Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 15:41:41

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 166910 пъти)
 
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: ноември 24, 2008, 23:20:21 »

Гери,златна си-благодаря за бързия отговор! give_rose give_rose give_rose
Ще изненадам писето тия дни! smile
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #361 -: ноември 25, 2008, 09:29:50 »

Леле така ми се дояде качамак, много обичам  1tongue Задължително ще пробвам по рецептата на Гучи.
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: ноември 25, 2008, 09:36:13 »

то и аз като чета рецептата за качамак ми се дояде  girl_impossible
днес ще правя агнешко краче girl_wink със спанак. някой ще ми каже ли своята рецепта? варите ли месото предварително и добавяте ли ориз към спанака? благодаря.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: ноември 25, 2008, 10:01:08 »

Момичета утре ще правя панирани свински бъбреци! Дайте идея как??
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #364 -: ноември 25, 2008, 11:19:14 »

Да ви се похваля колко съм горда от себе си - вчера правих торта Гараш. По рпинцип никога не ми се получват нито тортите, нито кексовете и отдавна се бях отчаяла и отказала от правене, но за първи път ми се погоди идеално и имаше същия оня вкус от моето детство  Torte

Торта Гараш

6 яйца
300 г. пудра захар
300 г. млени орехи
50 г. какао
250 г. масло

Маслото и захарта се разбиват добре. Към тях се прибавят последователно жълтъците, след това какаото, разтворено до кашица с малко мляко. От тази смес се отделя една трета за глазура.
Към двете/трети се прибавят белтъците разбити на сняг с 2 с.л. кристална захар. Накрая смлените орехи.
Пече се в умерена фурна и се глазира.

Bon appétit ! Cerry

ПП. Внимание - дори и от мисълта за нея се пълнее  girl_haha
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: ноември 25, 2008, 11:24:39 »

....ПП. Внимание - дори и от мисълта за нея се пълнее  girl_haha
точно мислех че е fat free  danceg
Активен
Diavolitsa
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 373



« Отговор #366 -: ноември 25, 2008, 11:27:07 »

Момичета дайте някоя изпитана рецепта за гофрети, че намирам някакви коренно различни и незнам коя да пробвам.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #367 -: ноември 25, 2008, 11:30:18 »

точно мислех че е fat free  danceg

Но пък колко е вкуснааа....  Torte

ПП. Тя затова се реже на едни такива мъъъъъникчи парченца  pardon
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: ноември 25, 2008, 11:33:47 »

Аз си търся рецепта за котлети от акула. Казаха ми една панировка, с бира, яйца и брашно, но не ми се иска да пържа в къщи риба и да се вмирише всичко, при все че в квартирата ни няма аспиратор  angry За съжаление, нямам и грил (освен грил функцията на микровълновата, която никога не съм ползвала  huhhuh.gif ). Нещо печено на фурна може би.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: ноември 25, 2008, 11:59:42 »

Котлетите от акула съм ги правила с този фикс на маги за риба в тава.Другото е от едно списание и майонеза горчица и разни други неща ама за нея довечера мога да ти я пиша.

Торта Гараш обожавам.Майка ми има оригиналната рецепта и има и за фалшив гараш който не е така тежък

Diavolitsa не мога да ти помогна за гофрети.


tea_75 аз агнешкото не го варя предварително.Намазвам го с една смес от подправки и олио които забърквам в една купичка и мажа от всякъде агнешкото.В една тенджерка задушавам спанака с една глава лук един морков и една чаша ориз.като стане кристален ориза го изсипвам в тавата при агнешкото.Доливам 4 чаши вода и пека под фолио.като стане готово махам фолиото и запичам малко.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: ноември 25, 2008, 14:24:00 »

След като вчера Тетката показа нейният страхотен кекс,реших днес да изненадам всички с моят   *кекс* ,както казва баба ми 'евтиният',понеже хич не е евтин Wink http://storage3.album.bg/e92/dsc00052_9d7fc_9094393.jpg
7 яйца
2 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. чашка олио/масло<аз слагам масло>
1 чаша брашно с 2/3 ванилии и 1 бакпулвер
 2 чаши брашно
250 мл.газирано<спрайт/кола..каквото имате>
200 мл. прясно мляко
какао

Разбиват се яйцата и захарта и  се прибавят двете чаши захар. След като се разбият хубаво се сипва маслото,млякото и лимонадата и накрая се добавя 1-та чаша брашно. Важно е бъркането да не спира tease И другото важно е -всичко да е топло и със стайна температура,а не току що извадено от хладилника good
След това се отделя 1/3 от сместа и се разбърква с какао http://storage3.album.bg/b21/dsc00054_eab24_9094396.jpg ,след което в предварително намаслена тавичка<аз слагам малко масло и бутам във фурната за 1-2 минути http://storage3.album.bg/384/dsc00053_e3dfe_9094394.jpg > и набрашнена тавичка се сипват 2/3 и отгоре по средата 1/3 като се омешва с помощта на дървено шишче.
Пече се в силно загрята фурна,като на всеки 15 минути се намаля с 40-50 градуса.
Снимки:
неопечен-> http://storage3.album.bg/85b/dsc00056_c60fa_9094401.jpg
опечен-> http://storage3.album.bg/3d2/dsc00059_97393_9094404.jpg
напудрен-> http://storage3.album.bg/959/dsc00062_ccbc4_9094405.jpg


Ина,а как я глазираш,аз един ден се пробвах,ами ставаше за ядене,ама не беше точно караш и точно глазирането нещо не се получи tease
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: ноември 25, 2008, 14:31:12 »

Наде,изглежда страхотно тоя кекс,да знаеш...Задължително ще го пробвам и аз! Wink

Аз днес ще спретна пилешка супичка и свински дроб с лук...а може и кексчето да направя... yahoo
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: ноември 25, 2008, 14:36:06 »

Котлетите от акула съм ги правила с този фикс на маги за риба в тава.Другото е от едно списание и майонеза горчица и разни други неща ама за нея довечера мога да ти я пиша.

Oo, не се бях сетила, че може и с този фикс да стане, и ще е бързо и ще се сготви само - точно като за мен  Girl_hide Мерси, Гучи  give_rose
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: ноември 25, 2008, 14:42:42 »

Препоръчвам ти да вземеш две пакетчета,че едно ще ти е малко blum а фикса е много вкусен pleasantry
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: ноември 25, 2008, 14:45:27 »

Аз имам само 4 котлета - то едно пакетче за колко е?
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines