Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:56:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2 (Прочетена 167308 пъти)
alla
Професор
Публикации: 338
Отг: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
«
Отговор #360 -:
февруари 08, 2012, 18:38:38 »
Аз знам за тези:
http://sid-shop.com/producers.php
В сайтът можеш да видиш актуалните им цени. Имат доставка за София 10лв.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #361 -:
март 01, 2012, 10:39:23 »
Момичета с алкохола имам следната дилема, ресторанта ни каза, че ако внесем много алкохол нямат достатъчно хладилно пространство да го складират. Имат голяма ледарка и могат да го сервират с лед, ама как ще слагат лед в бирата примерно?
Това, което те предлагат е да ни го продадат на борсови цени - специално безалкохолните и бирата, които няма как да се изсдудят предварително. Имал ли е някой такъв казус и как е процедирал?
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #362 -:
март 01, 2012, 20:59:48 »
Цитат на: Tsutsi в март 01, 2012, 10:39:23
Момичета с алкохола имам следната дилема, ресторанта ни каза, че ако внесем много алкохол нямат достатъчно хладилно пространство да го складират. Имат голяма ледарка и могат да го сервират с лед, ама как ще слагат лед в бирата примерно?
Това, което те предлагат е да ни го продадат на борсови цени - специално безалкохолните и бирата, които няма как да се изсдудят предварително. Имал ли е някой такъв казус и как е процедирал?
Невъзможността да изстудят алкохола и безалкохолните важи и в двата варианта. Дали ще си го внесете Вие или те ще Ви го продадат - какво променя? И в двата варианта ще пиете топли питиета или с лед. Аз лично за пръв път чувам за ресторант в който не могат да ти изстудят алкохола. Кажи му името на тоя ресторант, че да го знаем.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #363 -:
март 02, 2012, 11:21:13 »
Не , не е така. Те нямат място къде да изстудят безалкохолното и бирата, които ние ще внесем. Понеже техните са в хладилниците. Тоест вместо да изваждат техните, за да изстудяват нашите, те искат да ни продадат техните на същата цена, на която ние ще купим нашите. Това още подлежи на преговори, защото аз лично не виждам какъв е проблема, няма да изкупим борсата все пак. Ресторант Диана в с. Труд е ресторанта. Със сигурност ще стигнем до решение, защото дистрибутора на алкохол за Пловдив е познат на милото и поканен на сватбата, така че може да ни подари алкохола и със сигурност ресторанта ще търси начин да го изстуди. Просто разполагат явно с малка хладилна площ, за това питах имал ли е някой такъв казус. Разбира се ние сме категорични, че ще се сервира изстуден алкохол и безалкохолни, лято ще е, управителката каза, че ще направят всичко възможно. Просто искам да знам някоя друга булка дали е имала такава дилема?
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #364 -:
март 02, 2012, 13:07:12 »
Цитат на: Tsutsi в март 02, 2012, 11:21:13
Не , не е така. Те нямат място къде да изстудят безалкохолното и бирата, които ние ще внесем. Понеже техните са в хладилниците. Тоест вместо да изваждат техните, за да изстудяват нашите, те искат да ни продадат техните на същата цена, на която ние ще купим нашите. Това още подлежи на преговори, защото аз лично не виждам какъв е проблема, няма да изкупим борсата все пак. Ресторант Диана в с. Труд е ресторанта. Със сигурност ще стигнем до решение, защото дистрибутора на алкохол за Пловдив е познат на милото и поканен на сватбата, така че може да ни подари алкохола и със сигурност ресторанта ще търси начин да го изстуди. Просто разполагат явно с малка хладилна площ, за това питах имал ли е някой такъв казус. Разбира се ние сме категорични, че ще се сервира изстуден алкохол и безалкохолни, лято ще е, управителката каза, че ще направят всичко възможно. Просто искам да знам някоя друга булка дали е имала такава дилема?
От ресторанта ти предлагат, да ти продадат техния алкохол на цената, на която ще си го купиш ти - вместо да го купуваш и да го внасяш??? Тогава какъв е казуса и каква дилема решаваш??? Че и преговори ще водим.
«
Последна редакция: март 02, 2012, 13:09:53 от AIVEN
»
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #365 -:
март 02, 2012, 14:10:01 »
Това не ми върши работа при положение, че няма да купуваме алкохола. Дори цените, на които ще го купим ще бъдат по-ниски от цените, на които купуват те. Искам да знам някоя от другите булки имали ли са такъв казус с ресторанта?
Да имат проблем с изстудяването на алкохола?
AIVEN ти да не би да си булка? Или понеже нямаш работа по цял ден се чудиш точно с какво да се заяждаш с потребителите във форума?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #366 -:
март 02, 2012, 14:16:26 »
Tsutsi, аз може би не съм разбрала точно, но горе си писала че искат да ви ги продадат на същите цени, на каквито бихте си ги купили вие?
Другото което не разбрах-сигурно ли е това че ще ви подари приятел алкохола?
аз съм пред друг въпрос, който ще обсъдя по-късно и с хората от моя ресторант, но все пак да питам - какви бутилки като големина бира и безалкохолно е удачно за лятна сватба- по-големи разфасовки, по-малки ?
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #367 -:
март 02, 2012, 14:19:50 »
Tsutsi
, в случая AIVEN е напълно прав. Нали се сещаш, че щом го намирате този алкохол по-евтино от тях, значи си слагат и надценка. Все пак те пазаруват в много по-големи количества и няма как за тях цената да е по-висока. Факт е, че искат да печелят от вас...и е нормално, разбира се. Но, ако няма как (или не искат) да изстудят алкохола ви, нямате избор!
Еми
, ние бира ще вземем в кутийки, някак по-удобно ни се струва. За безалкохолно първо мислехме да са бутилки по половин литър, но май ще вземем по-големи (1,5 л.), които поне в началото няма да стоят на масата, за да не се натрупва с много бутилки.
«
Последна редакция: март 02, 2012, 14:21:43 от veseto_87
»
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #368 -:
март 02, 2012, 14:22:28 »
Цитат на: Tsutsi в март 02, 2012, 14:10:01
Това не ми върши работа при положение, че няма да купуваме алкохола.
Дори цените, на които ще го купим ще бъдат по-ниски от цените, на които купуват те.
Искам да знам някоя от другите булки имали ли са такъв казус с ресторанта?
Да имат проблем с изстудяването на алкохола?
AIVEN ти да не би да си булка? Или понеже нямаш работа по цял ден се чудиш точно с какво да се заяждаш с потребителите във форума?
Цитат на: Tsutsi в март 02, 2012, 11:21:13
Не , не е така. Те нямат място къде да изстудят безалкохолното и бирата, които ние ще внесем. Понеже техните са в хладилниците. Тоест вместо да изваждат техните, за да изстудяват нашите,
те искат да ни продадат техните на същата цена, на която ние ще купим нашите.
Това още подлежи на преговори, защото аз лично не виждам какъв е проблема, няма да изкупим борсата все пак. Ресторант Диана в с. Труд е ресторанта. Със сигурност ще стигнем до решение, защото дистрибутора на алкохол за Пловдив е познат на милото и поканен на сватбата, така че може да ни подари алкохола и със сигурност ресторанта ще търси начин да го изстуди. Просто разполагат явно с малка хладилна площ, за това питах имал ли е някой такъв казус. Разбира се ние сме категорични, че ще се сервира изстуден алкохол и безалкохолни, лято ще е, управителката каза, че ще направят всичко възможно. Просто искам да знам някоя друга булка дали е имала такава дилема?
Влизам тук абсолютно професионално, за да се информирам за някой новости около моята работа като ДЖ. Участвам в дискусии и по този начин научавам някой неща. Това обаче става все по-трудно поради факта че има много "Булки" които пишат щуротии, разводняват темите, и провалят дискусията.
«
Последна редакция: март 02, 2012, 14:26:31 от AIVEN
»
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #369 -:
март 02, 2012, 14:23:13 »
Те ни казаха, че ако си внесем алкохол ще трябва да го сервират топъл на гостите понеже трябва да извадят техният от хладилниците и да сложат нашият. Това ми се стори мега нелепо честно казано. Кой ще иска гостите му да пият топъл алкохол на сватбата? Тогава и казах, че ще трябва да ми продаде техният на същите цени, на които аз ще купя нашият или ако получим безплатен алкохол да сложат нашият в склада и да дадат техният - т.е. алкохол за алкохол. Тя малко ми замънка, но като видя, че 100% няма да се съгласим , отстъпи. Честно казано, това ми се стори доста нелепо. За това попитах - имал ли е някой такъв случай с неговият ресторант? Притеснявам се да не се отметне преди сватбата и да се пробва да ни "цака с топла бира". Но не вярвам. Но въпреки това питам пак - имал ли е някой такъв казус?
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #370 -:
март 02, 2012, 14:26:11 »
Веси,
точно за кенчета/кутийки се чудех. просто някой ми подхвърли че може би като се наредят и се заотварят големи бутилки безалкохолно и бира, се разгазирали. Не мога да кажа доколко е вярно. Но за бирата съм стигнала до решение-кенчета. Рано е за разговор с ресторанта по въпроса, затова пиша тук.
Тцуци
, определено се опитват да пробутат тяхното си- нормално. Имате ли договор с ресторанта си? само това би те подсигурило до дадена степен?
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #371 -:
март 02, 2012, 14:34:04 »
Ще го подпишем другата седмица, платили сме само капаро. В договора това ще го има, дано да не направят някоя мизерия в последният момент, дано да греша.
Просто ми стана чудно другите булки дали са имали такива разговори с техните ресторанти?
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #372 -:
март 02, 2012, 14:41:59 »
По въпроса с бирата - нашата сватба е също лятна, бира ще се пие много, но реших, че вместо да се задръстваме с бутилки или кенове, най-добре е да купим кегове и да го сипва наливно ресторанта. Машините за кегове могат да охлаждат бирата без проблем. Просто ще кажем на сервитьорите щом някой иска бира да си я поръча и да му я носят. Бутилки или кенове няма да има. Също така се чудя дали да се слага алкохол на масата, особено виното, което ще се стопли много бързо. По-правилно ми се струва да го изнесат след като хората се настанят. Изобщо искам да избегна струпването на бутилки по масите, сватбата ще е в градината, ще е топло още в 18 ч., оптимален вариант е щем гостите седнат да се изнесат салатите и алкохола, а не предварително, но ще го помисля още
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #373 -:
март 02, 2012, 17:56:33 »
Tsutsi, лятото бяхме на сватба, където алкохолът не беше изстуден, а на масите имаше ледарки, пълни с лед. Ако си обичаш питието, вкл. виното с лед (като мен) е ок, и няма проблеми, но повечето хора предпочитат просто изстуден алкохол, а не с лед.
Друг е въпросът, че не е сигурно дали сервитьорите ще сменят ледарките с пресен лед, защото в един момент старият се топи и става една...
Безалкохолните бяха в големи бутилки и наистина се разгазират, а и като не са студени вече не е приятно, а с лед се разреждат. Също така, макар, че в началото бяха сервирани отстрани, а не на самите маси, в един момент се озоваха по масите и не беше много красива гледка, да не говорим, че нямаше много място. Ако имате декорация по масите определено става претъпкано.
Надявам се информацията да е била полезна.
Активен
darina1980
Ентусиаст
Публикации: 53
«
Отговор #374 -:
март 15, 2012, 00:03:21 »
Tsutsi - твоя казус ми се струва толкова абсурден, че се чудя, що за управител има в този ресторант? Естествено, че ще извадя моя алкохол за сватбата, за да изстудя на клиента и на следващия ден ще си сложа моя в хладилниците. Какъв е проблема за ресторанта? Не мога и не мога да си обясня тази ситуация?????????????????????????
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...