Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 14:21:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони 2  (Прочетена 184732 пъти)

Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: март 23, 2009, 13:59:26 »

Мария, дано се наредят нещата така, че да са добре за детето и вие да сте спокойни. Аз мислех, да прехвърлям до някое време майчинството си на майка ми, но се оказа че немога да го направя и незнам какво ще правим. А само на майчинството не ми се остава. Затова моля те когато решите да прехвърляте майчинството ти да напишеш от собствен опит как са точно нещата, защото едно е да ги прочетеш друго е да има човек, който да ти каже с подборности.  give_rose Благодаря ти предварително!
Активен
HaT
Ентусиаст
**
Публикации: 52

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: март 29, 2009, 17:56:27 »

Искам и аз да попитам нещичко. Ако фирмата в която работя докато съм майчински обяви ликвидация, ще ми спрат ли майчинските. Това все още не се е случило, но се опасявам, че ако изляза майчински може да фалира фирмата и да се окажа без майчински.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: март 29, 2009, 17:59:30 »

Говори със счетоводителя  good
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #348 -: март 30, 2009, 09:19:10 »

Искам и аз да попитам нещичко. Ако фирмата в която работя докато съм майчински обяви ликвидация, ще ми спрат ли майчинските. Това все още не се е случило, но се опасявам, че ако изляза майчински може да фалира фирмата и да се окажа без майчински.

Присъединявам се към това питане и ще съм благодарна, ако споделите мнение, тъй като ми е интересно какво се случва в такива ситуации. Фирмата, в която съм, работи със счетовода къща и нямам никакъв контакт със счетоводителите там.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: март 31, 2009, 17:08:04 »

A мен ме интересува към кого да се обърна за да ми разясни всички въпроси...?!
Вчера една бременна колежка ми казва че има 12 месеца трудов стаж и въз основа на него ще си получава майчинство примерно 300лв. плюс това като редовна студентка ще получи и тази еднократна помощ от 2880лв за която говорят....  crazy Аз вече се ошашках....Истина ли е това?
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: март 31, 2009, 17:50:31 »

A мен ме интересува към кого да се обърна за да ми разясни всички въпроси...?!
Вчера една бременна колежка ми казва че има 12 месеца трудов стаж и въз основа на него ще си получава майчинство примерно 300лв. плюс това като редовна студентка ще получи и тази еднократна помощ от 2880лв за която говорят....  crazy Аз вече се ошашках....Истина ли е това?
Не,няма как да получава две майчинства,ако не работи получава за студент редовно,ако е работила-получава майчинство въз основа на заплатата си<стажа си>,ама и двете няма как да получава,колкото и да и се иска Wink
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: март 31, 2009, 19:24:58 »

Не са две майчинства съвсем различни са едно от друго. За студентка редовна форма на обучение се изплаща еднократна помощ и в закона пише "независимо от доходите на семейството". Днес питах на няколко места и така ми обясниха:)smilesmile Това определено е добре помощ smile
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: март 31, 2009, 19:28:02 »

Moже и да греша,но аз това което разбрах,е че се дава вместо майчинство и замества майчинството good
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: март 31, 2009, 21:33:53 »

Ето объркана работа, две мнения получих тук (на Надето и на Мила) и двете различни  pleasantry
Наде и аз не го разбирам като майчинство, защото на няколко пъти го споменаха като допълнителна помощ, но никога не назоваха тези 2880лв. като майчинство, та си мисля че може и да има нещо вярно  crazy
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: март 31, 2009, 21:55:57 »

Ето объркана работа, две мнения получих тук (на Надето и на Мила) и двете различни  pleasantry
Наде и аз не го разбирам като майчинство, защото на няколко пъти го споменаха като допълнителна помощ, но никога не назоваха тези 2880лв. като майчинство, та си мисля че може и да има нещо вярно  crazy
Значи аз формулирано в закона не съм го чела,слушала съм само коментари по темата и съм останала с впечатление,че това е майчинство,което се дава еднократно и е равно на минималното майчинство х 12 месеца<ако не се лъжа,може и за 9 месеца да е,не знам последно какво решиха> и ,че не  трябва да се работиш-все пак то и затова е за студенти редовно обучение,а не за всички студенти smile Но това е мое мнение,което може и да е грешно,но не намерих къде е описано в закона,защото 'независимо от дохода на семейството',не означава че майката може да получава хем майчинство,хем еднократна помощ-която е равна на платеното майчинство blush. Голди май е най-запозната,дано знае и каже как е точно  give_rose
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: април 01, 2009, 08:11:53 »

Значи аз формулирано в закона не съм го чела,слушала съм само коментари по темата и съм останала с впечатление,че това е майчинство,което се дава еднократно и е равно на минималното майчинство х 12 месеца<ако не се лъжа,може и за 9 месеца да е,не знам последно какво решиха> и ,че не  трябва да се работиш-все пак то и затова е за студенти редовно обучение,а не за всички студенти smile Но това е мое мнение,което може и да е грешно,но не намерих къде е описано в закона,защото 'независимо от дохода на семейството',не означава че майката може да получава хем майчинство,хем еднократна помощ-която е равна на платеното майчинство blush. Голди май е най-запозната,дано знае и каже как е точно  give_rose
Получава се или майчинство или еднократна помощ за студент(неработещ)
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: април 01, 2009, 08:26:07 »

Има тема за това в Бг-мама.
Не съм я чела, но може и да получите някаква яснота по въпроса:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=372924.0
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: април 03, 2009, 08:34:15 »

Искам и аз да попитам нещичко. Ако фирмата в която работя докато съм майчински обяви ликвидация, ще ми спрат ли майчинските.
В бгмамма прочетох,че се попълва някакъв формуляр с обяснение и се продължава плащането на майчинството до 410  good Но ако ликвидира,не очаквай обезщетение,защото те не те съкращават,а закриват фирмата Yes
Активен
HaT
Ентусиаст
**
Публикации: 52

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: април 03, 2009, 09:39:11 »

Благодаря ти много Little.miss И аз така предполагах но не бях сигурна. Ами дано си направим бебчето и изляза в майчинство преди да се е случило каквото и да е. Мерси много пак  give_rose
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: април 22, 2009, 07:46:54 »

Момичета, искам да ви питам има ли някакъв срок за подаване на документите за получаване на паричната помощ за първо дете? И какви документи точно се подават, че на мъжа ми са му дали 2 декларации, ама да не се окаже, че и друго трябва да носим?  pardon
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: