Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 07, 2025, 15:55:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!  (Прочетена 181894 пъти)

Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: юни 04, 2008, 12:18:02 »

За 30-40 души е добре. Ние ще сме около 80 на сватбата и аз се чудя ако поискаме такъв вариант в ресторанта, дали да не са два... или пък да има двама сервитьори на една маса... Когато ставах на 20 бяхме така в едно заведение, мисля, че дори безалкохолните така се сипваха и нямаше проблеми, но за 35 души.
Активен
gadamer4e
Сватбар
Публикации: 214

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: юни 04, 2008, 13:10:15 »

Ами тя масата за мокрия бар ще е доста голяма и ако се наложи може и двама сервитьори да сипват алкохола. Но мисля, че след първото сипване после всеки ще ходи по различно време да си сипва ново питие, така че не вярвам да се заформи опашка.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: юни 04, 2008, 17:41:57 »

Мокрият бар е страхотна идея и работи много добре за всякакви тържества. Аз съм била на сватби, и то от порядъка на 200 човека и не е имало струпване на хора. В крайна сметка не всички отиват за ново пиене по едно и също време. gadamer4egood. При мен няма да има, за съжаление.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: юни 06, 2008, 14:19:24 »

Моето мнение е че мокрия бар е по-подходящ за коктейли, партита или по-раздвижен тип сватби със шведска маса да кажем. за традиционните български сватби, не мисля че ще е много приятно на гостите, особено по-възрастните да ходят да си взмат алкохол от ддруга маса, да чакат, може и неудобно да им е, .
но ако ще е по-нетрадиционна сватба и ти се иска да е по-раздвижено давай, какво пък, който иска да пие-ще пие
Активен
clovis
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: юни 12, 2008, 15:35:15 »

Ох не знам и мен много ме притеснява количеството на алкохола.Взели сме 15 бутилки FINLANDIA, 15 бутилки JIM BEAM и вино, като за бирата сме се разбрали да се поръчва от ресторанта.Ще има и домашна ракия.Дали ще стигне за 110 човека, т.е.109, защото булката не може да пие.Много грозно ми се струва да отидеш на сватба, да свърши алкохола и да се минава по масите и да се събира от там, където не се пие толкова.
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: юни 12, 2008, 16:20:55 »

И на мен това ми е един от големите въпроси.. Колко алкохол да купим за сватбата??? Според мен идеалният вариант е, ако можеш да го купиш от познат дистрибутор или на място да се уговориш да върнеш това, което е останало  pardon
Активен
fidelia
Сватбар
Публикации: 171

« Отговор #261 -: юни 12, 2008, 21:18:43 »

Ние взехме алкохола от склад на едро (СиД се казва) с уговорката да върнем всичко, което ни остане и е с ненарушен бандерол. Така решихме проблема с количествата - просто взехме повечко от всичко.  blum Оставихме си само няколко бутилки вино и сега отвреме навреме си пием вечер с удоволствие.  pardon
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: юни 13, 2008, 11:50:35 »

clovis  мисля си че ще е малко твърдия алкохол, то зависи,колко пият гостите, обаче като е вносен алкохола всеки ще пие повече . Ти не си пояснила дали бутилките са литрови или 750, но си мисля, че трябва да предвидиш поне 300-400 гр. на човек. Аз поне така мисля. много е трудно да се прецени, но май е по-добре да остане, отколкото да свърши, и ако свърши ще трябва да купите ор ресторанта , а там ще е доста скъпичко сигурно.
Активен
Gerka
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: юни 13, 2008, 13:16:40 »

Ние взехме алкохола от склад на едро (СиД се казва) с уговорката да върнем всичко, което ни остане и е с ненарушен бандерол. Така решихме проблема с количествата - просто взехме повечко от всичко.  blum Оставихме си само няколко бутилки вино и сега отвреме навреме си пием вечер с удоволствие.  pardon

А, знаеш ли  дали в този склад дават по същия начин и безалкохолно  smile
Активен
gadamer4e
Сватбар
Публикации: 214

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: юни 13, 2008, 14:10:33 »

Ние купихме марков алкохол, но не мога да убедя мъжът ми, че няма да е достатъчно - 20 литра марков алкохол + 20 литра ракия + 15 литра бяло вино + 200 бири по 500 мл. за 120 човека. Мисля си, че марковия алкохол ще се изпие за 1 час максимум. Да кажем, ч еот 120 човека ще има хора, които не пият твърд алкохол, но пък има  и такива, които пият по много. Как да преценя количеството???
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 501

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: юни 13, 2008, 14:25:19 »

Здравейте да кажа че ние днес в 5 часа ще взимаме алкохола 60 л ракия 10 л водка и 10 л уиски за 150 човека мисля че е добре.Хубаво че Винпрома си ни е под носа та това не ни представлява трудност даже сестра ми  урежда всичко
Активен
fidelia
Сватбар
Публикации: 171

« Отговор #266 -: юни 13, 2008, 22:19:07 »

Цитат
А, знаеш ли  дали в този склад дават по същия начин и безалкохолно

Gerka, ние оползотворихме всичкото безалкохолно, а и не питахме за това честно казано. Но аз останах с впечатлението, че всичко е въпрос на уговорка, най-добре питай на място Wink Имат си и сайт между другото, от където се улесняват нещата с планирането на напитките и калкулирането на бюджета. good
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #267 -: юни 16, 2008, 16:33:22 »

Ние купихме марков алкохол, но не мога да убедя мъжът ми, че няма да е достатъчно - 20 литра марков алкохол + 20 литра ракия + 15 литра бяло вино + 200 бири по 500 мл. за 120 човека. Мисля си, че марковия алкохол ще се изпие за 1 час максимум. Да кажем, ч еот 120 човека ще има хора, които не пият твърд алкохол, но пък има  и такива, които пият по много. Как да преценя количеството???

gadamer4e, аз съм го пускала преди, но ето отново за ориентация ние какво поръчахме за 150 души:

30 бутилки бяло вино;
66 бутилки червено вино (в стекове е по 6, затова точно толкоз );
36 бутилки ракия;
60 бири;
7 бутилки уиски;
5 бутилки водка;
2 бутилки джин;
2 бутилки коняк.

От всичко остана, с изключение на водката - нищо де, поръчаха си от ресторанта.

Има принцип, че се прави "куверт" на човек - 100 грама концентрат (най-често ракия) и половин бутилка вино, и се сумират, като от общото количество вино 2/3 да е червено и 1/2 - бяло.

Според мен обаче е по-скоро ориентировъчно това, защото на нашата сватба се пи доста повече бяло вино.

Зависи и дали ще има повече приятели или повече роднини; като правило роднините пият повече ракия, а по-младите - водка и уиски...
Активен
divna
Сватбар
Публикации: 219

« Отговор #268 -: юни 16, 2008, 22:46:46 »

Според мен е относително и си зависи от сезона,от гостите.....! Според мен лятото никой не пие червено вино,а ако има такива гости ,то те са единици! И си има логично обяснение! За лятото също не мисля ,че конякът е подходящо питие, но може да има някоя друга бутилка,ако имате сред гостите ценители на това питие!
Ние за 130 души сме сметнали да вземем 30л ракия,20л водка,20л бяло вино,10л уиски, ще вземем по 1-2 бутилки джин,бакарди и мартини! Ей така за цвят.... И разбира се бира! Може би 200 са добра бройка! На някой може да му се вижда множко,обаче много от гостите са ни сериозни пиячи,а и за да е стигнало,трябва да остане!
gadamer4e,по-добре е да вземете повече,щом имаш съмнение,че няма да ви стигне! Това което ви остане  не се губи-ще си го използвате за почерпка по разни предстоящи поводи-рожденни, именни дни!
« Последна редакция: юни 16, 2008, 22:48:45 от divna » Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: юли 08, 2008, 00:03:45 »

ние днес купихме 50 литра уиски(bells) 20 литра водка(рускии стандард-10, финаландия-10) и ще вземем около 50 литра ракия.бяло вино мисля да има около 10 бутилки.тожа е за около 150-160 4овека и се моля да стигне.. smile
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: