Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 09, 2025, 08:40:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 4 част "  (Прочетена 134518 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: октомври 27, 2009, 22:45:49 »

Ели бели, дано бързо пребориш тази настинка и да не те мъчи много!!

Годива, миличка, доки не ти ли показа на самия екран точицата, следващият път го питай, за да си спокойна, не си пълни главицата с отрицателни мисли (наясно съм, че е невъзможно изцяло).

На всички ви лека и безпроблемна бременност!!!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: октомври 27, 2009, 23:01:05 »

Годива, мила, и при нас се видя само малка черна точица без да се различава нещо вътре - спокойно, на следващия преглед вече ще видиш и "пълнежа"  Wink Стискам палци всичко да е наред, не се тревожи!
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: октомври 27, 2009, 23:26:00 »

Mомичета-кокичета в този ранен етап от бременността не се вижда ембион още , а само плодния сак, затова после се чува сърцето, което говори за ембрион и пак може да не се види точно  good
Активен
Godiva
Любопитен
*
Публикации: 30

Любима на двама мъже ;)

« Отговор #168 -: октомври 28, 2009, 08:21:57 »

Сега съм по спокойна  smile . Благодаря ви момичета.
Спорен ден.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: октомври 28, 2009, 08:28:30 »

Верче, миличка, ти си само за лекар - винаги обясняваш мило, любезно и подробно. Много ти благодаря за което!  give_rose
Всъщност, аз от обясненията на моята лекарка бях останала с впечатление, че другия път би трябвало да видим ембрион, обаче си права, че е много рано още - ама нали знаеш за гладната кокошка и сънищата й  tease
Мацки, вие как сте сутрин?
Малеее, много ми се гади, тежко ми е, ставането ми е просто ужас. Да не говорим, че ми се гади целодневно каквото и колкото и да хапна. А за месо продължава да не ми се и помисля и май ще го спра окончателно за известно време...
Активен
elinora
Ентусиаст
**
Публикации: 143

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: октомври 28, 2009, 09:03:55 »

Добро утро!
Godiva , честито!
Гостенка е права. Питай следващия път кое какво е , защото да си призная и аз в началото трудно различавах.
Аз в 8 седмица на 2-рия преглед  се видя ембрион и сърчице с вагинален ехограф.Така, че спокойно момичета. smile
И аз вчера бях на преглед. Бебчето е добре. Лежеше си кротко и спокойно. Отговаря си точно на седмиците. Много съм щастлива, че го видях.
ellie_bellie , дано по-бързо се оправиш!
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: октомври 28, 2009, 11:37:14 »

Godiva, браво, честито! smile
Аз вчера и днес съм вкъщи. Нещо ме стегна гърлото през уикенда, не помня кога съм се разболявала за последен път и точно сега като ми биха ваксина, се разболях. Снощи имах 37.5 температура. Ям мед с лимони, портокали, сокове, супа, снощи ядох доста счукан чесън с вечерята и много чайове. Дано да се оправя по-бързо. Пазете се.
Това за ваксината, аз също си бих и ме предупредиха, че може да вдигна температура, да ми текне нослето или гърлото нещо да ме заболи. Това е нормална реакция на организма, защото вкарват "подтиснат" вирус, който да накара организма да създаде имунитет срещу съответния вирус. Така ми го обясниха с простички думи на мен. Свекърва ми е медицинско лице и точно преди 2 седмици ми сложи ваксина, но преди да ми я бие ме пита 5 пъти дали не съм бременна, защото не трябвало. Аз си сложих такава за свинския грип, а не за обикновения грип. При мен нямаше никакви такива реакции, поне за сега
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: октомври 28, 2009, 12:10:45 »

Мили мами извинявайте за намесата, но исках да попитам valia_diva дали свекърва й  и е казала че бременни не могат да са ваксинират с ваксина за свински грип.

Тук при нас започна ваксинацията на цялото население и първо започнаха с рисковите групи- хора с хронични заболявания и бременните. Не мисля че ако тази ваксина е опасна държавата ще позволи да се ваксинират бременни. Бият се две ваксини едната на мен ми я биха преди 2 седмици и след една седмица втората. Единственото което като симптом имах беще зачервяване и лека болка около мястото на инжекцията, което отмина след два три дни.

Разбира се симптомите са различни при хората. моята аку6ерка например имала лека умора, втрисане но това е нормално все пак.

Пожелавам ви прекрасна бременност без много притесненения.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: октомври 28, 2009, 12:26:13 »

Аз исках само да споделя, че при мен протече без симптоми ваксината. Но ние сме в процес на бебеправене и може би е имала предвит това, че в този момент, предполагам на евентуална имплантация не е хубаво. И аз понеже не съм бременна, не съм й задавала повече никакви въпроси.
Съжалявам, не исках да създам смут и притеснение. Все пак лекарите си знаят работата и щом ги слагат, значи може. ( Моята свекърва е само медицинско лице, но не и лекар).

« Последна редакция: октомври 28, 2009, 12:28:11 от valia_diva » Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: октомври 28, 2009, 12:37:21 »

Вале, не си създала смут и не си ме притеснила ( мога да говоря за себе си разбира се).
Разбира се е възможно свекърва ти да е имала предвид , че периода на импланация е доста специфичен период и е най-добре да не се рискува.
Мога да кажа ,че тук за сега няма сведения да се е случило нешо лошо на някой ваксиниран.
Но все пак си е до личен избор на всеки.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: октомври 28, 2009, 15:37:59 »

Така, тук всички бременни ги ваксинират с грипната ваксина. Доколкото също знам тя е различна за бременните, отколкото нормалната грипна ваксина. Абсурдно е да е опасна, тъй като в гинекологичния офис ти я хакат. Сега започнаха и тези за свинския грип.
Валя, на мен също ми го казаха това със симптомите като ми я биеха ваксината, но оттогава има почти 1 месец. Така че не е от самата ваксина, ами съм просто изстинала.
Днес съм значително по-добре и отивам на работа.
Гери  Victory
Активен
Godiva
Любопитен
*
Публикации: 30

Любима на двама мъже ;)

« Отговор #176 -: октомври 28, 2009, 19:10:00 »

Каква е тази ваксина за бременни ? Моят доктор нищо не ми каза  beating . Вкажете аз да го насмета щом може да се ваксинирам
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: октомври 28, 2009, 19:21:33 »

Godiva, аз не живея в България, не мисля, че при вас практиката е точно такава. Ако искаш питай доктора си. Аз хич не вярвам на противогрипни ваксини, като бях по-малка все ме ваксинираха, защото дойде ли зима, аз кашлях като магаре. Това от само себе си изчезна с времето и годините и не съм се ваксинирала вече 10 години. Но сега като ме притиснаха и нямаше как да откажа, пък и все пак съм отговорна за още едно същество, да не излезе, че съм лоша майка. И слушам.  huhhuh.gif
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1146

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: октомври 29, 2009, 12:35:08 »

Аз също скоро питах лекарката си за противогрипна ваксина, но пък тя не ми препоръча! sad Каза ми за да се предпазвам от грип да взимам профилактично всяка седмица по 1 бр. Оксцилококцинум.
Момичета, имам и един друг въпрос - сега съм вече 12 седмица и още не са ми изписали никакви витамини nea
Вие пиете ли ? Кога ви ги изписаха?
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: октомври 29, 2009, 12:44:04 »

Деси, витамините не са задължителни -ако искаш можеш да си вземеш, аз пия ама от време на време  good
Да ви кажа за ваксините -чела съм че можело на бременни да се поставят ама мен ме е страх нали това си е заразяване с вируса за да си изгради организма умунутет.
Уфф аз няма да ходя сега на лекар а в понеделник надявам се -  а така се бях настроила вече, ми много време май не съм виждала бебчо и взех да се притеснявам  pleasantry
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: