Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 11:36:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Какви трябва да са брачните халки?
Традиционни!
С диаманти- най- добре!
Интересни и различни, ювелирни!
А трябва ли да има халка изобщо!?!?!
Една сребърна семпла халка и толкоз!
Нестандартни - даже по собствен проект!

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Халките - 5 част  (Прочетена 195063 пъти)

Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: април 13, 2009, 14:03:00 »

"Еспер" - гравират ги ръчно, ръкописно - цената е 20лв. за гравиране на двете халки.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: април 13, 2009, 15:02:01 »

Ейй, Блещучке, много ти благодаря!!!! give_rose give_rose give_rose yahoo yahoo yahoo
Активен
nelita79
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #137 -: април 13, 2009, 16:12:33 »

Момичета, от близки разбирам, че халките им, които са с правоъгълно сечение в края -  не са заоблени - им разраняват пръстите, и не могат да ги носят изобщо. А ние също си поръчахме с такова... В шок съм - чудя се дали да отменя поръчката... Макар че има различни - някои са по- масивни, а нашите са сравнително по-тънички...
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: април 13, 2009, 16:24:14 »

дано не са прави, че и нашите са такива  sad
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #139 -: април 13, 2009, 19:27:22 »

Може би просто са кофти избаботка, защото сега са някак на мода именно тези и ще е странно ако всички ходят с разранени пръсти. Колко момичета вече споделиха за покупката на халките си и все са такива. Аз лично не вярвам да имат такъв ефект.
 Най-малкото и моя пръстен е такъв и нямам проблеми. Проблемът беше, че не бях свикнала и много ми пречеше в началото, усещах го при всяко движение, недай, Боже, да вдигна нещо тежко, примерно тенджера - впиваше се в пръста ми ужасно. Сега ни го усещам, че е там.  Wink Може да е до свикване просто.

Валя, недей да се разстройваш! Ако не ти харесва, иди и питай в друга бижутерия дали могат да я поправят / може да е взможно да запълнят миниатюрните дупчици някак/ , ако имате повече финанси, направи си нова. Ако ли не - такава е трябвало да бъде, може там да ти е късметът, знаеш ли. Като бях мъничка и така като не харесвам нещо се тръшкам, тръшкам, накрая като няма вече накъде започвах да си повтарям, че нещото ще плачка ако продължавам да му повтарям, че е грозно. Че то страда така и т.н.  dog
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: април 13, 2009, 21:10:54 »

Нели, тва са глупости според мен, влез в галерията ми и там ще видиш нашите халки, които са дебели, амсивни, особено на мъжа ми и въобще не сме имали проблеми, аз в началото имах докато свикна, че не бях носила толкова дебел пръстен, но така се получи, понеже искахме въртящ се ринг по средата, но много бързо се свиква, а сега, вече година и половина по късно, като излизам и си го слагам, забравям, че имам халка, а мъжа ми си я носи по редовно и никога не му е обивала! На мен единствения ми проблем с халката е-малко може да ви стане смешно, но когато карам кола, тогава, при завои или при маневриране да паркирам си закачам с халката волана, понеже е кожен и с ръда на халката го задирам и така съм го понадрала  pardon други проблеми нямам, а и след като казваш, че вашите са доста по-фини и тънки, не мисля, че има за какво да се притесняваш:))))
Активен
nelita79
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #141 -: април 14, 2009, 06:28:50 »

Мерси за мненията, момичета! Поуспокоих се. Но все пак поръчах леко да загладят ръбчетата, с една идея, то почти няма да личи. Че наистина са си острички. Ами, дано свикна и аз с халката... Нали е за идеята  pardon
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: април 14, 2009, 17:58:50 »

момичета, искам да попитам(т.к.няма да имаме подписване в деня на сватбата) за църквата трябва ли ми възглавничка за халките crazy
Активен
lizi_beti
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #143 -: април 14, 2009, 18:03:27 »

момичета, искам да попитам(т.к.няма да имаме подписване в деня на сватбата) за църквата трябва ли ми възглавничка за халките crazy

Миналата година бях кума на сватба.Тогава попа в църквата свали халките от пръстите на младоженците и си ги държа на своите пръсти като ги подаваше за ритуалите( размяната на халките от кумата и т.н.).Така че мисля ,че няма нужда от възглавничка.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #144 -: април 14, 2009, 19:33:21 »

Точно снощи четох темата за подносите за халките. Абсолютно всички мнения бяха, че в църквата не трябват. Сваляли ги от пръстите и не трябва подносче. За жалост често се случва и в ритуарната да не трябва или по-точно да не го ползват длъжностните лица  beating
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: април 14, 2009, 19:58:08 »

аз много харесвам подносчетата за халки, толкова са сладки особено възглавничките  give_rose
затова ще настоявам да ги ползват, всъщност за гражданския ритуал мисля племеницата да я носи с халките
а в църквата и при нас няма да е нужна мисля, но не пречи да попиташ
днес си поръчах възглавничка в Мънистото, не е точно такава каквато исках, но ще я видим като я направят, а и друга по-хубава не намерих
днес отидох да видя и нашите халки, готови са  yahoo сега ще ги пратят за надписване и родиране
моята е правена по снимка в интернет, направо не повярвах като видях как прцизно са направили орнаментите  Sunshine Реших да й сложим и три много мънички камъчета и се надявам другата седмица да ги вземем вече и двете халки  danceg
Активен
Kami_Al
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: април 15, 2009, 01:13:46 »

Cristal и нашите халки са такива, само че жълто злато.  Girl_hide
Още ги чакаме, нямам търпение да ги видя  blum
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: април 15, 2009, 08:40:45 »

момичета направо ми се плаче.  Плачещо момиче в петък си взехме халките и останах толкова разочарована от грубата изработка. Модела е на Сара Трейд и го бях пуснала преди. Камъчетата, които си избрахме са квадратни, но понеже златаря ги поставя ръчно , а не с машина отстрани на камъчетата има някакви грозни дупчици които направо ще ми избодат очите. милото ме успокоява, че така трябва да са понеже са ръчна изработка и са вградени, а не лепени, но на мен ми се вижда грозно така и грубо. 

За жалост много наши познати, които си поръчаха ръчна изработка, също получиха груби недодялани халки и години след това още са нещастни. Не искам да те огорчавам допълнително, извинявай за това, което ще кажа, но настоявай златаря или да я оправи, или ако очевидно не може, си вземете парите обратно. С времето няма да свикнеш, а ще ти бъде все по-неприятно. Познатите ти ще искат да ти видят халката, ти ще я показваш и ще виждаш на всички по лицата едни такива смесени изражения. Това не е евтина дрънкулка, не е нещо дето ще го сложиш два пъти там на пръстчето, очаква се цял живот да го носиш. Искаш ли наистина халка, дялана с тесла? Язък ти и за камъчетата, и за моделчето.. Крайна съм, но го казвам, за да те стресна и замисля. Представи си, че аз съм завистливата колежка и говоря така зад гърба ти.  girl_wink

Значи, аз нищо не разбирам от бижутерия. Но имам една позната, завършила метал, която работи там на едно място и правят копия на маркови бижута. Повярвайте ми, поне мострите, които тя  прави, са пер-фект-ни. Но ги прави бавно и скъпо. И с техника, а не с топор! После ги опростяват, развалят и поевтиняват за масово производство. Само тя може да ги прави толкова добре от всичките ювелири там. Но с милото са се скарали нещо и сега.. няма за нас халки от нея. Така че според мен вашия златар е некадърник, щом не те е предупредил и не ти е показал как ще станат тия камъчета. За какво му е тоя каталог, като не може да направи нещата от него? Сливи ли е имал в устата? Еййй, ядосах се чак! Ако видиш разочарованието в очите на нашите приятели с грубите халки години след сватбите им като стане дума за това, ще ме разбереш. Не ставай като тях!
« Последна редакция: април 15, 2009, 08:51:25 от BASTET » Активен
ddddd
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: април 15, 2009, 16:12:42 »

valia_diva, много кофти, разбирам те напълно.
Защото и при мен е така -ръчна изработка, изчистено моделче, на което само краищата са "изпилени" или каквото там се прави, за да стои издумбена средата - и на моята халка златаря дето е пилил е направил едни продълговати чертички, абе грозно е, и на мен ми се плачеше като ги видях, а за мъжа ми - това не било нищо. но аз твърдо съм решила след сватбата /защото сега няма финанси за нова/ да отида и да си я поръчам някъде другаде и без това и ми е малка, защото явно и размера не са ми взели като хората, и като са ми поддути пръстите сутрин не става /добре че сватбата е вечерна, та тогава ми спадат пръстите/.
Ама май и ние сме виновни за тези нескопосани златари - трябва повече скандали и панаири да им се дигат на главите иначе ще продължават да си правят каквото искат и да развалят прекрасните емоции на хората /макар че аз спретнах скандал, ама нищо не помогна/
« Последна редакция: април 15, 2009, 17:53:57 от ddddd » Активен
siiu
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: април 15, 2009, 18:17:33 »

Момичета да ми препоръчате магазини за халки във Варна, повече сме се ориентирали към бялото злато или сребро... girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: