Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 23, 2012, 11:40:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 2 3 [4]  Всички   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Бебето в самостоятелна стая - за и против  (Прочетена 5380 пъти)

Monikamaria
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1487

Разгледай галерията на Monikamaria

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: януари 18, 2012, 00:58:25 »

svekarva, аз точно такова легълце искам!  good И между другото това за маршрута и чехлите не се бях сетила, но си е важно. Иначе, за да няма голямо обикаляне от моя страна просто мисля, че понякога ще лягам в другата стая. Всичко ще се уточни всъщност на място и тогава (живот и здраве), но си права - твърдо съм решила да стане така.
Само за едно нещо не съм съгласна с теб (за пръв път, но ти си отворен човек и знам, че приемаш чужди мнения  smile ). Детето може явно да не помни как е гледано, но човешката психика е като айсберг - това, което си мислим, че знаем, и сме, и осъзнаваме, е само върхът му, останалото, за което не подозираме - огромната част под водата. Така че може да си мислим, че не сме повлияли на детето си в някое отношение, но то да се прояви чак когато стане на 30 години, например. Вярно е, че не бива да се прекалява и че не може всичко да контролираме, но поне това, което можем -  защо не!  good
Активен
svekarva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 545

Разгледай галерията на svekarva

« Отговор #46 -: януари 23, 2012, 13:39:33 »

Monikamaria, имах друго превид, като казвам, че децата не помнят как са гледани. Няма верен отговор, как е по- добре - дали в леглото или в друга стая. В първия момент на него му е все едно, каквото му предложим, това става. От нас се иска да сме последователни в прилаганото решение /но само на теория е лесно  Wink/. В някои случаи има обективни пречки, които не зависят от нас, тогава е още по- трудно, защото пък трябва да сме гъвкави, а не толкова последователни. Да си родител, изобщо не е лесно и колкото по- големи стават децата, толкова по- сериозни са и грижите за тях. Искам да кажа, че според мен, детето има нужда от щастлива и уверена майка. То не помни, че примерно е била в синини от ставането по хиляди пъти, или че е спала на твърдата част на леглото и пак е била в синини  Wink. Първите дни след раждането са много тежки, почти всяка жена си мисли, че няма да се справи, че бърка, че отговорността е огромна. Думите са за успокоение точно на тези отговорни майки, защото иначе ще се съсипят, а детето иска гледане...Когато поотрасне и започне да разбира, тогава можем да работим заедно, за да уважим и неговата личност. Дори и да сме бъркали, като сме го взели в леглото, а то иска да е самостоятелно, нещата са поправими, ако искаме да ги поправим.
Активен
Monikamaria
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1487

Разгледай галерията на Monikamaria

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: януари 23, 2012, 19:13:02 »

svekarva, права си. А и аз мисля, че не можеш никога да си сигурен дали наистина твоят начин на гледане на детето е най-правилният. Всъщност най-важното е да имаш желание и да полагаш усилие да е най-правилният! Аз за сега разбира се съм само на теоритичния етап и не знам точно как ще се получи, когато "ножът опре до кокала", но знам, че както ти сама каза, ще настоявам на някои неща.
Активен
Andreina
Ентусиаст
**
Публикации: 96

« Отговор #48 -: януари 28, 2012, 21:21:00 »

Аз бих. Нека се учи на самостоятелност.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2018

На мама и тате в сърцето! :*

Разгледай галерията на sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: януари 29, 2012, 03:34:13 »

пак има нощи в които се буди по 6 пъти.
Имаме детска стая,но дреб спи при нас в спалнята,защото си мисля ,че както става всеки час или два,това значи аз почти цяла вечер да съм при него в детската.Ако спеше по цяла нощ е ясно,но с тези чести събуждания-незнам как да стане.

И ние сме така. При нас буденията, почти 100% сигурно, са заради зъбите. Абсурд е да я оставя сама в стаята й. Буди се много - в най-добрия случай 2-3 пъти на нощ; в най-лошия - 5-6, че и повече, знам ли, спрях да ги броя. Тя си спинка неспокойно от мъничка - върти се, обикаля кошарата, става, ляга, сяда...Дълга и широка. Не се храни през нощта от двумесечна, сама си спря, не съм я притискала за това. Така че не се буди за храна със сигурност. Но покрай зъбоникненето има изревавания със ставане в леглото и надничане дали няма кой да я гушне. Е, не мога да я оставя в тези ситуации, които се повтарят почти всяка нощ.
Друга причина - двете спални, тоест нейната бебешка стая, и нашата спалня, са доста отдалечени, освен с широк коридор, и с 3 стълби. Не ми се мисли през нощта как се преминава от едната в другата. Тотално ще се разсънваме сигурно blum
Та, мисля да поизчакам още малко. И това ще стане един ден smile
Активен
Страници: 1 2 3 [4]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: