Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 02:51:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 3  (Прочетена 187976 пъти)

panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: март 01, 2011, 21:56:05 »

Моята свекърва е малко резервирана към мен ,защото бъдещият ми мъж е имал предишен брак и много много не си говорим.Седим си във вкъщи все едно сме някакви познати и не си говорим много много.
Когато скоро дойде и показах булченската ми рокля , а тя нищо...
Знае ,че ни предстои сватба ,но сякаш нея не я вълнува. sad
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: май 19, 2011, 14:22:19 »

Хайде малко да раздвижим темичката със следната статия:
Извинявам се ако има правописни грешки,но все пак знаете,че е копи-пейст  Wink

10-те златни правила на проклетата свекърва:

1. Преди сватбата вие сте най-милата и добра кандидат-свеки. Правите дребни и готини подаръчета, разбран човек сте, защитавате пред сина си бъдещата снаха /естествено, само ако ви помолят да вземете отношение/, каните я на кафе, вечеря и т.н.

2. Подготовка за сватбата - задължително е да имате претенции за датата, деня и мястото на събитието. Вашите гости трябва да бъдат на почетните места. Кумовете -вашите стари или кръстниците на сина ви. Напълно нормално е, ако нещо във подготовката или относно роклята, аксесоарите и т.н. на булката не ви хареса - да се разсърдите, да направите скандал, да триете сол на главата на сина си  и да заявите, че няма да дойдете на сватбата.

3. Ако все пак сте отишли на сватбата - то трябва да сте осигурили цигански оркестър, който да свири пред блока и да издрусате няколко хора /или пък кючека/. Задължително условие е през целия сватбен ден да сте с възможно най-киселата, трагична и жална физиономия. Усмивката и радостта от събитието при вас не трябва да съществуват.
Вечерта при посрещането на булката се подарява кърпа, бельо /май/ - това всъщност е най-старата ви нощница, излязла от производство преди поне 40год. и най-съдрания пешкир, който имате.
Булката се посреща с хляб и сол - топнете възможно най-много сол.

4. По време на брака
- Когато усетите, че младите се усамотят вероятно, за да правят секс - нахълтайте в стаята им и разкажете за досадната ви колешка/съседка/роднина, която ви прави мръстно от години. Или просто проверете дали имат дрехи за пране, желаят ли нещо за хапване ...
- Ако НЕ живеят заедно с вас - звънете по всяко време на денононщието да си побъбрите.
Идвайте без предупреждение. Докато сте на гости подредете шкафовете, реорганизирайте мебелите, пренаредете чиниите, може и демонстративно да позачистите прозорците или пък да избършете прахта.
- Ежеседмично привиквайте синчето, за да му напомните колко много ви липсва и колко ви е тъжно, че снаха ви не се обажда по телефона, как го е отчуждила от вас и колко вие страдате от това. Споменете за снахата на колежката, която е чудесна - готви, чисти, пере...и най-важното ...обожава свекърва си. Всичко това трябва да бъде съпроводено от комбинацията "ред сълзи, ред сополи".
- Не забравяйте непрекъснато да мрънкате на снаха си, че това не се готви така или онова не се чисти така, или ...не се прави така.

5. На всяка цена искайте снаха ви да се обръща към вас с "мамо". Ако не го прави вие се правете, че не я чувате и виждате... нека изпада в неловко положение.

6. Снаха ви е бременна /най-накрая/ - вас какво всъщност ви интересува това... правилно - не ви интересува.

7. Раждането наближава - започвате 3 мес. преди това /най-късно/ да подхвърляте подходящото име за внучето. Името естествено е вашето или на свекъра.
Оооо, тя не се е съгласила да го кръсти на вас - скандалът със синът ви е задължителен. Интересът ви към снахата и внучето е = на 0.
Все пак го е кръстила - в знак на радост вадите бебешките дрешки на синът ви и ги подарявате на внучето си. Не, не - не се притеснявайте, че са пожълтели от времето и че ластиците има са станали на прах или пък има някое друго петно от моркови - такива сега не се продават, на тези нищо им няма.

8. На внучето подарявайте винаги шоколади, близалки, зрънчовци и то още от 3 месечна възраст. Също така задължителни са възможно най-шумните играчки, с най-остри ръбове и най-дребни части.

9. Естествено, вие сте зает човек  и никога нямате време да гледате внучето. Нито пък ви минават идеи като тази да предложите помощ на снаха си.
НО ... по никакъв повод не спирайте да давате съвети, относно отглеждането на детето - хранене, гърне, къпане, мазане с мас, сол във водата, червени конци, относно погачата и цикъла, дърпане за врата... Научете внучето да ви вика "маминка". Разглезете го  непоправимо. Използвайте момента когато снаха ви не ви гледа да натъпчете детето с храна, неподходяща за възрастта му.

10. Подаръци - на снаха се подаряват ненужни, употребявани или абсурдни подаръци. Добра идея са също и тигани, тенджери, тави ...особено ако тя не готви. Плетени чорапи, елеци, дълги басмени нощници, плетените на  кука покривчици за маса са свежа идея.
Но никога не се обаждайте да поздравите снаха си за някой празник. Горните идеи за подаръци са само за силно привързани към снахите си свекърви.
 biggrin biggrin biggrin
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: май 19, 2011, 14:29:13 »

carlyangel да знаеш ужасно ме разсмя  laugh
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #378 -: май 19, 2011, 14:41:15 »

Моята свекърва е малко резервирана към мен ,защото бъдещият ми мъж е имал предишен брак и много много не си говорим.Седим си във вкъщи все едно сме някакви познати и не си говорим много много.
Когато скоро дойде и показах булченската ми рокля , а тя нищо...
Знае ,че ни предстои сватба ,но сякаш нея не я вълнува. sad

Честно да ти кажа хич да не ти дреме...аз се ядосвам ядосвам и файда никва ....
В началото не обръщах внимание кой знае колко но сега вече дори  дребните детайли ме дразнят... Добре че не делим един покрив заедно че тогава незнам щеще да има всеки ден торнадо  diablo

Важното е да се разбираме с половинките си все пак
Активен
foxy_4
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #379 -: септември 21, 2011, 14:39:25 »

здравейте, момичета. реших и аз да се включа. с моята свекърва се разбирахме перфектно първите 3 години, но напоследък започна многооо да ме дразни. не живеем заедно. ние живеем в апартамент (който е на нейно име), а те са си на село. но всеки път с нейните изказвания "нашият апартамент" ме вбесява. и с много още подобни изказвания направо някой път ми идва да я хвана за косата.по принцип те не ни помагат с нищо, но ако я слушаш нея всичко тя го прави, а ние винаги когато имаме време и възможност им помагаме, но тя винаги казва, че всичко сама прави и още безброй неща, с които направо ме влудява. а и няма да ви обяснявам какво перфектно и деликатно отношение има към дъщеря ѝ, но към мен нищо подобно, напротив - винаги една надута, с едни физиономии направо на човек му идва да ѝ вкара два, просто ужас. но се опитвам да не ѝ обръщам внимание и да се виждаме и чуваме все по рядко иначе не знам какво ще стане... а моя мъж изобщо не може да им се противопоставя и да ме защити пред тях, а това ме вбесява най-много от цялата ситуация
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: септември 21, 2011, 16:30:38 »

foxy_4 Връзката между двама човека, си остава между двама човека (свекърва- ти; ти-свекърва; мъжа ти- ти; ти -мъжа ти; мъжа ти- твоята майка и т.н.) Не поставяй мъжа ти в неудобна ситуация да избира между теб и майка си. Това ще е грешка и не го обвинявай за това. Помисли ти как би се чувствала в такава ситуация. Това е проблем между вас двете, даже мога да кажа и само твой, защото тя не вижда проблем в държанието си...  pardon то винаги е така. Ти, като голям разумен човек само и единствено можеш да изпълниш твоята част от връзката (за теб и свекърва ти говоря ) като се държиш добре. Повярвай ми, си гурно и ти си имаш твоите грешки там, помъчи се да изчистиш себе си и собственото си дърйание и отношение... Това само ще те накара да се чувстваш по-добре и по-сигурна в себе си и няма да те притесняват такива изказвания, защото ще знеш че не са верни! От там на татък можеш само да се надяваш, че тя ще направи същото. Ако не постъпи така- остава ти достатъчно успокоение- ще си много по-уравновесена и  няма да те икарва от нерви вече, защото си променила мирогледа си и си я приела такава, каквато си е  blum
Аз често изхождам от мисълта, че човек се дразни това в другите, което в самия себе си не харесва, и че проблемът се създава от самата мен, а не от другите... И мога да кажа с този начин на мислене се живее много по-приятно, защото знам че мога да се справя с всеки проблем. Приемам 100% отговорност за всичко което се случва в мен и в моя живот... Надявам се да можете да ме разберете.. малко объркано звучи  tease
« Последна редакция: септември 21, 2011, 16:33:23 от anelcka80 » Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #381 -: септември 26, 2011, 08:54:39 »

foxy_4
Това наистина е много дразнещо... Един вид едва ли не ти си приютената там..гадно е. Според мен го прави целенасочено за да се изкара над теб. Ако имате възможност теглете кредит и си вземете ваше жилище, най-малкото като е нейно ще остане за 2-те и деца не само за вас.
Активен
foxy_4
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #382 -: септември 26, 2011, 13:02:50 »

Bravo Вчера точно това си говорихме и решихме, че ще си купим жилище иначе няма оправия, а и ще бъда много по-спокойна и щастлива
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: септември 26, 2011, 13:21:18 »

Правилно те е посъветвала fashion.В този апартамент ти никога няма да се чувстваш като у дома си.Най-добре да си прецените възможностите и ако имате такива,да си вземете нещо ваше.След години,когато апартамента остане на мъжа ти и на сестра му,ще си помогнете финансово.  good
Аз не съм много съгласна с мнението на anelcka80.Има доста резон в съветите да не се поставя мъжа пред избор и това да преосмислиш държанието си,но не смятам,че мъжът трябва да стои и само да наблюдава.Според мен би било редно да си поговорят 3-мата открито,а ако има неоснователни нападки по адрес на съпругата му,би трябвало той да я защити.Аз съм на мнение,че съпругът и съпругата трябва винаги да се поддържат пред родителите на единия и на другия.Има хора,които като видят,че е позволено,тъпчат другия,а той се чувства беззащитен.
Винаги бъди любезна,не давай поводи за злословене,а нека после да казва колко си лоша. 
Желая ти успех  give_rose
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #384 -: септември 26, 2011, 13:31:43 »

Ха ха ха, едва сега намирам десетте съвета, които е пуснала carlyangel, много са свежи  funnytooth.

Аз съм съгласна с anelcka80 само донякъде. Съветите й са чудесни, само че... малко като от брошура за позитивното мислене  smile, дано не ми се обиди. В ежедневните отношения е необходимо понякога човек да е по-практичен и приземен. Затова е трудно да се дава съвет за лични неща, защото никога никой не е на 100 процента в твоята ситуация и не знае нюансите. В края на краищата, синът може да каже с две думи на майка си нещо, което снахата и след сто години не може да й каже и обясни - че нещо я дразни или изнервя примерно.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: септември 26, 2011, 13:44:20 »

rozovka не се обиждам естествено  blum. Това си е моето мнение и в моите ситуации си действа много добре. Просто се опитвам да помогна и дам съвет, но съм също така и на ясно, че не всеки (даже много малко хора) са на моето мнение и се готови да погледнат нещата по този начин.
Пък и често търсенето на причини и виновни, не намира разрешение на въпроса, даже заплита и усложнява повече нещата... то човек като е така настроен, винаги ще намира причини да е подразнен. За това най-логичното е човек да промени себе си, то другите така или иначе няма да се променят зареди теб самият, колкото и да е егоистично - си е така.
Мисля че всеки ще намери начина... рано или късно. Успех!!!  smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: септември 26, 2011, 22:24:59 »

Съгласна съм с rozovka , че ако снахата каже каквото и да било на свекърва си, то винаги ще се приеме лошо, докато в думите на сина си ще се вслуша. Мъжът не бива да позволява нито на родителите си, нито на жена си да кажат нещо против другия, камо ли да постъпят злонамерено. Това важи и за булката, разбира се. Всичко останало е твърде неразумно. А още повече да променяш себе си, заради този или онзи. Всеки трябва да бъде себе си и да приема индивидуалността у другите.

Не съм съгласна и с това:
Аз често изхождам от мисълта, че човек се дразни това в другите, което в самия себе си не харесва, и че проблемът се създава от самата мен, а не от другите...

По твойте думи излиза, че всички мили и смирени хора са злобни и подли и сами предизвикват останалите да им съсипват живота всячески.  huhhuh.gif Мога да те уверя, че колкото и да се бориш и да не позволяваш на лошите да ти пречат, колкото и да стоиш на страни от тях, те няма да спрат да го правят и винаги ще намират начин. А от добрината, която им даваш насреща, само ще се възпозлват.

anelcka80, но си много права, че на лошото трябва да се отвръща с добро.

foxy_4, искрено се надявам съпругът ти да те подкрепя. Пожелавам ви скоро тези неприятности да останат в миналото.

Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #387 -: септември 27, 2011, 08:49:07 »

,,anelcka80, но си много права, че на лошото трябва да се отвръща с добро,,

Аз не съм съгласна ама въобще...Да седиш да те тъпчат,да се държат грубо с теб, едва ли не си бездомно сираче и те по милост са те приютили ... и ти да отвръщаш с добро..да не си някаква подлога там..или безгласна буква...
Всеки трябва да си има достойнството и самочувствието и да не позволява да го тъпчат заради ,,всеобщия мир, или какво ще каже родата,, да си гледат работата... Мъжът трябва да застава зад жена си и да не позволява такова държание спрямо нея, иначе да си ходи при мама да го гледа.
Лично аз, ако бях в това положение се изнасям веднага и спирам всякаква комуникация със въпросното ,,свекървище,,....
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: септември 27, 2011, 09:44:05 »

Уважавам вашите разбирания момичета. Самата аз подкрепях същото становище, сега нещата при мен се промениха- след жестоко боледуване , стигнах до извода че човек сам си причинява проблемите. Но до този извод сама съм си стигнала и не е нужно всеки да го разбере- това си е моят свят. Само мога да гарантирам- функционира  smile и за мен това е най-важното.
Съгласна съм с rozovka , че ако снахата каже каквото и да било на свекърва си, то винаги ще се приеме лошо, докато в думите на сина си ще се вслуша. Мъжът не бива да позволява нито на родителите си, нито на жена си да кажат нещо против другия, камо ли да постъпят злонамерено. Това важи и за булката, разбира се. Всичко останало е твърде неразумно. А още повече да променяш себе си, заради този или онзи. Всеки трябва да бъде себе си и да приема индивидуалността у другите.

Не съм имала в предвид, че foxy_4 трябва да се променя зарaди свекърва си, а заради себе си... Даже и думата "трябва" е излишна- това е по желание, а не по задължение... blum което ме води до следващото-
По твойте думи излиза, че всички мили и смирени хора са злобни и подли и сами предизвикват останалите да им съсипват живота всячески.  huhhuh.gif Мога да те уверя, че колкото и да се бориш и да не позволяваш на лошите да ти пречат, колкото и да стоиш на страни от тях, те няма да спрат да го правят и винаги ще намират начин. А от добрината, която им даваш насреща, само ще се възпозлват.
То с тези неща не може човек да се бори, може само да промени реакцията си и начина по който преима нещата. Колкото повече се изживява като жертва - толкова повече ще вижда причината да се изживява като такава. Естествено има голяма разлика между добрият и глупакът- да стоиш да те тъпчат няма нищо общо с това, за което пиша... Аз не предлагам тя да остава в това положение, предлагам само да изчисти отношението си към свекърва си от нейна страна. Често причините са двустранни и когато от едната страна дойде положителна реакция, от другата страна също се реагира положително... Ако ли не, поне ти остава чистата съвест че си опитал, то повече в ситуацията не може да се направи. Физическото разстояние ще оталожи нещата, но едва ли ще е решение за дълго,обикновено все се намира нещо друго...
Аз не познавам човек, който да каже за себе си че е лош и недобронамерен- ерго: хората възприемат себе си по различен начин, от този по който ги приемат хората отстрани. Често дори не знаете че сте причинили болка на друг.
Надявам се можах да внеса яснота в становището си, сигурно ме смятате за малко куку  crazy , ама такава съм си аз- куку  blum

« Последна редакция: септември 27, 2011, 10:04:05 от anelcka80 » Активен
cvetina84
Ентусиаст
**
Публикации: 60

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: септември 27, 2011, 10:53:31 »

И аз се включвам в темата! Прочетох доста неща и много се забавлявах. Истината е, че аз имам много добър пример за отношения снаха-свекърва, т.е. моята майка и баба ми. През целият ми живот никога не съм ги чувала да се карат. Майка ми се обръща към баба ми с "майко". След моята сватба аз също казвам "майко" на свекърва ми, просто реших да дам шанс на жената.
Родителите на милото са разведени. Свекървата живее в Италия, свекъра и моите родители- в БГ, а ние в Германия. Просто е невъзможно да се съберем на празниците, а на празници като Бъдни вечер и Коледа наистина ми става тъжно.
Все още нямам деца, но се замислям, че живот и здраве ако имам момченце и в един прекрасен момент стана свекърва, то моята снаха сигурно ще пише за мен по форумите funnytooth funnytooth funnytooth. Все повече се убеждавам, че това не е война между снахи и свекърви, а по-скоро война на поколенията.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: