Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:36:35

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 156314 пъти)
 
Lupercola
Гост
« Отговор #195 -: декември 25, 2009, 23:41:11 »

Само за протокола, официалната Коледна маса:



* IMG-0330.JPG (31.56 KB, 333x500 - видяно 208 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #196 -: декември 25, 2009, 23:55:13 »

И с риск да стана досадна и да съм  Offtopic си позволявам да пусна още две снимки:


* DSC00233-1.JPG (46.89 KB, 500x375 - видяно 217 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #197 -: декември 26, 2009, 00:00:09 »

А обядът беше божествен  heart 100% френска кухня, но тъй като не го приготвях аз, а minalina й оставям правото да публикува снимките и рецептите към тях  good


* DSC00222-1.JPG (51.01 KB, 500x375 - видяно 195 пъти.)
« Последна редакция: декември 26, 2009, 00:02:07 от inaxastra » Активен
Abii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 451


http://svatba-biju.com/


« Отговор #198 -: декември 26, 2009, 00:32:03 »

inaxastra   :bravo:масата ти е перфектно оформена !Поздравления много красиво стилно и не  с толкова пари си направила  толкова тържествена масата! give_rose give_rose give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: декември 26, 2009, 13:53:27 »

Ина невероятно красиво оформление на масата.Направо страхотно.Стилно и изискано. god god god god god
Чакам с нетърение и рецептите.

clovis зависи естествено какъв е ориза.Има различни видове ориз подходящи за различни ястия.Иначе аз най общо го правя така.Задушавам лук нарязан на ситно и прибавям към него 1 ч.ч ориз който запържвам докато стане полупрозрачен.На 1 ч.ч ориз слагам 3 ч.ч /3 ч.ч и половина вода.подправям с черен пипер и шарена сол и пека на фурна докато водата изври като го наглеждам да не се препече.Когато искам да правя манджа го правя по следния начин.Запържвам лука после ориза добавям 1 шише домати и 2-3 печени чушки и добавям поне 4 чаши вода.Дано да съм ти помогнала.Ако с нещо друго мога да помогна съм насреща.
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #200 -: декември 26, 2009, 14:32:29 »

Празничните ви маси са уникално красиви,поздравявам ви. good
Активен
bibilqna
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #201 -: декември 27, 2009, 00:56:45 »

Inaxastra  невероятна маса, предразполагаща само за страхотни и незабравими емоции.  give_rose yahoo god god god  На пръв поглед толкова прости и обикновени неща като свещи и шишарки, каква обстановка създават  judges judges judges Много е стилно и изискано, не натруфено и супер красиво.  Bravo  Bravo  Bravo
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #202 -: декември 27, 2009, 00:57:50 »

Благодаря ви  give_rose

Както се казва правим каквото можем, с това, което имаме  smile
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: декември 27, 2009, 22:39:01 »

Ина масата е жестока judges judges judges снимките също   girl_wink
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: декември 27, 2009, 23:26:11 »

Инка, както винаги - стилно и красиво  Bravo
Момичета, аз искам да ви питам, дали се продават някъде такива хартиени кошнички, в които се слагат бонбоните - както са Роше, Рафаело и т.н.
Намислила съм да пробвам едни подобни бонбони да направя утре, но ми се иска като ги носим към гостите, да са сложени всяко в самостоятелна кошничка.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: декември 28, 2009, 00:22:42 »

Масата на Ина наистина няма грешка good, а на живо е още по-хубава.
Ето и рецептите на коледните госби придружени със снимков материал :

АПЕРИТИВ (от сп. Куизин бай Сирил Линиак, бр. 17)    :

1.   Топчета от козе сирене и захаросани плодове
2.   Топчета от крема сирене с риба тон и сусам    
Тук няма нужда от рецепта - всичко е в названията  Wink


* IMG_0335.JPG (67.29 KB, 411x245 - видяно 2180 пъти.)
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: декември 28, 2009, 00:24:17 »

ПРЕДЯСТИЕ : 

Гъши дроб със сушени плодове и ядки (от списание Ел а табл, бр. 67)


250 гр. полусуров гъши дроб
4 сушени смокини
1 с. л. стафиди
1 с. л. нарязани на дребно орехи
1 с. л. нарязани на дребно бадеми
20 г. масло
2 с. л. оцет “Кзерес”
2 с. л. бяло Порто
Черен пипер
2 щипки червен лют червен пипер
Щипка сол

Гъшият дроб се нарязва на малки кубчета.
Маслото се разтапя и в него се запържват на слаб огън нарязаните на ситно сушени плодове и ядки. Добавя се оцетът и портото заедно с подправките.
Когато течностите се изпарят, с тази смес се залива гъшият дроб и се разбърква внимателно.
Приготвя се съдинка, чието дъно и стени са покрити с прозрачно фолио, в която се слага сместа, обвива се с фолиото  и се слага поне една вечер в хладилника.
Сервира се с препечени филийки хляб (или джинджифилов такъв) и по желание със сладко от боровинки.    


* DSC00249.JPG (70.45 KB, 448x336 - видяно 212 пъти.)
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: декември 28, 2009, 00:25:16 »

ОСНОВНО ЯСТИЕ :

Печена пуйка с мед и подправки с гарнитура от малки лукчета, кестени и гъби (от сп. Куизин бай Сирил Линиак, бр. 17)    


1 пуйка
300 гр мед
200 гр масло
Сол
Черен пипер
За плънката :
1 с.л. канела
1 с.л. подправка “4 подправки” (или смес от индийско орехче, карамфил, джинджифил, канела)
600 гр кестени
400 гр малки лукчета
25 сл пилешки бульон
Малко масло


Пуйката се подсолява и поръсва с черен пипер, намазва се с разтопеното масло и сместта от мед и подправки и се пече в предварително нагрята на 160 ° фурна около 2ч30 – 3ч, като на всеки 15 мин се полива със соса на печивото, за да не изсъхне.
Белят се малките лукчета, запържват се в малко масло заедно с кестените на не много силен огън. Заливат се с 250 гр. бульон и сместа се остава на среден огън да се изпари течността. Гъбите се запържват с малко масло и се добавят към сместа.   


* DSC00253.JPG (68.37 KB, 448x336 - видяно 200 пъти.)
« Последна редакция: декември 28, 2009, 09:46:03 от minalina » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: декември 28, 2009, 00:27:14 »

И последно десерта - пънчето от Ина (рецепта по-назад в темата).
Това е апетитният му вид, когато се разреже.


* IMG_0360.JPG (59.67 KB, 448x299 - видяно 210 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #209 -: декември 28, 2009, 00:36:01 »

Супер ! Мерси много! Яко исках рецептата за пуйката, беше супер сполучлива  judges judges judges Препоръчвам я на всички и аз самата разбира се ще я пробвам  good

ПП. И с пиле става нали?
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines