Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 05:18:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Разположение на гостите по масите
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Разположение на гостите по масите (Прочетена 175495 пъти)
divna
Сватбар
Отг: Разположение на гостите по масите
«
Отговор #210 -:
март 29, 2008, 20:19:00 »
Според мен зависи от ресторанта! Ако е по-голям и настаниш гостите ти на 2,3 маси някак си ще стои празно! От друга страна сега е момента приятелите ви да се поопознаят и да се поомешат! Според мен маси от 6-8 души е най-добре! 4-те ми идват някак по-интимни!
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #211 -:
март 29, 2008, 20:24:15 »
ми големичък е ресторанта, според милото събирал около 70 души без да се тъпчат, а ние сме 40-45 и малко ме е страх да не стои празно
но може би това да са по 6ма на маса не е лошо като идея и трябва да го помисля.
масите в ресторанта иначе от снимките ги виждам да са четворки и тук там някоя кръгла, но аз мисля че няма да е хубаво едните да са на квадратна или правоъгълна маса, а другите на кръгла
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #212 -:
март 29, 2008, 21:42:01 »
Според мен във вашият случай е по-добре да са по-малки маси, тъй като гостите не се познават и ще им е по удобно.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #213 -:
март 29, 2008, 22:38:35 »
малки маси разпръснати
1.Ще изглежда че е по-пълен ресторанта-ако наредиш по 9,10 души на маса така слагаш 4-5 маси и с това се приклюва и изглежда празно за такъв ресторант с този капацитет!ако сложиш 5тици маси което според мен е по-добре расторанта ще изглежда по пълен в зависимост от това как ги разположите
2.приятелите ви не се познават-по-малки маси=на по малко хора.т.е. хората ще бъдат наредени по интереси и според това кой с кого се познава!няма да им е неловко и ще се чувстват удобно!ако са 10 на маса става малко по-сложно групираш приятели от чужбина+колеги някак си
за семействата ако са повече хора може и по големи маси.
ние имахме маси 12ки,10ки,9ки в зависимост от това колко хора можехме да групираме за една маса.
Активен
Wienerin
Професор
«
Отговор #214 -:
март 30, 2008, 14:30:09 »
благодаря момичета, мисля първоначално да разделя гостите на четворки, и ако видя, че някъде не се получава добра комбинация да добавя още двама да стане група от шестима.
а да питам за родителите, на милото баща му е покойник и се чудя дали масата на родителите да я оставим само за моите майка и баща и неговата майка или да "запълним" четвъртото място с неговата леля примерно? Аз имам сестра, но нея съм я нагласила до един ергенин, щото и без това я "преварвам" с жененето и да компенсирам
Активен
mishlence
Сватбар
Публикации: 165
Госпожа
«
Отговор #215 -:
април 04, 2008, 11:21:10 »
и ние ще сме малко хора-40души,и се притеснявам за гостите,направила съм ориентировъчни схеми и ми излизат 5маси /с нашата/ ,на една маса има по 8души,на друга по 6 и така.Ресторанта не е мног голям,но не е и много малък.Дано агентката ни упъти за най- добро решение.
Активен
mariya_d
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #216 -:
април 09, 2008, 09:55:59 »
Здравейте, на мен тепърва ми предстои да организирам ресторанта и настаняванията, но ме притеснява факта, че роднините ми не са в много добри отношения, а всички ми казват, че трябва да са настанени заедно! Има ли някой от Вас идея как да настаня двата рода така, че да няма лоши настроения? А и как мога да съм сигурна, че персонала на ресторанта ще сложи гостите по местата, които аз съм избрала:)
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #217 -:
април 09, 2008, 10:03:38 »
Мисля че няма за какво да се притесняваш, може да сложиш кой където искаш, в крайна сметка ти си тази която най добре знае как трябва дае, а за ресторанта не се притеснявай , те си знаят работата след като го обсъдите те сами дори ще ти дадат идея за разположението на масите.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #218 -:
април 09, 2008, 10:05:21 »
мария_д, за разположението на роднините, според мен е добре да разчиташ на родителите си - те би трябвало да занят по-добре кой с кого може да седи на една маса и кой - не може.
По принцип е добре да са на една маса (е, зависи колко човека са), но това никак не е задължително. По важно е хората, които седят на една маса да "си имат приказка", т.е. да няма напрежение между тях, за да могат да се веселят.
Колкото до настаняването в ресторанта - не разчитай на персонала. Ако няма кой друг - по-добре някой близък или роднина да се заеме с тази задача (дори по-добре по един от всяка страна, защото едва ли който и да е от твоите роднини, познава и цялата "негова рода").
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #219 -:
април 09, 2008, 10:13:05 »
Аз лично смятам, след като от ресторанта ми кажат горе-долу по колко места е добре да са масите, да седна с майка и да разпределя нашите роднини, после да седна с майката на милото и да разпределим техните роднини, а ние с милото ще разпределим нашите приятели!
Всеки си познава хората, все пак!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #220 -:
април 09, 2008, 15:21:33 »
Знаете ли, казаха ми, че в Англия имало традиция на една маса да не се разполагат само познати, за да не се организират "групички по интереси", а примерно комбинираш две-три групички от по двама-трима, които се познават и тези минигрупички са на една маса. На мен ми е малко странно, ама - традиции разни.
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #221 -:
април 09, 2008, 16:02:41 »
Цитат на: rozovka в април 09, 2008, 15:21:33
Знаете ли, казаха ми, че в Англия имало традиция на една маса да не се разполагат само познати, за да не се организират "групички по интереси", а примерно комбинираш две-три групички от по двама-трима, които се познават и тези минигрупички са на една маса. На мен ми е малко странно, ама - традиции разни.
принципно е така, стига да са достатъчно настроени за запознанства
нашата компания е толкова сплотена, че едва ли ще ги делим, но пък винаги сме едни и същи, предполагам че малко цвят от непознати сред тях ще бъде хубаво
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #222 -:
април 10, 2008, 12:33:23 »
A нашата организация и потредба на гостите по масите беше изцяло мое дело :speech:доста промени имаше,понеже гостите бяха 110 и все разменях местата ,малко се поизмъчих,но мисля че нямаше разочаровани
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #223 -:
април 10, 2008, 13:45:58 »
А ние с нашите 150 гости просто не знам как трябва да процедираме
Мислихме с милото да са по 10 човека на маса, разпределението на самия сватбен ден да е задължение на брат ми и брат му. Съответно масите да са с номерца и ....... гостите от страната на булката, братлето със списък в ръка и настанява, а от страна на младоженеца брат му пак същата процедура. Мисля, че тейбълки няма да има.
Др. вариант не се сещам. Ако имате идеи сладурки - ПОДСКАЗВАЙТЕ
Активен
Wienerin
Професор
«
Отговор #224 -:
април 10, 2008, 13:57:25 »
fiamaa според мен за такова количесто гости ще е хубаво да има тейбълки или поне списък на всяка маса с имената на гостите
Идеята ми е, че голяма част от гостите ще дойдат заедно и може да настане суматоха кой с кого иска да стои, кой с кого се понася и т.н...а като си имат местенца кротко и мирно (надявам се) ще си седнат и няма да има претенции
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...