Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:14:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3 (Прочетена 169983 пъти)
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #90 -:
октомври 10, 2008, 14:53:07 »
даааааааааа миксовете са супер...аз постоянно карам майка да ми пра6та че тука ги нямаме...за пълнените чу6ки наистина е много хубав...и за мусаката и всииките...обожавам ги аз
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #91 -:
октомври 10, 2008, 15:29:26 »
а аз м/у другото тази вечер мисля да направя дроб по селски...обожаваме го...
нарязвам много лук и няколко скилидки чесан (на вкус) слагам го е тенджера и леко го запуржвам с бяло вино...след това слагам и дробакойто предварително съм оставила малко да поседи в мед...( меда придава невероятен вкус
) и след като разбъркам няколко пъти слагам моркови зелена и червена чу6ка гъби, царевичка малко...и всичко което се сетя и имам в хладилника
и го оставям така за няколко мин. след което изсипвам всичко в тава и го слагам във фурната...накрая ако има нужда леко забра6нявам с бра6анце и става някакво страхотно изку6ение...подправките вече са на вкус...аз слагам черен и червен пипер, чубрица,уни сос малко на Маги подправка за пекано пиле на Пикантина( макар че не е пиле6ко ама няма значение...подправката е супер
) и рдуги подправки каквито ви дойде на ума ...
Крайния резултат еееее.....
веднъж исках да направя това в едно гйувече...ама голямо...и да го сложа на бавен огън във фурната за цяла вечер на бавен огън да си се прави...лелееее...аз сън не спах с това ядене...телефона ми бе6е навих през 1 час да ставам за6тото като я намаля много не си ври леко а си седи...идва и много слабо...маалко като я увелича и почва много а ври...и само ставах да го регулирам...сън не спах ама ако мога да ви опи6а какво стана после от яденетоооо
бе6е невероятно...пак бих прежалила сън за да го направя...
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #92 -:
октомври 10, 2008, 22:04:39 »
уф, мъжът ми толкова го обича, аз само като си помисля за дроб и мога да повърна .....
с мен няма шанс да му го сервирам за вечеря
Активен
Петето
Дива и щастлива.....
«
Отговор #93 -:
октомври 12, 2008, 11:44:00 »
Ние днес ще сме на "голи сарми"
(по-скоро утре де, ама го готвя от днес,че утре съм на работа и няма кога
) чудя се само дали да не направя и един ориз със зеленчуци в микровълновата
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #94 -:
октомври 12, 2008, 12:14:55 »
Снощи правих една солена торта и една италианска салата.Ако някой оска ще пусна рецепта.Иначе готвих и боб в гювеч и стана хубав като се има предвид че аз боб не ям а този го ядох.Правих и една картофена запеканка и печена тиква на фурна с мед захар и орехи.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #95 -:
октомври 12, 2008, 13:53:44 »
Gucci, нали знаеш че аз съм фен на твоите рецепти, така че давай
И солената торта, и боба в гювеч и коремчетата от акула със сос, които беше споменала по-рано. А коремчета може ли да бъдат заменени с друго месо от акула, защото незная какво ще намеря.
Ние днес сме на пълнени с чушки, но със соева кайма и съм се приготвила за броколи и гъби със сметана (по отделно, но може и да ги смеся), а вчера правих и един сладкиш с ябълки - много е лесен и бърз а и мъжете в къщи го хареса.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #96 -:
октомври 12, 2008, 17:49:21 »
Веднага ти давам рецептата.Трябва ти шунка,кашкавал ,варени картофи около килограм ,кисели краставички,сварени яйца 4-5,Половин кисело мляко половин майонеза и копър и магданоз нарязани на ситно маслини за украса.
Аз я редя в една алуминиева тавичка то тези за еднократна употреба които не са много дълбоки или в иенаграс тенджерка.Настъргвам ред варени картофи около 1см след това кисели краставички след това ред натрошено сирене след това яйце и после пак картофи и ред шунка ред яйце.Заливам със сместа от млякото и майонезата нарязания на ситно магданоз и копър.след като я залея отгоре настъргвам кашкавали и украсявам с маслините и листенца магданоз.Оставам около 1 част в хладилника и след това сервирам.Много е вкусна.
1пакет макарони мидички
3-4 кисели краставички
100гр шунка
1 голяма зелена ябълка
1/2 консерва царевица
1 майонеза
3-4суп.л кисело мляко
ситно нарязан магданоз
Италианската салата я правя по следния начин.Сварям половин пакет макарони от мидичките като форма.Нарязвам три четири краставички в зависимост от големината им,около сто грама шунка ,половин кофичка царевица ,една зелена ябълка.Прибавям макароните.В отделен съд разбивам майонезата с около три супени лъжици кисело мляко и обърквам с продуктите.Поръсвам с нарязан на ситно магданоз.Престоява окол половин-един час в хладилника преди консумация.
Боб-2 ч.ч
Морков-2 бр
Домати 2 малки бутилчици по 250 мл или една голяма
1 чушка по възможност сушена ако няма слагам прястна
1 бульонче на маги
1с.л брашно
2 глави лук/средни/
Масло половин пакетче.
Подправки-джоджен,риган,сушен копър,сушена целина,дивесил,Маги 10 зеленчука
Боба в гювеч го правя по следния начин.Накисвам боба в вода са престои минимум 2-3 часа след това махам водата и наливам нова около 7-8 чаши .Нарязвам на ситно 2 моркова,1 глава лук ,полоин малка бутилка домати и бульона на Маги и ги слагам при боба.Варя около 30-40мин.Махам от котлона.В една тенджера слагам маслото да се разтопи и слагам другата глава лук.Като се задуши лука слагам 1-2 лъжици червен пипер и 1 лъжица брашно.Като се позапържат но да не изгорят слагам останалите доматите /1 бутилка и половина/.Добавям подправките на око/горе долу по 1 супена лъжица.и оставам да се позапържи.Прехвърлям боба в гювеч.Водата от боба постепенно наливам при доматената смес и прибавям в гювеча при боба.Пека около 3-4 часа до готовност на боба.
Коремчетата от акула може да ги замениш с друга риба.Рибата се овалва в майонеза горчица копър подправката на Маги,чесън на прах,дивесил,сушен копър.Сместа за овалване се приготвя и рибата се овалва и се слага в тава и се пече.Става бързо и вкусно.
Айде да кажеш как са се получили.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #97 -:
октомври 12, 2008, 19:27:28 »
Гери,откъде ги вземаш тия коремчета от акула?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #98 -:
октомври 12, 2008, 20:24:39 »
Ами от рибната борса ги взимам или от метро замразени.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #99 -:
октомври 12, 2008, 20:38:18 »
Цитат на: gucci в октомври 12, 2008, 20:24:39
Ами от рибната борса ги взимам или от метро замразени.
Е,благодаря ти,Гери!Много ми допадна рецептата ти и мисля тези дни да я направя!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #100 -:
октомври 12, 2008, 20:54:19 »
Само да ти кажа че е хубаво да ги изкиснеш във вода с лимон една нощ или както Пламик беше предложила в мляко за да се махме мириса на риба.но за коремчетата кисненето е задължително и кожата се маха и се режат на жулиенчета.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #101 -:
октомври 12, 2008, 20:58:01 »
Цитат на: gucci в октомври 12, 2008, 20:54:19
Само да ти кажа че е хубаво да ги изкиснеш във вода с лимон една нощ или както Пламик беше предложила в мляко за да се махме мириса на риба.но за коремчетата кисненето е задължително и кожата се маха и се режат на жулиенчета.
Ок,мила!А какво количество трябва да взема,забравих да те питам-за 4 човека?
Активен
Mrs.™
«
Отговор #102 -:
октомври 13, 2008, 05:41:40 »
:offtopic:Гери,аз италианската салата я правя с шарените макарони и слагам и нарязан лук и грах и накрая слагам и чипс ама не от обикновеният,а от онзи твърдият
Ние снощи бяхме на пил.пържоли и картофено пюре,а за десерт печени ябълки
Днес ще съм само на пържолите
и някаква салатка
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #103 -:
октомври 13, 2008, 07:56:09 »
А това е усуканица-ястие което направих в събота стана супер вкусно.Тестото беше меко и еластично .Ако някой иска рецептата ще я напиша, невероято е на вкус /слагат подправки кромид и сирене /
«
Последна редакция: октомври 13, 2008, 07:58:37 от juji
»
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
октомври 13, 2008, 09:31:41 »
Жужи, давай рецепта! А задължително ще пробвам солената тора на Гери
Аз след като не намерих фикс за огретен ( в няколко магазина проверих и в нито един го нямаше
) се отказах да правя огретен и вместо това правих картофи с ориз на фурна. Милото пък прави жълт фасул, но аз не го обичам
Иначе хапвахме традиционна салатка домати и краставички + печена чушка и сирене Дунавия. А правих и едни измислени шоколадово-бисквитени топчета
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...