Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:14:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Име за бебето? 3
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Име за бебето? 3 (Прочетена 174741 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: Име за бебето? 3
«
Отговор #210 -:
август 12, 2009, 16:25:05 »
Aхам, аз ще ти дам пример и с детето на ...мъжа ми на сестра му (не знам каква ми се пада, хич ме няма по родствените връзки), та първо като разбрахме че детето ще се казва Аглика и бяхме
"Ама как ще му викаме на това дете", ела сега да видиш как на всички им идва от вътре "Агличе"
Та това с галеното...и при мен така за приятелите съм Гери, за роднини съм - Герганче и на мен Герганче ми звучи по хубавко и сладко
В училище ми викаха Гига по едно време (ужасно е, знам, ама от къде им дойде не знам)
Та така с галените имена. Аз това разправях на братовчедка ми, че от мъжките имена нищо не ми харесва заради галените имена, Александър ми харесва, но Сашко - не, Боян ми харесва, но галеното Боби - не и т.н. Та тя ми даде пример с една нейна съученичка дето се казва Вероника, обаче брат и като бил малък толкова му било трудно това Вероника, те родителите й викали Рони, обаче той с "Р"-то не се справял та почнал да й вика "Бони" и до ден днешен Вероника си е Бони и никой не я нарича Рони, Верника и т.н. тъй че тя това ми вика, да си харесам името пък как ще му викат на галено е нещо многоо... непридвидимо
Май се поолях с приказките.....
Та Малена си е достатъчно нежно и красиво че да няма нужда от галено. А Маленче си е сладко, тъй че който иска и така ще може да я нарича, въпреки че един ден децата (дружките й) ще си измислят как да я наричат
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #211 -:
август 12, 2009, 16:30:21 »
Кикси, сигурна съм че като се роди принцесата и вие сами ще усетите кое от избраните имена и прилича най-много! Това, че няма галено не е проблем, както ти казаха другите галеното ще си дойде с нея и как я усещат околните и - дечицата в детската градина, после в училище
аз съм Елица, но цялата ми рода ме нарича Ека?!
и дори още ме бъзикат, че като съм била съвсем фъстък и не съм можела да си запомня цялото име барбар с фамилията и съм казвала, че името ми е Ека Нова
Активен
Mrs.™
«
Отговор #212 -:
август 12, 2009, 17:41:52 »
Гери
,няма какво да те притеснява как ще му викат на галено,както си решиш така ще му викат.
При мен живот и здраве един ден ако имам момче,трябва да е
Иван
,обаче от сега съм казала
Ванъо
няма да му викат,защото иначе ще го прекръстя по-бързо от светлината .
И на мен много ми харесва
Малена
,а и
Габриела
- някак по-женствени са ми имената
Активен
Kiksi
«
Отговор #213 -:
август 12, 2009, 18:33:08 »
Цитат на: Wienerin в август 12, 2009, 16:30:21
Кикси, сигурна съм че като се роди принцесата и вие сами ще усетите кое от избраните имена и прилича най-много! Това, че няма галено не е проблем, както ти казаха другите галеното ще си дойде с нея и как я усещат околните и - дечицата в детската градина, после в училище
аз съм Елица, но цялата ми рода ме нарича Ека?!
и дори още ме бъзикат, че като съм била съвсем фъстък и не съм можела да си запомня цялото име барбар с фамилията и съм казвала, че името ми е Ека Нова
Wienerin
, много ме разсмя с това Ека
Между другото, Елица е любимото име на мъжа ми. Ако бяхме решили да не кръщаваме детето на никой, щеше да е Елица, той направо е влюбен в това име.
Обаче нали решихме да го кръщаваме на неговите родители и отпадна, ама още го усещам, че му е мъчно, че няма да е това. Даже вчера на един от колегите му се родило бебе и го кръстили Елица и нашият като се ядосва, откраднал му бил хубавото име и аз му казвам, като толкова му "завиждаш" за името, давай няма да кръщаваме на никой и детето ще е Елица. Ама явно се разкъсва между любимото си женско име и желанието да зарадваме някой от родителите и нещата надделяват в полза на второто.
Между другото, и той така ми каза, като видя бебка за първи път, което ми дойде отвътре, него да избера, той претенции нямало да има, само да е едно от трите имена
, така или иначе аз ще се мъча, така че последната дума ми я дава на мене.
Герганче
, с тези примери ме убеди, че наистина вариациите за галено име трябва да са ми последния дерт. Така или иначе има имена, които просто са си хубави такива, каквито са и не е нужно все да им мислим производни. Примерите със Сашо и Ваньо на иначе страшно хубавите мъжки имена Александър и Иван са много удачни.
Мисче
, радвам се, че и на теб Малена ти харесва.
Всъщност сага се сещам, че някой от познатите ми беше изтъкнал и контра-аргумента, че звучало като име на фолк-певица.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #214 -:
август 12, 2009, 19:06:55 »
Kiksi
и аз съм за Малена !
Може би съм пристрастна защото много искахме да бъде момиценче и заради това че трябва да родя между двете Богородици бях решила да е с М. Така че те подкрепям за мелодичното име! Краткото може да е Лена, ако това ти допада, макар че аз с моето дълго Вирджиния никога почти не си чувам краткото име, но и аз си го харесвам.
При нас дилемата с имената също стои, за първият ни син нямах съмнение , а и не съм и питала никой
а направо го кръстих Георги на татко му. Сега обаче като питам, нещо не можем да се спрем. Консенус имаме само по въпроса да е царско, да е на никой, и ако може да има имен ден. Накрая ще му дам едно от имената ми фаворити още преди години и това ще е
Активен
maia_111
Любопитен
«
Отговор #215 -:
август 12, 2009, 19:17:06 »
МАЛЕНА на мене ли4но мн ми харесва
...На мене ми казаха 4е ще е мими4енце и смятаме да я кръстим Екатерина....,а ако е мом4енце незнам
дайте предложения...мислех ако е мом4енце да е Николай или Никола на баща си но нещо взех да се отказвам от тази идея...дано да е моми4енце
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #216 -:
август 12, 2009, 19:32:10 »
Кикси, миличка ако искаш да чуеш и моето мнение - детето ще си дойде с името. Както и да го мислите сега, като го видиш и първото желание, което ти дойде за наричане е Нейното Име.
Моите родители са се колебаели: искали са отначало да съм кръстена на някой от семейството. И тъй като съм момиченце са решили да е на баба ми (Станка). И какво, какво - от голямото мислене, та накрая Станислава.
1. За галеното - на мен са ми викали по толкова начини, че немога и да си представя даже връзката на някой с името ми: Стаси (ок), Таня (пак става - С
тани
слава), Ава (започва се с чудатите измислици - Станисл
ава
), Ани (Ст
ани
слава), Славка, Станче, Стънче и какво ли още не. Сега даже не се сещам колко други чудатости съм чувала относно името ми. Така че съкращението - то е ще си дойде отвътре по-нататък с времето
2. Между другото бих ви посъветвала да не изхвърляте напълно възможността и за Елица. Например моя баща винаги страшно много е харесвал името Марина. И когато са разбрали, че ще съм момиче са минали и през периода на това име. В крайна сметка са го отхвърлили и сега го усещам, че на моменти му е кофти, че не са ме кръстили така. На всичкото отгоре с тази моя мания към Франция няколко пъти съм им казвала, че не си харесвам името, защото е дълго и французите немогат да го запомнят и постоянно трябва да се представям пред всички като Стаси. И той последния път (бяхме на маса събрани доста хора) каза: "Ами, ако бяхме послушали сърцето си и те бяхме кръстили Марина, май щеше да е по-добре."
Така че аз съм с две ръце
за варианта: името си идва с бебето (неискам никой да убидя, собствено мнение).
Иначе името Малена е наистина много нежно и красиво за една малка госпожица
Активен
Wienerin
Професор
«
Отговор #217 -:
август 12, 2009, 19:51:22 »
еххх това красиво име Елица
моя мъж не иска и да чуе за втора Елица в живота си
Кикси, ако наистина му е толкова любимо и все пак сте решили на неговите родители да е принцеската то тогава наистина не изключвай Елица. Прецени дали искаш да зарадваш повече него или вие двамата да зарадвате неговите родители. Аз съм сигурна, че те ще обичат внучката си дори и най-чудатото име на света да има и въобще да не е близко до тяхното. Да, ще са поласкани и горди, но пък мъжа ти както каза Stassi ще му е мъчно, че не е любимото име.
И пак да те разсмея с моите истории около името ми да ти кажа, че като бях малка много ми беше тъжно, че не съм кръстена на никого. Майка ми гледала Време разделно докато била бременна с мен и отсякла, че това ще е името. Що сръдни е отнесла от свекър и свекърва си тя си знае...Те така и не ме приеха за пълноценна внучка, но пък това не мисля, че ми е попречило в реализацията в живота
Баба ми по майчина линия се казваше Веса и аз страшно я обичах и тъжах, че не съм кръстена на нея и си измислих историйка. Като ме питаха на кого съм кръстена и аз казвах: ми на баба ми Веса... и настъпваше пълен смут в питащия как така Елица е кръстена на Веса, та се налагаше да разяснявам, че са ме кръстили на втората и буква
ето това тук може да ти помогне в дилемата
http://www.astrohoroscope.info/imeto.php
Активен
Fy
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #218 -:
август 13, 2009, 10:52:27 »
хе хе влизам и какво да вида.....
Аз също съм Елица и също като
Wienerin
Цитат на: Wienerin в август 12, 2009, 19:51:22
еххх това красиво име Елица
моя мъж не иска и да чуе за втора Елица в живота си
И пак да те разсмея с моите истории около името ми да ти кажа, че като бях малка много ми беше тъжно, че не съм кръстена на никого. Майка ми гледала Време разделно докато била бременна с мен и отсякла, че това ще е името. Що сръдни е отнесла от свекър и свекърва си тя си знае...Те така и не ме приеха за пълноценна внучка, но пък това не мисля, че ми е попречило в реализацията в живота
Тъкмо и прочетох някои идеи за имена....
Все още няма бебче, но мен ме гризе нещо.... Не искам да го кръщавам на никого, както аз не съм... Но както всеки свекър си прави устата да е на него ... а моето мило изобщо не му е до имена. Всъщност и свекър и баща ми са с еднакви имена - Петър, но на мен не ми харесва много много, а и не искам 1000 Петровци..... А с П... нама много хубави имена... Мъжо е Петко, а на девера едното дете и то е Петьо та станаха много с П... Та хем не искам да ми се сърдят хе искам да е нещо нестандартно... Ще ви следя по-редовно вече, че дано открия името...
Активен
rosit@
«
Отговор #219 -:
август 13, 2009, 10:56:29 »
Elitooo
мога да ти дам предложения за имена с буквата П,но това са си мои лични харесани
Първото женско име,което ми идва на ума е Преслава,а след това за мъжко Пресиян и Павел.
Активен
Wienerin
Професор
«
Отговор #220 -:
август 13, 2009, 11:21:12 »
ехаа още една адашка
и ние още само се упражняваме как се правят бебета, но пък това не пречи да си мисля имена
Павел беше моя фаворит за мъжко име с П, но като гледам на къде отиват нещата и че ще расте британче почвам да клоня към Пол
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #221 -:
август 13, 2009, 12:37:26 »
Голяма драма е с имената, значи
Аз много харесвам също и Моника, а моя мъж се цупи...така де, решили сме, че ще е Анелия и това е!
Благодаря ви за отговорите
Иначе Малена е едно прекрасно име, особено като се сетя за филма с Моника Белучи
, но имам една колежка в университета и тя се казва Малена-пълна противоположност...наистина момичето не е имало лек живот, ама е една-като я погледнеш само за Нафталин се сещаш
,една старомодна таква, а има самочувствие до небесата, на всяка манджа мерудия, един дървен философ, ама и нахална, ужас, много е неприятна, все всичко знае и натегачка, ужас!!! И как това прекрасно име да го свържа с нея...
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
август 13, 2009, 14:35:50 »
Ами аз се казвам Анелия и съм кръстена на дядо си Ангел . Миличка изобщо недей да вярваш на някакви суеверия за хората които са починали и имената. Кръстет си го така както го чувствате.
Кикси на мен Габриела мн и хаесва.
А аз неискам да започва с К и Е , защото на милото, който се казва Ангел родителите му започват с тези букви , а мама е с Н. Александър си е супер , но ние тримата Анелия , Ангел и Александър нещо не ми се връзва.
И все още не може да измислим именце на мъника , а толкова много искам вече да си го кръстим.
Много ми харесва Петър, но кумът ни се казва така и милото неиска.
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #223 -:
август 19, 2009, 14:41:24 »
Ето ме и мен с вече сигурна госпожица на име Виктория
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #224 -:
август 19, 2009, 15:16:43 »
Анели
, за
Мартин
, какво ще кажеш?
sur4ice88
, много хубаво име!
BaBy
,
името е много хубаво, нашата кума така се казва!!! И има имен ден на 9.12 - Св. Анна!
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...