Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 07, 2025, 23:24:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос за халките - 4 част  (Прочетена 165943 пъти)

¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: март 14, 2009, 11:09:48 »

Хайде и аз да попитам в тази посока на мисли, халките на "Сара Трейд" качествени ли са и бялото злато запазва ли се бяло? Знам, че има доста момичета, които са поръчвали от тях, така че ако могат, да споделят впечатления Wink.
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: март 14, 2009, 11:56:55 »

Здравей Бухтичка,
наистина го боядисват жълтото злато /как точно не знам/, но след време този "боядисан" пласт се изтрива и отдолу си остава жълтото злато, за съжаление такава е практиката на родните бижутери, рядко можеш да намериш бяло злато получено именно както ти си обяснила с примеси.
Искаш да кажеш, че си използват жълто злато и му слагат родиево покритие Oh my ... Направо не мога да повярвам ако наистина правят така. По принцип имам пред себе си два пръстена от бяло злато и ги сравнявах. Единият си е бял все още, но другия ясно се вижда, че жълтее леко. Пак си е от бяло злато, няма да стане жълт като жълтото злато. Предполагам, че няма прокритие (ако е имал се е изтрило вече) и може би е с примес на никел, а не паладий. Но обикновено жълто злато с покритие...това направо не ми го побира мозъкът crazy
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: март 14, 2009, 11:58:09 »

Хайде и аз да попитам в тази посока на мисли, халките на "Сара Трейд" качествени ли са и бялото злато запазва ли се бяло? Знам, че има доста момичета, които са поръчвали от тях, така че ако могат, да споделят впечатления Wink.
същия въпрос за еспер, че с това боядисване се притесних sad
Активен
ddddd
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: март 14, 2009, 12:43:48 »

Да, Бухтичка,
за съжаление тази практика е често срещана  sad ,
така че, момичета като си избирате халките внимавайте много и посещавайте утвърдени или изпитани бижутерски магазини.
Активен
framboise
Ентусиаст
**
Публикации: 115

мама на малко слънчице :)

« Отговор #319 -: март 14, 2009, 12:46:54 »

Дали не е по-добре в такъв случай да си направим нещо като списък с добрите магазини, че да не се лутаме сляпо?
Активен
suzana666
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #320 -: март 14, 2009, 14:05:17 »

Леле какво ме направихте с това бяло злато shok
Годежния прастен ми е от HUGASIAN-Варна ,от там порачахме и халките изцяло от бяло злато.Изобщо не обичам жалто злато и ако ми пожалтеят незнам.След 3 сед. ще си вземем халките и ще разпитам как стоят нещата. :girlhide:и ще докладвам
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: март 14, 2009, 14:11:02 »

suzana666, какви са цените в Хугасян? Има ли избор? Аз се чудех дали да не вляза там да проверя какво има.
« Последна редакция: март 14, 2009, 14:16:22 от ¤ Enigma ¤ » Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #322 -: март 14, 2009, 14:17:21 »

Бухтичка, ddddd  точно ти е казала. Не знам как точно се казваше процеса, но боядисаното жълто злато като бяло май се казваше ерудирано ако не бъркам. И то след няколко месеца пожълтява и си губи бялото и пак трябва да се обработва ако искате да стане бяло. А хубавото бяло злато сигурно наистина е с примеси, не знам как точно го правят, но то и бяло и  не се променя. Просто явно на бижутерите не им се занимава и явно масово позват боядисано злато. Ако сте виждали много модели халки има, които отгоре са бяло и жълто злато. Ако са хубави и не е боядисано бялото,то там където се свързва бялото с жълтото злато трябва и отгоре и отдолу да се вижда, че е бяло и жълто, а на някои само отгоре е така, а отдолу си е само жълто злато. Не знам дали стана ясно, ама може да видите като разглеждате каталози с модели.
Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: март 14, 2009, 14:39:25 »

А хубавото бяло злато сигурно наистина е с примеси, не знам как точно го правят, но то и бяло и  не се променя.
Бялото злато си променя цвета, няма как да остане завинаги като в деня, в който сте го купили. Вече колко ще го промени си зависи от качеството. Пръстенът, за който писах си е от бяло злато, но си личи, че леко жълтее, един такъв кремав цвят вади.
Активен
suzana666
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #324 -: март 14, 2009, 14:44:27 »

В хугасиян са като навсякаде цените,но сякаш ми вдахват доверие.Имат нов магазин срещу винса.Разгледай има ьубави модели на халки.Вналичност не са мн имат и каталози както навсякаде.Аз лично от мн обиколки на тях се спрях.Не са по-скапи от останалите маг.
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
**
Публикации: 129

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: март 14, 2009, 18:06:48 »

Здравейте на всички ..прочетох по долу нешо за боядисано злато... та по този въпрос искам да се намеся... Ако искате халки от бяло и жълто злато едновременно примерно йълта халка с бял кант...е нема как да стане без да се боядиса (родира) жълтото злато и да се направи бяло, естествено както всички покрития и това се изтърква след време. Колкото до  бялото злато то се получава от жълто чрез една камара химии,така че няма как да не жълтее поне мъничко (няма бяло злато в природата, то се добива от жълтото посредством химия)...
Та да кажа да не се очудвате от тези факти и да не си мислите че само българските бижутери го практикуват. все пак има възможност да се направи пръстен от бяло и жълто злато (без да се "боядисва"),но това е доста трудоемко и има опасност резултата да е много разочароващ...Представете си да запоите халка бяла към халка жълта нещо такова...
много задълбах в подробности  Offtopic извинявам се ама нямаше как да не се намеся
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
**
Публикации: 129

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: март 14, 2009, 18:13:27 »

Леле какво ме направихте с това бяло злато shok
Годежния прастен ми е от HUGASIAN-Варна ,от там порачахме и халките изцяло от бяло злато.Изобщо не обичам жалто злато и ако ми пожалтеят незнам.След 3 сед. ще си вземем халките и ще разпитам как стоят нещата. :girlhide:и ще докладвам
Не се тревожи няма да ти пожълтеят бижутата! както споменах вече бялото злато се прави от жълто посредством мнооого химия за да се избели...незнам от бяло злато да правят жълто  smile така че спокс. Не е възможно бялото злато да пожълтее и да стане като жълто (естествено е обаче лекичко да има кремав оттенък все пак) Когато си купим пръстен той е нов минал е през много фази на полиране и лъскане които образуват много фин слой "блясък" който след време на носене пада...и пръстена не е като нов..това се случва и със среброто и златото и с всички метали
Активен
Sisilla
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: март 14, 2009, 19:17:28 »

Брей то се оказва голяма хамалогия избирането на халки. Oh my ...
Тотално се обърках. Явно ще поровя обстойно из нета да видя дали ще ми се изясни. Дори след време бялото злато леко да пожълтее ще го преглътна, но ако ще ми се изтрива и ще си лъсва напълно жълто, хм не ме устройва. girl_impossible
Nocturnal_dove по твойте думи разбирам, че ако е изцяло бяла халката няма да има проблем, но ако е двуцветна има голяма вероятност да не е както трябва направена, т.е. да не е с примеси самото злато, а просто да е боядисано отгоре и това покритие после да се изтрие. girl_impossible
Активен
Бухтичка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: март 14, 2009, 19:23:49 »

Брей то се оказва голяма хамалогия избирането на халки. Oh my ...
Така е, аз защо разправям, че вече специалист ще стана по бижута. Аз се образовах сериозно и за диаманти и за перли crazy
Но иначе и мен ме съмнява бялото злато да става като жълто съвсем, би трябвало да придобива просто кремавия оттенък като на моя пръстен.
Активен
Sisilla
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: март 14, 2009, 19:35:23 »

Бухтичка ти си напред с материала. Добре, че за сега не ме влекат диамантите и перличките, че то трябва да спя на клавиатурата докато се "обуча" какво да търся.  tease
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: