Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 29, 2025, 09:07:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
DJ, фотографи, видеооператори! 2
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: DJ, фотографи, видеооператори! 2 (Прочетена 72602 пъти)
petya_petkova
Новак
Публикации: 9
Отг: DJ, фотографи, видеооператори! 2
«
Отговор #105 -:
ноември 24, 2010, 14:46:12 »
DJ Алекси, жалко че сте зает за нашата сватба. Възможно е кутията да ми е пълна ,получих няколко писма с различни предложения за DJ и екип видео и фотограф. В събота имаме среща с DJ Жоро ,който ми препоръча моя приятелка , бил много добър и ще ни даде негова сватба да гледаме. Имаме достатъчно време до сватбата все ще си намерим добър DJ. Оркестъра окончателно отпадна.
Активен
Димитър Димитров
Любопитен
:)
«
Отговор #106 -:
декември 31, 2010, 13:48:59 »
Пожелавам на всички весело посрещане на новата 2011г.Повече любов,здраве,късмет и най-вече щастие и повече истински приятели smileТова е от мен за всички вас с много любов.
с уважение : Димитър Димитров
Активен
lilkada
Ентусиаст
Публикации: 147
«
Отговор #107 -:
януари 11, 2011, 14:18:38 »
Здравейте всички!
Колко е нормално да струват услугите за заснемане на сватба. Въпроса ми е основно за видео операторите за сватба в София? Какво се счита за приемливо, тъй като фотограф вече си имам за сумата от 200 лева сега ми е странно като чета за фотографи, искащи 700-800 лева. И при видеото ли са такива големи разликите в цената?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #108 -:
януари 11, 2011, 14:58:03 »
Здравей, да големи са разликите. Зависи от условията на клиента. Ако търсиш цена, предполагам че може да си намериш видео за около 250лв .Ако търсиш друго може и до 2000 да стигнеш. Също като при колите. Колко струва Трабант , колко струва Мелцедес, а Ролс Ройс? Даже смятам, че това е напълно нормално, не може всички да са под един общ знаменател, не е нормално.
Активен
AnitaP
Любопитен
«
Отговор #109 -:
януари 13, 2011, 11:43:08 »
Здравейте, вече надвишаваме доста определената сума за сватбата, едва ще сместим фотограф, като видеото е под голям въпрос, поради високите цени, А не ми се иска да свия бюджета на дрехите, куверите и т.н... Просто за тези пари ще си купим камера и ще я дадем на някой, той да снима..
Сега обаче изникна следващият разход:
Диджей
... Задължително ли е да има такъв на сватбата?
Възможно ли е ние да си направим един списък с песни на флашка или друг носител и да го занесем в ресторанта? В смисъл, нито си представям как ще извадим още толкова за диджей, нито как ще търпя някой да ми бърбори безсмислени неща между песните. Аз дори по радиото, като чуя да говорят веднага местя на друга станция. А и чакаме бебче, сватбата в ресторанта няма да е 5 часа, а най-много 2, няма да има танци, по всяка вероятност, просто сядаме и хапваме, приказваме си и това е...
Въпросът ми е: може ли ние да си подготвим песните и да ги донесем на носител в ресторанта или винаги задължително трябва да се плаща и на диджей...?
«
Последна редакция: януари 13, 2011, 11:44:58 от AnitaP
»
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #110 -:
януари 13, 2011, 12:57:02 »
AnitaP, няма нищо задължително! По принцип е добре да има DJ, защото обикновено той е и водещ на разните там ритуали, а също така преценява момента и хората и по този начин пуска най - подходящата музика, за да бъде веселието на 6. Но щом във вашия случай идеята е всичко да продължи 2 часа и да е без танци, наистина можете да минете и без DJ
Активен
Vladimirov
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #111 -:
януари 14, 2011, 13:12:50 »
Здравейте!Аз съм фотограф.Обичам да разглеждам снимки.Преди години в западни сайтове почнаха да се появяват екзотични сватбени снимки - младоженци на морския бряг,в лодки,булки влезли във водата,или седнали на пясъка. Интересни,нестандартни снимки,на които фотомодели рекламират известни сватбени модни къщи.
Във фотографията, както и навсякъде другаде има тенденции, има мода, а също и подражание. Смятам,че това не е лошо- виждаш нещо интересно, то ти дава идеи и ти правиш нещо подобно, но по свой начин и то става уникално и хубаво. Нелепо е обаче,когато се премине мярката,или се започне да се подменят нещата. Какво имам предвид?
Вземайки челен опит от запада, наши фотографи снимащи сватби започнаха да правят фотосесии сред природата. Нищо лошо. Но някои колеги доведоха нещата до комичен абсурд.
Какво си представяте като чуете сватба? В моето съзнание се появяват младоженци,родители, приятели, ритуална зала, църква, корони,свещи,украсен ресторант,танци,торта,хвърляне на букет, жартиер и др. от тоя род.Вероятно и вие това си представяте.А като се каже сватбена фотография очаквате да видите тези неща на снимка. Да,ама не! Не и според някои български сватбени фотографи. В техните сайтове сватбата е сведена до едно единствено нещо-снимки на младоженци сред природата. Може да видите десетки и стотици снимки на младоженци в гори,по полета и полянки, по скали и планини, нагазили в езера и морета, качени в каручки и голф колички, по пътеки и селски пътища, покатерени по покриви и къде ли още не... Безумна надпревара между някои колеги-кой ще измисли най-шантавото място да снима младоженците. Може би скоро ще видим някой клет младоженец увиснал на алпинистко въже, булка водолаз, или двойка отлитаща в орбита със стратосферен балон... Гротеска! Ало,колеги,събудете се!В интерес на истината повечето ви снимки са хубави сами по себе си. Но сте прехвърлили дозата. И то многократно. Това ли е сватбата? Ако тези снимки бяха няколко-между другите истински сватбени снимки щеше да е много по-добре. Но да казвате, че сватбата е само тази фотосесия и да показвате само нея-не съм съгласен.
Нека кажем и че всъщност тези снимки изобщо не са от сватбата.В деня на сватбата няма време за такива сесии. Този ден почва с фризьори, гримьори, обличане, взимане на булка, следва тичане по зала,църква и накрая ресторанта.Всичко е по график-обикновено има по час-два между етапите.В най-добрия случай има трийсетина минути за снимки в някой парк.Нали не си представяте,че ще намерите време да изкачите някой връх,или да се топнете в някой воден басейн. Пък и коя булка в деня на сватбата си би се настанила с роклята в сеното, или ще се търкаля в прибоя. По-скоро няма да се ожени. Не, тези снимки се правят много след сватбата- обикновено на медения месец,или сватбеното пътешествие. Според случая и сезона това може да е седмица, даже и месец след сватбата. Е,съжалявам, но да ми представяте това за сватбена фотография- не става! Пробутвате на хората менте. Все едно да идете в зоопарка,да снимате слона и лъва-и готово-показвате снимки от сафари в Африка... Покажете снимки от жива българска сватба. Не я подменяйте с изкуствена следсватбена фотография. Или си сменете името-от сватбени на следсватбени фотографи .
1-а част
Активен
Vladimirov
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #112 -:
януари 14, 2011, 13:19:21 »
2-а част
Да разкрием и още една малка тайна. Най-лесно във фотографията се правят снимки на открито. Не ти трябват скъпи апарат и светкавица, коригираш общо взето само една бленда и снимките сами си стават-и то хубави.Ако добавим малко по-артистични младоженци и интересна природа- резултата е ефектни снимки и някой спокойно може да ви повярва,че вие сте един добър сватбен фотограф . Другояче стоят обаче нещата, ако трябва да се снима в помещение. Всеки истински фотограф ще ви каже, че точно там се вижда професионализма. Защото помещенията често пъти са тъмни. Ако не използваш светкавица снимките стават мрачни,безцветни и им избива зърно.Със светкавица пък има други проблеми- ако предния план е добре осветен, то задните планове са тъмни. Ако ги осветиш тях, тогава в близкия план хората стават бели като платно.Като добавим нехомогенната цветна температура в зали,църкви и ресторанти- обуславя се от наличието на прозорци,тъмни ъгли, различни лампи и др.-то задачата да направиш хубава вътрешна снимка става наистина трудна. Тук вече трябват знания, умения и скъпа техника.
Странно е, че в сайтовете на тези колеги сред купищата кадри,вътрешни снимки или няма, или се броят на пръстите на едната ръка.А да кажеш,че в църквата,или в ресторанта няма интересни моменти-не е вярно. Тогава... Изводите се налагат сами. За съжаление те не са в полза на професионализма на "следсватбените" фотографи. Няма да споменавам имена, не искам да петня никого. Ще ги посъветвам само, ако смятат, че са добри сватбени фотографи, да показват истински сватбени снимки. Иначе тези, които разбират от фотография остават с впечатление, че искате малко нещо да поизлъжете.
Тъй като сайта е в помощ на бъдещи младоженци- съвета ми към тях е- като избирате фотограф за сватбата, вижте първо вътрешните му снимки. Вероятно 90 % от сватбата протича на закрито.
Успех на всички !
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #113 -:
януари 14, 2011, 14:30:34 »
Съгласна съм ,че сватбените снимки в по-голямата си част трябва да са главно от самото тържество.Има прекрасни фотографии от църкви
(от ритуални зали малко,но не заради фотографа,а защото в България няма красива ритуална зала,поне според мен)
.
Но като човек харесваш фотографията,следящ фотографски сайтове и т.н. ,и като евентуална булка,аз не виждам нищо лошо сватбената фотосесия да е сред природата.
Търсенето в момента е такова
. Така,че не смятам,че самите фотографи трябва да се замислят за промени. Аз като кандидат-булка разглеждайки техните сайтове и албумите тук първо гледам какви снимки се правят в категория'сватбена фотосесия'
(не фотография)
и едва след това разглеждам отгоре отгоре снимките от самото тържество. И ако даден фотограф няма интересни
(сега не говоря за снимки на някой връх,а стандартна снимка с красиво боке и т.н.)
снимки или изобщо няма снимки от фотосесии,изобщо не разглеждам работата му,колкото и красиви снимки да прави. До тук всички фотографи,които са ми направили впечатление нямат разлика в качеството на снимките от фотосесията и тържеството-точно обратното
Любопитно ми е да покажете нагледно това което казвате. Не 'странните' фотосесии,а това как фотосесията е хубава/интересна/странна,а снимките от самото тържество- трагични или просто леко лоши. Защото това все пак е 'Свършена и несвършена работа' и без нагледни факти,една булка която не знае какво точно иска няма как да ви разбере и да види разликата за която говорите. И да кажете кой вие харесвате като стил на работа,защото явно разбирате от фотография и това също би било от полза.
«
Последна редакция: януари 14, 2011, 14:32:30 от miss™
»
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #114 -:
януари 14, 2011, 15:23:52 »
Темата е хубава, Владимиров.
Нека споделяме и разсъждаваме за сватбената фотография.
Аз основно съм видеооператор, но работя и като фотограф. Имам си свое виждане върху нещата...
Искам само да кажа нещо - клиентите (младоженци)
избират
какво искат и как го искат...
Някои двойки харесват и по-нестандартните снимки, но наистина има и безумни снимки на наши колеги.
А що се отнася до работата на всеки - нямаме право да бъдем съдници! Всеки си има някакъв стил и вкус, нали?!
Активен
niniko
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #115 -:
януари 14, 2011, 18:04:35 »
Здравейте!
Преди мъничко си направих регистрация тук в качеството ми на бъдеща булка (май 2011) и ще бъда изключително благодарна, ако някоя от Вас, момичета, ми изпрати на лични или на e-mail:
[email protected]
контактите на ди джеите за сватбени тържества в софия, попаднали в "топ 10" из темите във форума, или на тези, които според Вас няма да провалят празника ми.
Благодаря Ви сърдечно предварително!
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #116 -:
януари 15, 2011, 13:37:08 »
AnitaP,
Както казват divanetata, няма нищо задължително. Няма проблем вие да си носите музика на флашка, стига ресторанта да разполага с необходимата апаратура за да може вие да си пускате музиката. Никой не може, а и няма право да ви задължи, да наемате каквито и да било професионалисти за обслужване на отделните пера на вашата сватба. Всичко е въпрос на виждане от ваша страна и на това как вие решавате да протече всеки един момент от нея.
Така че смело напред и направете всичко така както вие си искате. Мнения безброй но важното е - вашето !!!
Успех
«
Последна редакция: януари 15, 2011, 13:42:13 от DjNick Mc
»
Активен
Снимай ме
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #117 -:
януари 17, 2011, 11:30:50 »
Здравейте, това е първият ми пост във форума.
Подкрепям DjNick и divanetata, че няма нищо задължително по отношение на ритуалите на сватбата. Все пак това е Вашата сватба и Вие си решавата как трябва да изглежда да протече тя. Това се отнася както за музиката, така и фотографията и видеото.
Това е и нашето разбиране по отношение на сватбените снимки, те трябва да отразяват както духа на сватбеното тържеството, така и характера на самите младоженци.
Активен
seeker
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #118 -:
януари 17, 2011, 13:30:00 »
Здравейте,
Бихте ли ни препоръчали DJ от който сте останали доволни ?
Благодаря!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #119 -:
януари 17, 2011, 21:27:31 »
Здравей, не си писала за къде става въпрос.Ако е за София направи си труда да попрочетеш темата (малко назад) и ще намериш поне 10 добри предложения.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...