Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 22, 2025, 19:16:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част (Прочетена 183369 пъти)
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
«
Отговор #315 -:
юни 19, 2009, 16:09:13 »
При мен имаше опит за хормоно терапия с Дуфастон, но без резултат. Тази фуликометрия кога се прави? След хидротубация, преди стимулация и каква и е целта?
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #316 -:
юни 19, 2009, 16:12:14 »
kali_gali ,честито ,лека и безпроблемна
Аз като ви чета и поне половината от това,което чета -не разбирам
Нито изследвания,нито хапчета...,нищо не разбирам...
Досега съм правила са изследвания за хламидии,цитонамазка и още едно,което не запомних...от там нататък
Незнам-6 месеца как е като време,да се притеснявам ли,че не е станало....Аз лично се притеснявам за щитовидната жлеза и хормоните...
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #317 -:
юни 19, 2009, 16:42:40 »
Fiama фуликометрията се прави за да се види колко фоликула е отделил яйчника и дали се развиват.По-принцип стимулацията се прави, за да се отдели повече от един фуликул и така е по-голяма вероятноста да се забременее.Ходи се редовно на лекар който ти измерва фоликулите и гледа дали наближава времето за пукане.Знам че се дава и лекарство което да предизвика спукване на фоликулите, но далли на всички не знам.
Колкото до това, че трябва сами да се образоваме за съжаление е така, колкото и да се ядосвам има лекари дето само гледат как да ни вземат парите.Имам дота примери покрай мен и то основно със Софийски лекари.
Преси, не се отчайвай, нас неволята ни е научила.Лекарите казват да се изчака година след започване на опитите.Ако до тогава не е станало се започват изследванията.Но лично моя препоръка, преди да започнеш да си правиш каквито и да е хормонални изследвания накарай мъжът си да си направи една спермограма.Нека да с еизчисти този фактор и тогава запопчни ти
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #318 -:
юни 19, 2009, 17:25:11 »
Eто ме и мен след поредния преглед.Имам 1 доминантен и няколко по-малки фоликула.Доминантният(незапомних размера му, ама големичък изглеждаше) ще се пукне след 1-4 дни.Следователно ми бе препоръчано бебеправене събота, понеделник и сряда , по веднъж .
Много съм щастлива, че минах най-накрая тази хидротубация. Болеше си, няма да си кривя душата, ама изтърпях.Явно съм имала леки полипи, които вече са изчистени
И не на последно място изследванията на хорм. на щитовидната жлеза са добри.TSH, F4, TAT i MAT всичко е в граници.
И сега вече, с изчистени тръби, голям фоликул, дебела лигавица (лекарката я нарече перфектна), много надежда и вяра ще действаме
fiamaa
, с лекарката се бяхме разбрали за следене на фоликули да ида 11-14ден, а на мен днес ми е 10ден и според нея съвсем скоро ще се спука
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #319 -:
юни 19, 2009, 17:31:26 »
valka27
много се радвам за Теб
много късмет сега Ти пожелавам
kali_gali
,честито и лека и безпроблемна и от мен бременски 9 месеца
Активен
elinora
Ентусиаст
«
Отговор #320 -:
юни 19, 2009, 18:02:25 »
gostenka_82
,
kali_gali
,благодаря!
valka27
, много се радвам. Успех !
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #321 -:
юни 19, 2009, 18:40:02 »
kikolina ,elinora , благодаря ви
Малко се озадачих когато док каза, че трябва през ден да опитваме и то по веднъж, аз мислех, че като се установи наличие на голям фоликул трябва да се опитва всяка вечер през следващите няколко дни...незнам, не ми се ще да изпуснем яйцеклетката
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #322 -:
юни 19, 2009, 19:48:00 »
Валка сперматозоидите трябва да узреят така да се кажа затова се прави през ден секс.Иначе не са толкова бързи и издръжливи
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #323 -:
юни 19, 2009, 20:24:27 »
To и за спермограма искат 3-5 дни въздържание, ама... знам ли я колко пътува тази яйцеклетка, да не вземем да я изпуснем.Но щом док така ми е казала, тогава през ден ще е...
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #324 -:
юни 20, 2009, 10:50:39 »
Ние правим опити точно след 5-6 дни въздържание ( но защото мъж ми е все в командировки). От седмици и той приема витамини ( от А до Цинк на Центрум). Бях чела, че за бързи и издържливи сперматозоиди трябва да пият цинк и селен (дано не греша), но ние избрахме пълен набор витамини. Отделно, забелязахме, че и рибата му действа много положително в тази насока и сме я включили в менюто - задължително 2-3 пъти в седмицата. И на мен не ми се иска да изпускаме нито една яйцеклетка, но ако е на път
ще чакаме следващата. И аз от неделя, до към вторник - сряда трябва да съм в овулация, та да видим.
valka27
стискам ви палци, както и на всички момичета
Активен
Lili78
Ентусиаст
Публикации: 69
«
Отговор #325 -:
юни 21, 2009, 19:29:27 »
Стиснати палци и от мен, момичета. Аз и този месец май си оставам в клуба, потвърждението се очаква тези дни. Вече претръпнах донякъде и отрицателните тестове не ме депресират толкова осезаемо, по-скоро нищо не чувствам. Тези дни се тревожа за здравето на близки, за други неща, и си казвам, че нещата трябва да се степенуват по важност... преговарям с висшите сили, нека близките ми са добре, пък, ако така е писано, на чуждите дечица ще се радвам, племенниците си ще глезя и така. Преди година идеята, че може да нямам собствени деца ми се е виждала направо извънземна, но претръпнах. Не че нямам надежда или съм се отчаяла, просто много, много се изморих.
Их, все ги пиша едни... прегръщам ви и благодаря, че четете.
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298
«
Отговор #326 -:
юни 22, 2009, 02:22:46 »
Момичета аз съм нова, но съм чела доста неща в тази тема и направо останах шокирана. Треперене над тестове, ще ми дойде няма да ми дойде, разочарования излишни. Все пак човек не може да пограмира всичко... Та дори и видях такива момичета, които са готови да си самоназначат лечение
. Прекаленото самонавиване е лош съветник според мен. Ако има проблем, само лекарското мнение е от значение, за всеки човек е индивидуално. Детето всъщност е естественото продължение на една много силна и дълбока любов и ако двама се обичат и се отдадат на нея, то само ще си дойде. Не е необходимо да се тормозиш с тестове и термомети и др. А лекарите според мен ти назначават лечения, които не винаги са необходими. Познавам момиче, което нямаше цикъл по 4-5 месеца в годината и забременя почти веднага и вече си има и дете. Така че не всичко е медицински термини и диагнози. Аз съм сигурна и вярвам в това, че всяка голяма и истинска любов дава неизменно своя плод. Пожелавам ви да ви се сбъдне
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #327 -:
юни 22, 2009, 07:51:17 »
Uliaulia колко хубаво звучи, че продължението на една голяма любов е детето.Лошото е че аз познавам двойки с много голяма любов и с непреодолими репродуктивни проблеми който стигнаха да осиновяване, защото нищо друго не ставаше.Съжалявам, но ако чакам на любовта няма начин да стане.Да при някой става от първия месец, при други след много чакане и тичане по лекарите, при трети никога.Да много е депресиращо всичко това ,но ние всички имаме надежда и споделяме.Защото ако не споделяш ще откачиш, защото лекарите и хората наоколо отдавна не са така добронамерени като едно време.Защото е трудно.Недей се засяга, но "естествено продължение на любовта", по тази логика ние с мъжът ми не се обичаме.
«
Последна редакция: юни 22, 2009, 09:32:39 от магито
»
Активен
ilkata
Ентусиаст
«
Отговор #328 -:
юни 22, 2009, 08:38:47 »
Магито напълно съм съгласна с теб. Според мен ако имаш някакъв здравословен проблем и чакаш на любовта да ти го излекува.... извиняваам се, но ние без деца ще си останем бе. Нали ние сме си тук за да си споделяме и доколкото можем да се учим една на друга. Такива недоизмислени изказвания ..............
Активен
Lili78
Ентусиаст
Публикации: 69
«
Отговор #329 -:
юни 22, 2009, 08:46:05 »
Маги, миличка, "по тази логика"? Тук си направила голям комплимент, което е щедро от твоя страна, защото аз за подобни бръщолевеници търпение нямам, видя ли, че някой "специалист" по любовта и репродукцията е снесъл подобен шедьовър в тази темичка, и го пропускам. Само не знам не ги ли е страх от съдбата - нямат ли сестри, не мислят ли, че един ден ще имат дъщери, които да се сблъскат с такива трудности.
А иначе на някои дами тестовете за овулация, изследванията, научните термини сигурно им идват на китайски и какво си казват - дай да им напомня аз на тези за висшата сила на любовта, че ми създават комплекси.
Няма да се извинявам за резките си думи, само се упреквам, че си губя времето да ги пиша.
Ако съм
, трийте спокойно.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23