Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 06, 2024, 03:37:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Според вас - Дневна или вечерна сватба?
Дневна
Вечерна
Нямам мнение по въпроса

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дневна или вечерна сватба?  (Прочетена 255295 пъти)

bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: януари 16, 2009, 17:15:20 »

Абсолютно подкрепям вечерната сватба. Не токлова заради ставането в по-нормален час. То е ясно, че от вълнение няма много да се спи.
Но мисля, че ще си спестя много нерви и притеснение от това дали в 10-11ч вече ще съм с готова прическа (за която ми трябват около 2часа), грим (незнам колко време), душ, ще съм си изпила кафето и по възможност хапнала поне 2 хапки, за да не припадна преди ритуала, облечена и всички вкъщи да са готови също.
В случая на вечерна сватба обикновено по това време тепърва започваш с прически и т.н. Но до тогава поне си станал, изпил едно кафе и ..... готов да започнеш подготовката за ...... Вашия ден!
Активен
Mariqnkata
Ентусиаст
**
Публикации: 106

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: януари 21, 2009, 15:52:48 »

И аз съм за вечерна сватба. Не зная дали съм права, но ми се струва, че така този ден ще продължи по- дълго  blum
Активен
23
Професор
Публикации: 376

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: януари 21, 2009, 15:56:32 »

Твърдо ЗА вечерна сватба!  smile
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
Публикации: 648

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: януари 21, 2009, 18:04:20 »

вечерна сватба, разбира се... Тя така и така започва от към 14,30 с вземането на булката, така че се хващат доста дневни часове smile Пък и всичко минава по-компактно, завършвайки в малките часове на нощта.
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

« Отговор #199 -: януари 21, 2009, 18:12:13 »

Твърдо ЗА вечерна- успях да се наспя след седмицата на "великите последни приготвления", имаше време и за прическа и за закуска, пък и накипрени с вечерни рокли по обяд някакси не върви...
Накрая сватбата се пренесе в един бар и откарахме чак до сутринта.
Активен
bella_mi
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #200 -: юли 27, 2011, 20:37:05 »

А, момент, AIVEN. Ти нали това пита:
А защо трябва да е вечерна, и това не го разбирам. На тази тема исках да предизвикам дискусия но явно не бях разбран. give_rose
Аз ти дадох някои от моите лични аргументи (тук, а както и в предишния ми пост, ударението е на лични). Сватбата по принцип е толкова лично събитие, че няма универсален сценарии, няма правилно и грешно. Та честно, не разбирам напъните ти да убеждаваш който и да било в правдата на вижданията си, сори.
Не че ми се спори, но просто за принципа: ако подписването е в 10-11 часа, не мисля, че булката може да си позволи да се излежава, в 6 - 6:30 все пак трябва да е на крак, защото нали се сещаш - то са прически, гримове, обличане, взимане на булка с разните му салтанати - откупуване, пиене по едно у булката, хорце пред дома, път до ритуалната зала, и те така ...
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: юли 28, 2011, 03:16:20 »

bella_mi, и тук съм съгласна с теб!  smile Не може да убеждаваме хората какво ще им е удобно или неудобно на тях самите.
А иначе тук ще спомена и моите лични съображения:
-нямам намерение да стана в 4 и 30, за да мога да се приготвя на спокойствие, и да посрещна гости в 8 и 30, за да имаме време за всички ритуали, подпис, църква, фотосесия и т.н. и в 12 да сме в ресторанта.
-гостите от провинцията ще имат време да пристигнат ( а и е малко невероятно изказването, че с дневната сватба се спестява последващата я нощувка, защото кой може да тръгне пийнал в 10 вечерта да пътува м/у градовете?)
-партито си е по-тържествено вечер, а и сядането на маса и пиенето на твърд алкохол (особено пък в жегите) в 12 на обяд ми е малко антипатично. nea
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #202 -: юли 28, 2011, 07:11:42 »

Категорично съм ЗА вечерна сватба. Била съм на дневни сватби и лично на мен това препускане от ранни зори не го приемам. Става се рано и се започва едно ходене "по обекти". Вечерната сватба по мое мнение е по-тържествена. Нашата беше вечерна и й се насладихме от първата до последната минута.  yahoo.
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #203 -: юли 28, 2011, 07:40:51 »

И аз категорично "ЗА" вечерна сватба - била съм на дневна и през цялото време усещането беше, че си излезнал на кафе. Не само наздравиците, но и танците са някак си странни, когато навън е дневна светлина, слънцето нагрява и всичко е някак си "напънато"
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: юли 28, 2011, 09:18:08 »

Аз съм ЗА вечерна сватба. Усещането е много по- различно. Спестява се неудобството за гостите да станат рано в почивен ден, остава достатъчно време за булката да се приготви. Пък и някак си не върви от два часа следобед хората да започнат с пиенето. И най- важното, вечерната сватба запълва целия ден и емоцията продължава по- дълго. Била съм на няколко дневни сватби. Всичко ми изгеждаше доста пришпорено.
Активен
valtsvet
Ентусиаст
**
Публикации: 105

♣♣♣♣♣

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: юли 28, 2011, 13:48:59 »

преди време едни наши приятели направиха дневна сватба, в 16ч ги изгониха от ресторанта и трябваше да се приберат, хубаво обаче приятелите решиха, че искат още пиене и като няма къде в къщата на младоженеца та до 3ч сутринта, едва ли им е било много приятно след целия ден ходене наляво на дясно вечерта да принасят на още гости  angry
аз съм твърдо ЗА вечерна сватба, някак си ми стои много по-официално от дневната, а пък и на кой му се пие ракия в 12 ч на обяд, както някой писа по-нагоре в жегите да пиеш твърдо, не върви, а и по залез слънце се правят по-хубави снимки  Girl_hide
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юли 28, 2011, 22:35:04 »

За мен лично има само един верен отговор и той е - мразя да ставам рано  pardon
Иначе от лични впечатления - на вечерна сватба е много по-забавно, отколкото на дневна. После хората тръгват по клубове, забавляват се, а дневните свършват някак в нищото и на гостите не ми остава много освен да се приберат и да се питат "Това ли беше?". Говоря предимно за големите градове... впечатленията ми са от София и Пловдив.
Активен
animal
Ентусиаст
**
Публикации: 131

« Отговор #207 -: юли 28, 2011, 22:47:23 »

И аз съм много ЗА вечерната сватба, но... нашата ще е дневна...
Да не говорим за ранното ставане което изобщо не ми е по вкуса... nea все още не ми е много ясно как точно ще се организирам(е) и ще се справим с всичко (обличане, фризьори, гримьори, взимане на кумове, булка и т.н.  tease) до 10ч (в 11.20 трябва да сме в ритуалната), но...ще поживеем и ще видим  pardon smile
« Последна редакция: юли 28, 2011, 23:41:07 от animal » Активен
MilenaOga
Ентусиаст
**
Публикации: 91

Сключихме брак на 10 Септември 2011

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: юли 28, 2011, 23:30:50 »

Аз също съм ЗА вечерна сватба. smile Не съм си представяла сватбата ни да е на обед през деня smile Даже да си призная честно на сватби през деня никога не съм присъствала  blush Е smile сигурно си има + ве сватбата през деня, но най-големите купони си стават в късните часове и някак си не мога да си представя как гостите ще се поотпуснат да си пийват по обед и ще ставаме толкова рано за подготовки и др. smile
Активен
smiling
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #209 -: юли 29, 2011, 02:31:25 »

Аз съм на мнение че и двете си имат плюсове и минуси, но ако трябва сватбата да е в неделя определено по-добрия вариант е да е дневна. Когато ние търсихме дата бяхме с идеята за вечерна сватба в събота, но в последствие се оказа че тогава когато ние искаме не беше останал час за вечерна сватба. И тъй като живеем в чужбина и от там планувахме цялата сватба, отпуската вече беше планувана да е за определени дни и се нуждаехме от дата в рамките на отпуската. Та така въпроса беше дали да вземем дневна или вечерна в неделя, е ние решихме че е по добре да е дневна защото е неделя. И въпреки че искахме да е събота и да е вечерна, не съжалявам в избора си, защото Петровден е хубав ден за сватба. А и съм на мнение, че когато отиваш на сватба с намерението да се забавляваш няма значение дали пиеш алкохол в 12 на обед или в 6 вечерта, няма значение светло или тъмно е навън и няма значение каква музика се пуска. Ако тези неща влияят на настроението на гостите ви, то тогава поканили сте грешните гости. Освен това не съм съгласна че след дневна сватба не може да се иде на клуб. Ако младоженците и приятелите им имат желание да отидат на клуб или дискотека вечерта, винаги могат да го направят като се организират, всичко е въпрос на желание и организация. Относно ставането рано сутрин. Подписът ни беше в 11 часа. Аз станах в 6.30 часа напълно свежа, след което се изкъпах и отидохме до ресторанта да оставим едни балони, направиха ми прическата и бях готова навреме с всичко. Както казах по горе всичко е въпрос на организация.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: