Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 19:09:01

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172701 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #255 -: октомври 22, 2008, 12:29:07 »

Да страхотна оферта  съжалявам само ,че са тефлонови ,но ще чакам оферта и за силиконовите.Те са малко по скъпи 1 брой формичка със 6 места за мъфини както вече писах са 3,90 евро.Тук вече са заредили лакомства за предстоящите коледни и новогодишни празници, а в БГ как е  .А относно пращането за съжаление ще ми излезне по скъпо да ти ги пратя от колкото да ти ги купя  blum
« Последна редакция: октомври 22, 2008, 12:31:13 от juji » Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: октомври 22, 2008, 12:38:14 »

Момичета, кажете ми моля, рецепта за хубав и пухкав кекс...
Аз правя един и той става вкусен, но винаги съм искала да направя от онези високи и пухкави кексове от книгите.
Може и една идейка за нещо сладичко с ябълки..

За ябълки, мога да ти дам рецепта за ябълков сладкиш , който правих скоро , божествен стана! girl_wink

Продукти:

3-4 ябълки
3 ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
3 яйца
1 пакетче масло
2-3 с.л. кисело мляко
1бр. бакпулвер
1бр.  ванилия
1-2 ч.л. канела
1бр.  есенция ром
150-200гр орехи
1-2 с. л. мед

Приготвяне blush

Ябълките се обелват и настъргват . За да не стане много "водно" можеш да прибавиш една лъжичка галета при настърганите ябълки. Бакпулвера се разтваря в киселото мляко и се разбърква. След това в съд се смесва брашното, настърганите  ябълки , киселото мляко + бакпулвера, канелата и ванилията .
В купа разбиваш яйцата със захарта, след това прибавяш и маслото, леко разтопено и разбиваш с миксер , след което ги прибавяш към останалата смес. Всичко се разбърква добре с мискер , прибавят се 1/2 от орехите , предварително натрошени, меда и накрая есенцията от ром. Сместа се разбърква добре и се излива в тавичка. Отгоре се поръсва с останалото количество орехи и с няколко щипки захар. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С около 40 мин.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #257 -: октомври 22, 2008, 12:39:49 »

Гучи,другият вариянт е да хванете с някой съфорумки полет до тук ,има сега евтини 50 евро отиване и връщане,Правя ви тур по магазините и се прибирате с покупки,защото има доста по евтини неща от БГ
  smile
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: октомври 22, 2008, 12:50:16 »

ха,

вярвам ти, жужи, още мин. год. от оксфордстрийт в Лондон си пазарувах на доста по-ниски цени от тези в БГ!!!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: октомври 22, 2008, 13:25:07 »

Момичета да споделя с вас какво правих вчера за вечеря.
За салато предястие Wink направих следното:
Взех 4 домата и им издълба  вътрешностите  blum Направих една "салата" с която ги напълних, а именно, краве сирене твърдо го разбих с чопъра на много ситни парченца, кашкавал ситно нарязан, пушено пилешко месо и ситно нарязани кисели краставички, всичко това объркано с майонеза.Като го опитах установих, че и едно варено яйце ще дойде добре, но нямах време.
За основно, взех няколко свински пържоли и ги начуках добре, след което ги овкусих, в Иена глас се реди пържола, над нея нарязан на шайби морков, после нарязани пресни гъби, няколко парчета кашкавал и се слага сметана накрая.Селд това следващата пържола със същите съставки.Слагате му малко вода и във фурната, става като мозък.Десерта беше тортата Тирамису на Ванили, и да я похваля рецептата е страхотна, мъжа я хареса и на работа занесох и там си я хапнаха Wink

Пиша без дози защото повечето неща го правя на око и по усет.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: октомври 22, 2008, 13:40:42 »

Мале Маги, старшно меню си приготвила за снощи, чак за си облизах пръстите!! Колкото до Тирамисуто, много се радвам,че ви е харесало!! Аз все така за неща за които не съм сигурна чета всички възможни рецепти, допитвамс е до вещи лица, които са го правили и скалъпва една рецепта!! Така и не разбрах обаче за толкова малко време как направи всичко, вярно че и аз съм бърза, но като готвя толкова неща се приготвям от предишния ден!! Още веднъж БРАВО!!!! Bravo
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: октомври 22, 2008, 13:43:54 »

Мили всичко беше изчислено.Прибирам се месото беше размразено и започнах да кълцам, наредих го и хоп във фурната.Докато се загряваше млякото аз се изкъпах, а после направих тортата.Като стана и тя готова, доматите, след което завързах едни пеперудки за полилея, че ние с тази котка големи окраси не можем да си позволим, наредих масата и брат му на милото звъни.Това за два часа всичко.Мисля, че добре се справих Wink
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: октомври 22, 2008, 14:11:35 »

За два часа всичко!! Еха, Маги, страхотна си! Приемаш ли оферти? Ние утре правим 2 месеца, така че ще излезем за 2 часа, за да не ти пречим!! Шегувам се разбира се! yahoo
Аз утре нали писах, че ще правя картофения огретен, но понеже няма сирене се чудя дали мога да сложа??
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: октомври 22, 2008, 14:20:25 »

Мили нямаш проблем телепортирвам се и готово Wink
Колкото до огретена, аз го правя със всякакви екстри и понякога и без сирене, ами го залливам с яйце и доматен сос, но това зависи от това какво харесваш Wink
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: октомври 22, 2008, 14:23:50 »

момичетаааа, кажете как си правите кееекс? Искам да го направя  хубав.
Пък видях, че Vanilly ще прави щрудел....я, мила, кажи как го правиш.
Аз имам кори, имам и ябълки, а имам и стафиди.......каква вкусотия мога да направя с тях??
Обикновено имам разни идеи, но днес нещо не ми е ден pardon
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: октомври 22, 2008, 14:31:43 »

Аз да питам за вкусни пържени кюфтета ?
Как се правят?Нямам си никаква идея  pardon
АгентТ аз мога да ти дам моята рецепта,вече съм я пускала тук даже има и снимка на кекса  good Става бързо лесно и мнооогооо вкусно
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: октомври 22, 2008, 14:44:22 »

Аз пък ще ти кажа аз как правя моите кюфтета..
и така трябват ти:
500гр. кайма
1 глава мноооого, ама мнооого ситно нарязан кромид
и също толкова ситно нарязано магданозче
сол
черен пипер
кимион
2с.л галета
1 филия сух хляб или сухар  - стрит
1 яйце
1 с.л кисело мляко
и 1 к.л сода бикарбонат
Омесваш всичко, оставяш да поседи 1 час и започваш да ги пържиш.
Ако имаш брашно, може да ги овалваш по малко преди да ги сложиш в тигана.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: октомври 22, 2008, 14:45:43 »

Аген Т, ето я и рецептата, аз горе долу така го правя, но вместо ядки ще сложа стафиди:
Списък на необходимите продукти:

1 пакет фини кори за баница
2 големи ябълки (300 г)
50-80 г орехови ядки
4-5 с. л. захар
2 с. л. галета
1/2 ч. л. канела
масло за намазване

Начин на приготвяне:

 1. Ябълките се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените ядки, захарта, галетата и канелата и се разбъркват добре.

 2. Повърхността на най-горната от готовите кори се намазва обилно с разтопено масло. Кората се прегъва и задната й част се маже отново с масло. Манипулацията се повтаря, докато се напластят 3 или 4 листа.

 3. Слага се от приготвената плънка, завива се руло и краищата му се притискат, за да се запечатат. Готовите рула се прехвърлят в намаслена тава. По повърхността на рулата се правят малки разрези, за да могат да "дишат".

 4. Щруделът се пече във фурна при температура 200 градуса до зачервяване, след което се поръсва с пудра захар и се сервира.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: октомври 22, 2008, 15:35:12 »

ех, ще взема да ви мина на гости на всичките и после ще кажа коя е по- по- най-

ама като чета ... бая ще ми е трудничко, убедена съм ...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: октомври 22, 2008, 16:02:55 »

аз приготвих Мъфини с боровинки шоколад и кокос и стафиди.Сега се пекът и се надявам да се получат.Тъй като не намерих силиконови ги пека в алуминиевите купички за крем карамел като слагам хартия за печене че да не залепват.
Агент Т по късно ще ти пиша рецепта за пухкав кекс.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines