Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 06:25:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Има ли булки от Пловдив? - 3 част
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Има ли булки от Пловдив? - 3 част (Прочетена 159577 пъти)
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
Отг: Има ли булки от Пловдив? - 3 част
«
Отговор #405 -:
декември 17, 2008, 21:55:30 »
Здравейте момичета!Доста време не бях писала,защото имам много работа,но намирам поне 5 минутки,за да хвърля едно око на написаното от вас. :PКажете ми какво имате предвид по това,яе в Света Богородица имат много изисквания,споделете какви са моля ви,защото и аз искам много да бъдем там,даже страшно много,затова нека поне да бъда подготвена за това което ме чака.
Активен
jiveto81
Ентусиаст
«
Отговор #406 -:
декември 17, 2008, 23:07:49 »
Цитат на: lady_in_love в декември 17, 2008, 21:55:30
Здравейте момичета!Доста време не бях писала,защото имам много работа,но намирам поне 5 минутки,за да хвърля едно око на написаното от вас. :PКажете ми какво имате предвид по това,яе в Света Богородица имат много изисквания,споделете какви са моля ви,защото и аз искам много да бъдем там,даже страшно много,затова нека поне да бъда подготвена за това което ме чака.
Бях чела из форумите,че в Пловдив не се разрешава църковен брак в събота преди 17.30ч.Затова преди да се запишем в гражданското проверихме в църквата за колко часа може.Всъщност пратихме майка ми и баща ми,защото сме на работа и нямаме време да ходим.Аз много исках да сме в Св.Богородица.Нашите като отишли им казали че има залепен списък с нещата които искат и че в събота в 17ч имало служба и можело в 17.30ч да се запишем.Искали още при записването да носиш кръщелните на бъдещите младоженци и на кумовете.А ние още не сме решили кой ще ние кум.Как така ще ги искат отсега?Малко ми е странно.Венчавката е 125лв.Ако искаш да бият и камбаните се плаща допълнително още 10 лв.Заради изискването за часа в църквата се записахме в гражданското за 18.30ч.Но в последствие се отказахме за Св.Богородица.Мислех да ходя да сменям часа за гражданското,но го оставихме така.В църквата ще сме в 17ч,после ще ходим в стария град за снимките,и в 18.30ч ни е гражданския ритуал в Санкт Петербург.Хубава църква и голяма,но и с големи изисквания.В Св.Петър и Павел не ни искат нищо.
Активен
jiveto81
Ентусиаст
«
Отговор #407 -:
декември 17, 2008, 23:26:59 »
Цитат на: Cinderella в декември 16, 2008, 21:26:06
и ние искаме св. Богородица ама и аз съм разочарована от тях като търсехме за брат му, многооо изисквания-капризи, ако може да ме ориентираш каде се намира тази Св. Петър и Павел.
Cinderella,църквата се намира близо до Икономическия техникум,по стръмната уличка.Аз даже мислех че се казва Св.Мина,но е Св.Петър и Павел.И там цената е 125лв,като в това е включено биенето на камбаните и хор.Имат и хубава украса,за нея се плаща 30 лв-общо 155лв.Ние като ходихме в неделя вече имаше записани 2 сватби за месец май.За часа на венчавката няма проблем,стига да е след 11 ч на обед.Не се плаща веднага,а в деня на сватбата.Работят на доверие хората.Само отиваш и те записват в една тетрадка.Не искат кръщелни и т.н.Ами общо-взето е това.Вие ако се сещате нещо друго-пишете.
Активен
Rapunzel
Професор
«
Отговор #408 -:
декември 18, 2008, 04:44:32 »
lady_in_love
точно както е описала
jiveto81
така се държат в св. Богородица, на мен лично мн лошо впечатление ми направи когато търсехме за брат му на милото, чак обидно ми стана, не съм отишла да им нарушавам каноните ама тях ги мързи да говорят и като ги попиташ грубиянстват и да искат кръщелните в деня на записванетои на младоженци и на кумове, а младоженците тогава бяха в чужбина както и ние сме сега и най вероятно и ние няма да сме там.
jiveto81
сетих се къде е тази църква но и аз както теб с мислех че е св. Мина, още тези дни ще накарам сестра ми да иде да огледа и ако може направо да ни запише, единственото което ми се иска е да е малко по просторно,че ще сме към 130-140 човека и св. Георги където бяха брат му ми се вижда мн тясно, толкова хора няма да има къде да дишат. Благодаря ти за инфото, много ми е полезно.
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #409 -:
декември 18, 2008, 09:43:48 »
Момечета да ви кажа ние не бяхме в царква, а в параклиса на ресторната, там ни венчаха, но арогантността на попа ме възмути до безкрай . Когато се оговаряхме за часа и показвахме кръщелните (нашите и на кумовете), първите думи на попа бяха „да се разберем за парите” и „
никой не
пее за славата Божия, на всеки му трябват пари
” „Кажете на родителите ви да приготвят паричките в плик, аз ще ги придърпам след службата....”
ohmyОстанах шокирана.
Не очаквах такива думи от устата на Божия човек.Повече от ясно е, че ще се плати и родителите ни в този момент ще се разплатят с тях, но точно по този начин ли трябваше да се каже?.... Така че всичко е превърнато на търговия и нищо свято не остана, говорят грубо и се държат даже и нагло......
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #410 -:
декември 18, 2008, 09:54:18 »
Cinderela, ние бяхме в св.св. Петър и Павел - нашите гости бяха 120 човека и мисля че почти всички бяха на венчавката - никой не се оплака че е било тясно, а и не ми се стори така. Църквата е широка и няма много "елементи", които да пречат на гостите. Освен това винаги една част от гостите остава извън църквата.
При нас малко неприятно се получи от страна на някакъв уредник в църквата - не го знам какъв е всъщност, но беше много нервен човек (те всички бяха нервни и бързаха за някъде, а ние бяхме последното им мероприятие за деня). Когато избрахме църквата, аз бях доволна от факта, че има места за сядане - предвид по-възрастните гости и бременната сестра на мъжа ми. По време на церемонията обаче, тя седнала на някакъв стол и въпросният уредник й се скарал и я накарал да стане. Едни наши познати пък бяха запалили свещи, които да държат по време на церемонията, но попа им се скара и ги накара да ги оставят върху свещниците..... кофти, но иначе църквата е красива, просторна и проветрена; имат си прожектори, които включват, за да може да се снима по-добре; отвън има приятна площадка за снимки с гостите или за почивка; има пейки - за гостите, които не искат да влизат в църквата; има дебели и мързеливи гълъби
които спомагат за много интересни снимки..... в общи линии съм доволна - можеш да видиш снимки в албума ни, ако искаш - има и вътре и извън църквата.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #411 -:
декември 18, 2008, 16:49:33 »
ние бяхме в Св.Богородица;
при записването искаха кръщелните и личните карти на младоженците (копия де), но не и на кумовете;
бяхме в събота в 17.30
Активен
jiveto81
Ентусиаст
«
Отговор #412 -:
декември 18, 2008, 19:10:36 »
Цитат на: Cinderella в декември 18, 2008, 04:44:32
lady_in_love
jiveto81
сетих се къде е тази църква но и аз както теб с мислех че е св. Мина, още тези дни ще накарам сестра ми да иде да огледа и ако може направо да ни запише, единственото което ми се иска е да е малко по просторно,че ще сме към 130-140 човека
Cinderella,аз мисля че няма да е тясно.Църквата отвън изглежда малка,но като влезеш вътре е добре.А и споделям мнението на Alucinado,че доста хора остават отвън и не влизат в църквата.Там има и пейки и ще е удобно точно за тези хора.Като ходихме в църквата видяхме че има и голям климатик-така че ако се наложи може да ви го пуснат.Да ти кажа раб.време на хората там,в случай че решиш да отидеш.Касиерката работела до 11ч всеки ден.Доколкото си спомням май почива само във вторник.А попа ходи сутрин и после в 16ч.Той е много разбран човек.Хареса ни.
Дано съм била полезна с инфото.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #413 -:
декември 18, 2008, 19:43:39 »
Момичета, специално за климатиците - това, че имат, нищо не означава, те всички имат вече, дори в Св. Марина имат 2 огромни от двете страни и бяха казали, че ще ги пуснат. Денят на моята сватба не беше един от 40-градусовите и може би заради това те бяха решили, че няма да пускат климатиците. Не ми се разправяше, пък и не беше такъв момента да гракна защо не работят климатиците, но като влязохме в църквата и аз видях широко отворените прозорци и вътре задух, ми призля. Да стоиш 30 мин на 30 градуса температура с рокля на няколко ката е доста стоплящо, така че не знам как ще го направите, но трябва да имате някой, който да следи за този комфорт, защото и да ви е топло, няма да прекъснете службата и да помолите за климатика. Незнам, може би моят случай е бил еднократен, другите да кажат как са били с жегата.
Активен
Rapunzel
Професор
«
Отговор #414 -:
декември 18, 2008, 20:09:21 »
Alucinado
църквата е чудесна, и отвътре и отвън, а вашата сватба е мн красива пълна с цвят и емоция, мн ми хареса, прекрасни снимки
jiveto81
видях че е просторна има място и за красиви снимки, благодаря за инфото за климатика и раб. време, ще пратя "разузнавача" (сестра ми), но както казва
ellie_bellie
трябва да "назнача" един да следи климатика да бъде пуснат в деня на сватбата, свекито сигурно ще проследи зорко какво става и ще се скара на който трябва тактично
то направо е грехота да го имат и да не го пуснат, аз на сватбата на брат му щях да припадна в църквата въпреки че бях с мн лека рокля, а като булка с 10 слоя плат не знам как бих издържала и то края на юли месец
Активен
tsvet_3
Професор
«
Отговор #415 -:
декември 21, 2008, 17:01:12 »
Здравей ellie_bellie, може ли да ми кажеш къде се намира църквата където сте се венчали и като цяло какви са впечатленията ви? Благодаря!!!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #416 -:
декември 21, 2008, 17:26:43 »
Здравей
tsvet_3
, църквата се намира като тръгнеш по Отец Паисий от градинката на пицария Верди в посока пощата и след няколко пресечки (не мога да ти кажа колко точно) се завива наляво и тя е в уличката. Вижда се от отец Паисий, така че трябва да се оглеждаш. Самата улица също започва от главната, където е 11 август и оттам може да се мине. Ето ти линк за картата, църквата е червеният кръг:
http://bgmaps.com/map.aspx?sid=b839b7681c07a309526913ff882e2acc&key=f7c56117b39b336f827e2ae88748eb6b
Като цяло сме страшно доволни от всичко, това е пловдивската митрополия и много добре се грижат за тази църква, дворът е много чист, стават хубави снимки там. Нямаше никакви издънки. Ние имахме двама свещеници, които водиха венчавката в тандем и много добре се допълваха. По принцип трябваше да е само възрастният, но ние настоявахме за по-младия и в крайна сметка и двамата бяха. По-възрастният се оказа голям шегаджия и венчавката мина много весело за мен
. Жената, която работи на касата (мисля че е около 50-60 годишна) е страшно мила, дори дойде да ни честити отвън преди да си тръгнем. Единствено бих направила забележка за климатиците, както съм споменала по-горе. Имахме също хор и камбани, беше много много тържествено и всички казаха, че много им е харесало. Не искат кръщелни свидетелства на никой от младоженците или кумовете, също и за граждански брак не искат. Ако трябваше да избирам пак, там щях да избера отново. Успех и ако имаш други въпроси, можеш и на лични да ми пишеш.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #417 -:
декември 22, 2008, 00:45:40 »
Ето и още един р-т за Пловдив който започва да прави сватби ! Може да се каже че стават най яките купони петък и събота там и малко съм изумена че ще взимат сватби ,но се получи страхотно ! Добра им е офертата -24.90 лв куверт и ако е техния DJ цената му е 250 лв и свири докато младоженците искат без да се заплаща продължение . Може да се вкара алкохол,мезе ,ядки без такси . Това е р-т Тарикати !
DSC_0087 [800x600].jpg
(72.5 KB, 800x577 - видяно 370 пъти.)
«
Последна редакция: декември 22, 2008, 00:49:45 от nasi
»
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #418 -:
декември 22, 2008, 11:02:15 »
Цитат на: ellie_bellie в декември 21, 2008, 17:26:43
Здравей
tsvet_3
, църквата се намира като тръгнеш по Отец Паисий от градинката на пицария Верди в посока пощата и след няколко пресечки (не мога да ти кажа колко точно) се завива наляво и тя е в уличката. Вижда се от отец Паисий, така че трябва да се оглеждаш. Самата улица също започва от главната, където е 11 август и оттам може да се мине. Ето ти линк за картата, църквата е червеният кръг:
това най-вероятно е църквата Света Марина!
Активен
tsvet_3
Професор
«
Отговор #419 -:
декември 22, 2008, 12:47:39 »
Цитат на: ellie_bellie в Вчера в 17:26:43
Здравей tsvet_3, църквата се намира като тръгнеш по Отец Паисий от градинката на пицария Верди в посока пощата и след няколко пресечки (не мога да ти кажа колко точно) се завива наляво и тя е в уличката. Вижда се от отец Паисий, така че трябва да се оглеждаш. Самата улица също започва от главната, където е 11 август и оттам може да се мине. Ето ти линк за картата, църквата е червеният кръг:
благодаря за инфото. ще я имам впредвид като вариант за нас!
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
31