Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 09:02:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Суеверия, поверия, обичаи  (Прочетена 178547 пъти)

KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #315 -: август 21, 2007, 22:11:30 »

Здравейте,
Ние плануваме сватба за следващтата година, която освен това е и високосна.
Наред с приятните емиции около планирането ме измъчват и чути от познати суеверия
че не било хубаво човек да се жени на високосна година.
До колко е вярно това? Някой да е чувал нещто или просто да има мнение по въпроса?

Активен
Aneta1
Любопитен
*
Публикации: 33

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: август 22, 2007, 08:37:39 »

Хич да не ти пука. Някои мои познати твърдят, че въобще не е хубаво човек да се жени  blum, ама аз не ги слушам. Недей и ти да се измъчваш с подобни суеверия. Няма да чакаш до 2009!
Успех с подготовката и не обръщай внимание на такива неща  good
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: август 22, 2007, 09:14:34 »

Хич да не ти пука. Някои мои познати твърдят, че въобще не е хубаво човек да се жени  blum, ама аз не ги слушам. Недей и ти да се измъчваш с подобни суеверия. Няма да чакаш до 2009!
Успех с подготовката и не обръщай внимание на такива неща  good
напълно подкрепям казаното  good
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #318 -: август 28, 2007, 19:42:24 »

а защо не всеки, който знае нещо за тези обичаи, не сподели изцяло от започването на деня, тези ритуали. аз лично изгубих нишката за 20 страници.
Като се започне от купуването,забулването,кражбата на нещо от дома на момичето, извеждането с панделка-кърпичка от бащата на булката,менчето и хорото пред болка-къщата, късметчетата пред ритуала, после захранването,после пак менчето и чашите, чупенето на питата, танците-с дарове и без, хвърлянето на букета-булото и жартиера,даряването с наздравици. Е,аз това знам:)
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #319 -: август 28, 2007, 21:01:08 »

Като суеверие знам, че не трябва свекървата да ходи при булката,когато ходят да я вземат-преди сватбата, също така,че когато се плаща ресторанта, парите да не се предават-плащат от свекървата. Това съм чувала
Активен
Aneta1
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: август 30, 2007, 08:45:49 »

За пръв път чувам за тези поверия, но я си представи да кажеш на свекърва ти - "ти не идвай с тях да ме взимате". Дали няма много да я обидиш. Не мисля, че е редно, но пък от друга страна нали е свекито, а не мама  Wink
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: август 30, 2007, 08:55:07 »

За пръв път чувам за тези поверия, но я си представи да кажеш на свекърва ти - "ти не идвай с тях да ме взимате". Дали няма много да я обидиш. Не мисля, че е редно, но пък от друга страна нали е свекито, а не мама  Wink

различни краища различни обичаи !!! smile
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: август 30, 2007, 10:22:12 »

И аз не го знаех това за свекървата, защото в нашия край го няма  pardon
Но някой тук беше писал, че при тях е така и свекървата чака младоженците пред ритуалната зала  girl_wink
Аз ако бях казала на свекърва ми да не идва, щеше да й стане много болно със сигурност  Cray, защото много си ме обича  yahoo
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: август 31, 2007, 10:46:47 »

при нас свекито играеше ключова роля в ритуала по взимането, трябваше да и целувам ръка, даде ми злата , пари ,  Bravo хубаво беше и забавно!!!
Активен
Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #324 -: септември 02, 2007, 19:31:12 »

Здравейте,
Ние плануваме сватба за следващтата година, която освен това е и високосна.
Наред с приятните емиции около планирането ме измъчват и чути от познати суеверия
че не било хубаво човек да се жени на високосна година.
До колко е вярно това? Някой да е чувал нещто или просто да има мнение по въпроса?

Миличка, със сигурност не трябва да те притеснява това нещо. Прибавянато на един ден веднъж на четири години поради специфичността на въртене на Земята около Слънцето не може да има нещо общо с твоето бъдеще с твоя любим. Не мога да повярвам, че има такива хора, които говорят такива неща на една влюбена двойка crazy
Не се притеснявай, важното е да се разбирате give_rose
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: септември 05, 2007, 11:52:11 »

ами нашата сватба е на 13-то число (събота) и всички като разбраха питаха - ама как така, нали е фатално число? А ние с милото нито за миг не сме и си помисляли, че може да ни донесе лош късмет!Освен това на мен винаги ми върви на петък 13-ти!
А свекито ми каза вчер, че слушала вчера по телевизията някакви номеролози или незнам каквитам, че имало 4 дати през тази година, които са най-подходящи за сватби и едната е 13.10. (нашата дата), незнам кои са другите..Но аз не вярвам, че има значение.То представи си ако вземеш да дебнеш и да изчисляваш кой ден и година са подходящи...Каквото е писано ще стане, без значение кога е била сватбата!Така мисля аз! good
Активен
diki
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #326 -: септември 12, 2007, 14:51:51 »

Момичета,ако от менчето с червено и бяло цвете не излезне нито едно???????
Активен
Aneta1
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: септември 12, 2007, 15:46:45 »

Значи полът на бебето ще е изненада.  good
Или просто не риташ достатъчно силно  blum
Не си слагай на сърцето подобни суеверия.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: септември 12, 2007, 17:01:30 »

охх аз колко съм суеверна да не ви разправям само laugh какво ли не мисля дали да стане д ане стане ли хороскопи чета където хвана от корица до корица бия си шамари като ме сърби носът laugh и всички ме гледат странно аз се почесвам и полсе хоп 2 шамара tease и какви ли не дивотии и направо не знам за сватбата.баба ми ме кара да си слагам някъде скилидка чесъм против уроки и червен конец е да де ама къде като роклята е по нем и е така разголена че не мисля че ще остане незабелязано.и знам че като се почне едно пиене и мазане със светена вода laugh
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: септември 19, 2007, 11:47:57 »

Изчела съм почти цялата темичка и срещнах някъде за бъклиците ама да попитам :
Виждала съм сега по сватби, че младоженеца тръгва с една бутилка с ракива украсена със здравец и нещо червено към кума. Кума и той изкача с такава и после в дома на булката, който е на вратата пак с такава.
Накой знае ли точно какъв е обичая и  защо се прави?
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: