Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 26, 2025, 13:34:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част  (Прочетена 183961 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: юни 02, 2009, 14:14:34 »

Ванеса схемата е строго индивидуална тоест по преценка на лекаря и забременяването не зависи от дозата.И задължително по лекарско предписание.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: юни 02, 2009, 14:23:11 »

Това което аз съм изчела за стимулацията е, че е строго индивидуална както казва Гери, и че се прави фоликуметрия през цялото време, за да се знае как назряват(растат) фоликулите.Важно е и да се оцели момента на спукване.Така че през цялото време на стимулация си под лекарско наблюдение така да се каже.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: юни 02, 2009, 16:02:32 »

Рени ти по каква схема си пила Клостилбегита, че е станало на първия месец?

ванеса, това дали ще стане, или не, от първия път зависи от много фактори, не само от медикаментите;

медикаментите се пият, за да ти узреят повече от една яйцеклетки, които да са годни за оплождане;
успехът, напърво място е божа работа, а на второ, зависи от редица други фактори;

ще ти дам някои прости примери: може жената да има проблем с плацентата и тя да се отлепи, да е предразположена към ранни аборти, поради тромбофилия; да има активна инфекция като листериоза, хламидия, микоплазма, уреаплазма, токсоплазмоза и пр., които освен, че могат да увредят детето, ако ги хванеш, в някои случай причиняват и спонтанни аборти - това съм го чела в интернет, не претендирам да съм доктор;

нормално е да ти се направят определни задължителни изследвания, като тук е и проходимост на тръбите, те също може да са проблем;

в никакъв случай стимулацията не се САМОНАЗНАЧАВА, защото първо, не знаеш на здравето ти кои медикаменти как реагират, не знаеш как да се следиш, не знаеш дали да си по дълъг или по къс протокол, което пак има значение за лекарствата, които се пият;

освен това при всяка стимулация има риск от хиперстимулиране, което е много вредно за жената, затова и докторите при стимулация те изследват дето се казва всеки ден!!!

не е шега работа това нещо, най-добре се свържи със специалист по АРТ и се консултирай с него.

Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: юни 02, 2009, 18:36:13 »

Рени, ти по каква схема си пила Клостилбегита, че е станало на първия месец?

Аз пих Клостилбегита по схемата, която моя лекар ми направи от петия ден на цикъл за пет дни 2 пъти по една таблетка на ден. Важно както са казали всички момичета преди мен е фоликуметрията. Аз правих през ден след приема на Клостилбегита и просто знаех най-подходящия момент. Много важно е спокойствието и липсата на мисълта "Сега ще съм с мъжаси, защото ще си правим бебе. Аз дори бях спряла да мисля за това и чаках един нормален цикъл след всички проблеми, които имах, но стана. Моят лекар ми беше изписал и витамини, които пиехме аз и мъжа ми е стана. Ако искаш повече подробности за тях пиши ЛС.

Пожелавам ти много късмет и поне два-три хубави големи фоликула, които да се пукнат.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: юни 03, 2009, 21:16:10 »

Рени, кажи за витамините... (може би) повечето тук ни интересува give_rose
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: юни 03, 2009, 22:20:40 »

Валка, витамините които ни изписа лекаря са А,Ц,Е комбинирани+цинк и селен. Аз намерих такива на Суправит и си ги пием. Сега ги смених и пием едни, които имат фолиева киселина, а селена е на отделни таблетки. Ето това са витамините, които пихме с Иво когато забременях.
« Последна редакция: юни 03, 2009, 22:22:52 от Рени » Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: юни 04, 2009, 08:27:59 »

Много благодаря за отговорите, препоръките и мненията! Аз никак не съм доволна от моята лекарка! Вчера се оказа, че въпреки "Клостилбегит" пак няма овулация! Каза ми, че при това положение трябва да го пия още два месеца в по- големи дози и ако няма полза се спира всякакво лечение за следващите 6 месеца! Това мен никак не ме устройва, защото 6 месеца си е доста дълък период и затова реших да искам и второ мнение. Желанието ми е да се обърна към някой специалист от клиника по стерилитет, но незнам от къде да започна! Как да си избера клиника, кой да търся там, какво да кажа когато отида? Дайте някакъв съвет, споделете опит! На този етап всяко мнение е от полза! Благодаря предварително smile
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: юни 04, 2009, 09:11:55 »

ванеса,

в клиниката на Щерев - всички АГ-та са специалисти по стерилитет;
атделно, можеш и в клиниката на Владимиров, ин витро център София;

добър вариант е и д-р Стаменов, всъщност, той се води най-добрия, но, за да те приеме, ще трябва да почакаш докъм края на 2010г.;

във Варна знам за клиниката на д-р Александров, а иначе, ако Плевен ти е по-близо, добър вариант е и клиниката на д-р Конова.

Успех!
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: юни 04, 2009, 09:15:54 »

Ако Плевен ти е по близо може да отидеш при д-р Светлозар Стойков.Ама около 3 месеца напред е с часовете.Работи в клиника по стерилитет и мн добър специалист.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: юни 04, 2009, 09:21:04 »

Аз съм от София smile
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: юни 04, 2009, 09:40:53 »

Ето ме и мен отново в темата....от одавна не сам влизала, време не осатава. Да ви разкажа и аз на кратко какво се случва с мен  cray - за последната една година, никой от гинеколозите които посетих не предприеха адекватно решение на моя проблем  diablo имам поликистоза, от нея напълнях, ендокринолог ми предписа Сиофор от 850мг за лечение на поликистозата и съответно на LH хормона. За периода през който го приемах свалих килограмите, но яйчниците са ми все още поликистозни и хормона  не е в референтните стойности. Препоръчаха ми гинеколожка от ВМА и съответно отидох с надеждата, че ще ми помогне. Трябваше да направя хормонални изследвания - LH, FSH, прогестерон и т.н за период 2-3 ден от цикала, 14-16 ден и 24-25 ден. Отивам с резултатите при нея и въпросната къто разбра, че не съм ги направила в Кандиларов (където ме насочи), каза че нищо повече не можела да направи и ми каза да ходя в клиника за стерелитет. Реших да поискам и др. мнение и днес бях на преглед при д-р Лисичкова- не стига, че ме издрусаха 60лв., казаха ми че мъжо трябва да си направи спермограма и след неговите резултати, ако няма проблем с него ме почват мен, защото ясно се вижда, че при мен има. Трябва да ми се направи цветна снимка и лапароскопия. Момичета искам да ви кажа, че хич не го приех радушно, много ми е криво cray cray cray. Въпросната гинеколожка, при която бях е частник и не работи със здравна каса. Имате ли представа дали цветната снимка и лапароскопията минават през здравна каса, че иначе  трябва да улекна с 2000лв. bad
Извинявам се предварително за дългия пост!  blush
« Последна редакция: юни 04, 2009, 09:43:12 от fiamaa » Активен
HaT
Ентусиаст
**
Публикации: 52

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: юни 04, 2009, 10:00:06 »

Рени и аз пия май същите витамини, но най-отдолу пише "укрепва имунната система" а на твоите пише друго май. Аз ходих на генеколог заради бяло течение и тя ми каза, че имам слаба имунна система и тябва да пия витамини и затова ги пия. А на моите пише, че имат Витамин С, Витамин Е, Бета каротен, Фолиева киселина - 300 микрогр. и Цинк и Селен. Чудих се дали да пия отделно фолиева киселина защото тази е в малка доза и не е достатъчна и така от вчера пия и отделно фолиева киселина.

За бебеправенето от вчера почнахме с милото с значимата част и да видим какво ще стане  blum Стискам палци за всяка една от вас  give_rose

пп. Видях че и на Рени са същите но го пише на друг език.
« Последна редакция: юни 04, 2009, 10:01:58 от HaT » Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: юни 04, 2009, 10:09:01 »

fiamaa , прекрасно те разбирам как се чувстваш.И на мен ми писна от лекари-търговци, никой не ти взима проблема присърце.Стигнах до извода, че само в специализирани клиники за репродуктивно здраве се обръща нужното ни внимание.Аз скоро се оплаквах на мойта лична, че вече година и половина бебеправим, а тя..." ооо, не се притеснявай, това нищо не е , хората с години опитват" Oh my ...
незнам това дали е жалък опит за успокоение, знам само, че никой не откликва на проблема ми, плащам си като поп и искам да чуя отговори на въпросите ми... ама не angry

за цветната снимка със сигурност знам, че не се поема от здравната, доколкото проучих струва около 120-150лв, за лапароскопията нямам инфо.Успех, миличка good  good  good

Рени , и ние пием същите от няколко месеца good
« Последна редакция: юни 04, 2009, 10:10:45 от valka27 » Активен
a_iordanova
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: юни 04, 2009, 10:13:25 »

Fiamaa,

Само не разбрах защо ще правиш и цветна снимка и лапароскопия. При поликистоза се прави лапароскопия, цветната снимка се прави за проходимост на тръбите. Когато ти направят лапарото могат да ти изследват и тръбите за проходимост. Еййй амън от тези доктори. beating beating beating
Моят съвет (като минала вече по този път), е насочи се веднага към специализирана клиника (аз загубих ценно време при други такива "лекари"), там ще ти направят цяла програма, кое как и след кое ще изследват. Наистина първо се прави спермограма, за да се изключи мъжки фактор като причина.

Ако искаш подробна инфо може и на лични.
Активен
Милето
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #164 -: юни 04, 2009, 11:47:08 »

Здравейте момичета,не пиша редовно но за това пък ви чета често.Искам да пожелая на всички в най скоро време да се преместим в другата тема  pqz
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: