Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 21, 2025, 02:33:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете.....част 3
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете.....част 3 (Прочетена 219575 пъти)
moonshine
Новак
Отг: Всичко за кумовете.....част 3
«
Отговор #435 -:
октомври 06, 2010, 15:58:02 »
Здравейте, мили дами! Бъдеща булка съм и отдавна започнах да разглеждам форума, има много интересни теми.
Сватбата ни е чак пролетта, но искам още от сега да започна с организацията. Кумовете са поканени и вече приеха
. Те не са двойка, но се познават. Тя ми е дружка от детството и си има приятел, а кумът е най-близкият приятел на бъдещият ми съпруг и също си има половинка. Дайте ми идеи какви подаръци да им подарим като са две отделни двойки и на самото тържество всички на една маса ли да седнем или техните половинки да са при приятели
? Мисля, че не обмислих добре този въпрос и сега това много ме притеснява, искам всички да са щастливи. Моля ви посъветвайте ме..
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #436 -:
октомври 06, 2010, 16:11:01 »
moonshine, темата с настаняването по масите на кумове, които не са двойка беше обсъждан и по-напред в темата. Не мисля, че ще е проблем на вашата маса да са кумовете с половинките си. Така всички ще са щастливи, а и според мен половинките на кумовете ще се чувстват по-добре, отколкото ако са отделени на маса с приятели. За подаръците или ги обсъдете с кумовете си или си направете всички заедно едно незабравимо пътуване. късмет в подготовката.
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #437 -:
октомври 06, 2010, 16:28:37 »
Moonshine, добре дошла
И ние сме с две двойки кумове и те ще стоят заедно с нас на масата. А относно подаръците, като дойде време за тях, ще се разберете какво да си подарите и всичко ще е ок
Не бива да имаш никакви притеснения
Активен
moonshine
Новак
«
Отговор #438 -:
октомври 06, 2010, 21:35:34 »
Супер, Tiama
значи ще има с кой да обсъждам разни неща покрай кумовете. Ние изобщо не сме следвали никакви традиции и дори не сме канили официално с ходене на гости, бутилки и т.н., но и това ще стане по-нататък. За кога е насрочена вашата сватба?
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #439 -:
октомври 06, 2010, 21:49:40 »
Разбира се, винаги съм на разположение
Сватбата е планирана за 18.06.11. И ние още не сме ги канили официално, но сме ги питали и засега и двамата са съгласни
Активен
moonshine
Новак
«
Отговор #440 -:
октомври 06, 2010, 22:04:30 »
Хубаво и със сигурност ще е топличко. А вие ще следвате ли традиции при официалната покана?
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #441 -:
октомври 06, 2010, 22:08:09 »
Ами аз до момента така и не съм много наясно каква е точно традицията, но ще прочета и доколкото е възможно ще се вместим в обичая. Знам за пилето, ракията и питката и ще ги приготвим, но за другите неща ще трябва да се поограмотя
А вашата сватба кога ще е?
Активен
moonshine
Новак
«
Отговор #442 -:
октомври 08, 2010, 11:22:11 »
21 май
и аз нищо не знам..хайде пиши ми като намериш нещо интересно. Ние сме по забавните традиции
Активен
_Ava_
Ентусиаст
Публикации: 149
«
Отговор #443 -:
октомври 08, 2010, 12:10:59 »
Цитат на: moonshine в октомври 08, 2010, 11:22:11
и аз нищо не знам..хайде пиши ми като намериш нещо интересно. Ние сме по забавните традиции
Ние не се придържахме към обичаите, но поканата на кумовете се получи много емоционална и запомняща се - направихме им кратко филмче с техни снимки, музика и текст. Резултатът беше - уау - те много се разчувстваха и трогнаха. Имаше сълзи от вълнение в очите на всички ни.
Идеята ми е, че няма значение какво ще изберете, стига да го направите искрено, ще се получи.
Успех, и с нетърпение чакам да споделите как е минало
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #444 -:
октомври 08, 2010, 12:17:49 »
На мене, мацки, ми е любопитно какво е съотношението на двойките, които избират кумуве-приятели и тези, на които кумуват децата на семейството на кумувете на техните родители (или по-точно на мъжа, нали такава е традицията)? Надявам се да разбрахте въпроса ми...
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #445 -:
октомври 08, 2010, 12:19:29 »
Ами май повечето в днешно време са с кумове-приятели и ние сме в това число , а и всички около мен също.Все пак традициите не са това което бяха
.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #446 -:
октомври 08, 2010, 12:47:52 »
nadelina88
, това се е спазвало едно време, защотото тогава кумувете са се дарявали така, както младоженците и да останат паите/даровете в семейството.
В днешно време, поне около мен, никой не го спазва. Ние си избрахме роднини, а не приятели за кумуве.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #447 -:
октомври 08, 2010, 12:58:56 »
Въпроса ми е продиктуван от един спор с Митко наскоро и още продължавам да мисля над него. Неговите родители са били избрани за кумуве от една млада двойка приятели, която са били задължени да избират Някого. Мъжа от тази въпросна двойка има по-малък брат, който е неженен и Митко е твърдо убеден, че щом вече неговото семейство са кумуве там, този по-малък брат задължително ще го покани след време за кум. Което е от една страна безумно (аз смятам така), но след като традицията го повелява би трябвало (така смята той). И за това ми е много интересно дали има още много хора, които спазват тази традиция или тя се е размила тотално с времето. Аз не съм много голяма и само една моя приятелка се е омъжила до сега и нямам никаква представа как е всъщност при масата хора. Ние с Митко сме двама (50 на 50) и двамата защитаваме противоположни неща.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #448 -:
октомври 08, 2010, 13:33:42 »
Бих казала че зависи с какви разбирания е мъжът ти и неговите родители ,защото в повечето случаи настояват те.Примерно ние си бяхме избрали кумовете още преди годежа , но като се събрахме и говорихме тогава свекъра ми каза така-нека са си от тук да са млади поне да се виждате често да си ходите на гости ,а не да са от далеч и да се видите веднъж на годината най много.Аз специално за това нямах проблем и веднага и поканихме тях за кумове.Но имам и приятели чиито родители държат да поканят първо тези които са по традиция (не за друго ,а дето се казва от хорски срам) и вече ако откажат да си канят който си решат.
Активен
moonshine
Новак
«
Отговор #449 -:
октомври 08, 2010, 18:00:22 »
И аз мисля, че традициите доста са се отмили и наистина е хубаво кумовете да са много близки на бъдещото семейство, без значение дали са роднини, приятели, дали са двойка или пък изобщо не се познават. Ние също нямаме много опит в тези неща и дори поканихме кумовете, без да се консултираме с никого..просто любими хора и на двама ни, които си имат други половинки. Сега традиционалистите покрай нас се чудят, но в крайна сметка ние сме хората, които ще се женят, а те просто ще се радват на тържеството!
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
33