Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 12:53:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС - част 6
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС - част 6 (Прочетена 143906 пъти)
telesfora
Сватбар
Публикации: 180
Отг: БУРГАС - част 6
«
Отговор #60 -:
юли 24, 2009, 22:41:38 »
Момчета искам да направя едно запитване.
Милото е в БГ в момента и се опитва да оправи някои неща около сватбата.В това число и да покани своите гости,той е от Свищов. И ето какъв е пролема: по принцип бяхме решили д осигурим превоз на гостите,но те започнали да питат дали ще има и осигурени нощувки??? Въпроса ми е дали така се прави: пътни + нощувки.
Но ако е така,къде ще му излезе края???
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #61 -:
юли 24, 2009, 22:48:30 »
telesfora аз смятам,че това е строго индивидално,в смисъл не сте задължени.Пък той щом ще ги кани,значи са му достатъчно близки,за да им каже,че няма да имате възможност на поемете и пътните,и престоят.В крайна сметка всичко опира до средства...А всички добре знаем как направо се изпарявят....
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #62 -:
юли 25, 2009, 01:28:06 »
Наистина си е ивдивидуално. Моя състудентка са жени и си беше поканила гости от различни градове - на никого не пое нито нощувки, нито пътни. Гостите го приеха за нормално, понеже говорих с две от тях.
Ние говорихме сега с тая морска сватба да им поемем пътните или да им осигурим нощувки в някакви квартири, но може и д ане поемаме нищо зависи как ще сме с финансите тогава. Милото беше на мнение, че който иска да ни уважи ще намери начин да дойде, още повече,че при нас може д асе комбинират и д аидват с една кола / познават се по между си хората/, а квартирите не са скъпи...та отплеснах се. Има всякакви варианти и всичко е според случая. Както ти си прецениш. Пък и не е казано,че като поемеш на един разноските, трябва да го направиш с всички. Може да процедираш различно с различните гости.
Но не позволявай такива нахални въпроси да те карат д асе чувстваш неудобно и да те притесняват! Аз бих потънала в земята от срам, ако попитам така нахално дали ще ми поемат и нощувката, ама хора всякакви...
Активен
militrisa
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #63 -:
юли 25, 2009, 03:39:07 »
Ние се разбрахме да поемем нощувките на гостите, които не са от Бургас и сме го добавили като информация в поканите за хората, които ще пътуват, за си знаят и да няма объркване. Транспорта ще си го организират сами, но все пак ако пътуват до Бургас с автобус или влак, ще ги чакаме, за да ги придвижим до Сарафово.
От хотела ни предложиха апартаменти на много добра цена и понеже в тях можем да настаним между 1 и 4-ма души, а повечето гости са семейства от по 3-ма или 4-ма, решихме, че можем да си го позволим.
Както казват момичетата, няма строго определена практика. Решението си е изцяло ваше и зависи от броя на гостите, които не са от града, където ще е сватбата, броя на стаите, които ще ви трябват, от условията, които ви предлагат хотелите и разбира се от бюджета, с който разполагате. Мисля че въпросът, който са задали хората е по-скоро практичен, макар и не най-дипломатичният. Все пак по този начин ще знаят дали трябва да си правят резервация и могат да преценят дали могат да си позволят да останат да нощуват в Поморие, дали да си тръгнат по-рано или да си организират собствен транспорт. Така че,
telesfora
, горе главата и не се притеснявайте да обясните на гостите, че поемате единствено транспорта и че примерно могат да се настанят в хотела на по-ниска цена. Ако пък не - направете един списък с хотели на разумни цени, за да ги улесните в избора.
Аз лично смятам, че ако човек може да си го позволи, е по-добре да се организира и поеме нощувката. Така гостите могат да са спокойни че имат осигурено легло, в което да си починат след купона и същевременно имат свободата да пътуват по начин и време, които ги устройват най-добре, без да се съобразяват с организиран превоз и време на тръгване в едната и другата посока.
«
Последна редакция: юли 25, 2009, 03:43:15 от militrisa
»
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #64 -:
юли 25, 2009, 07:56:20 »
Цитат на: Sianchys в юли 24, 2009, 22:24:17
Аз си взех от Мирена 30лв. струваше с дантела по края.
Цитат на: Kiksi в юли 24, 2009, 17:48:38
Можеш да си вземеш и сатен, както решиш - там има голям избор в този магазин, а дали да го носиш на шивачка - има материи, които много се нищят и няма как да минеш без, ама моето специално не съм го носила.
Благодаря ви мацки
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #65 -:
юли 25, 2009, 09:37:54 »
Dodo23
Поправи ме ако греша , ама вие не сте ли в "Университета" Щот ако е така от там си дават платно хората? Може би има снимка някъде в албума?
«
Последна редакция: юли 25, 2009, 09:43:20 от nia
»
Активен
0000
Професор
«
Отговор #66 -:
юли 25, 2009, 11:08:42 »
Абе то ако става въпрос и танцьорите ни предлагат с тяхно,и свекървата ам,но аз си предпочитам номичко,моичко и такам....
Амелиа,т защо не пускаш снимчици,бе душа?И кога е сватбата?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #67 -:
юли 25, 2009, 12:23:52 »
Да,в "Университета" сме.Управителят ми каза,че осигурява покривка с драперия за младоженската маса,ама за платно не знаех!
Активен
0000
Професор
«
Отговор #68 -:
юли 25, 2009, 13:07:45 »
Колко време предварително поръчвате торти???
И фигурките предполагам се намират по сладкарските цехове?Или за тях в сватбените магазини?
Активен
vesince
Сватбар
г-жа Русинова
«
Отговор #69 -:
юли 25, 2009, 13:36:36 »
Цитат на: Sianchys в юли 25, 2009, 13:07:45
Колко време предварително поръчвате торти???
И фигурките предполагам се намират по сладкарските цехове?Или за тях в сватбените магазини?
Ами да ти кажа, от Захаро ни казаха към 1,5 - 2 седмици преди сватбата, но ако искаш торта на стойка, а не тези тип шапка(ама го обясних
) е хубаво възможно най-рано да си я капарираш, понеже имали доста поръчки
Активен
Ashli
Любопитен
Публикации: 38
«
Отговор #70 -:
юли 25, 2009, 14:52:03 »
Ние с милото ходихме преди 2 седмици в захаро да си запазим стойка а тортата ще отидем към 05 да я поръчаме. Бяхаме придупредили за стойките така че действай!
Активен
0000
Професор
«
Отговор #71 -:
юли 25, 2009, 18:08:50 »
Добрем,мерси момичета!А утре вечер официално ще си каним кумовете с всичките му салтанати и прочие...Вие какво им занесохте?Аз засега съм с пиле и малка тортичка,по 1 бутилка ракия и бяо вино и поканите.Нещо забравям ли?!?!
Активен
vesince
Сватбар
г-жа Русинова
«
Отговор #72 -:
юли 25, 2009, 18:20:39 »
Ами ние бяхме дори по-скромни. Направих питка, носихме си и бутилка шампанско от Париж + кутия бонбони и това беше
И те пък взеха, че се съгласиха
Но аз всъщност незнам има ли някакви обичаи
Активен
telesfora
Сватбар
Публикации: 180
«
Отговор #73 -:
юли 25, 2009, 19:04:04 »
Благодаря ви момичета
Ние по принцип искахме да плащаме само нощувките на гостите,но преценихме че пътните са по скъпи и е редно тях да ги поемем,че да имат право а избор.Който иска да си остане да приспи в Поморие ,ако пък не то да има с какво да се приберат.Но те наистина според мене станаха много нахални
,като се възмутиха как така няма осигурени нощувки и огоре на всичко най нахално са заявии че щ идват с децата си
,въпреки изричното ни предупреждение че сватбата е вечерна и не е много удачно за деца (мислихм че така ще се по тактични) но уви.Те неискали без децата си,че инач ще л д ги мислят посточнно.
Така че мили момичета моята сватба е на път да се превърне в една децка градина
Милото беше категоричен че неможи да им забрани да ги взимат,че щели да се обидят???? Но какво да направя аз сега
Наистина нямам нищо протв децата но наистина винаги ми био много досадни когато на дансига се бутат тези мълчогани.....просто споре мене ним е мястото там!
Неискам да обидя никого,но наистина смята така.
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #74 -:
юли 25, 2009, 19:18:13 »
Telesfora,
, според мен 5-6 хлапета да щъкат насам-натам не мисля ,че ще стане "детска градина".
.. Е, ако са 20-тина може би ?!@?....
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7