Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 14:45:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2 (Прочетена 167397 пъти)
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Отг: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
«
Отговор #300 -:
октомври 04, 2011, 17:20:18 »
Така е, идеята е добра но и тя си има своите недостатъци, които ще спомена. Все пак всеки да си направи сметката. Ракията която дават към куверта винаги се изпива. Тези които не пият ракия (най-често жените) обикновено я пресипват на мъжете си и така спестявате от вашата си ракия остатъка от която после си прибирате. До като с бирата не е така. Неизпитите бири не може да си ги вземете заради амбалажа. От друга страна не може да платите само изпитите бири, тъй като това е смисъла на куверта. Да има задължителна минимална консумация. Почти навсякъде Ви задължават да има и техен алкохол включен в куверта.
«
Последна редакция: октомври 04, 2011, 17:22:09 от AIVEN
»
Активен
mivr11
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #301 -:
октомври 06, 2011, 22:13:53 »
Здравейте,
Малко инфо от нашата сватба, която беше на 01.10.2011 и може да ви бъде полезно. За 120 гости се изпи следното количество:
20 бутилки (0.7л) дом.ракия
12 бутилки (1л) уиски
2 бутилки (1л) водка
15 бутилки бяло вино
20 бутилки червено вино
20 Red bull-a
20 бири
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #302 -:
октомври 06, 2011, 22:38:24 »
Ние бяхме купили 10 бутилки уиски, 15 водки, 15 бутилки вино и бира, и отделно имахме много домашна ракия,но остана доста алкохол и все още си черпим гости с него и с кумувете като се сабираме си пийваме. Купихме от Метро алкохола
В ресторанта ни разрешиха всякакъв алкохол и безалкохолно да си внесеме.
Активен
sladkata2
Ентусиаст
Публикации: 138
«
Отговор #303 -:
октомври 19, 2011, 12:12:15 »
Здравейте и моят проблем е като на останалите които ги очаква сватба.Моята ще е около 150 човека и незнам колко алкохол ще ми е нужен.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #304 -:
октомври 19, 2011, 13:54:22 »
Цитат на: sladkata2 в октомври 19, 2011, 12:12:15
Здравейте и моят проблем е като на останалите които ги очаква сватба.Моята ще е около 150 човека и незнам колко алкохол ще ми е нужен.
Зависи от гостите. Има такива пияници, че колкото и да вземеш пак няма да им стигне
Активен
sladkata2
Ентусиаст
Публикации: 138
«
Отговор #305 -:
октомври 19, 2011, 14:54:03 »
Моите гости доста си пийват и от там ми идва затруднението в избора
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #306 -:
октомври 19, 2011, 16:45:55 »
Цитат на: sladkata2 в октомври 19, 2011, 14:54:03
Моите гости доста си пийват и от там ми идва затруднението в избора
Взе ми им домашна ракия и вино да пият колкото искат. И да остане ще имате и други поводи. Направете си сватбени етикети и се снабдете с хубави бутилки.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
Отг: Сватбено меню - 2 част
«
Отговор #307 -:
декември 21, 2011, 15:54:15 »
Здравейте пак
И ние вече избрахме ресторант и сега стои въпросът с напитките и менюто.
Значи засега като меню имаме шопска салата, някакво предястие палачинка пълнена, основно пилешко с 4 вида сирена (колебаем се още дали да не е свинско, не знам гостите какво обичат повече) гарнитура ризото, плата сирена и колбаси, питка и десерт нашата торта. Понеже в куверта имат включен алкохол, пък ние се разбрахме да внесем алкохол чрез тях на т.нар. доставни цени (около 1-2 лв над пазарните), остават 7 лв свободни. Мисля да ги "вложа" в наптики и кафета. Т.е. 2 минерални води, 2 безалкохолни и едно кафе + още една вода и безалкохолно от куверта. Т.е. ще има по 3 води и 3 газирани/сокове на човек. Според мен това е напълно достатъчно и се надявам да избегна допълнителни поръчки, още повече, че ще има и кафе. За кафе според мен максимум 1/2 гости ще желаят и останалите мисля просто да ги "подаря" на заведението, както и ако останат безалкохолни. В замяна ще искам да не се циганят ако някой иска примерно сок вместо кола.
Като алкохол мислим за вино, ракия и уиски. Почти никой не пие водка, а и не е много алкохол за сватба според мен. Чудя се обаче за количествата. За 80 души, мисля 30 бутилки червено вино, 20 бутилки бяло, 15 бутилки ракия и 10тина бутилки уиски. Как ви се вижда- много или малко?
Единствено няма да има бира. Дано не са много хората, които ще поръчат. Принципно не ми се иска да плащаме допълнителни поръчки, кувертът не е евтин и заедно с алкхола ще стане доста солено, а сигурно ще имаме и 1-2 допълнителни часа...Може би да се разберем да ни дадат касова бележка за всяка поръчка и да ни кажат, ако минат 50 лв? Тъй като наистина не виждма с толкова безлакохлни, алкохол и кафета, какво може да си поръча човек още...
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366
«
Отговор #308 -:
декември 21, 2011, 16:07:02 »
Мила може да добавиш ядки:)
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #309 -:
декември 21, 2011, 16:07:47 »
анна
, ако сватбата ви е лятото със сигурност ще има някой пиещ бира... за количеството алкохол най-добре да те посъветват момичета вече правили сватба и зависи какво пият гостите ти.
относно допълнителни поръчки не мисля, че касова бележка ще реши въпроса, ако пожелаят такива могат да ти извадят и без някой да е консумирал.
присъствахме на сватба миналата година, на която си поръчах определена напитка. сервитьорът любезно ми каза, че не е включена в менюто и цената и. следователно си поръчах сама и платих отделно без да занимавам никого.
не можеш да угодиш на всички и смятам, че нещо подобно като вариант може би ще е подходящо. аз лично нямах нищо против.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #310 -:
декември 21, 2011, 16:13:06 »
anna_karenina, аз мисля, че виното е малко. Ти по-добре си познаваш гостите, но доколкото знам трябва да се предвиди поне по половин бутилка на човек.
Активен
mariajoro1984
Професор
«
Отговор #311 -:
декември 21, 2011, 16:17:28 »
За алкохола забравих да напиша,сватбата ще е от 120 човека и идя си нямам колко алкохол да купим,ще има домашна ракия,вино ,водка,уиски!Ама по колко не знам,ще оставя тази работа на мъжо
Активен
juliet
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #312 -:
декември 21, 2011, 17:02:02 »
Ще се опитам по спомени да възстановя алкохола за нашата сватба - септември тази година - 110 човека:
- 18 бутилки уиски - от 0.7
- 18 бутилки водка - от 0.7
- 25 бутилки бяло вино
- 25 бутилки червено вино
- 22-23 (не знам точно) бутилки домашна ракия
- 30 бири от 0.5
Останаха 1-2 бутилки уиски, от водката, виното и бирата ама не помня по колко (не беше много). Ракията се изпи
«
Последна редакция: декември 21, 2011, 17:03:35 от juliet
»
Активен
mariajoro1984
Професор
«
Отговор #313 -:
декември 21, 2011, 17:13:57 »
juliet иха мила,браво бе ,истинска българска сватба :bravo:Ще се ориентирам по теб за нашите бутилки с алкохол:)
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #314 -:
декември 21, 2011, 17:32:48 »
Цитат на: anna_karenina в декември 21, 2011, 15:54:15
Здравейте пак
И ние вече избрахме ресторант и сега стои въпросът с напитките и менюто.
Значи засега като меню имаме шопска салата, някакво предястие палачинка пълнена, основно пилешко с 4 вида сирена (колебаем се още дали да не е свинско, не знам гостите какво обичат повече) гарнитура ризото, плата сирена и колбаси, питка и десерт нашата торта. Понеже в куверта имат включен алкохол, пък ние се разбрахме да внесем алкохол чрез тях на т.нар. доставни цени (около 1-2 лв над пазарните), остават 7 лв свободни. Мисля да ги "вложа" в наптики и кафета. Т.е. 2 минерални води, 2 безалкохолни и едно кафе + още една вода и безалкохолно от куверта. Т.е. ще има по 3 води и 3 газирани/сокове на човек. Според мен това е напълно достатъчно и се надявам да избегна допълнителни поръчки, още повече, че ще има и кафе. За кафе според мен максимум 1/2 гости ще желаят и останалите мисля просто да ги "подаря" на заведението, както и ако останат безалкохолни. В замяна ще искам да не се циганят ако някой иска примерно сок вместо кола.
Като алкохол мислим за вино, ракия и уиски. Почти никой не пие водка, а и не е много алкохол за сватба според мен. Чудя се обаче за количествата. За 80 души, мисля 30 бутилки червено вино, 20 бутилки бяло, 15 бутилки ракия и 10тина бутилки уиски. Как ви се вижда- много или малко?
Единствено няма да има бира. Дано не са много хората, които ще поръчат. Принципно не ми се иска да плащаме допълнителни поръчки, кувертът не е евтин и заедно с алкхола ще стане доста солено, а сигурно ще имаме и 1-2 допълнителни часа...Може би да се разберем да ни дадат касова бележка за всяка поръчка и да ни кажат, ако минат 50 лв? Тъй като наистина не виждма с толкова безлакохлни, алкохол и кафета, какво може да си поръча човек още...
Лятото се пие повече бяло вино отколкото червено. Моя съвет е да размениш бройката. 30 бутилки бяло и 20 бутилки червено.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...