Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 07, 2025, 19:23:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 4 част "
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 4 част " (Прочетена 134310 пъти)
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
Отг: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 4 ч
«
Отговор #195 -:
октомври 30, 2009, 15:04:17 »
Лили, много се радвам!!!
Честито сърчице...
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #196 -:
октомври 30, 2009, 15:15:21 »
благодаря ви момичета....термина не ми се е променял защото е много рано за това бебо може да навакса през идните 2-3 седмици..затова за сега съм на 11 юни
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
октомври 30, 2009, 15:22:30 »
Лили, сподели как точно протича този преглед. Правят ли ти и някакви други изследвания...Кога те регистрират като бременна?
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
октомври 30, 2009, 15:27:17 »
прегледа мина много бързо като на лекар
док знае че сме му колеги и излишни думи няма..легнах веднага да видим сърчицето ..видя се казах му , че съм си направила всички изследвания на урината и в понеделник ще си пускам кръвни и имали някой показател който задължително трябва да изследвам..поговорихме си по лекарски и се разбрахме когато реша да отида при ОПЛ да ми даде лист за бременнни за да се водя на консултация.Понеже всички колеги се познаваме с милото решихме да изчакаме още 3 седмици и тогава да мина през ОПЛ, че не искам още да се знае от много хора, че много се приказва .Прегледа при други мами навярно е по подробен , но при нас нямаше смисъл от такъв направо си дойдохме на въпроса
«
Последна редакция: октомври 30, 2009, 15:29:07 от liva82
»
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #199 -:
октомври 30, 2009, 18:02:07 »
Лива, честито
!
Аз имам да се отчитам от вчера от генетичния преглед. Прекарах цял следобед в болницата
, направо ме разбиват със системите им за прием на пациенти. Срещнах се с генетичен консултант, който ми разясни, че тестват за синдрома на Даун, Trisomy 18, Trisomy 13 и гръбначна мускулна атрофия. Гледаха ме на ехограф, видях се с пуфи, въртеше се наляво надясно, тупкаше сърчицето, 155 пулс, измериха nuchal translucency (незнам как му казвате), 1.3 е стойността му, вече сме големи 6.63 см. Взеха ми кръв и ми казаха, че след една седмица ще ми се обадят с резултатите. Междувременно резултатът ми за цистична фиброза е негативен и цитонамазката ми е нормална.
В понеделник съм на месечен преглед, но нямам представа какво ще ми правят.
В болницата ми дадоха информация за едно проучване, което в момента се провежда и смятам да проявя интерес към него. Събират данни за протичане на бременноста - колко тегло качваш, мерят ширина и дължина на крайниците и дали се изменят през бременността, попълваш въпросници как се храниш и колко физическа активност имаш, мерят корема, освен това има 5 допълнителни ехографа с 2д и 3д снимки и има и някакво обезщетение срещу това, че се предоставяш като данни. Мен най-много ме поблазниха ехографите и днес ще се обаждам да видя дали мога да се включа като статистична единица
Доколкото за симптомите - Ванеса, моля те, не се филмирай! При теб ако нещо е така, то при друг може да е иначе. Пази се и се радвай
. Аз имах болки първите седмици, сега нямам толкова, но ги усещам понякога все едно, че ще се пръснат. Имах и леки болки като предменструални, но и това отмина и сега си останах само с умората, която се надявам искрено да ми се махне от главата във втория триместър, че направо се чувствам като съсипана.
Поздрави на всички!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
октомври 30, 2009, 18:26:37 »
Момичета, аз вчера видях няколко снимки на бебчето на Ели и е толкова сладко с едно чипо носленце и пухкава пупичка
Признавам, че не разбирам повече от снимките - коя какво е мерено, но пък ми се стори супер сладко бебенцето
Сега четох за пулса, че преди са вярвали, че ако бебете е спулс под 140 е момченце, ако е с над 140 е момиченце, поради пулса на възрастните индивиди - при жените е по-висок от на мъжете. Но сега след повече изследвания е доказано, че едно по-активно момченце може да има по-висок пулс и по-спокойна госпожица - по-нисък
Ели, аз съм 60 на 40 за госпожица
Но във видеозона ще е истината
ето и 2 линка с таблички на размерите на бебенцата по седмици:
http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/bremennost/-razmeri-na-bebeto-po-sedmici/menu-id-117.html
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
«
Последна редакция: октомври 30, 2009, 18:32:56 от Anichka
»
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #201 -:
октомври 30, 2009, 18:43:37 »
Ани
, мерси сладкишче
Ние нали с тебе се дзверихме снощи на тези 10 см на снимките и мислехме, че това е размера на бебето, но снощи се сетих, че направих снимка с телефона ми на бланката, която връчих в лабораторията и там пишеше NT(Nuchal translucency) 1.3мм и CRL(crown-rump length) 62.6мм, след това пък с Мони ходихме
ето тук
и видяхме, че 6 см за 13-та седмица е точно
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #202 -:
октомври 30, 2009, 18:45:54 »
Лива
, ще ме простиш за искреността
но малко ти е пресилен поста с това "фук фук аз съм лекар" и при мен мина така прегледа в 7-8 г.с то няма кой знае какво да ти кажат тогава - нас не ни държат по 5 часа на преглед нито пък ни обясняват кой знае какво - пак се извинявам - нищо лично, но наблягаш повече на това че ти си мед. лице отколкото на останалото, което си споделяме тук
- разбери ме правилно
ellie_bellie
Какви хубави новини, много интересно е при вас и вече сте 6.60 см -и аз много се кефих, то всъщност последния път когато ходим ние бяхме 64 мм, така че сега отида трябва да сме по-големи
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #203 -:
октомври 30, 2009, 19:29:41 »
съжалявам , че така си ме разбрала просто нашият преглед мина за не повече от 5 минути и разговора наистина беше професионален без да си обясняваме сега тук е сърцето тук пък сакчето ..това имах в предвид че само сложи трансдюсера тишина...видяхме сърцето и всичко свурши и 3 матА ЗНАЕХМЕ какво виждаме ...съжалявам , че си се подразнила от поста ми никога не съм го няблягала както виждаш почти никога не съм изказвала мнение и давала преки съветио това го правитре вие аз нищо не казвам нали така...
нито сме говорили какво трябва да се изследва нито нищо до колкото знам се назначават кръвнио и ъринни изследвания в началото на бременността нали така...явно не си ме разбрала никак..затова ще се въздържам вече да пиша каквото и са е било
«
Последна редакция: октомври 30, 2009, 19:31:37 от liva82
»
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #204 -:
октомври 31, 2009, 15:06:35 »
Здрвейте момичета ,честито на новите мами който се присъединиха към нас.
Аз се позагубих малко защото ми се наложи да вляза в болница за задържане ,имах малко кръвотечение и доста ме притесни ,бях в болница 6 дена доста неприятно, но дано да е за хубаво и аз и бебчето ми да сме добре .
Да ви призная вече ми е доста притеснено, някой имали повече информация за това и как може да се избегна , единствено което ми казват в болницата е да лежа ,да си пия хапчетата и това никакво движение.Случайно разбрах че не трябва да се къпя и с гореща вода,истина ли е това ?
Ако някой знае повече за такова зацапване и леко кръвотечение и как да се предпазим ще се радвам да го сподели.
Май доста съм се притеснила и знам че не е много добре ,но това е положението за сега не мога да бъда спокойна като знам че има риск.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #205 -:
октомври 31, 2009, 15:14:38 »
Съжаявам за това, което се е наложило да преживееш, но както сама казваш, дано да е за добро. Сигурна съм, че ще е така. Що се отнася до къпането с топла вода, това и аз съм го чувала. Откакто видях положителния тест венага промених навика си и гледам да взимам кратък душ с хадка водя
Не ми е много приятно, но знам че горещата вода може да предизвика контракции на матката и да се стгне до спонтанен аборт...
Активен
kali_gali
«
Отговор #206 -:
октомври 31, 2009, 15:44:27 »
Това за топлата вода е вярно.Не бива с гореща вода да се къпеш.За лежането също-само лежане и без много движения.Лежи момиче,пий си хапченцата и без къпане
...с гореща вода.Стискам палци да не се поватаря това кървене,от опит знам,че е неприятно и знам и колко си се притеснила.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #207 -:
октомври 31, 2009, 15:58:40 »
Aз пък това за горещата вода сега го чувам
И се къпя с ужасно гореща вода ... мале, ще взема да попремахна тоя навик, въпреки че съм се опитвала няколко пъти (по друг повод, не заради бременността, просто исках да си взема душ с мъжо) ама се оказа мисията невъзможна
Лива
а не ти ли липсва отношението като към всяка бременна, защото аз примерно много се ядосвах на моя доктор като отида на консултация и знае какво уча и почваше ми говори като на медицинско лице, а пък аз много имам нужда точно в тия моменти да ми обяснява като на останалите бременни. Със сигурност ти си няколко нива над мен, но въпроса ми е в усещането...нямаш ли нужда от тия ... ммм как да ги нарека абе такива обяснения "ето тука му е главичката, тука е коремчето"
Не ти ли става по хубаво, отколкото сухарски разговор между колеги?
Активен
Godiva
Любопитен
Любима на двама мъже ;)
«
Отговор #208 -:
октомври 31, 2009, 16:39:11 »
Това за горещата вода и аз знам , че е така . С щерката така бях само топла вода ...а не вряла както обичам да се напрвам хубаво след работа . И сега ми е терсене това и гледам по бързо да изкъпя .
Аз съм на преглед чак на 10.11 дано бебчо да е порастнал до тогава
Пазете се момичета
Активен
Вероника
«
Отговор #209 -:
октомври 31, 2009, 17:08:11 »
maia_svet
Съжалявам, че е трябвало да минеш през това
Аз имах кафяво зацапване някъде в 6 г.с и беше около 2 седмици, също пиех прогестеронов препарат и лежах. Само бъди спокойна и си лежи. За горещата вода е много вярно аз също се съобразявам, но това не значи къпете се със стъдена разбира се :)Случва се на много мами в 1-вия триместър и после всичко е ок. Таак че горе главата и мисли само позитивни неща, аз когато бях с цапането си мислех и гледах само бебешки неща в нета
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...