Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
май 30, 2025, 19:14:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Има ли булки от Добрич?
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Има ли булки от Добрич? (Прочетена 155645 пъти)
dar4eto
Сватбар
Отг: Има ли булки от Добрич?
«
Отговор #165 -:
февруари 09, 2009, 23:54:32 »
Цитат на: picolina в февруари 09, 2009, 18:01:19
седмица е напълно достатъчна за мед.св. само говорете с личния си лекар да е наясно и няма да имате проблем,моя мъж навремето си изкара мед. за 2 дена върна се на 06.03. вечерта а подписа ни беше на 09.03.следобяд и бяхме готови още на 08.03
Успех,аз също бях подготвила нашата сватба от чужбина,е помагаха ми и от Добрич разбира се,моята рокля я шиха от Контеса,всичко бях уредила по интернет,роклята си я видях 1 сед. преди сватбата и всичко беше
Благодаря за оптимистичната информация, picolina :-)
Проблема е, че нямаме лични лекари в Бг и най-вероятно ще сключим брака в чужбина, а самиа ритуал ще е някаде пред ресторанта (за който още нямам идея) край морето.
Благодария ти още веднъж!
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #166 -:
февруари 10, 2009, 12:37:13 »
Дарчето ето това е телефона на Обредния дом в Добрич 058604261, можеш да звънеш и да попиташ как стои въпросът с медицинските свидетелства. Но аз мисля, че са задължителни тук в България.
По въпросът за изнесен ритуал, със сигурност го правят като цената за такъв в рамките на Добрич е около 200 лв., а може и да бъркам, но те ще ти обяснят всичко. А датата може и сега да я заявиш и по телефона. Или някой твой близък да го направи, за да сте сигурни, че няма да е заета до тогава.
А една седмица преди самата дата отиваш и плащаш всичко, но и тогава носиш и медицинските. Ако може твой роднина да вземе едни бланки декларации които се попълват ще е чудесно, да не се разхождаш 2 пъти.
На телефона отговарят дамите, които дефакто сключват браковете и са много мили. Ние като ходихме даже стана една раздумка за всякакви неща по сватбите. Та те със сигурност досега са правили такава сватба на хора, които не живеят в България. Даже и за ресторант край морето може да попиташ.
Хайде успех!
Пиши какво е станало!
Активен
DeKo
Новак
«
Отговор #167 -:
февруари 10, 2009, 14:28:16 »
Здравейте както си се рових попаднах случайно на този форум Аз не съм от Добрич ама ще ме взимат булка там Ще имам нужда от помощ Благодаря предварително
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #168 -:
февруари 10, 2009, 18:29:05 »
добре дошла!в природата винаги има равновесие.мен ще ме взимат от Добрич,а теб ще те водят!
Активен
dar4eto
Сватбар
«
Отговор #169 -:
февруари 10, 2009, 18:35:26 »
grahovaprincesa
, много ти благодаря за съветите
!
Още утре ще звънна в обредния дом - аз им търсих телефона в интернет, но не успях нещо да го открия онзи ден. Намерих някакъв, но никой не вдигаше.
Снощи се заговорихме, че може да правим и църковен брак и май се оказва, че църковен не може без граждански и май ще трябва някак да уредим нещата да направим брака в Бг, а после ще си преведем свидетелството тук в посолството. Та ще звъня и в църквата, но ще е горната "Св. Троица" май беше, че по ми е празнична
Аз да им дам старт на нещата вече майка и татко ще помагат с организацията доколкото зависи от тях
, да са ми живи и здрави!
Хайде, ще пиша как вървят нещата
До скоро и надявам се с добри новини
Активен
illy_slance
Новак
«
Отговор #170 -:
февруари 11, 2009, 11:26:59 »
Булки,моля ви помагайте! кажете ми на фотографите и на оркестъра плаща ли се куверт в ресторанта или те си имат работа цяла вечер и не трябва
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #171 -:
февруари 11, 2009, 11:29:59 »
Ние на нашите бяхме предвидили и според мен трябва. В крайна сметка макар и на работа, те са част от празника и ще имат нужда да хапнат. Толкова часове не се изкарват лесно.
Има вариант да не са куверти като на всички дурги гости, а те да си поръчат каквото искат. Само си мисля, дали от ресторанта ще са съгласни така.
Активен
dar4eto
Сватбар
«
Отговор #172 -:
февруари 11, 2009, 16:12:45 »
Говорих с Коянка Кралева (едната дама която бракосъчетава) и ме зарадва с прекрасни отговори и беше много отзивчива и насочваща
.
Оказа се, че медицинските ще ни отнемат най-много 2 дни
, а това ми беше едно от най-големите притеснения, защото ще разполагаме само 2-3 седмици в Бг.
Даде ми съвети за ресторант край морето с изнесен ритуал и е готова да даде още съвети когато мога да отида като се прибера на пролет :-) датата може и още от сега да се запази и то даже по телефона
(което мислим да направим), но трябва да се напаснем с църквата, а там ще има повечко неща за уточняване.
Ох, знам, че главоблъсканиците тепърва предстоят, но поне знам, че мога от тук да запазя дата
Пак ще пиша как протичат нещата.
Активен
elitzza
Ентусиаст
Отг: Отг: Има ли булки от Добрич?
«
Отговор #173 -:
февруари 11, 2009, 17:07:41 »
Цитат на: svetli в февруари 11, 2009, 11:29:59
Ние на нашите бяхме предвидили и според мен трябва. В крайна сметка макар и на работа, те са част от празника и ще имат нужда да хапнат. Толкова часове не се изкарват лесно.
Има вариант да не са куверти като на всички дурги гости, а те да си поръчат каквото искат. Само си мисля, дали от ресторанта ще са съгласни така.
И аз мисля, че трябва да се предвиди храна за тях, може и да не е същия куверт,зависи как се разберете с ресторанта. Аз където съм ходила по сватби винаги е имало храна за музикантите и фотографа
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #174 -:
февруари 11, 2009, 22:22:40 »
само в алкохола ги ограничавайте,че бях една сватба,фотографа така се напи,че записа на филма свършва по средата на забавлението в ресторанта
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #175 -:
февруари 12, 2009, 01:31:00 »
Е това пък вече е безочие. Че той тоя фотограф на работа ли е дошъл или на сватба. Тц тц тц, какви "професионалисти".
Иначе и аз съм за хранене на оркестъра и фотографите. Все пак работа вършат хората ( е, явно вършат работа само понякога)
Активен
illy_slance
Новак
«
Отговор #176 -:
февруари 12, 2009, 12:57:47 »
еми най-вероятно ще имат куверт,но няма да е като на останалите гости ами просто да хапнат - така става ли? долу-горе ще гледаме да е 10-15 лева на човек,защото иначе много скъпо ми се вижда. Те са общо 8 човека, това означава само за тяхния куверт да дадем 240 лева
знам че веднъж се прави сватба, ама повечето от нещата ние си ги плащаме и вече ще
А пък и оркестъра и фотографа искат общо 1200 лева, дали е много или не вече ще ги дадем
Активен
DeKo
Новак
«
Отговор #177 -:
февруари 12, 2009, 13:38:35 »
Благодаря angel4е Готини сте вий добруджанчетата
Активен
DeKo
Новак
«
Отговор #178 -:
февруари 12, 2009, 14:05:41 »
Момичета нещо можете ли да ми кажете за ресторантите в хотел България Добрич по точно тоз на последния етаж
Активен
dar4eto
Сватбар
«
Отговор #179 -:
февруари 12, 2009, 15:35:05 »
Момичета препоръчайте ми сватбена агенция за Добрич. Сватбата верятно ще е покрай морето, но не знам към коя да се обърна
Благодаря Ви!
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14