Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 06:36:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони 2  (Прочетена 185191 пъти)

Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: декември 17, 2008, 10:03:54 »

Мисля, че е 45 дни преди раждането + 365 дни след раждането = 410 дни общо.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: декември 17, 2008, 10:07:46 »

Мисля, че е 45 дни преди раждането + 365 дни след раждането = 410 дни общо.
точно така  good
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: декември 17, 2008, 10:18:13 »

За изчисленията се гледат 12 месеца преди първия 45дневен болничен
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: декември 17, 2008, 10:27:50 »

Значи целта на петицията и искнаията е да има равнопоставентост между майките родили 2008 и 2009 г.
Защото за едните важи условие 6 месеца назад доход-12 месеце майчинство и е идеално за тях, но за другите се гледа 12 месеца назад доход и пак вземат 12 месеца майчинство. А дефакто сега всички бременни са планирали бременноста си по стария закон, и тези които нямат 12 месеца осигурителен стаж в живота си са много прекарани, защото до направата му ще вземат само по 100 лв социална помощ
Активен
ROSI KRASTEVA
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: декември 18, 2008, 16:17:22 »

good  хайде имате право
http://www.bgpetition.com/fond-asistirana-reprodukcia/signed.html
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
Публикации: 592

« Отговор #125 -: декември 19, 2008, 09:26:09 »

Айде аз да питам нещо
Полечавам месечни премии на които ме осигуряват и внасям данъци.Понякога те са по големи от заплатата ми.Като ми изчисляват осигурителния доход за майчинство дали ще ги включат.

Със сигурност майчинстовото ти ще бъде по-високо от сегашната ти заплата   good - аз съм точно същия случай danceg

Сега следващото ми изказване незнам как ще бъде прието, ноо...Голди закона не може да угоди на всички....Едни са прецакани в едно отношение други в друго..
Нашето семейство примерно е от богаташите със среден доход 304 лв и заради голямото имане от 4 лв нямаме право на детски diablo....
НЯма спор че децата родени 2008 или 2009 имат едни и същи нужди....но хайде сега защото се развалят сметките на някой да "роптаем" за бонуса на завареното положение....
Не искам да засегна никой, но аз също като майка мога да кажа че съм прецакана ама си трая...щото тва си е закона huhhuh.gif
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: декември 19, 2008, 10:08:19 »

Никой не роптае за това, че вие влизате в заварено положение, а искането е не да се променя закона, а да влезе с дата 01,10,2009, защото вече ще се знаят новите условия и всеки ще си планира бременността при новите условия. Знаеш ли Мая, колко майки са били пред избора да оставят ли детето или да го махнат, и са го оставили защото са си мислели че изикуемия стаж ще е 6 месеца, а сега извенъж са в 6-7- ми месец и научават, че до навършване на необходимия трудов стаж от 12 месеца по новия закон ще вземат по 100 лева месечно, чудесно нали.
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: декември 19, 2008, 11:50:18 »

Goldi аз съм съгласна с теб ония ден ходих ди нои да ми обяснят поне те как седят нещата ама уви всички вдигат раменета правят фасони и казват приказки от сорта Ние не ги правим законите и не ги приемаме от каде да знае като се приеме ще стане ясно  diablo
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ

« Отговор #128 -: декември 19, 2008, 15:42:37 »

Мисля че всички сме на едно и също мнение и всеки има нужда от доходи....но просто сме в различно положение и гледаме от различни камбанарии!

... колко майки са били пред избора да оставят ли детето или да го махнат, и са го оставили защото са си мислели че изикуемия стаж ще е 6 месеца, а сега извенъж са в 6-7- ми месец и научават, че до навършване на необходимия трудов стаж от 12 месеца по новия закон ще вземат по 100 лева месечно, чудесно нали.
Това направо ме срази!!! Един човешки живот, едно дете не струва едно  проклето майчинство!!!

Аз съм за!!! плануваната бременост - моите адмирации, но да "махнеш" едно дете само защото ...ооо това направо е...нечовешко!!
Аз също забременях в крайно неподходящ момент от живота ми, нито пък съм имала възможност да си плащам осигуровки защото работата не ми го позволява, но нито за миг не се замислих за майчинството което държавицата ни ще ми изплаща!
А сега вече като майка, съм длъжна да осигуря дом и прехрана на сина си!
Затова с едната ръка го дундуркам, а с другата работя!..и се радвам, че го имам
« Последна редакция: декември 19, 2008, 16:31:48 от Мая » Активен
ROSI KRASTEVA

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: декември 19, 2008, 16:44:24 »

чакайте малко момичета какво общо има закона за майчинските с това за "чуденето дали да се остави бебето или не"
или го искаш или не
колкото вземаш толкова ама да се каже че заради това че взимаш примерно 200лв майчински няма да искаш бебе ...........не съм съгласна
стига дразги
според мен е важното че направиха едно хубаво нещо за нас майките, колкото толкова ще си изгледаме дечицата
важното е да са ни живи и здравички
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: декември 19, 2008, 16:59:22 »

,
« Последна редакция: юни 25, 2010, 11:13:46 от goldi » Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: декември 19, 2008, 17:13:26 »

Абсолютно съм съгласна с теб, goldi good
За съжаление има много такива случаи на момичета, които са пред подобна дилема sad
Така че не виждам защо се учудвате, че за някой това е причина да се откаже от бебето... sad
Активен
ROSI KRASTEVA

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: декември 19, 2008, 17:24:40 »

чесно казано аз когато разбрах че съм бременна не съм се замисляла вообще колко ще вземам майчински, исках само детето ми да се роди здраво
само вижте колко семейства чакат за инвитро, тях не ги интересува колко ще вземат ,а как да имат дете
всеки има право на мнение и моето е такова - по важното е да имам здраво дете,а с колкото пари разполагам толкова
ето Майчето! стоя си хубавите слънчеви дни в къщи и работеше (както и сега) и си гледа едновременно и детето - не е единичен случай
и аз не взимам детски но нищо немога да направя 35лв са си 35лв но си кротувам това е положението

винаги ще има доволни и недоволни  pardon
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ

« Отговор #133 -: декември 19, 2008, 17:26:25 »

Така че не виждам защо се учудвате, че за някой това е причина да се откаже от бебето... sad
АМи учудвам се , защото пък има майки които са готови да се отказат от всяка една стотинка от оова майчинство в името на това да имат бебе!

Със 100лв не се гледа бебе...нито с 200, нито с 300....разходите са големи, особено когато става дума за здравето на детето!
Но всъщност май целта са парите....кво ли се учудвам?!?!
ВИнаги ще има недоволни!
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: декември 19, 2008, 17:38:33 »

.
« Последна редакция: юни 25, 2010, 11:14:27 от goldi » Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай