Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 27, 2025, 20:00:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част (Прочетена 184244 пъти)
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част
«
Отговор #195 -:
юни 08, 2009, 21:27:02 »
Цитат на: gostenka_82 в юни 08, 2009, 13:08:45
Даниелче, не претендирам да съм спец, особено в случаите на поликистоза, но, доколкото съм чела при поликистоза, тестовете за ову не отчитат точно. Ехографията е най-добрия вариант; възможен страничен ефекти при стимулация (аз лично съм го чела за стимулация с Клостилбегит) е преждевременно покачване на ЛХ (тестомете за ову го отчитат);
Надявам се да нямам поликистоза - поне преди 2 месеца нямах?!
Иначе и аз съм се навила да ходя при Щерев, още повече след коментарите на fiamaa. А това, че работят и до 20.00 е голямо предимство. При предния лекар само дето не си вземах по ден отпуска, че голямо чакане падаше.
Активен
Lili78
Ентусиаст
Публикации: 69
«
Отговор #196 -:
юни 08, 2009, 22:08:26 »
Благодаря за куража, винаги много ми помагате.
Тази диагноза за поликистоза на базата на какво се прави? Гинеколожката ми каза, че обикновено мислят за това, ако има липсващ цикъл в продължение на 3-4 месеца... така ли е?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #197 -:
юни 09, 2009, 08:05:54 »
даниелче,
освен това лабораторията в тази клиника работи и в неделя....
носи си всички изследвания, които имаш; ако ги посещаваш за 1 път, ще те накарат да попълниш една карта, която е всъщност въпросник;
успех, мила!!!
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #198 -:
юни 09, 2009, 18:41:38 »
Gostenka, още се надявам да този месец да е станало чудото и да не ми се налага да ходя
. Но определено тази клиника съм избрала.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #199 -:
юни 09, 2009, 18:46:35 »
Дани
нали знаеш колко силно ти стискам палци да е станало
Активен
Lili78
Ентусиаст
«
Отговор #200 -:
юни 10, 2009, 00:28:50 »
Стискам палци и аз!!
Момичета, възможно ли е да имам ову на 28-ми ден? Така отчетоха два теста днес. Може би е закъсняла заради загубата миналия месец... вече не знам какво да мисля.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #201 -:
юни 10, 2009, 08:05:55 »
При нас този месец не стана
ще чакаме лелката да си отиде и започваме наново. Така се надявах, че може да стане още от първия път, а и лекарката каза, че като спра Марвелона дори ще ми е по-лесно да забременея. Сега съм решила и аз да взема тестове за ову. Добре ли е ако почна да ги правя от 10-12ти ден. Чета, че в различни дни отчитате ову.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #202 -:
юни 10, 2009, 08:44:51 »
Дниелче
,
силно ситснати палци от мен да не ти се налага да посещаваш клиниката, поне не по този повод!!!!!!!
валя_дива
, само 1 месец ли бебеправите?
Ако да, защо бързаш с тестовете за ову?
Обичайте се и не мислете само за бебето, бебчо е резултат от вашата любов, а не причината (имам предвид, че бебето е трябва да се превръща в причина за секса)!!!
С тези тестове за ову само ще се вманиачиш и ще се напрягаш излишно!!!!
Изчакай, ако не стане 3-4 месеца, вземи ову тестове.
А дните, в които се правят зависят от продължителността на МЦ. В кутийка са 4 бр. или 5, не помня точно, а и зависи от марката де.
За да не пропуснеш дните, си вземи 10 бр. тестове и ги прави 10 поредни дни; започваш от около 10-12 ден на МЦ;
по принцип, в първите дни, когато ову още не е настъпила, 2-та черта ще е много бледа, почти незабележима, после започва да става по-тъмна; + ову тест имаш при еднакво наситени 2 чертички;
в този период и ЦС става течна, прозрачна на цвят;
аз правех така, като видя 2 силно наситени черти, правя теста още 2-3 дни, контролно; при мен поне 2-та чертичка видимо избледняваше!
а, да и още нещо, което е много важно, знам, че при някои тестове + резултат означава, че ову ще настъпи в следващите 12 до 24 часа (прочети внимателно листовката и обясненията, като също може да питаш и самата аптекарка).
успех
Активен
tonitta
«
Отговор #203 -:
юни 10, 2009, 09:35:33 »
Lili78
напълно е възможно да имаш т.нар. късна овулация.По принцип след засичането й трябва да НЕ ти дойде на 14-я ден,ако не ти дойде 16 дни след нея е почти сигурно,че си бременна :girl_wink:Особено сега,когато хормоните ти са малко разбъркани всичко е възможно,но аз стискам палци на теб и на всички момичета скоро да се похвалите!
Колкото до тестовете за овулация смятам,че е строго специфично дали да започнат да се правят от първия ден на опитите за забременяване или след 3-4 м. Мен лично те не ме стресираха,нито са ме карали да правя секс единствено заради бебо,а те и меренето на БТ ми показаха дали и кога имам ову,иначе кой знае кога щях да разбера,че имам ову,когато на другите момичета им идва 8Pв смисъл,че имам дълъг цикъл с късна ову и то понякога се и меняха....И щях да се ошашкам и кой знае лекарите какви неща щяха да ме карат да правя,ако не ставаше няколко месеца,а и нямаше да знам причината,която е толкова проста.Ако пък бях установила,че нямам ову щях да предприема нещо навреме.Така че всеки знае себе си и психиката си
Единственият проблем е,че тези тестове,ако не се правят правилно са малко объркващи,особено ако се сръвнява резултата с тези от тестовете за бременност(все пак там втора бледа черта си е положителен тест,а в тези за ову си е отрицателен
).
Успех и ви чакам в другите темички,защото знма,че ще дойдете!!!
Активен
gostenka_82
«
Отговор #204 -:
юни 10, 2009, 11:37:49 »
Лили, на мен ми засякоха веднъж на 21 ден от МЦ; това е късно овулация; но май беше само веднъж;
дано и при теб е така!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #205 -:
юни 10, 2009, 14:01:13 »
Лили, съвсем нормално е след аборта да ти е малко по-късна овулацията, но не се притеснявай след първия цикъл, ако разбира се не забременееш веднага всичко ще си дойде на мястото.
. Поне при мен нещата бяха точно така, късна овулация и цикъл с начало точно един месец след датата, на която направих аборт.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #206 -:
юни 10, 2009, 15:18:59 »
винаги съм имала чувство че си усещам овулацията, защото сетивата ми се изострят и се чувствам малко като "хищник", но сега като трябва да се възползвам от нея нищо не усещам - ще изчакам месец два и тогава ще пробвам с тестовете. благодаря ви за инфото момичета.
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #207 -:
юни 10, 2009, 17:41:54 »
Тъкмо навреме да си задам и аз въпроса, който ме вълнува.. относно ову- то аз досега започвах с тестовете и като видя 2 еднакво наситени чертички спирах, защото си мислех, че на другия ден няма да ми покаже пак 2 еднакви чертички..
Да ама не, този месец пак започнах и след като преди 2 дена видях двете черти реших да продължа и така вече 3 дена подред имам еднакво наситени две черти... нормално ли е? То верно, че на някои тестове пише, че след като видиш 2 черти - ову настъпва от 12 до 36 часа...
Малко объркано стана, но..
Активен
Lili78
Ентусиаст
«
Отговор #208 -:
юни 10, 2009, 19:37:14 »
Благодаря ви много,
Тони
,
Рени
и
gostenka_82
за бързите отговори, успокои ме това, че и на вас се е случвало. А чували ли сте за успешна бременност при късна овулация? Защото четох в интернет, че яйцеклетката и лигавицата след 14-15-тия ден започвали бързо да остаряват и оплождане и имплантиране било почти невъзможно. Но пък четох и за случаи на жени, успешно износили бременност при късна овулация. Остава само да се надявам за късмет.
armani_code
, мила, и на мен ми се случи това миналия месец, когато забременях. 6-7 дни имах положителни тестове за ову. Пробвай да засичаш вечер, а не сутрин, защото сутрин нивото на хормоните е високо така или иначе, вечер е по-точно. Но след като веднъж си засякла, спри, така ми каза гинеколожката - имала си ову на следващия ден, и дано да е станало чудото, стискам палци!
А къде се скри
Скарлет
, нямаме новини от нея...
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #209 -:
юни 10, 2009, 20:08:19 »
Лили, моя приятелка роди три деца, а е с късна овулация. Така че не се притеснявай. Всичко ще се нареди щом веднъж е станалопак ще стане само трябва да си спокойна, защото нервите също оказват влияние на бременността и забременяването.
А за Скралет мога само да ти кажа, че днес е била на линия в скайпа, значи е ок. Може да ни подготвя изненада.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...