Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 14:45:10

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167397 пъти)

AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #300 -: октомври 04, 2011, 17:20:18 »

Така е, идеята е добра но и тя си има своите недостатъци, които ще спомена. Все пак всеки да си направи сметката. Ракията която дават към куверта винаги се изпива. Тези които не пият ракия (най-често жените) обикновено я пресипват на мъжете си и така спестявате от вашата си ракия остатъка от която после си прибирате. До като с бирата не е така. Неизпитите бири не може да си ги вземете заради амбалажа. От друга страна не може да платите само изпитите бири, тъй като това е смисъла на куверта. Да има задължителна минимална консумация. Почти навсякъде Ви задължават да има и техен алкохол включен в куверта.  pardon
« Последна редакция: октомври 04, 2011, 17:22:09 от AIVEN » Активен
mivr11
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #301 -: октомври 06, 2011, 22:13:53 »

Здравейте,
Малко инфо от нашата сватба, която беше на 01.10.2011 и може да ви бъде полезно. За 120 гости се изпи следното количество:
20 бутилки (0.7л) дом.ракия
12 бутилки (1л) уиски
2 бутилки (1л) водка
15 бутилки бяло вино
20 бутилки червено вино
20 Red bull-a
20 бири
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
**
Публикации: 91

Сключихме брак на 10 Септември 2011

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: октомври 06, 2011, 22:38:24 »

Ние бяхме купили 10 бутилки уиски, 15 водки, 15 бутилки вино и бира, и отделно имахме много домашна ракия,но остана доста алкохол и все още си черпим гости с него и с кумувете като се сабираме си пийваме. Купихме от Метро алкохола smile В ресторанта ни разрешиха всякакъв алкохол и безалкохолно да си внесеме.  Bravo
Активен
sladkata2
Ентусиаст
**
Публикации: 138

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: октомври 19, 2011, 12:12:15 »

Здравейте и моят проблем е като  на останалите които ги очаква сватба.Моята ще е около 150 човека и незнам колко алкохол ще ми е нужен.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #304 -: октомври 19, 2011, 13:54:22 »

Здравейте и моят проблем е като  на останалите които ги очаква сватба.Моята ще е около 150 човека и незнам колко алкохол ще ми е нужен.
Зависи от гостите. Има такива пияници, че колкото и да вземеш пак няма да им стигне funnytooth funnytooth funnytooth
Активен
sladkata2
Ентусиаст
**
Публикации: 138

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: октомври 19, 2011, 14:54:03 »

Моите гости доста си пийват и от там ми идва затруднението в избора
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #306 -: октомври 19, 2011, 16:45:55 »

Моите гости доста си пийват и от там ми идва затруднението в избора
Взе ми им домашна ракия и вино да пият колкото искат. И да остане ще имате и други поводи. Направете си сватбени етикети и се снабдете с хубави бутилки. give_rose
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #307 -: декември 21, 2011, 15:54:15 »

Здравейте пак smile И ние вече избрахме ресторант и сега стои въпросът с напитките и менюто.
Значи засега като меню имаме шопска салата, някакво предястие палачинка пълнена, основно пилешко с 4 вида сирена (колебаем се още дали да не е свинско, не знам гостите какво обичат повече) гарнитура ризото, плата сирена и колбаси, питка и десерт нашата торта. Понеже в куверта имат включен алкохол, пък ние се разбрахме да внесем алкохол чрез тях на т.нар. доставни цени (около 1-2 лв над пазарните), остават 7 лв свободни. Мисля да ги "вложа" в наптики и кафета. Т.е. 2 минерални води, 2 безалкохолни и едно кафе + още една вода и безалкохолно от куверта. Т.е. ще има по 3 води и 3 газирани/сокове на човек. Според мен това е напълно достатъчно и се надявам да избегна допълнителни поръчки, още повече, че ще има и кафе. За кафе според мен максимум 1/2 гости ще желаят и останалите мисля просто да ги "подаря" на заведението, както и ако останат безалкохолни. В замяна ще искам да не се циганят ако някой иска примерно сок вместо кола.

Като алкохол мислим за вино, ракия и уиски. Почти никой не пие водка, а и не е много алкохол за сватба според мен. Чудя се обаче за количествата. За 80 души, мисля 30 бутилки червено вино, 20 бутилки бяло, 15 бутилки ракия и 10тина бутилки уиски. Как ви се вижда- много или малко?

Единствено няма да има бира. Дано не са много хората, които ще поръчат. Принципно не ми се иска да плащаме допълнителни поръчки, кувертът не е евтин и заедно с алкхола ще стане доста солено, а сигурно ще имаме и 1-2 допълнителни часа...Може би да се разберем да ни дадат касова бележка за всяка поръчка и да ни кажат, ако минат 50 лв? Тъй като наистина не виждма с толкова безлакохлни, алкохол и кафета, какво може да си поръча човек още...
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #308 -: декември 21, 2011, 16:07:02 »

Мила може да добавиш ядки:)
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #309 -: декември 21, 2011, 16:07:47 »

анна, ако сватбата ви е лятото със сигурност ще има някой пиещ бира... за количеството алкохол най-добре да те посъветват момичета вече правили сватба и зависи какво пият гостите ти.
относно допълнителни поръчки не мисля, че касова бележка ще реши въпроса, ако пожелаят такива могат да ти извадят и без някой да е консумирал.
присъствахме на сватба миналата година, на която си поръчах определена напитка. сервитьорът любезно ми каза, че не е включена в менюто и цената и. следователно си поръчах сама и платих отделно без да занимавам никого.
не можеш да угодиш на всички и смятам, че нещо подобно като вариант може би ще е подходящо. аз лично нямах нищо против.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: декември 21, 2011, 16:13:06 »

anna_karenina, аз мисля, че виното е малко. Ти по-добре си познаваш гостите, но доколкото знам трябва да се предвиди поне по половин бутилка на човек.
Активен
mariajoro1984
Професор

« Отговор #311 -: декември 21, 2011, 16:17:28 »

За алкохола забравих да напиша,сватбата ще е от 120 човека и идя си нямам колко алкохол да купим,ще има домашна ракия,вино ,водка,уиски!Ама по колко не знам,ще оставя тази работа на мъжо pardon
Активен
juliet
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #312 -: декември 21, 2011, 17:02:02 »

Ще се опитам по спомени да възстановя алкохола за нашата сватба - септември тази година - 110 човека:
- 18 бутилки уиски - от 0.7
- 18 бутилки водка - от 0.7
- 25 бутилки бяло вино
- 25 бутилки червено вино
- 22-23 (не знам точно) бутилки домашна ракия
- 30 бири от 0.5

Останаха 1-2 бутилки уиски, от водката, виното и бирата ама не помня по колко (не беше много). Ракията се изпи smile
« Последна редакция: декември 21, 2011, 17:03:35 от juliet » Активен
mariajoro1984
Професор

« Отговор #313 -: декември 21, 2011, 17:13:57 »

juliet иха мила,браво бе ,истинска българска сватба :bravo:Ще се ориентирам по теб за нашите бутилки с алкохол:)
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #314 -: декември 21, 2011, 17:32:48 »

Здравейте пак smile И ние вече избрахме ресторант и сега стои въпросът с напитките и менюто.
Значи засега като меню имаме шопска салата, някакво предястие палачинка пълнена, основно пилешко с 4 вида сирена (колебаем се още дали да не е свинско, не знам гостите какво обичат повече) гарнитура ризото, плата сирена и колбаси, питка и десерт нашата торта. Понеже в куверта имат включен алкохол, пък ние се разбрахме да внесем алкохол чрез тях на т.нар. доставни цени (около 1-2 лв над пазарните), остават 7 лв свободни. Мисля да ги "вложа" в наптики и кафета. Т.е. 2 минерални води, 2 безалкохолни и едно кафе + още една вода и безалкохолно от куверта. Т.е. ще има по 3 води и 3 газирани/сокове на човек. Според мен това е напълно достатъчно и се надявам да избегна допълнителни поръчки, още повече, че ще има и кафе. За кафе според мен максимум 1/2 гости ще желаят и останалите мисля просто да ги "подаря" на заведението, както и ако останат безалкохолни. В замяна ще искам да не се циганят ако някой иска примерно сок вместо кола.

Като алкохол мислим за вино, ракия и уиски. Почти никой не пие водка, а и не е много алкохол за сватба според мен. Чудя се обаче за количествата. За 80 души, мисля 30 бутилки червено вино, 20 бутилки бяло, 15 бутилки ракия и 10тина бутилки уиски. Как ви се вижда- много или малко?

Единствено няма да има бира. Дано не са много хората, които ще поръчат. Принципно не ми се иска да плащаме допълнителни поръчки, кувертът не е евтин и заедно с алкхола ще стане доста солено, а сигурно ще имаме и 1-2 допълнителни часа...Може би да се разберем да ни дадат касова бележка за всяка поръчка и да ни кажат, ако минат 50 лв? Тъй като наистина не виждма с толкова безлакохлни, алкохол и кафета, какво може да си поръча човек още...
Лятото се пие повече бяло вино отколкото червено. Моя съвет е да размениш бройката. 30 бутилки бяло и 20 бутилки червено. give_rose
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: