Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 20, 2025, 00:08:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март- 3"  (Прочетена 134538 пъти)

Дидка
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: ноември 12, 2009, 13:00:58 »

Ехо, и аз съм тук  blum макар не толкова редовна в писането но в четенето съм редовна.Ние сме на консултация другата седмица дано да има, че с тоя грип май всичко е отменено. Риткаме си предимно вечер през деня принцесата ми е кротичка  danceg
Та имам един въпрос към вас, защото с моя мъж сме в спор: кога ще почвате вече усърдно да си пазарите за бебчето като килички кошари дрехи? Аз кошарка имам ще взема от мойте племенници, от на сестра ми нейните дечурлиги, но за количката ...ето тук ни е спора.... аз искам да си я вземем сега защото покрай коледа пускат големи промоции а мойта половинка ( той е от суеверните малко не иска да се копува тръгнал забелжки да ми прави че бебето ще се изкарвало като се стоплело  angry ) и иска да я вземем когато ни изпишат от родилното.Знам, че имаме досра време до края на февруари но ....  Та исках да попитам и вас от кога ще започнете да си пазарите.
А сега бягам в темата да питам за мнения за количката която съм си харесала smile
Извинявам се за поста ми, че стана толкова дълъг   give_rose
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1013

красота :)

« Отговор #136 -: ноември 12, 2009, 13:16:55 »

Плежърче за пола и на мен първо доки на ФМ ми каза момче, после моята си док не виждаше добре, но каза че предполага, че е момиче, след това се криеше, но последният път и тя потвърди, че е мъж, а на 3-тата ФМ дока каза категорично че е мъж- така че има време още да си сменят мненията  girl_wink А това изследване се назначава или при съмнение за проблем или по усмотрение на доктора за всеки случай- ти не се шашкай сега, на една мама и го бяха назначили просто като рутинно изследване, а на някои места го правят като част от ФМ. Ако имаше нещо притеснително док щеше да ти каже  smile
Гери успокой се сега и ще видиш, че някои дни ще прави активна гимнастика бебо, а други ще го мързи ! Аз съм чувала също, че някои майки различават кое е глава кое дупе- аз лично не мога виждам отвреме навреме твърди бабунки, но не мога да разбера кое какво е  Girl_hide
Дидка   и ние количката сме решили да я купим след като се роди бебето- въпреки, че и аз си мисля, че до Нова Година ще има хубави промоции. Иначе кошарката ще я купим от едни приятели- мъжо каза живот и здраве края на месеца да я вземем, а за пазаруването може би другата седмица, че като видя какъв списък от неща има и се препоти 20 пъти и сам започна да ме пита кога ще ходим да пазаруваме  Girl_hide
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: ноември 12, 2009, 13:38:25 »

Благодаря ти veselyshko за бързия отговор  give_rose
Аз все още я мисля дали да оставя за след като се дори бебка или сега
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: ноември 12, 2009, 13:51:57 »

Ами Диде мисля че ако намериш ТВОЯТА количка на добра цена около празниците няма смисъл да отлагаш  good Ние покупки още си нямаме, но пък имаме ужасно много подарени неща  nea Иначе относно излизането ние от сега сме на "нож"  girl_impossible Аз съм на мнение че трябва да се изведе възможно най скоро след раждането, мъжа ми каза че докато не стане топло никакво извеждане  Wink 
Онзи ден имахме лекции по детски болести при един страхотен педиатър, не знам дали да споменавам името, но мисля че няма лошо да кажа Д-р Попиванова от Майчин дом - страхотен човек, страхотен професионалист с много съвременен и много всеобхватен поглед върху нещата  good Та с нея се консултирах за излизането, понеже темата ни беше за профилактиката на рахит, а нали точно в излагането на светлина се състой немедикаментозната профилактика срещу рахит  Wink Жената каза лятно бебе - 2 седмици след раждането се извежда, зимно бебе - от 3 до 4 седмици след раждането трябва да започне да се извежда било то и за няколко минутки  good
Ох напоследък взеха да ми стават много дълги постовете, не знам въобще имате ли нерви да ги четете  girl_impossible
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: ноември 12, 2009, 14:06:09 »

Да имаме защото пишеш неща за които лично аз не ги знам  give_rose както това за рахита За дрешките аз имам малко от сестра ми, че тя е с две мъжкарчета иначе мойто свекурвище си пазари разни бодита от втората употреба за по 2 лв. бройката  angry angry diablo дето и един пат няма да ги облека на бебка ама това е друга тема да не наводнявам тая  tease
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: ноември 12, 2009, 14:34:11 »

ужас как от втора употреба неща за бебчето, та то има по-евтини магазинчета дето нови са по 3-4 лв, ох свекървите изкукват понякога diablo
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: ноември 12, 2009, 15:05:07 »

ох тасти smile какво да ти кажа
на моменти изпущвам но си мълча заради мъжо макар че не съм от много мълчаливите но няма как  и така вътрешно все си мисля, че ни се заформя затишие пред буря, защото те много обичат  да се налагат и каквото кажат трябва да стане  lacnl8. Сега от 2 месеца сме при тях защото почнахме да правим нашия апартамент и познай още от сега се казва къде ще бъде кошарата на бебето и нашето легло, независимо, че сме им повтаряли над 1000 пъти че там няма да седим но .... само те не го разбирът, а мен и на бесило да ме слагат аз там няма да си гледам бебка  diablo
Активен
sante
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #142 -: ноември 12, 2009, 16:37:03 »

Здравейте, мамчета, виждам, че обсъждате кое кога да купувате и се включвам и аз. Ние вече сме порчали детското обзавеждане за стаята на бебка и скоро трябва да пристигне, количката ще я вземем преди да се роди, а и аз мисля от англия да я поръчвам и затова по-добре предварително според мен, дрешките за малката кокона вече сме ги отбелязали в един каталог и свекър ми само чака да му го дадем, за до ходи да ги купува yahoo, поръчали сме и ваничката и шкафчето за банята, и сме купили някои неща. Иначе мъжо не ме оставя на мира, той е по-нетърпелив от мен, всеки ден ме тормози да ходим да пазаруваме, защото беба щяла да остане без дрехи и количка  funnytooth, а има толкова време още, но ходи се разправяй... мъжка му работа Wink
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #143 -: ноември 12, 2009, 17:21:03 »

здр и от мен аз си накупих почти всички необходими дрешки и имам мн подарени от моята кума.но количка креватче не сме си купили още ,но креватчето е въпрос на време сигурно другия месец ще го вземем.за свекито и мойта мн ъкъли дава ама кой я слуша хубаво че не сме при нея че ужасс ohmyи мн ме изнервя все ми вика облечи се да не ти е хладно,хапни да не си гладна и от сорта и мн дразни все паак аз знам кога ми е студено и кога съм гладна ама няма как.
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #144 -: ноември 12, 2009, 17:37:12 »

момичета аз сега видях ама лентичката ми вече е 8-ми месец *YAHOO*малко ми остана.колко бързо минава времето не усетих yahoo
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1013

красота :)

« Отговор #145 -: ноември 12, 2009, 17:55:47 »

Гери и ние с мъжо имаме разминавания по въпроса с извеждането- според него до Март м. няма да имаме нужда от количка, защото в тоя студ къде съм щяла да излизам с бебето, докато и аз знам,че витамин Д е много важен и при всички положения е хубаво бебето да диша чист въздух !
Диде наистина ако си харесаш някой конкретен модел и видиш, че е на много изгодна цена го взимайте- а ако мъжо толкова се противи може поне да го капарирате и като се роди бебето да го доплатите  girl_wink А за дрехите за бебето от 2-ра употреба нямам думи леле- наистина има чисто нови бодита за 4-5 лв. и ританки за по 2.50-3лв.
sl1ncata честита ти нова кутийка от лентичката  give_rose
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: ноември 12, 2009, 18:07:48 »

аз специално съм питала по този въпрос с извеждането. Значи бебето трябва да е навън на 15 тия ден, когато е топло това става без адаптация, когато е студено се прави предварителна адаптация като на 10 тия ден се извежда с космонафтче на терасата за 5 минути, 11 ден пак за 5 минутки, 12 за 10 минутки, 13 тия за 15 минутки, 14 за 20 минутки и на 15 се излиза навън за 30 минути като детето трябва да е и с шапка. Като е зима коша в който се вози детото зимния кош трябва да се внася за 2 часа в стаята на детето за да се климатизира и да е с температура с която детето е свикнало и тогава да се извежда да не се слага в студения кош. Ако искаш още подробности пиши. За зимни бебета е задължителен зимния кош, а е важно да излязат на 15 ден на вън именно заради чистия въздух и витамин Д, Мога още много инфо да дам щото много питах
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: ноември 12, 2009, 19:49:22 »

Гледам за покупки си говорите. Диде, с тебе май сме по едно и също време, и аз скоро имах подобен разговор с милото и майка ми. Обаче аз си имам тактика, те си говорят, аз си кимам и си знам, че ако времето позволява, ще има излизане. За количката подкрепям мненията на момичетата, ако си намериш това, което търсиш, на цена, която ви удовлетворява - взимай без да се колебаеш. Наистина сега покрай празниците може да се хванат страхотни намаления. За кошарата може би ще изчакаме да минат празниците и тогава. А за дрехи и останалите неща - изобщо не съм мислила  blush . Само си повтарям, че има време, че са страшно много и тр да си направя списък....и накрая се получава...седя и си мисля, седя и си мисля и по едно време разбирам, че само си седя... laugh Да си погалите тумбачетата от нас с бебка!
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: ноември 12, 2009, 20:39:30 »

Момичета,аз вече си имам количка и този въпрос не стои пред мен,но ето един сайт в който има страхотни колички на отлични цени.Доставката е 25лири.
http://www.mothercare.com/b/42768041?ie=UTF8&title=pushchairs&pf_rd_r=1TRJE624JNM23P2TTPPN&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=42764041&pf_rd_p=468460953&pf_rd_s=global-top-7
« Последна редакция: ноември 13, 2009, 08:30:30 от kali_gali » Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: ноември 13, 2009, 11:55:58 »

Ехо, мами, гледма за излизане си говорите Wink Ние като се прибрахме от болницата и педиатърката дойде у нас ми каза още на следващия ден да излизем-беше 7-ми октомври, но тогава времето беше хубаво, де. значи аз какво направих, не я изведох веднага, щото не си бях изпрала количката... blush, така че не отлагайте това, да ви кажа! И първия път я изведох в ден, който си беше нормално хладно, т.е. аз бях с кожено яке и ми беше супер-мотахме се един час в квартала, като предния ден бяхме на терасата за 15 минутки! И тва е, от там когато ми се излиза и не вали се мотаем, дори и да е студено, стига да не е под 10 градуса, защото на мен ми е студено blush Но общо взето няма какво толкова да го мислите от сега, като му дойде времето всяка ще си прецени за себе си, а и да ви кажа, аз първите дни изобщо не мислех за разходки и хич не ми се излизаше, имах да пера, да оправям, да се приведа самата аз във вид...плюс това имайте предвид, че особено ако ще сте сами, особено тези които са секцио, трябва да видите как ще се справяте с количката, защото аз си мислех, че съм си взела лека количка-10 кг- ами, не е заради операцията, ама все още не мога да я кача в колата-такова напъване става, че имам чувството, че ще родя пак-много тежи, беееее... shok
Айде да не ви запълвам темата повече, но идеята ми беше, че повече неща изглеждат доста по-разлчино тогава, малко в стил- аз к'ва я мислех-тя к'ва стана... sarcastic
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: