Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 19, 2024, 07:42:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Когато родителите на булката не са само двама...
Страници: [
1
]
2
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Когато родителите на булката не са само двама... (Прочетена 15920 пъти)
liubopitna
Гост
«
-:
юни 27, 2006, 11:32:21 »
Едва ли много от вас, приятелки, са имали подобен проблем - просто на сватбата ми освен майка ми, ще присъства и баща ми с втората си съпруга. Няма нищо лошо в това - аз се разбирам що-годе добре с тях, но някак си се боя да не изземат функциите на майка ми и тя да се почувства изолирана и некомфортно...
Всъщност тъщите ще са две и това до голяма степен ще затрудни нещата. Същевременно майка ми си няма половинка, с която да бъде на сватбата, и това ще я накара да се чувства още по-зле.
Активен
DIVA
Сватбен ГУРУ
Re: Когато родителите на булката не са само двама...
«
Отговор #1 -:
юни 27, 2006, 12:39:07 »
Тъщите не са две!!! P-(Тъщата е една и това е родната ти майка!
Тя ще ви посрещне с питката, ще ви захрани !!!
Втората съпруга на баща ти нека не се вживява много
Тя най-малко има правото да изземва функциите на майка ти...
Извинявай, че съм толкова рязка, но мен това адски би ме нервирало
Активен
liubopitna
Гост
«
Отговор #2 -:
юни 27, 2006, 13:30:46 »
Права си DIVA, аз също доста се нервирам на моменти, защото мащехата е от по-нахалните и не й пука особено -в смисъл вре си носа навсякъде
Надявам се обаче да предотвратя евентуални ексцесии преди и по време на сватбата
Активен
meggi
Любопитен
«
Отговор #3 -:
юни 27, 2006, 14:31:21 »
Мила, мисля, че това зависи единствено и само от теб.Ти имаш само една майка и независимо от това, че са разведени с баща ти, те са хората, които ще са зад теб и до теб и с теб на сватбата ти.
Ти трябва да говориш с мащехата си как очакваш да се държи на ТВОЯТА сватба и да я уведомиш какво може и какво не да прави по време на този най важен ден за теб.
Всичко е в твои ръце и не мисля, че има от какво да се притесняваш или да се страхуваш, че би могла да нараниш мащехата ти.Аз мисля че всеки разумен човек(да се надяваме че е такава) ще разбере.
Желая ти късмет. С говорене всичко се постига!!!
Активен
mariya
Професор
Горда мама
«
Отговор #4 -:
юни 27, 2006, 14:44:33 »
както са ти казали другите момичета - мястото до теб е само за родната ти майка
мен ако питаш - мащехата да бъде сред другите гости или изобщо да не присъства на сватбата (познавам такова семейство - тя отиде на екскурзия за 2 дни и изобщо не беше на сватбата)
Активен
ani4ka
Сватбар
Публикации: 201
«
Отговор #5 -:
юни 28, 2006, 21:14:00 »
напълно съм съгласна с момичетата преди мен, майка ти е една, ниокой няма право да я замества, мащехата ти и да присъства на сватбата според мен трябва да е част от обикновените гости...няма никакво място за нея в който и да е ритуал...определено си поговори с нея. Успех
Активен
meggi
Любопитен
«
Отговор #6 -:
юли 19, 2006, 12:18:04 »
Lubopitna, има ли някакво развитие по твоя въпрос, какво стана, говори ли с мащехата си, как реагира тя и т.н.Не знам дали сватбата е минала( извини ме за невежеството), ако е, разкажи ни. Трогна ме твоята ситуация и за това се интересувам от развитието й във времето.
Активен
liubopitna
Гост
«
Отговор #7 -:
юли 19, 2006, 12:27:33 »
Здравей, meggi!
Благодаря ти за съпричастността, както благодаря и на всички останали момичета.
Засега няма никакво развитие - просто още е твърде рано да се заемаме със същинската организация на събитието, което планираме за средата на май 2007 г. Мащехата освен всичко друго живее в чужбина заедно с баща ми и след броени дни ги очакваме да пристигнат в България, за да можем да ги запознаем с родителите на милото. Така че към края на месеца се очаква екшъна...
Заредила съм се с много търпение, предварително съм подготвена, че ще има много разногласия във връзка с всички малки и не толкова малки детойли по организацията, но това е положението... Важното е, че моят годеник се съобразява с положението и с моето нежелание да допусна мащехата да се намесва прекалено много в организацията и в самата сватба. Ще държим докрай на позицията си, ще бъдем непоклатими, пък каквото сабя покаже...
Ще ви държа в течение
Активен
meggi
Любопитен
«
Отговор #8 -:
юли 19, 2006, 16:32:31 »
Радвам се, че годеникът ти седи зад позицията ти.
Искам да ти кажа нещо: мисли позитивно!
Повтаряй си постоянно, че всичко ще бъде наред, че нещата няма да са толкова зле, както ти изглеждат сега, съответно това не значи да се заблуждаваш, но имай ВЯРА!!!
Ако имаш нужда от каквото и да е ние всички сме на твое разположение! (Позволявам си да използвам множествено число, защото съм сигурна, че и останалите биха дали съвет и биха помогнали.)
Стискам ти палци и ти желая много безоблачно щастие и прекрасни моменти с любимия ти!
Дръж ни в течение.
Активен
dandania
Новак
Отг: Когато родителите на булката не са само двама...
«
Отговор #9 -:
юли 02, 2007, 18:32:26 »
Здравейте
liubopitna връщам те на тази тема и се надявам да споделиш как мина сватбата и особено - разбра ли се с мащехата???
На мен ми предстой нещо подобно... Родителите ми са разделени от 8 години и в момента всеки от тях си има половинка. Искаше ми се да можеха поне да си говорят, че така поне едно притеснение по - малко... Ама няма да я бъде моята.
По отношение на майка ми нямам проблем, дори самата тя каза, че приятеля й няма да присъства, но баща ми е много проблемен и ако му кажа БЕЗ НЕЯ - ще се обиди (и както го познавам), може и той да не дойде. Страх ме е , макар сватбата ни да е определена за юли 2008, че техните отношения, ще ми почернят деня
Активен
deni1709
Професор
Сладката Габи
«
Отговор #10 -:
юли 11, 2007, 10:22:22 »
и аз очаквам да споделите как е минало при вас....
и при мен е подобно положението: майка ми е с половинка
, а баща ми е самичък
!
Ужасно се притеснявам как ще мине всичко
! Особено родата на баща ми как ще гледа майка ми и т.н :cray:ужассссссс, като се сетя и много се притеснявам...
Момечета какжете как да се справя с положението???
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #11 -:
юли 12, 2007, 14:48:48 »
Момичета, моите родители също са разведени. И двамата са с половинки. при нас сватбата мина мнго добре, по никакъв начин не се усети някаква неприязън между тях двамата. Свеки си седеше с неговите роднини. На венчавката двамата бяха един до друг, двамата ни посрещнаха в ресторанта и ни захараниха. После двамата танцуваха заедно един блус. Роднините на баща ми мног се зардваха на майка ми, а и обратното . Баща ми специално поздрави сърбите с "Шуми яворе" . А и половинките на моите родители се държаха на ниво без д апоказват каквато и да е ревност.
Родителите ми общо взето 18 г след развода се разбират много по-добре , отколкото преди. И понеже баща ми е по-припрян и саркастичен понякога . майка ми преди сватбата е говорила с него да се въздържа от коментари и че аз съм тяхно дете и трябва да направят всичко възможно в този ден да бъда аз щастлива, а е да с епочувствам като изоставена. Мисля ,че успяха. Въпреки че ще се намерят и зломислещи. Майка ми е лекар в Дупница, но обслужва 4 села и естетсвено се намерило злобни баби да попитат "Колко бяха бащите на сватбата". Но това е то простотията ходи по хората.
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
красота :)
«
Отговор #12 -:
юли 12, 2007, 15:34:11 »
Момичета аз също съм в такова положение! При мен майка ми си е самичка, а баща ми има втора жена и дете от нея (сестра ми на 7г.). Те се разведоха преди 10г. и оттогава не са си говорили, а майка ми му беше много сърдита и обидена дълго време! По принцип съм си говорила и с двамата и казват че няма да има проблеми за 1 ден толкова ще се гледат. Но и мен много ме притеснява, живот и здраве как ще мине всичко ! Все пак си мисля, че в този ден всеки родител би направил всичко възможно детето му да се чувства прекрасно и да не се притеснява за нищо
Активен
deni1709
Професор
Сладката Габи
«
Отговор #13 -:
юли 12, 2007, 15:51:48 »
Miri, браво, радвам се всичко е било наред
Предварително ли се разбрахте майка ти и баща ти да стоят отпред, в смисъл такъв, че в ритуалната нали стоят майките и бащите отстрани, а аз искам само те двамата да са там...без другата една половинка ...
?! Кажи как да го направя
Благодаря ти
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #14 -:
юли 12, 2007, 16:10:00 »
deni1709 , майка ми говори предварително с нейната половинка,че тя и баща ми ще бъдат отпред (или отсрани). За него не беше проблем, той много добре знае ,че аз си имам баща и ще бъде само излишен. Но на баща ми не се е налагало да говори с неговата половинка, защото тя знаеше ,че аз си имам майка.И всъщност това място е само за родителите.
Хубаво е и ти да поговориш с тях двамата и да им кажеш какво очакваш от тях. Смятам,че те те обичат достатъчно и биха направили един такъв компромис на този ден.
освен това, моеш и лично ти да поговориш половинката на майка ти и да му обясниш,че го уважаваш много ,но че твоя баща е сам и би искала само родителите ти да бъдат на това видно място. Не вярвам,че ще се обиди, много е нормално да искаш това. Ще чакам да ми кажеш как се развиват нещата при теб. Стискам палци и не се притеснявай всичко ще мине добре.
Активен
Страници: [
1
]
2
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума