Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юли 20, 2025, 22:32:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете.....част 3
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете.....част 3 (Прочетена 229720 пъти)
Kelly
Новак
Публикации: 10
Отг: Всичко за кумовете.....част 3
«
Отговор #300 -:
юни 28, 2010, 18:36:25 »
Здравейте:)) Имаме удоволствието аз и моят приятел да бъдем кумове на сватба след месец... почти сме готови с приготовленията, но имам една грижа - не знам какво да сложа на масата, когато дойде младоженика с неговите приятели да ни вземат от вкъщи. Още повече, че вкъщи е хол с бокс, и разполагаме само с една кухненска маса, която не е много голяма и няма как всички гости да седнат на нея. А нямаме холна маса...
Благодаря ви за помощта предварително!!!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #301 -:
юни 29, 2010, 07:37:31 »
най-важно е да има алкохол за наздравица, безалкохолно и вода, особено, ако е топло, приготви чаша на удобно място, за да даваш лесно на всеки. за храната, според мен почти никой не яде, но все пак трябва да има нещо, сложи сладки, мезета, ядки, ако ти се занимава направи хапки- най-изискано и лесно за ядене и това е според мен
Активен
Мименце
Професор
Искам всичко!!!
«
Отговор #302 -:
юни 29, 2010, 08:32:04 »
Kelly
точно преди месец с моя приятел бяхме кумове. До послено не се знаеше, ще идват ли хора в нас или не. В последния момент купихме - нарязани мезета, ядки, шок. бонбони, дребни сладки и соленки. за пиене - уиски, кола, вода и сокче
Успех в подготовката
Активен
Kelly
Новак
«
Отговор #303 -:
юни 29, 2010, 10:54:59 »
Благодаря ви много
И аз си мислех да има мезета, ядки, сладки неща, за алкохола е ясно
Единствено се чудех за някакви салати, но при положение че ще е топло навън, а и гостите няма да седят дълго, като че ли няма смисъл. Мисля си и за някаква празнична украса... това прието ли е?
Активен
Мименце
Професор
Искам всичко!!!
«
Отговор #304 -:
юни 29, 2010, 11:09:49 »
Kelly
от салати просто няма смисъл, времето е прекалено топло, а и освен това гостите намя да стоят повече от 30 мин.
За украса, действай смело. Аз бях аранжирала масата с оранжеви и жълти цветя. А за младоженеца бяхме подготвили да облече кума-да му закопчее ризата и да му върже вратовръзката. Имахме идея да почисти малко и пода, но нямаше време
Активен
Kelly
Новак
«
Отговор #305 -:
юни 29, 2010, 11:51:57 »
Супер! Благодаря за съвета, Мименце! Ще видя какво ще е подходящо (и в същото време оригинално) за аранжировка и украса за хола вкъщи
Активен
ultraa
Новак
«
Отговор #306 -:
юли 05, 2010, 20:49:50 »
Момичета я ударете едно рамо.. от днес имаме избрани кумове, говорихме отгоре отгоре и се съгласиха, то хубаво ама.. трябва и да ги поканим официално, за да е всичко както трябва. Та мисълта ми беше, каква е традицията, ясно е че не трябва да ходим с празни ръце, но до тук ми се изчерпват познанията по този въпрос.. ПОМОЩ!
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #307 -:
юли 05, 2010, 21:41:57 »
ultraa
и нашите кумове бяха се съгласили, но неофициално. И аз се чудех как да ги поканя и какво да направя, исках да ги изненадам с нещо и тъй като са ни много близки приятели и се събираме почти всяка събота и неделя на вечеря или у тях, или у нас, та решихме тази събота да ги поканим официално. Купих една кошница по-голяма, свекито ми омеси една слядка питка, взех една бутилка червено вино, напълнихме една бутилка от домашната ракия, но се постарах малко и им принтирах едни етикетчета с техните имена "Кумско вино и кумска ракия за..." вързахме здравец и цвете на бутилките, купих една кутия с шоколадови бонбони и всичко това заедно с поканата го опаковах в кошницата с целуфан. Не мога да ти опиша физиономията на кума, когато ни отвори вратата
, изобщо не очакваха
останаха много изненадани и много очаровани от така поднесената покана. Слагам снимки в галерията за да ти покажа как изглеждаше.
Пожелавам ти успех с каненето
Активен
Ellito
Ентусиаст
«
Отговор #308 -:
юли 05, 2010, 21:49:14 »
Нека и аз се включа тук за този въпрос ,тъй като тази събота поканихме официално нашите кумуве
И аз исках да бъде по традиция и се разрових доста в информацията за това. Не исках да рискувам с кулинарните си умения и за това купих готово печено пиле което украсих сама, купихме хубава ракия от края на кума, букет за кумата, торта и поканата написана специално за тях!!! Аз мисля, че това беше достатъчно и наистина много ги трогнахме !! Кумата също ни изненада, защото и тя беше проверила за тази традиция и ни посрещна с китка здравец завързана с червена панделка !!! Това е което аз мога да кажа по въпроса, надявам се да съм ти помогнала
Ще опитам да кача снимки в галерията на украсеното пиле и ракията!!!
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #309 -:
юли 05, 2010, 22:03:15 »
Браво
Ellito
много хубаво изглежда пилето
и ние четохме, че тряба да се канят кумове с пиле, но се бяхме разбрали кумата да ни готви пиле и ако бяхме й казали, че ние ще го донесем, щяха да се сетят. Искахме да ги изненадаме, както и стана. Май основното, с което се кани кум е ракията, поканата, пилето и нещо сладко, поне аз така четох по форума
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #310 -:
юли 06, 2010, 08:55:18 »
Здравейте!
Имам следния въпрос: нали няма проблем кумовете да са 4 души - 2 двойки приятели?
Реално за свидетели при подписването мислим да поканим момчето от едната двойка и момичето от другата двойка, а по време на сватбата да са четиримата.
Моля за мнение от по-знаещите!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #311 -:
юли 06, 2010, 09:33:19 »
кумовете са двама, аз поне не съм чувала до сега за повече кумове, на запад имат по няколко човека от страна на младоженца и на булката,но пак двама са главните кум и кума, другите се водят шафери.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #312 -:
юли 06, 2010, 10:01:41 »
В някой краища на страната има кумове и подкумове. Подкумовете се избират в случай, че кумовете немогат да изпълняват функцията си. В смисъл имат ангажимент или са в несъстоятелност и един ден немогат да кръстят децата ви. Но ситуацията при вас е съвсем различна. Другите двама души при вас са просто половинките на кумовете ви. Няма лошо да са при вас на масата. Но няма как да имате две двойки кумове.
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #313 -:
юли 06, 2010, 10:04:44 »
Цитат на: Рени в юли 06, 2010, 10:01:41
... Няма лошо да са при вас на масата. Но няма как да имате две двойки кумове.
Да, за това става въпрос.
Като наши свидетели ще се подпишат 2-ма души, а на масата ще сме си 6-мата. Не мисля, че ще е проблем при подредбата и на останалите места да са до нас - все пак живеем в 21-ви век, нали?
Важното е да няма законови спънки, и всички да се чувстват щастливи на сватбата!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #314 -:
юли 06, 2010, 10:07:02 »
Това как ще разпределиш гостина на сватбата е ваше решение и няма как никой да ти каже това неможе да е така. Просто се подписват двамата души, които ще са ви кумове. Пък в ресторанта, ако искате можете да съберете всички гости на една маса. Веселието си е веселие. В ритуалната зала до Вас като кумове застават двамата, които сте избрали. Половинките им са в залата при гостите и след това се събирате.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...