Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 10:36:55

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167291 пъти)
 
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #375 -: март 15, 2012, 11:58:53 »

Tsutsi - твоя казус ми се струва толкова абсурден, че се чудя, що за управител има в този ресторант? Естествено, че ще извадя моя алкохол за сватбата, за да изстудя на клиента и на следващия ден ще си сложа моя в хладилниците. Какъв е проблема за ресторанта? Не мога и не мога да си обясня тази ситуация????????????????????????? shok shok shok shok shok
Всеки ресторант си има правила. просто и ясно. нормално е да печелят. А и за какви разлики става въпрос, сметнахте ли? Според мен спорът е за много малка сума и не би било добре да се издребнява толкова много.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: март 15, 2012, 14:30:56 »

И според мен се издребнява. Сметнете си колко би ви излязъл алкохола и безалкохолното, ако ги вземете от ресторанта на доставните им цени, не мисля, е ще е фрапантна разлика! За сметка на това ако го купувате от другаде.... после трябва да се спазарявате за връщането на остатъка, трябва да се занимавате с поръчването , превозването и цялата галимация...става огромна. Да не говорим, че цяла вечер ще се чудите дали няма да ви прецакат с вашиите неща и да кажат примерно, че вашето е свършило и трябва да дадат от тяхното, но на продажна цена. angry А ако все пак ви откажат?? Хората ще пият бира с лед ли?? В крайна сметка, когато се избира ресторант не се гледа само куверта, другите неща макар и допълнителни се добавят към стойността му. Според мен, ако мястото и храната са хубави и с добри условия, алкохола и безалкохолните са ви най-дребния проблем!
Активен
darina1980
Ентусиаст
**
Публикации: 53


« Отговор #377 -: март 15, 2012, 16:45:03 »

Аз не мисля, че е така. Щом има опция за внасяне на алкохол и това го разрешава ресторанта, трябва да има и условия за това. Инъче няма смисъл. А и кувертите са достатъчно скъпи, може би няма ресторант, който да не позволява да се внася алкохол. А и малката разлика в цената става голяма при повече бутилки.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #378 -: март 16, 2012, 02:27:08 »

Колко голяма? сметни и сама ще видиш. Къде е разликата? А труда да ги купиш, товариш, разтоварваш, нокиш + горивото и загубеното време? Това да не е без пари? Ако е 1лв разликата ( което вече е много), сметни колко бутилки алкохол ще се изпият. Може би на човек по 1?!?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: март 16, 2012, 10:14:46 »

 В по-скъпите ресторанти разликата е доста голяма почти двойна, едно уиски е 35 лв в магазина, а в ресторанта излиза 70, че може и повече. Друг е въпросът, че реално ние бяхме взели много алкохол, за да има на всички маси достатъчно уиски, водка и ракия и резултатът е че 3 г. по-късно все още имаме водка и ракия. Но пък всеки път като пиеме се сещаме за сватбата smile
Активен
SPECIALNIQ
Новак
*
Пол: Мъж
Публикации: 8



« Отговор #380 -: март 16, 2012, 10:59:38 »

Колко голяма? сметни и сама ще видиш. Къде е разликата? А труда да ги купиш, товариш, разтоварваш, нокиш + горивото и загубеното време? Това да не е без пари? Ако е 1лв разликата ( което вече е много), сметни колко бутилки алкохол ще се изпият. Може би на човек по 1?!?

Приятелю 1 лв разлика може да има в два супермаркета, а при условие, че ще го взимаш на едро, цената стига почти до двойна..
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: март 16, 2012, 11:23:19 »

Тутси пише, че от ресторанта й ги предлагат на доставна цена, не на продажна..Четете преди да дадете коментар! Да не говорим, че са абсолютно честни от ресторанта и й казват предварително, че няма да изстудят нещата! Аз мисля, че така е по-добре, а не да дават всичко и накрая...бира с лед!!
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #382 -: март 16, 2012, 21:57:48 »

Една информация за цените на алкохола:
От последната промоция на МЕТРО. Цените са с включено ДДС.
JIM BIM 0.7л = 16,79лв. ; BALLANTINES 0.7л. = 16.78лв.; Червено Джони 0,7л. = 24,59лв.; CHIVAS REGAL 0.7л. 12 годишно = 39,59лв. ;Бургас 63 0,7л. 10,58лв. ; Отлежала Троянска Сливова 0,7л. = 8,87лв.
От много места в София може да се снабдите с първокласно Българско вино за около 10 бутилката. Преди две седмици купих от Кауфланд отлежало френско Бордо на цена около 6.50лв.(беше фамозно) Имаше и едно Чилийско Кабарне Совиньон за 10лв., което също беше уникално. Преди време в същия магазин купих отлежало шотланско уиски за 13.50лв. (промоция)
Ето и някой изби които Ви препоръчвам.
Брестовица - Магазин на пазара на красно село.
Видинска гъмза - магазин Ул.Костенски водопад 47А. Същата изба има още три магазина чиито адрес не зная. Един от тях е някъде в Младост.
Наздраве... drinkz drinkz drinkz
« Последна редакция: март 16, 2012, 22:05:01 от AIVEN » Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2204



Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: март 19, 2012, 12:51:21 »

Ние сме решили да има 25 бутилки уиски и водка 50 червено и 25 бало вино и 60 ракия. Една каса бира и вече безалкохолното не го помня ...но поне по литър на човек и отделно вода.
Първоначално на масите ще има по една бутилка /на по големите по 2/ от всичко.
Само за сравнение уискито ни е clontarf, което на едро е 36 лв литър а ние го взехме на уникално добра цена и спестихме доста от това, че ще го извозим сами до ресторанта, а не си го поръчваме от там. Водката ще е бъгарска но в ресторанта е 20 лв бутилката а ние ще я вземем на не повече от 10/даже и 10 май са много/. Виното ни е уникално...миналогодишна реколта на енолог за 2011г. А раккията ще се купува...не знам каква е но на вкус е много пивка.

Аз по принцип съм фен на топлия алкохол с лед. Не мога да си представя да жулиш студено уиски или водка, не говоря за бира или вино!
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: март 19, 2012, 13:26:23 »

За нас планът е такъв:
За около 100 човека -
ракия - 30 л.
водка - 20 л.
бяло вино - 30-40 л.
червено вино - 30-40 л.
бира - около 50-60 кенчета
Аз пък мразя топъл алкохол. Обичам ледена водка, а не да и слагам лед. Затова сме се разбрали да ни охладат нещата в ресторанта.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #385 -: март 20, 2012, 01:27:47 »

Весето , презапасила си се яко, ще върнете повече от половината. Аз съм правил поръчката за поне 5 сватби и мога да ви дам един примерен ориентир:

Концентрати - не повече от 400гр на човек общо. Избягвайте прекалено голямото разнообразие. Примерно ако има водка и ракия, не ви е нужно уиски.
Вино - не повече от 500гр на човек. Преценете индивидуалността на гостите си. Ако пият повече бяло, вземете по-малко червено или обратното.
Бира - строго индивидуално е, според компанията. Лятото повече, зимата, по-малко. Аз взех за 100 човека 48 кенчета и ми останаха 20.
Безалкохолно и вода - литър на човек, ако е горещо, може и малко повече.

Това е в общи линии, естествено с малки разлики според случая и гостите. Като ви остане - пиете си още цяла година, не е проблем, проблема е носенето. освен ако нямате споразумение с ресторанта да си го откупи обратно.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: март 20, 2012, 09:20:31 »

За алкохола - и аз мисля че е много, но си правя следната сметка. Маси - 11 или 12 с по 10 човека. За всяка маса по 1 б. водка и 2 ракия. Но, ако на някоя маса свърши дадена бутилка трябва да се даде нова, а не да се вземе от друга маса. Безалкохолно съм предвидила по около литър на човек и също толкова мин. вода. Уиски няма да имаме, ние не пием, а и повечето приятели и роднини също. Ако на някой толкова му се пие, може спокойно да си поръча. smile
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #387 -: март 20, 2012, 13:35:58 »

SPECIALNIQ. Пощата ти е пълна за това ти отговарям тук. Магазинчето на Изба Брестовица е малко и е едно от тухлените павильони от вътрешната страна на пазара след сергиите. Поразпитай на пазара. Няма начин да не го намериш. Ако случайно са се преместили, пиши тук, че да зная и аз. Последно купувах от там в края на лятото.
Успех. good
« Последна редакция: март 20, 2012, 13:40:24 от AIVEN » Активен
anna_karenina
Сватбар
***
Публикации: 268


« Отговор #388 -: март 23, 2012, 11:45:32 »

По отношение на алкохола политиката на ресторанта е доста кофти, но преглътнахме, защото ни харесва иначе.
Искат или такса внасяне 3 лв на човек, или те да ни го осигурят по доставни цени, но с надценка от около 2 лв на бутилка, спрямо този сайт http://www.sid-shop.com/
Според мен излиза доста скъпо така, ще опитам да намаля поне 1 лв да е надценката, или изобщо да я няма...Но както и да е.

Исках да питам относно бирата. Мислех при нас да няма бира,но гледам при всички вас има. Може би ще взема 40 бири за 80 души. Чудя се в какъв ред се поднася алкохола? Като идват гостите, какво има на масата- само ракия и вино, а след това с основното идва бирата, а с десерта уискито, така ли?
Или минава сервитьор и пита кой какво иска? По принцип ми се иска всеки сам ад си сипва, а не само, когато минат сервитьорите. Бях на една такава сватба и макар и да е по-изискано, не е практично, защото ми беше неудобно да моля след 2рата чаша..Или точно когато свършех чашата, наблизо нямаше сервитьор...Та, с бутилки на масата е по-добре, но всички наведнъж ли- ракии,вина, бири, уиски, лудница ще стане...

А пък ако не изнесем бира и уиски от самото начало, много гости ще са разочаровани, защото пият предимно това.

Вариант е да има само вино и ракия на масата, а сервитьор да минава да пита за нещо допълнитлно (бира, уиски)...ох, не знам....защо и този ъпрос трябва да е толкова сложен  blum
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2204



Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: март 23, 2012, 11:49:29 »

Според мен най-добре е всичко да е на масата. Дори и да е по натрупана всеки ще е доволен, че има пийване. А ако се чака сервитьора да обслужи всички ще се получи тегаво!
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines