                                                                                                             
Приготовление: От брашното правим кладенче.В него слагаме яйцето,солта и кис.мляко.
                            В отделен съд разтваряме маята с хладката вода.Замесваме тестото докато спре да лепне.
                            Намазваме тавата с мазнина(най-вече с маргарин става по мазничка).От тестото правим малки
                            топчета  колкото орех и ги редим едно до едно докато напълним тавата.
                            Загъват се да втасат докато напълнят тавата.През това време си правим кашата ,
                            с която ще намажем милинките като втасат.Намазани с кашата ги изпичаме.
                            Като ги извадим ги напръскваме с вода и ги загъваме за 10 мин. 
Стават разкошни ,пухкави и вкусни
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: февруари 16, 2010, 18:34:05 »

Мацки, едно спешно питане. Може ли да сложа грах в гювеч и може ли да правя гювеч в тава, че нямам глинен съд? И ако имате някоя хубава рецепта споделете моляяяя!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #393 -: февруари 16, 2010, 19:02:10 »

Капризче,въпрос на вкус е ,аз слагам винаги когато имам.
На гювеча хубавото му е многото зеленчуци можеш да го направиш постен може и с месо,слагам каквито зеленчуци обичаме и картофи.приготвям го в иенска тава,ако имаш сушени доматки или чушки сложи вкуса става невероятен.
Понякога когато бързам го приготвям в тенджарата под налягане слагам  месо ,картофи ,спанак, кромид
моркови ,целина,чушка, нарязвам всичко на едри парчета заливам с малко вода и посправки и става за 20 минути
« Последна редакция: февруари 16, 2010, 19:04:28 от juji » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: февруари 16, 2010, 20:03:45 »

Наскоро правих лимонов кейк, стана много сполучлив. Разрязах на малки парценца и на всеко сложих розичка от фондан. Ако ви хареса ще ви дам рецептата.


* lemon cake.jpg (65.37 KB, 448x336 - видяно 285 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: февруари 16, 2010, 20:27:10 »

Аз я искам рецептата.Изглежда мн вкусно.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: февруари 16, 2010, 21:48:19 »

Darling, много добре изглежда сладкиша и аз се записвам за рецептата smile

Аз направих някакъв псевдо гювеч, но стана много вкусно. Казвам псевдо, защото не беше в глинен съд и нямаше зелен фасул, бамя, грах...И рецептата си я интерпретирах по мои си виждания smile Първо запържих свинско и пилешко. Докато се запържи месото, нарязах лук, чесън, печена чушка, картофи, бланширани тиквички и патладжани, настъргах моркови. Сложих всички зеленчуци при месото и като се запържиха леко добавих домати от консерва и подправки. Сложих малко вода, повря и после го запекох на фурна. Стана наистина вкусно smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #397 -: февруари 17, 2010, 11:10:52 »

Капризче,важното е ,че е станало вкусно .И аз нямам глинен съд ,но важното е ,че ви е харесало
Дарлинг и аз искам рецептата на сладкиша,много хубава снимка,фондана как го приготви.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: февруари 17, 2010, 19:01:22 »

Капризче аз също го правя  без фасул и бамя защото нещо не ги обичам.Ама грах слагам.Харесва ми че си смесила два вида месо.Само едно да питам тъй като аз никога не съм слагала тиквичка дали не се разкашка че винаги това ме е спирало.

Ехо darling мила пусни рецептата за лимоновия кейк.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: февруари 17, 2010, 22:12:08 »

Гери, на мен всичко ми стана като каша. Само картофите и месоте се отличаваха. Всичко друго си беше каша, но да ти кажа така ми хареса. Аз не обичам готвени зеленчуци като цяло и този вариант, при който не се вижда какво точно има в яденето ми хареса много. А за граха, оказа се че нямам и за това не сложих. Иначе и аз го обичам.

Много обичам пиле с грах. Става много вкусно и лесно. Ако искате ще ви пусна рецептата за него smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: февруари 19, 2010, 10:33:26 »

Извинявайте момичета за забавянето но ме тръшна един вирус, направо едва оцелях последните два дни.
Ето и рецептата, която е от книжка с рецепти с продукти на др. Йоткер.

Лимонов кейк с глазура

Продукти:
За тестото:
300гр меко масло или маргарин
300гр. захар
1 пак ванилена захар / аз го правих с обикновена ванилия
1 щипка соли
1/2 ампула есенция лимон / това го нямах
настъргана кора от 1 лимон
5 яйца
300гр. брашно
2 равни чаени лъжички бакпулвер на др. Йоткер

Сироп
100мл портокалов сок
сокът от 1 лимон
75гр захар

Глазура
1 пак. глазура лимон на същият доктор smile
2-3 супени лъжици вода
1 с.л. лимонов сок
Аз такава глазура не намерих и не съм ползваха затова направих глазурата на сладкиша агнеса, 3-4 жълтъка с 100гр пудра захар и прибави една лъжица лимонов сок.

Приготовление:
Разбиваме маслото с миксер на крем и посепенно при непрекъснато бъркане, добавяме захарта, ванилията, солта, есенцията и лимоновата кора. Едно по едно добавяме яйцата като на всяко бъркаме по 30 секунди. Смесваме брашното с бакпулвера и ги прибавяме на два пъти към сместа, до получаването на хомогенна смес. В рецептата пише че се пее в правоогълна намазнена тава 40на 30 см, но аз нямам такава го пеках в кръгла, около 25 минути на 180 градуса.
След изваждането докато е още горещ, го набождаме с многократно с клечка за зъби и го сиропираме с предварително приготвеният сироп. Оставяме да истине и след това нанасяме глазурата. Ако я направите с по-малко жлтъци може просто да нанесте на произволни фигури, аз залях целият сладкиш. Тази глазура се суши, затова аз оставих сладкиша открит през нощта.
Дано ви хареса!
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 510


Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!


Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: февруари 19, 2010, 11:02:15 »

Момичета, приготвяли ли сте салата от спанак? В нета намерих най-различни рецепти, но аз никога не съм пробвала и ми е интересно от личен опит как става най-вкусна?  give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #402 -: февруари 19, 2010, 11:27:31 »

Аз веднъж приготвих,да ти призная не ми беше много вкусна ,може би спанака не е толкова крехък колкото марулата ,та за това не ми хареса,но въпрос на вкус
Активен
van4ii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: февруари 19, 2010, 11:33:33 »

А хапвали ли сте салата от леща, голям мерак имам да направя, но дали ще ми хареса? crazy
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 510


Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!


Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: февруари 19, 2010, 11:37:53 »

А хапвали ли сте салата от леща, голям мерак имам да направя, но дали ще ми хареса? crazy

Лично аз не съм, но съм голям фен на салата от боб последно я правих подправена с червен лук, праз лук, кисели краставички и подправка за боб стана много вкусна!
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines