Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 03, 2025, 04:17:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 3 част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 3 част (Прочетена 192394 пъти)
tatitt
Ентусиаст
Отг: Сватбената торта - 3 част
«
Отговор #45 -:
януари 23, 2009, 13:43:39 »
Crystal
- много благодаря!
Ето малко снимчици и от мен! Това са нещата, които биха пасвали на стила на останалите ми нещица!
Е, крема би бил по-подходящ в слонова кост, а не в бяло ...
А много идеи има тук
http://wedding.theknot.com/wedding-planning/wedding-cakes.aspx
Активен
Josepha
Ентусиаст
«
Отговор #46 -:
януари 28, 2009, 15:42:16 »
Момичета, един тъп въпрос
- тези торти, дето май се водят "американски тип", които не са всеки етаж на отделна стойка като се разрязват не стават ли на попара? Наистина са много красиви, но това изведнъж си го втълпих и сега не зна
Crystal
, имаш ли представа, ориентировъчно цени от Романс на парче?
Че нещо се бях навила за Гаврош или 100гр сладки, но там вече парчето почва от 4лв и малко
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #47 -:
януари 28, 2009, 15:49:41 »
Аз и преди съм писала за тортите на Романс-а - нашата излезе по 1.40лв. парчето, но не очаквайте шедьоври на външен вид. Наистина на вкус са много хубави, но не са от онези префърцунени торти на 100 грама сладки например. Просто ние не държахме толкова на тортата. Поръчахме 2 правоъгълни торти от по 60 парчета и една малка във формата на сърце от 14 парчета за разрязване.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #48 -:
януари 28, 2009, 15:54:49 »
Цена от 1.40 за парче торта е супер даже. Ние питахме за сватбена торта в Лагуна и там ни казаха 3.50
. На мен ми се стори много. Какво ще кажете?
Активен
Zahira
«
Отговор #49 -:
януари 28, 2009, 15:58:45 »
Ами да не излъжа някой с тези 1.4лв. на парче, но общо за гореизброените торти /134 парчета/ платихме около 190лв. И всички, които са опитали тортата казаха, че е била много вкусна. Може да се правят най-различни комбинации, а вече за розичките и украсата се заплаща допълнително. Ние имахме украса само на тортата за разрязване.
Активен
Crystal
Сватбар
«
Отговор #50 -:
януари 28, 2009, 16:31:52 »
Цитат на: Josepha в януари 28, 2009, 15:42:16
Crystal
, имаш ли представа, ориентировъчно цени от Романс на парче?
Че нещо се бях навила за Гаврош или 100гр сладки, но там вече парчето почва от 4лв и малко
В Романс наистина цените са най-ниските в София (един приятел сладкар ми го каза) и тортите са много вкусни, но на външен вид наистина не са чак толкова красиви, и също така например не правят захарно-тестени обвивки на тортите, освен ако е шоколадов кейк от вътре.
Така, това са цените на 6 етажна торта (122 парчета), като декорации като цветенца и др. се заплаща отделно:
Романс - 262лв
Японска - 211.20лв
Тирамису - 182.6лв
Бяла еклерова с малини - 209лв
Има и други разбира се, но ние не ги харесахме много на вкус и затова не питах за цени.
Оставят се 100лв за капаро на стойката, а доставката сртува 8,5лв. Поръчката се прави 1 месец преди събитието.
Цитат на: mimozka в януари 28, 2009, 15:54:49
Ние питахме за сватбена торта в Лагуна и там ни казаха 3.50
. На мен ми се стори много. Какво ще кажете?
Ами толкова са в повечето сладкарници. В 100гр. Сладки цените варират между 3,20лв до 4,20лв/парче, като там дерокациите по тортата не се заплащат допълнително, а наистина има много красиви неща и нови декорации, които преди не бях виждала и страшно много ми харесаха, а да не говорим колко вкусни са тортите им. Доставката е безплатна, капарото за стойката също е 100лв и поръчката се дава 1 седмица преди събитието. Аз май много се навих за тях, въпреки че с милото бяхме решили тортата да е от Романс
«
Последна редакция: януари 28, 2009, 16:33:40 от Crystal
»
Активен
Zahira
«
Отговор #51 -:
януари 28, 2009, 16:37:25 »
Да ви посъветвам ако така и така сте се ориентирали към по-скъпи и по-ефектни торти най-добре да вземете за всеки гост малки тортички, защото ресторантьорите не знам торти ли не са виждали, но няма сватба на която да не са задигнали поне половината торта - режат парчета като вестници за гостите, на някои изобщо не сервират и така. Приятелката на брат ми като влязла в кухнята на ресторанта да си иска торта понеже така и не са й сервирали видяла едната ни торта от 60 парчета непокътната и другата наполовина, което ще рече, че близо 90 парчета са си оставили на тях. Смятайте за какво иде реч. Когато тортата е разделена на малки тортички такива спекулации са невъзможни.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #52 -:
януари 28, 2009, 16:41:28 »
Вики
, наистина и аз съм чувала за такива изпълнения
Не разбирам ако "откраднат" 50 парчета примерно какво ги правят - те така или иначе ще изсъхнат. Не вярвам и да могат да ги изядат, ама Бай Ганьо си е Бай Ганьо
Дори има хора, които вземат една отделна по-малка торта и им я дават нарочно с цел да не крадат от другата и най-вече да не ощетяват гостите.
И аз съм се насочила към мини-тортички и много силно се надявам в Казанлък да могат да ми направят такива
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #53 -:
януари 28, 2009, 16:49:37 »
Винаги на сватба (не знам защо става като правило това нещо
) , но като гост, са ми сервирали ужасно микроскопични парченца. За това на моята сватба имаше една торта за разрязване, която после си прибрахме и отделно пасти, като тортата според броя на гостите (плюс няколко допълнително - все пак не е лошо да се почерпи и персонала, особено като си свършат добре работата
)
Бубка
не виждам проблем в която и да е сладкарница да ти направят каквото искаш. Все пак всички произвеждат и пасти освен тортите. Разликата при нас беше, че тортата беше с покритие от захарно тесто, а пастите с бял шоколад, но като цвят изглеждаха еднакво, а и кремът беше еднакъв.
На една сватба, на която ходих, пастите за гостите бяха съвсем различни от сватбената торта за разрязване (тя бяла, а те - шоколадови), но пък бяха божествени и едва ли някой от гостите е съжалявал за разликата. Успех на всички в избора на най-красивата и вкусна торта, а ако може и на добра цена
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #54 -:
януари 28, 2009, 16:58:52 »
Josepha, Ние преди две седмици ходихме до Романса да пробваме тортите и да разберем условията. Наистина на външен вид не са нещо особено - сметанови с рози, но пък цените им са по 1,75-1,80 на парче. След това ходихме два пъти в Джани и от там ще поръчваме
- правят всякакви торти, както и по снимка, от захарно тесто, и каталога им е много голям. При тях цената е 2,40 на парче.
Активен
vivianka
Професор
«
Отговор #55 -:
януари 28, 2009, 17:01:10 »
Втория път като бяхме в Джани ги питах за допълнително заплащане за декорация, но ми казаха, че всичко се включва в цената. При поръчка се разбирате със сладкаря и декоратора какво точно искате.
Активен
Josepha
Ентусиаст
«
Отговор #56 -:
януари 28, 2009, 17:13:53 »
мерси,
vivianka
аз съм опитвала пасти на Джани и ми се сториха мноооооого вкусни...Обмислях сериозно да ходим да проверяваме при тях, но някъде четох негативни мнения и сега не знам
Ще следя тук какво ще кажеш - дали си останала доволна при поръчката.
А колко време преди сватбата е при тях поръчката? Че това с Романса, за 1 месец по-рано малко ме шокира
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #57 -:
януари 28, 2009, 17:24:49 »
Аз също много харесвам на Джани тортите като вкус, но имам негативно мнение от самото обслужване в една от сладкарниците им (тази, която е близко до Орлов мост, мисля че улицата беше "цар Иван Асен" - дано не излъжа
).
Иначе,
Светли
, и аз затова се притеснявам за малките пасти, че искам от тази гладката захарна глазура, а незнам дали на тях може да се получи. Но наистина, да се замени с бял шоколад не е лоша идея
Активен
vivianka
Професор
«
Отговор #58 -:
януари 28, 2009, 17:28:56 »
За Джани - работя близо до сладкарницата им на Мадрид и съм опитвала много техни неща - наистина са много вкусни тортите им. Мисля че седмица преди сватбата се поръчва при тях, но най - добре отидете да проверите на място условията. Аз останах много доволна и се спряхме на тях. Обаче нашата сватба е на 30.05.2009г. и имам много време още за поръчката
Действаме си от сега по нещата, за да може накрая по - лесно да се организираме като вече сме си събрали нужната информация. А и нямам търпение вече да дойде този ден!
Активен
Josepha
Ентусиаст
«
Отговор #59 -:
януари 28, 2009, 17:33:28 »
нормално
аз все си казвам "още е рано за халките", "още е рано за тортата", ама като си имаш инфото си е най-добре
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30