Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 08:31:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За бременността - знаете ли??? 3 част  (Прочетена 139590 пъти)

maria_panairova
Любопитен
*
Публикации: 38

« Отговор #105 -: август 04, 2011, 12:53:37 »

Аз искам да попитам в кой момент се получават тези наклонности към определени храни защото за момента абсолютно нищо не ми се яде.Нямам силно изразено гадене но и не се чувствам във върховна форма очаквам отговори.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  mind
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: август 04, 2011, 13:21:36 »

На мен не ми се ядеше нищо конкретно през бременността  - дори бих казала, че нямах апетит въобще.
Активен
maria_panairova
Любопитен
*

« Отговор #107 -: август 22, 2011, 12:56:51 »

Мога ли да задам още един въпрос защото не успях да разбера много  много.Искам да питам за фолиевата киселина кога сте започнали да я пиете защото като ходих на първия преглед питах гинеколога а той ми каза че започва да се пие след 3-тия месец и ми предписа ГЕРИТАМИН нео.Най-странно ми стана като ми каза ако имам някакви болки да пия НО ШПА по 3x2 една седмица независимо дали е спряло да ме боли.И ако някоя от вас има отзиви за д-р.Николов от 8 ма поликлиника в обеля да си каже мнението да знам да бягам smile от него докато е време или да му се доверя благодаря ви предварително smile
Активен
vilenceto
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: август 22, 2011, 13:09:37 »

maria_panairova , за д-р Николов не мога да ти дам мнение , тъй като съм от Варна и не го познавам.

Но за фолиевата киселина мога да ти кажа, че преобладаващото мнение сред лекарите е, че е желателно да се пие още дори при плануване на бременност. В случай, че бременността не е планувана, приемът на фолиева киселина трябва да започне още от момента, в който се видят двете черти. Ето тук има доста инфо за нея  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0  .

Относно но-шпа доста от бременните прекарват цялата си бременност с прием на но-шпа. Това хапче отпуска гладката мускулатура и предотвратява контракциите по време на бременността, смятам че ти е казал да го пиеш, дори да спре да те боли, понеже може да имаш контракции и без да чувстваш каквато и да е болка.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: август 22, 2011, 14:10:15 »

Миме,и аз като Вилето,знам че фолиевата се приема от самото начало на бременността до към 4-ия месец,но може да продължи и след това.Аз не съм я пила преди бременността,но след като я установихме,веднага започнах с 2х1 Неофолик на ден и така до края на 4-ия.На УЗ видяхме,че гръбначето на бебето е цяло и я спрях. good Нали все пак е важна за предотвратяването на спина бифида.Няма какво да те учудва НО ШПА,честичко май го изписват,ако имаш болки в корема.Аз лично не съм го пила  smile
« Последна редакция: август 22, 2011, 14:12:30 от carlyangel » Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #110 -: август 22, 2011, 14:21:46 »

И аз да потвърдя информацията, която момичетата вече са ти дали - онзи ден си купих фолиева киселина. На упътването пише, че е добре да се пие още преди момента на зачеване и да се продължи до 3-ия месец. Ако искаш, довечера мога да ти цитирам по-точно. Странни са ми думите на доктора ти специално за фолиевата. Иначе за но-шпа, да, изписва се за предотвратяване на контракции на матката.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #111 -: август 22, 2011, 14:46:04 »

И аз съм съгласна с мнението на момичетата- ФОЛАЦИД / ИЛИ ФОЛИЕВА киселина/ може да се пие оше преди бремеността .Обикновено се пие до 3-4 -я месец .
И аз се учудвам от мнението на гинеколога ,който твърди че се пие след 3-я месец. huhhuh.gif huhhuh.gif huhhuh.gif
Фолиевата киселина се пие още в началото за да се предотвратят  така наречението аномалии.
Активен
maria_panairova
Любопитен
*

« Отговор #112 -: август 22, 2011, 15:13:03 »

Той ми каза че фолиевата киселина ми е нужна за изграждането на плода за това ми предписа и геритамина който бил за оформянето на плацентата.Еми не знам ще почна да я пия пък каквото такова.Щом всички сте  good ще я пия
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #113 -: август 22, 2011, 15:18:04 »

Той ми каза че фолиевата киселина ми е нужна за изграждането на плода за това ми предписа и геритамина който бил за оформянето на плацентата.Еми не знам ще почна да я пия пък каквото такова.Щом всички сте  good ще я пия

Аз сега нишо немога да разбера ,казваш
а той ми каза че започва да се пие след 3-тия месец и ми предписа ГЕРИТАМИН нео.Най-странно ми стана като ми каза ако имам някакви болки да пия НО ШПА по 3x2 една седмица независимо дали е спряло да ме боли.

тоест да разбирам че хем ти е казал че е за изграждането на плода и хем че не ти е изписал фолиева киселина  huhhuh.gif???? И даразбирам че само Гератамин  пиеш за плацентата???И това за Ношпата ме разби ..пий ако имаш болки .... тя болката може да е много  различна всеки път ... huhhuh.gif huhhuh.gif huhhuh.gif huhhuh.gif
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: август 23, 2011, 11:49:44 »

Пак ще се изкажа неподготвена, но понеже става дума за хапчета...
maria_panairova, виж внимателно на опаковката на това, което ти е изписал, може да има и фолиева киселина, а да не сте се разбрали нещо с доктора. Ужким пишат, че нямало токсични нива на фолиевата, но тук там се прокрадва гласец, че не е особено полезно да прекалиш, така че, преди да пиеш неизписани хапчета, дори и витамини, провери...
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: март 14, 2012, 12:16:47 »

Тази статия от днес би могла да е от полза на някой

Кои изследвания на бременната се поемат от здравната каса
http://life.dir.bg/news.php?id=10741716
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: март 14, 2012, 12:45:06 »

Фолиевата се пие точно от планиране на бременост, за да се изгради правилно бебчето, принципно се псира към 3-4 месец.Но-шпа се изписва при болки в корема в повечето случай в началните месеци.Както е отбелязано по-нагоре, то предотвратява свиване на гладката мускулатура.Като ти гледам месеците нямаш нужда вече нито от едното нито от другото хапче.

Пебълс, наистина фолиевата може да не се предозирва, но има хора с генетичен проблем не правилно освояване на фолиевата.За там се правят генетични изследвания и се приема по друг начин.Но не съм запозната добре с това.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: март 15, 2012, 00:30:22 »

Gery79, полезно инфо - благодаря!  smile Само не знам защо не са писали, че ехографите са два (или три бяха... scratch one-s head, но не е един!).
Нещото, което ме изумява е това: "Всеки път медицинското лице (лекарят или медицинската сестра/акушерка) прави антрометрия на бременната, която включва измерване на ръст, тегло и размерите на корема." Първо - за какво, за Бога, им е да мерят ръста и то всеки път????? Второ - това с меренето на обиколката на корема за мен е свръх-глупост! Това е метод, който е бил полезен в доброто старо време донякъде, но не и сега, когато има съвсем други методи! Да не говорим, че всяка майка е различна и големината на коремът й не е показателен за нищо в повечето случаи. Имам братовчедка с пет деца, две от които близнаци, само едното е с разлика 2 години, другите са породени (родители-оптимисти). Тя е с много широк таз и с четирите бременности тя корем нямаше почти! Аз пък съм с по-малък корем, но с по-голямо бебе. Всички знаем такива примери бол. Какъв е смисълът да го пишат това нещо (за хората от здравното говоря), че го правят като и самите лекари не го практикуват отдавна или поне тези, с които съм говорила! Явно искат да пълнят графите с безплатните "изследвания" за бременните.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: март 15, 2012, 08:34:46 »

Monikamaria   хайде да не ставаме по-големи лекари от лекарите, сигурно има смисъл, не можем да знаем всичко нали?!
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: март 15, 2012, 13:08:42 »

Monikamaria , не знам кое ти се струва глупост. Искаш да не те прегледат ли ? И после да кажеш- взимат пари , а никакъв преглед ? Или искаш всеки път да те гледат на ехограф ?
Понеже на моите женски консултации ме преглеждаше акушерка, мога да споделя как беше. Първо - дали и колко ти е голям корема не я интересува. Тя опипва и така "вижда" как се развива плода. И ако на ехографа ми измериха определени неща (не тя, а лекар) и ми казаха, че бебето ще се роди към 3500гр -3600 гр  , тя ми каза, че няма да е повече от 3200 гр . Сина ми се роди 3150 гр .
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: