Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
май 21, 2025, 00:04:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС-ЧАСТ 4
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС-ЧАСТ 4 (Прочетена 136977 пъти)
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Отг: БУРГАС-ЧАСТ 4
«
Отговор #120 -:
март 18, 2009, 16:47:08 »
За сега само ресторант имаме
Предстои ни да си поканим кумове но не сме се спряли на конкретни все още. Имам желание за открита церемония но предвид сезона има голяма вероятност да е дъждовно и за това не знам дали си струва усилията да подготвя всичко и накрая да прибегнем кум резервен вариант - брак в ресторанта. За ритъална зала се дърпам като магаре пред мост - от малка съм си обещала, че аз там няма да се омъжа . Искаме и цурковен брак - мечтаех за Кирил и Методий, защото там съм кръстена, но мои познати твърдят, че церемонията там не е толкова добра, колкото в Св.Богородица например (вие какво мойе да споделите по въпроса?). За покани, бутониери и други украси ще се пробвам сама, а ако се проваля ще си поръчам при професионалист - мисля, че ако вложа трудът си ще имам още по - хубав спомен за сватбата. Надявам се , че роклята ще ми я ушие една позната - още не е сигърно дали ще се спра на модел, който тя ще може да направи, но силно се надявам да е така. За фотограф, DJ и всичко останало пак имам идея да е с познати хора , но и това о6те не е сигурно. Това е за сега - много работа има, но мисля малко по малко да отмятам задачи... Трудно ми е, защото живея в София, стъдентка съм - предстои ми важен държавен изпит, а и работя, но не се оплаквам - имам приятелки, които си предложиха услугите
Другите бъдещи булки до каде са.... А да попитам от рано ли се запазва фризьор и гримьор, че сега се сетих и за това..
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #121 -:
март 18, 2009, 18:36:28 »
Ние все още нямане кумове> Днес разбрах , че втората двойка са ни отказали
. Трябва да минаваме към вариант №3, ама нещо там не ме кефят особенно.
Вчера разбрах , че роклята ми излиза над 700 и кусур лв, ама може и повече
:angry:Малко много ми се виждат
Както и да е.....
Sianchis
, днес случайно чух една реклама по радиото за ресторант "Черно море"и се сетих , че вчера минах покрай него .Намира се зад "България"- срещу "Си банк"(дано не бъркам).Ето тук някъде
http://bgmaps.com/map.aspx?sid=a71c3311d1a7fd1530bff9d318f495cc&tip=1&initsearch=1
Не мога да кажа нищо за него,но ако искаш можеш да провериш.
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #122 -:
март 18, 2009, 19:17:10 »
Привет и добре дошли на новите булки!
svetla_ety
, за църквите, аз лично мога да ти препоръчам "Св. Иван Рилски" - до Свободния университет. Ние бяхме там и на мен ми хареса церемонията. А църквата е малка и уютна...поне според мен.
nia
, това с кумовете много тъпо така. А някакви разумни доводи дават ли ви за отказа си? За цената на роклята...какво да ти кажа....ти си знаеш с колко пари разполагате като бюджет. Успех с кумовете и роклята!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #123 -:
март 18, 2009, 22:25:08 »
Nia мацка, казах ти аз да ни поканиш нас, ама ти
Спокойно, не се ядосвай. Пък в крайна сметка - намерете си кумове дето да не са двойка. То ще кажеш че пари им искаш на тия хора (но е истина, че много се притесняват точно от това). За роклята - като знам какви цифри се спрягат някъде, направо си е малко, ама Плами е права - вие си знаете
Айде
, дишай дълбоко, пий един чай и в леглото. Всичко ще се оправи
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #124 -:
март 19, 2009, 00:02:24 »
Честно казано предпочитам да са двойка.Ама ще видим!
А Skylifche, ти кога ще си идваш насам , че да си спретнем една срещичка?
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #125 -:
март 19, 2009, 15:39:12 »
svetla_ety
, и аз си мечтаех да се венчая в храм "Св.Св. Кирил и Методий" и затова там отидохме. Лично за мен, а и за младоженеца беше много вълнуващо - направо ни се подкосиха краката от вълнение, някаква магия сякаш имаше... Ритуалът приключи за половин час горе-долу.
После обаче някои гости коментираха, че попът говорел страшно бързо, сякаш искал да претупа работата
Аз това въобще не го усетих - за мен беше вълшебно. После разбрах, че бързал за изнесен ритуал в Сарафово и затова така се получило.
Но на мен ми хареса...Пък и прекалено дългите църковни ритуали никога не са ми били по вкуса, макар че то отлита като миг, но и за гостите е малко оттегчително.
Така или иначе там можеш да си избереш свещеник - аз нямах претенции, доволна съм от всичко.
Единственото странно е, че там свещите не се държат от младоженците, а от кумовете...
И затова само ме е яд. В другите църкви май не е така.
nia
, къде поръча роклята в крайна сметка - в "Мирена" ли?
И защо не им каза, че таванът ти като цена е еди-колко си, питаш ги могат ли да се вместят плюс-миус 50 лв., ако не - им казваш, че ще я поръчаш другаде.
При мен проработи този вариант.
Накрая ми взеха само с 30 лв. повече от договореното.
Малко ми се струва, че на око ги преценят цените на роклите, които се шият - според клиента и ако той не си отвори устата да се попазари предварително, може бая да го одрусат без основание.
Затова е много деликатен въпросът с цената като си поръчваш рокля да ти я шият - всичко е много относително.
Активен
ina_lemon
«
Отговор #126 -:
март 19, 2009, 16:27:58 »
Не конкретно за Мирена, принципно за цената на роклите, които се шият - да, и аз смятам,че има претупване. Моето рокле, което в албума може да се види колко е семпло и почти лишено от сложности, една педя плат и прочие , та ми струваше 260лв. Не е много нали за цена на рокля, ама все пак по магазините мернах цени от порядъка на 300 и няколко лв, в които имаше метри и метри плат, кринолини, бюстиета, дантели и дъра бъра /отделна тема е, че някои не стават за пред хора/.
Иначе мен си ме устрои идеално, само сравнение правя. А да, и другото е, че може пък цените да са си оправдани. Аз не разбирам от платове и не мога да знам, дали не са ми ушили роклето от някаква по-специална коприна или шифон или там от каквото се шият роклите. Много наивно звучи, ама е така.
Активен
Kiksi
«
Отговор #127 -:
март 19, 2009, 16:57:51 »
Да де, Инката, точно това имах предвид. Нямах предвид точно "Мирена" - навсякъде има такава тенденция явно
Моето рокле е с една-две идеи по-сложно от твоето и 430 лв. не знам много ли бяха, ама и мен като теб ме устройваше тази цена, тя и мацката предварително ме предупреди, че заради моите асиметрични желания за полата, щял да отиде повечко плат - тези висящи парцалки в долната част, дето ги исках, се шиели на вереф или нещо подобно и гълтало много плат.
Ама като се замисля на сестра ми, че струваше 450 лв. - само с 20 лв. по-скъпа от моята, а не знам си колко пласта плат, дължини, обръчи и т.н. Супер внушителна история като ги сравниш 2-те, а като цена - почти без разлика.
И аз не ги разбирам платове и т.н. като цени как вървят, ама смятам, че като кажеш доколко парички искаш да ти е роклята, е редно да ти покажат какво може да ти предложат.
На мен ми предложиха 2 вида плат, аз си избрах единия и така.
Сега, то е ясно, че и труд трябва да си включат хората в цената, въпросът е да не се оливат, щото тези 700 лв. на Ниа ми се видяха множко...
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #128 -:
март 19, 2009, 17:05:03 »
Ами дааа - зависи си от всичко. Моята роклА (без бродерията) излезе 600 пари. Ама бродерията ми беше още 200
Бая се замислих дали да я правя, но пред това да дам 450 само за бродерия на едно друго място, и пред другите варианти...реших че си струва. А иначе - плата ми струваше 6лв/м, а беше супер добър плат. Обаче шева на роклята - 450 лв. И това си беше на ценоразписа - шев на булчински рокли - 450лв. Това е - от там нататък - зависи от плата. Щото имаше една коприна примерно от 22лв/м.
А за моето "рокленце" отиде бая палт
Активен
Kiksi
«
Отговор #129 -:
март 19, 2009, 17:27:55 »
skylife
, ти нали в София я ши твоята?
Поне яснота е имало при тебе - шев еди-колко си, плат еди-колко си като цена на метър. Ти преценяш вече, дали те устройва.
Пък тука не съм виждала такова нещо като ценоразпис и затова имам чувството, че малко едно към гьотере е ценообразуването на роклите по поръчка.
Пък и ти беше на далавера, 800 пари хич не са малко, ама поне роклята ти беше 2 в 1
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #130 -:
март 19, 2009, 18:47:56 »
Такаааааааааа................
Като ходих до "Мирената " оня ден и си показах модела и жената ми каза акое тва от картинката , няма да дойде по- евтин от оригинала със брюкселска дантела. Ако е с друга дантела-цена над 700 лв минимум, а може и 800 минимум
. Може да ги е хванала инфлацията от миналата година , незнам
Обаче аз се поинтересувах малко по въпроса с платове,хастари и дантели- тук и там и на платове я изкарах по груби сметки лв. 250, аре 300-350лв .
Ама 400 лв. и кусур ли и е шева.?????????
В "АЗ и ТИ" правили копието на оригинала , ама още не е дошло в Бургас
Ама 1 месец само аз знам да я чакат в този магазин.
Нзнам какво ще правя?
Още съм в процес на умуване ама......
И времето тече............
Пообиколих и други магазини в града , амаааа.................греда. Нищо свястно.
«
Последна редакция: март 19, 2009, 19:09:15 от nia
»
Активен
Kiksi
«
Отговор #131 -:
март 19, 2009, 19:26:52 »
nia
, 'що така се получава?
Да не си се издала на коя марка е модела - защото това определено вдига цената, ако си траеш за марката, може и по-тънко да минеш...
А за "Аз и ти" нещо не разбрах - кога ще го има това копие в магазина?
Провери ли в "Минон", "Мадам М" ?
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #132 -:
март 19, 2009, 21:11:57 »
стига бе.
И ко кат разберат какво точно искам ииииииииииии.....според модела и цената. Ами -ДА- занесах им списание и им показах. Затова ли са ми казали такава цифра? Щото видиш ли оригинала е много скъп.
Ама има дантели от 30 -60-100 лв. Там ми казаха , че дантелата им за моя модел струвала 30$ т. е. 45 лв. А аз си бях намерила на 55лв. и си сметнах долу-доре на толкова. А в магазина им на една закачалка имаше доста подобна рокля на това , което искам за 460 или 480 лв.
Не съм ходила другаде , защото чух добри отзиви за тези двете фирми и реших първо там да пробвам.
«
Последна редакция: март 20, 2009, 08:34:51 от nia
»
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #133 -:
март 20, 2009, 09:04:55 »
Kiksi - да, в София я ших.
Nia - каква е тая лудница
То има време да изчакаш 1 месец, ама... Що не се разходиш до Асеновград. Или я ми ела направо на гости да си те водя при моята шивачка
Активен
Kiksi
«
Отговор #134 -:
март 20, 2009, 09:44:02 »
nia
, ами много е възможно за това да е ...
Защото на мен лично са ми казвали, като съм питала каква е цената на шева ... според модела. Цитирам: "Не можеш да ми дойдеш със снимка на рокля за 2-3 хиляди лева и да искаш аз да ти я ушия за 500 лв."
Съгласна съм, че платове, дантели и т.н., дето не ги разбирам, оскъпяват работата, ама затова съм останала с впечатление, че видят ли, че си се хвърлила на нещо по-скъпарско...и айде - да режем глави. Поне при
skylife
е имало яснота - шев на рокля еди-колко си, може да не е малко, ама ти си правиш сметката, дали ти отърва плюс вече колкото плат там трябва доплащаш и така.
Ох, обикаляй още, мръдни, ако трябва и до "Асеновград". Ама, ако няма накъде, май ще трябва да се прежалиш с цената
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...