Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 27, 2025, 11:02:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 10 част  (Прочетена 184147 пъти)

danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: юни 08, 2009, 21:27:02 »

Даниелче, не претендирам да съм спец, особено в случаите на поликистоза, но, доколкото съм чела при поликистоза, тестовете за ову не отчитат точно. Ехографията е най-добрия вариант; възможен страничен ефекти при стимулация (аз лично съм го чела за стимулация с Клостилбегит) е преждевременно покачване на ЛХ (тестомете за ову го отчитат);

Надявам се да нямам поликистоза - поне преди 2 месеца нямах?!
Иначе и аз съм се навила да ходя при Щерев, още повече след коментарите на fiamaa. А това, че работят и до 20.00 е голямо предимство. При предния лекар само дето не си вземах по ден отпуска, че голямо чакане падаше.
Активен
Lili78
Ентусиаст
**
Публикации: 69

« Отговор #196 -: юни 08, 2009, 22:08:26 »

Благодаря за куража, винаги много ми помагате.

Тази диагноза за поликистоза на базата на какво се прави? Гинеколожката ми каза, че обикновено мислят за това, ако има липсващ цикъл в продължение на 3-4 месеца... така ли е?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: юни 09, 2009, 08:05:54 »

даниелче,
освен това лабораторията в тази клиника работи и в неделя....

носи си всички изследвания, които имаш; ако ги посещаваш за 1 път, ще те накарат да попълниш една карта, която е всъщност въпросник;

успех, мила!!!

Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: юни 09, 2009, 18:41:38 »

Gostenka, още се надявам да този месец да е станало чудото и да не ми се налага да ходя smile. Но определено тази клиника съм избрала.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: юни 09, 2009, 18:46:35 »

Дани нали знаеш колко силно ти стискам палци да е станало  Flower
Активен
Lili78
Ентусиаст
**

« Отговор #200 -: юни 10, 2009, 00:28:50 »

Стискам палци и аз!!  good

Момичета, възможно ли е да имам ову на 28-ми ден? Така отчетоха два теста днес. Може би е закъсняла заради загубата миналия месец... вече не знам какво да мисля.  crazy
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: юни 10, 2009, 08:05:55 »

При нас този месец не стана  sad ще чакаме лелката да си отиде и започваме наново. Така се надявах, че може да стане още от първия път, а и лекарката каза, че като спра Марвелона дори ще ми е по-лесно да забременея. Сега съм решила и аз да взема тестове за ову. Добре ли е ако почна да ги правя от 10-12ти ден. Чета, че в различни дни отчитате ову.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: юни 10, 2009, 08:44:51 »

Дниелче,
силно ситснати палци от мен да не ти се налага да посещаваш клиниката, поне не по този повод!!!!!!!

валя_дива, само 1 месец ли бебеправите?
Ако да, защо бързаш с тестовете за ову?
Обичайте се и не мислете само за бебето, бебчо е резултат от вашата любов, а не причината (имам предвид, че бебето е трябва да се превръща в причина за секса)!!!

С тези тестове за ову само ще се вманиачиш и ще се напрягаш излишно!!!!
Изчакай, ако не стане 3-4 месеца, вземи ову тестове.

А дните, в които се правят зависят от продължителността на МЦ. В кутийка са 4 бр. или 5, не помня точно, а и зависи от марката де.

За да не пропуснеш дните, си вземи 10 бр. тестове и ги прави 10 поредни дни; започваш от около 10-12 ден на МЦ;

по принцип, в първите дни, когато ову още не е настъпила, 2-та черта ще е много бледа, почти незабележима, после започва да става по-тъмна; + ову тест имаш при еднакво наситени 2 чертички;
в този период и ЦС става течна, прозрачна на цвят;

аз правех така, като видя 2 силно наситени черти, правя теста още 2-3 дни, контролно; при мен поне 2-та чертичка видимо избледняваше!

а, да и още нещо, което е много важно, знам, че при някои тестове + резултат означава, че ову ще настъпи в следващите 12 до 24 часа (прочети внимателно листовката и обясненията, като също може да питаш и самата аптекарка).

успех
Активен
tonitta
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: юни 10, 2009, 09:35:33 »

Lili78 напълно е възможно да имаш т.нар. късна овулация.По принцип след засичането й трябва да НЕ ти дойде на 14-я ден,ако не ти дойде 16 дни след нея е почти сигурно,че си бременна :girl_wink:Особено сега,когато хормоните ти са малко разбъркани всичко е възможно,но аз стискам палци на теб и на всички момичета скоро да се похвалите! give_rose
Колкото до тестовете за овулация смятам,че е строго специфично дали да започнат да се правят от първия ден на опитите за забременяване или след 3-4 м. Мен лично те не ме стресираха,нито са ме карали да правя секс единствено заради бебо,а те и меренето на БТ ми показаха дали и кога имам ову,иначе кой знае кога щях да разбера,че имам ову,когато на другите момичета им идва 8Pв смисъл,че имам дълъг цикъл с късна ову и то понякога се и меняха....И щях да се ошашкам и кой знае лекарите какви неща щяха да ме карат да правя,ако не ставаше няколко месеца,а и нямаше да знам причината,която е толкова проста.Ако пък бях установила,че нямам ову щях да предприема нещо навреме.Така че всеки знае себе си и психиката си girl_wink
Единственият проблем е,че тези тестове,ако не се правят правилно са малко объркващи,особено ако се сръвнява резултата с тези от тестовете за бременност(все пак там втора бледа черта си е положителен тест,а в тези за ову си е отрицателен tease).
Успех и ви чакам в другите темички,защото знма,че ще дойдете!!! give_rose give_rose give_rose
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: юни 10, 2009, 11:37:49 »

Лили, на мен ми засякоха веднъж на 21 ден от МЦ; това е късно овулация; но май беше само веднъж;

дано и при теб е така!
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: юни 10, 2009, 14:01:13 »

Лили, съвсем нормално е след аборта да ти е малко по-късна овулацията, но не се притеснявай след първия цикъл, ако разбира се не забременееш веднага всичко ще си дойде на мястото.  good. Поне при мен нещата бяха точно така, късна овулация и цикъл с начало точно един месец след датата, на която направих аборт.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юни 10, 2009, 15:18:59 »

винаги съм имала чувство че си усещам овулацията, защото сетивата ми се изострят и се чувствам малко като "хищник", но сега като трябва да се възползвам от нея нищо не усещам - ще изчакам месец два и тогава ще пробвам с тестовете. благодаря ви за инфото момичета.
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #207 -: юни 10, 2009, 17:41:54 »

Тъкмо навреме да си задам и аз въпроса, който ме вълнува.. относно ову- то аз досега започвах с тестовете и като видя 2 еднакво наситени чертички спирах, защото си мислех, че на другия ден няма да ми покаже пак 2 еднакви чертички..
Да ама не, този месец пак започнах и след като преди 2 дена видях двете черти реших да продължа и така вече 3 дена подред имам еднакво наситени две черти... нормално ли е? То верно, че на някои тестове пише, че след като видиш 2 черти  - ову настъпва от 12 до 36 часа...
Малко объркано стана, но..   tease
Активен
Lili78
Ентусиаст
**

« Отговор #208 -: юни 10, 2009, 19:37:14 »

Благодаря ви много, Тони, Рени и gostenka_82 за бързите отговори, успокои ме това, че и на вас се е случвало. А чували ли сте за успешна бременност при късна овулация? Защото четох в интернет, че яйцеклетката и лигавицата след 14-15-тия ден започвали бързо да остаряват и оплождане и имплантиране било почти невъзможно. Но пък четох и за случаи на жени, успешно износили бременност при късна овулация. Остава само да се надявам за късмет.

armani_code, мила, и на мен ми се случи това миналия месец, когато забременях. 6-7 дни имах положителни тестове за ову. Пробвай да засичаш вечер, а не сутрин, защото сутрин нивото на хормоните е високо така или иначе, вечер е по-точно. Но след като веднъж си засякла, спри, така ми каза гинеколожката - имала си ову на следващия ден, и дано да е станало чудото, стискам палци!

А къде се скри Скарлет, нямаме новини от нея...
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: юни 10, 2009, 20:08:19 »

Лили, моя приятелка роди три деца, а е с късна овулация. Така че не се притеснявай. Всичко ще се нареди щом веднъж е станалопак ще стане само трябва да си спокойна, защото нервите също оказват влияние на бременността и забременяването.

А за Скралет мога само да ти кажа, че днес е била на линия в скайпа, значи е ок. Може да ни подготвя изненада.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: