Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 14, 2025, 04:26:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във ВАРНА !!!!!!! част 2
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във ВАРНА !!!!!!! част 2 (Прочетена 160327 пъти)
Вили
Сватбен ГУРУ
Отг: Сватба във ВАРНА !!!!!!! част 2
«
Отговор #15 -:
януари 28, 2009, 19:21:56 »
Аз искам също да кажа няколко думи за ресторант "Бялата къща". 2006 год. бях там на сватба. Много ми хареса като обстановка, меню, обслужване. Не си спомням колко човека бяхме, но сега като се замисля сякаш дансингът идваше малко малък. Обаче тогава въобще даже не ми е направило впечатление. Има една малка ниша, където също бяха настанили някои от гостите, което, според мен беше малко кофти, защото там са някакси откъснати. Иначе имаше украса от балони, нищо особено, но всичко изглеждаше много приятно. Така, че
за ресторанта.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #16 -:
януари 28, 2009, 19:38:00 »
Ами то се е видяло, че ще е "Бялата къща"!!! Гледам тук сайтове, пиша им писма- или "активен летен сезон-не правим сватби" (това ми написаха от Слънчев ден), или "сватбеното тържество е 5 часа, след това се плаща овъртайм..." "освен менюто се плаща 50 лв. наем за залата..." (това от Бриз 2), другите- затваряме в 23:00, затваряме в 23:30....
После пък си казвам "Ми то не е ли още рано, имаме време, а имаме ли ?!"
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #17 -:
януари 28, 2009, 23:11:58 »
И ние сме на етап запазване на ресторант. И изникна едно притеснение в мен. Повечето не искат да подписват какъвто и да е договор, че ресторантът е резервиран. Касовият бон за капарото бил достатъчен и при тях нямало такива работи да отказват сватби. Да, ама при кого са работите с отказаните в последния момент резервации? Въпросът ми е към тези, които вече са си капарирали. Какво направихте, подписвахте ли нещо или се доверихте на сините очи на управителката?
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #18 -:
януари 29, 2009, 11:33:10 »
Цитат на: mucito в януари 28, 2009, 19:38:00
Ами то се е видяло, че ще е "Бялата къща"!!!
mucito,
правилен избор за "Бялата къща"! А и сте във Варна. Празнуването особено в летния сезон по курортните комплекси (Св. Конст. , Златни пясъци) понякога е неудобно. Далече е, проблеми с транспорта за гостите, паркиране на колите и др. Обикновено сватбите приключват в ресторантите до 23- 23:30 ч., за да не се смущават гостите на хотела и т.н.
«
Последна редакция: януари 29, 2009, 11:38:14 от stoyanov
»
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #19 -:
януари 29, 2009, 12:32:47 »
Аз също мисля, че провеждането на сватбата в рамките на града е по-удобно от гледна точка на разкраването и в последствие настаняването на гостите от други градове. (е, освен ако те не отседнат в хотела, в който се провежда тържеството). В тази връзка възниква и въпросът за удобно и изгодно място за настаняване на гостите, които не са от Варна
За договорите с ресторанта имаше доста писано в темата за ресторантите, но и аз съм с впечатления, че не искат да подписват договори. А един договор би ти гарантирал не само самата резервация, но и запазването на същите цени, които са договорени. Защото в летния сезон има тенденция да се завишават доста, и ако сега се уговорим нещо с ресторанта, след 5-6 месеца може сумата да се окаже различна
Активен
Bulka09
Регистриран
Публикации: 1
Помощ моля!
«
Отговор #20 -:
януари 29, 2009, 21:10:20 »
Здравейте момичета,
имам проблем, искам да се оженя в най чудесния град Варна. И много ми се иска церемонията и вечерята да са на плажа. Можете ли да ми препоручате хотели, заведения на плажа кудето да успея да организирам мойта сватба.
Благодаря предварително.
Поздрави
М
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
януари 29, 2009, 22:23:54 »
Bulka09, моят съвет е, да се разходиш по плажната ивица в частта й, в която те устройва географски и да питаш на място. Ако не си тук (във Варна) има един малко по-несигурен начин - отваряш bgmaps, отиваш на града или курорта и като видиш имената на хотелите, търсиш контакти и снимки в интернет. Несигурното тук е, че картите имат неточности, първо и второ- някои от хотелите дори и да имат сайтове, са така направени, че търсачките не ги откриват. За конкретно име не се сещам, но все някъде трябва да има такъв хотел. Те така застроиха плажните ивици, че още малко и ще са в морето.
Сега се сещам, че такъв хотел върху пясъка е Азалия в Константин и Елена.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #22 -:
януари 29, 2009, 23:59:28 »
Цитат на: stoyanov в януари 29, 2009, 11:33:10
mucito,
правилен избор за "Бялата къща"! А и сте във Варна. Празнуването особено в летния сезон по курортните комплекси (Св. Конст. , Златни пясъци) понякога е неудобно. Далече е, проблеми с транспорта за гостите, паркиране на колите и др. Обикновено сватбите приключват в ресторантите до 23- 23:30 ч., за да не се смущават гостите на хотела и т.н.
Мерси, дано е правилен!
А е удобно и за гостите, които не са от тук-има и хотелска част!
Лошото е само, че не ни позволяват да е навън заради шума, пък какво от това?!
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #23 -:
януари 30, 2009, 10:40:13 »
Bulka09
, не съм сигурна дали ще може да стане буквално на плажа върху пясъка. Свързано е с доста силен шум, а ако е през лятото това ще смущава гостите на хотела. А и на плажа ще става по-трудно обслужването на масите.
Иначе и аз винаги съм си мечтала за сватба на пясъка
Но от практична гледна точка, няма да стане така. Добър вариант е спред мен тържеството да е на терасата на хотел на плажа, а може церемонията (изнесения ритуал ако има такъв) да е съвсем на плажа. Ресторанти, които имат такъв тип тераси са Корабът на Сириус, Азалия, Палас... Само че пак стои въпросът със силната музика, когато е на открито
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #24 -:
януари 30, 2009, 15:26:38 »
Bulka09
, много романтична е тази идея с плажа! В самия град също има някои местенца, например корабчето Mr. Baba отвън на палубата е изключително красиво, но то става само за малка сватба и може би ще дойде скъпичко. Ако не сте много претенциозни откъм обстановка пък има идеално местенце на Аспаруховия плаж. Имам познати, които държат там заведение в битов стил на самия пясък. Няма да им е първата сватба на плажа, а вечер светлините на целия град са пред вас като на длан! Имат и страхотни музиканти на живо - свирят рок, балади, евъргрийни... Но пак казвам обстановката е непретенциозна, битова.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #25 -:
януари 31, 2009, 14:31:32 »
Bulka09 колко човека е сватбата.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #26 -:
януари 31, 2009, 19:41:43 »
Момичета, направо съм
Тъкмо се радвах, че вече имаме ресторант и щях да пращам хора да го капарират.... получих е-mail от управителя, в който ми казва да не се притеснявам ако има завишение в цените няма да е повече от 2 лв. на човек и договор при тях е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ НАПРАВИ
("Бялата къща")
Защо така првят тези хора ???
Моля ви кажете ми колко време преди сватбата тръгнахте да си търсите ресторант (дали не бързам)??
Активен
roka
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #27 -:
януари 31, 2009, 20:17:00 »
Здравейте, аз пиша за първи път тук! Планираме сватба за началото на юни и искаме самата венчавка да е или в ботаническата градина в Балчик или на нос Калиакра. Имя ли някой, който да е организирал сватба там, за да помогне с информация. Много ще съм блаодарна защото вече започнах да се отчайва. Специално за Калиакра няма никаква информация никъде относно сватба.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #28 -:
януари 31, 2009, 21:12:40 »
Здравей, mucito.
Не, не мисля, че е много рано, особено за август, защото тогава са най-много сватбите, т.е. са най-заети ресторантите и трябва по-навреме да се резервират. Проблемът при тях, доколкото аз разбрах, защото и ние в момента за това обикаляме, е, че още нямат договори с доставчиците за сезона и не искат да се ангажират с цени. Надявам се само това да ги притеснява, а не да си оставят прозорче да вземат някое по-голямо събитие, че май и ние ще сме на честна дума. Трябва да си решиш дали заведението ти харесва достатъчно за да поемеш риска или ще си търсиш хора, които да се подпишат под думите си. На мен толкова ми харесва това, на което ние се спряхме, че май в момента на всичко съм готова
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #29 -:
януари 31, 2009, 21:17:43 »
Извинявам се, че пак аз, но да си кажа мнението и по въпроса на roka. Според мен за ритуал на носа трябва да се говори със сватбена агенция, която да ти го организира. Би могла, евентуално, и сама да разпиташ местните власти как стои въпросът с ползването на мястото и с изнасянето на книгата от гражданското, но така или иначе ще ти трябва някакъв декор за церемонията и ще контактуваш с агенция. Поне можеш да се консултираш с някой по вещ в занаята.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Нагоре
Изпечатай